بهرام افشارزاده دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران با پایان بازیهای کاروان ایران در گوانگ ژواز شروع کار برای المپیک 2012 لندن چند روز بعد از رسیدن به تهران می گفت.
او 10 آذر را استارت برنامه ریزی اعلام کرد. اما آلودگی هوا جلسه اول را به تاخیر انداخت. با این حال دبیرکل کمیته ملی المپیک بعداز رفع آلودگی هوا با همکارانش دست به کار شد و در دو جلسه ستاد تدارکاتی بازیهای المپیک تصمیمیاتی گرفت تا برای تصویب به هیات اجرایی کمیته ملی المپیک سپرده شود. بهرام افشارزاده دبیرکل کمیته ملی المپیک دراین باره می گوید: «حضور در المیپک اهمیت زیادی دارد و البته مدال آن هم ویترین فعالیت هر کشوری محسوب می شود. به همین خاطر ما هم تا به حال در دو جلسه ستاد تدارکاتی بازیهای المپیک تصمیماتی را گرفته ایم و برای تصویب به هیات اجرایی میدهیم.»
با این حال هنوز مشکل بودجه کمیته ملی المپیک پا برجاست. هنوز کمیته یک میلیارد از بودجه 20 میلیاردی اش برای بازیهای آسیایی را طلب دارد. دبیر کل کمیته ملی المپیک در این باره می گوید: «بودجه امسال کمیته ملی المپیک 20 میلیارد تومان بود که 19 میلیارد را دادهاند و یک میلیارد آن مانده. کمیته ملی المپیک به این مبلغ نیاز دارد. ما حالا در کمیته هیچ پولی نداریم. سعی کردیم برای گوانگ ژو طوری کار کنیم که لطمه نخوریم. با این حال خیلی صدمه خوردیم تا بودجه بازیها را تامین کنیم. از بودجه های دیگر استفاده کردیم تا کاروان در گوانگ ژو مشکلی نداشته باشد. بیشتر کارها را رابطه ای انجام دادیم. با این حال هنوز به خاطر مشکل مالی خیلی از کارها مانده. فکر میکنم اگر در گوانگژو ضعیفتر کار کرده بودیم حالا به ما نگاه ویژه میشد و مشکلات مالیمان زودتر حل می شد.»
او برای حل مشکل بی پولی کمیته ملی المپیک به حمایت رئیس جمهور امیدوار است: «ما برنامهریزی میکنیم، اما تدارک خوب و اجرای این برنامهریزی به پول نیاز دارد. از رییس جمهور درخواست میکنم که مشکل کمیته ملی المپیک را حل کند، فکر میکنم پرداخت یک میلیارد تومان با حمایت شخص رییس جمهور انجام شود.» گفته می شود کمیته ملی المپیک برای آماده کردن ورزشکاران تا المیپک 2012 لندن 130 میلیارد بودجه لازم دارد. بودجه ای که تا شهریورماه سال آینده به حساب کمیته واریز میشود و در اختیار فدراسیونها قرار میگیرد اما بهرام افشارزاده دبیرکل کمیته ملی المپیک از بودجه 82 میلیاردی میگوید: «برای المپیک 82 میلیارد بودجه پیش بینی شده. هرچند کار از دی و بهمن استارت می خورد، اما پیک کار از فروردین تا اسفند سال آینده است. سال 90مشخص می شود که چه تیم هایی سهمیه گرفته اند. با این حال از حالا باید به فکر فدراسیونها باشیم تا بتوانند آماده در مسابقه های انتخابی المپیک شرکت کنند.»
او معتقداست در فرصت باقی مانده باید همه برنامه ریزی ها دقیق باشد: «باید بودجه سال 90 به موقع برسد که بتوانیم از فروردین برنامههای خود را شروع کرده و با برگزای اردوهای تدارکاتی منطبق بر اصول علمی و استفاده از مربیان داخلی و خارجی سطح بالا به خوبی برای المپیک 2012 سهمیه بگیریم.» به گفته افشارزاده فدراسیونهایی که مدال بازیهای آسیایی و المپیک دارند، بودجه بیشتری می گیرند: «کمیته ملی المپیک از رشته هایی که تا به حال از بازیهای آسیایی و المپیک مدال آورده اند، حمایت ویژه می کند. به فدراسیونهای آن بودجه بیشتری می دهد تا بهتر آماده شوند.» او درباره برنامه برای رشته هایی که المپیکی می شوند می گوید: «تیم هایی که در انتخابی ها سهمیه می گیرند، به صورت گلخانه ای برای لندن آماده می شوند. برای آنها اردوها و مسابقه های تدارکاتی برون مرزی درنظر می گیریم. البته نیازهای آنها از بابت مرکز سنجش آمادگی جسمانی، روانشناسی، پزشکی و... را برآورده می کنیم تا مشکلی برای آماده شدن نداشته باشند.»
او معتقداست از حالا المپیکی بودن یک سری رشته ها حتمی است و تنها می ماند برنامه های تدارکاتی آنها: «رشته هایی مثل تکواندو، کشتی، دوومیدانی، وزنه برداری، قایقرانی، تیراندازی حضورشان در المپیک حتمی است. با سابقه ای که آنها دارند وضعیت آنها روشن است. تنها باید با تعامل فنی، جلسه های هفتگی کمک های لازم را در اختیار آنها بگذاریم. با برنامه ریزی خاص نگاه ویژه قهرمانی به آنها داشته باشیم. البته دراین فرصت کم مانده تا المپیک بودجه لازم را برای اردوها و اجرای برنامه های آمادگی راه را برایشان هموار کنیم.»
افشارزاده معتقداست از مربیان داخلی نباید غافل شد: «باید عملکرد مربیان خارجی را بررسی کنیم. اگر دربعضی رشته ها مربی جدید و قوی می خواهند باید مربیان تاپ را بیاوریم تا ورزشکاران در این مدت بدون دغدغه برای المپیک تمرین کنند. البته با استفاده از مربیان داخلی، آنها را برای کار بیشتر دلگرم کنیم. ما در کشتی بهترین مربیان را داریم اما از آنها قدردانی نمی شود و حقوق خوبی هم نمی گیرند.» او اما حاضر نیست حالا از پیش بینی تعداد مدال های ایران در المپیک لندن بگوید:«پیش بینی مدال المپیک سخت است. هنوز در ستاد در این باره صحبت نشده. در جلسه های بعدی شاید میانگینی طبق کیفیت کار انجام شود.» دبیرکل کمیته ملی المپیک با این حال امیدوار است مدالهای ایران در لندن بیشتر از آتن و پکن باشد: «کاروان ایران در پکن که ناکام بود. اما امیدوارم تعداد مدال ها بیشتر از آتن و پکن باشد. البته همه اینها به برنامه ها، اردوها، تغذیه خوب و هدفدار و میزان آمادگی ورزشکاران برمی گردد.»