0

آيا شير گاو براي نوزاد انسان مفيد است؟

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

آيا شير گاو براي نوزاد انسان مفيد است؟

شير يك غذاي كامل است كه مقادير متنابهي پروتئين چربي و كربوهيدرات در اختيار بدن انسان قرار مي‏دهد. شير سرشار از كلسيم است بنابراين كودكان در حال رشد براي ساختن اسكلت بدن و دندان به آن نياز دارند، ولي طبق توصيه سازمان‏هاي رسمي نبايد به شير خواراان كمتر از يك سال سنگين و غير قابل هضم است، زيرا كازئين، موجود در شير گاو در اثر تماس با با اسيد معده، منعقد شده و دستگاه گوارش ناكامل شير خوار بايد ايم پروتئين‏هاي منعقد شده قير قابل هضم را به مولكول‏هاي قابل هضم تبديل كند.شير گاو به علت غني بودن از چربي‏هاي اشباع، سنتر يك ماده متابوليكي به نام اسيد آراشيدونيك را در بدن شيرخوار تقويت مي‏كند، كه تراكم بيش حد اين ماده در بدن، باعث بروز واكنش‏هاي التهابي مي‏شود. تقريبا 7 درصد از شيرخواران نسبت به شير گاو حساسيت نشان مي‏دهند، ولي شيرخواراني كه در 6 الي 9 ماهگي اول زندگي خود، از شير خشك تهيه شده از شير گاو همچنين شير گاو استفاده نكرده‏اند، كمتر حساسيت نشان داده‏اندبرخي از پژوهشگران معتقدند، كه مصرف شير گاو در دوران شيرخوارگي، فاكتوري مهم و تعيين كننده در ديابت وابسته به انسولين در دوران كودكي است.پروتئين شير گاو واكنشي در سيستم ايمني بدن شير خوار ايجاد مي‏كند كه موجب تخريب سلولهاي توليد كننده انسولين در پانكراس مي‏كند. شير گاو در شير خواراني كه مبتلا به مشكل عدم تحمل لاكتوز هستند، مشكل آفرين است.با وجود بالا بودن غلضت كلسيم در شير گاو نمي‏تواند از كلسيم در شير گاو، بدن شيرخوار نمي تواند از كلسيم موجود در شير گاو حداكثر استفاده را ببرد.براي اينكه كه كلسيمي كه توسط بدن مورد استفاده قرار گيرد بايد به همراه مقادير متناسبي مگنزيوم متعادلي مي‏باشد. در حالي كه شير گاو فقير از مگنزيوم مي‏باشد و اين امر نه تنها براي شيرخواران بلكه براي بزرگسالان نيز صادق است. بنابراين بهتر است براي تامين كلسيم مورد نياز بدن از منابع غذايي استفاده كنيم كه از نظر محتواي كلسيم و مگنزيوم متعادلي هستند. مانند گياهان برگ سبز، دانه‏هاي جوانه زده، ميوه‏هاي سخت پوست و همچنين دانه هايي را كه مي‏توان آسياب كرد و به غذاي تكميلي كودك اضافه كرد.بنابراين واقعيت آن است كه شير گاو براي بچه گاو تهيه شده نه براي نوزاد انسان.شير بز نيز به نسبت شير گاو براي نوزاد انسان قايل هضم‏تر است.بايد به ياد آورد شود كه مطالبي كه در مورد شير بيان شد، در مورد ماست صدق نمي‏كند. زيرا باكتري‏هايي كه در جريان تهيه ماست به شير اضافه مي‏شود، لاكتوز (قند شير) به قسمت اعظم از پروتئين‏هاي شير را هضم مي‏كند و باعث هضم آسان‏تر ماست مي‏شود.كلسيم وجود در در ماست به علت حضور ويتامين‏هاي گروه B توليد شده توسط باكتريها، خيلي بهتر از كلسيم شير گاو، توسط بدن مورد استفده قرار مي‏گيرد.ترجيحا از ماست‏هاي بدون طعم ميوه استفاده شود. افزودن ميوه به ماست در جريان تهيه ميزان باكتري‏هاي ماست در جريان تهيه، ميزان باكتري‏هاي ماست را كاهش مي‏دهد و در نتيجه هضم ماست را مشكل‏تر مي‏كند.
روزنامه همشهري 17/9/1380 تهيه و تنظيم: طاهره طالع ماسوله - منبع: چگونه كودك خود را خوب تغذيه كنيم؟

شنبه 4 دی 1389  8:46 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها