اگر آش خور هستید و دلتان میخواهد همه آشهای این سرزمین را امتحان کنید حتماً آش دوغ کردی را هم در لیستتان بگذارید. آشی خوشمزه و راحت و البته بیدردسر. این آش سنتی طرفداران زیادی در کردستان دارد.
مجله آشپزی مثبت - مهناز رشیدی: اگر آش خور هستید و دلتان میخواهد همه آشهای این سرزمین را امتحان کنید حتماً آش دوغ کردی را هم در لیستتان بگذارید. آشی خوشمزه و راحت و البته بیدردسر. این آش سنتی طرفداران زیادی در کردستان دارد. مردم روستای پالنگان هم با این آش از گردشگرها پذیرایی میکنند.
مواد لازم برای 4 نفر
-
500 گرم سبزی آش (گشنیز، تره، نعنا)
-
2/1 و 1 پیمانه نخود پخته
-
2/1 و 1 پیمانه برنج نیم دانه
-
4 پیمانه دوغ
-
1 پیمانه ماست چکیده
-
به میزان لازم نمک و فلفل
-
3 عدد تخممرغ
طرز تهیه:
1. در یک قابلمه مناسب ماست چکیده و دوغ را در 4 لیوان آب ولرم حل کنید و روی حرارت بگذارید.
2. تخممرغها را در یک ظرف مناسب بشکنید و بعد آرام و دانهدانه درون قابلمه بریزید تا ماست نبرد.
3. حالا سبزی آش ر اضافه کنید.
4. برنج نیم دانه را که از قبل خیس کردهاید به مواد اضافه کنید.
5. حالا نخود پخته را هم بریزید.
6. در آخرین مرحله نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید آش روی حرارت ملایم جا بیفتد. 50 دقیقه کافی است. فقط باید مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
فوت وفن
نخود را از یک روز قبل خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید.