رئيس كميسيون فرهنگی مجلس با اشاره به حفظ حجاب در جامعه اسلامی گفت: مسئله حجاب مسئله روز همه جهان اسلام است و نام بهلول با چنين حقيقتی همراه است و يادآوری چنين وقايع خونين و تلاشهای بهلول و امثال او باعث میشود كه قدر انقلاب اسلامی را بيشتر بدانيم.
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزرای قرآنی ايران(ايكنا) در گناباد، همايش ملی «بهلول؛ شگفتی روزگار» با حضور رئيس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گناباد برگزار شد.
«غلامعلی حدادعادل»، رئيس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در اين همايش طی سخنانی گفت: 110 سال قبل در شب اول دیماه در روستای بيلند در حوزه شهرستان گناباد كودكی به دنيا آمد كه نام او برای هميشه در تاريخ انقلاب ايران جاودانه شد.
حدادعادل افزود: امروز بعد از گذشت پنج سال از درگذشت اين اسوه مبارزه و ايثار به ياد او گرد هم آمدهايم و ياد و خاطرات مبارزات چندين ساله او را گرامی میداريم. از بركتهای انقلاب اسلامی اين بود كه شهرهای كوچك و دور افتاده فرصت پيدا كردند با معرفی شخصيتهای بزرگ خويش جايگاه خود را در جغرافيای تاريخ نشان دهند.
وی با بيان اينكه اگر انقلاب اسلامی و اسلاميت آن نبود، شخصيتهايی كه به روستاها و شهرهای كشور عظمت بخشيدند، هرگز احيا نمیشدند، گفت: نمونهای از اين شخصيتها بهلول بود كه امروز گنابادیها به همشهریگری با او افتخار میكنند.
وی با اشاره به خاطرهای از دوران جوانی خود در رابطه با خشونتها و قصاوتهای رضاخان نسبت به زنان در مورد رعايت حجاب گفت: من به خوبی به ياد میآورم كه از زمان قيام مسجد گوهرشاد نام بهلول در همه جای كشور مطرح شده بود.
حدادعادل ادامه داد: بهلول يك شخصيت افسانهای و اسطورهای در ذهنها شده بود. من پيرامون آنچه راجع به بهلول گفتهاند، مطالعات زيادی كردهام و در واقع بهترين تعبير در مورد بهلول گنابادی مربوط به مقام معظم رهبری است كه فرمودند «بهلول شگفتی روزگار است» و اين امر به خاطر اين است كه بهلول تجسمی از غيرت و اخلاق اسلامی و زهد، سادهزيستی و قناعت را در اذهان متبلور میكند.
رئيس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به زندگی ساده و بیپيرايه محمدتقی بهلول گنابادی ادامه داد: اين حيرتآور است كه كسی كه جز نان و ماست چيزی نمیخورد، 105 سال نيز عمر كرد، آنهم در شرايط نامساعدی كه 31 سال آن در زندانهای افغانستان سپری شد.
حدادعادل در ادامه تصريح كرد: زندگی بهلول برای ما مردمی كه همواره در صدد مصرف بيشتر برای رفاه هستيم و به خاطر همين مصرف خودمان را عذاب میدهيم، بايد به صورت الگو قرار بگيرد.
وی با بيان اينكه بهلول در زندگی خود ثابت كرد نياز واقعی انسان به پوشاك و غذا بسی كمتر از آن است كه تصور میكنيم، افزود: بهلول يك شخص منحصر بهفرد و جمع اضداد بود. كسی كه در 26 سالگی واقعه گوهرشاد را به راه انداخت و از خشونتهای رضاخانی نترسيد و دائم از اين شهر به آن شهر میرفت و عليه رضاخان تبليغ می كرد.
حدادعادل ادامه داد: بهلول يك نمونه ممتاز برای اصلاح الگوی مصرف بود. سادهزيستی، كم مصرفی، پركاری و سختكوشی جزء جدانشدنی زندگی وی محسوب میشد.
وی با اشاره به قدمت و بزرگی قنات قصبه گناباد گفت: قنات قصبه كه گناباد از آن خرمی دارد، به دست مردانی از جنس بهلول ساخته شده است. اين ايران و تمدن ايرانی به دست اين طور مردانی ساخته شده است و برای ادامه اين فرهنگ بايد زندگی امثال او را الگو قرار دهيم و برای خودمان چيزی نخواهيم و خودمان را برای همه بخواهيم.
رئيس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به واقعه كشتار مردم در مسجد گوهرشاد گفت: شنيدن نام مسجد گوهرشاد و نام بهلول با هم متصور میشود و گوهرشاد در وقايع زندگی بهلول اصل است و متأسفانه در دوران ما كمتر به ابعاد مختلف واقعه مسجد گوهرشاد پرداخته شده است.
حدادعادل افزود: آمار دقيقی از كشتار رضاخان در مسجد گوهرشاد در دست نيست، ولی شاهدان عينی صحبت از سه تا چهار هزار كشته و خروج دهها كاميون اجساد به خارج از شهر را روايت میكنند.
وی ادامه داد: اتفاق مسجد گوهرشاد صددرصد با انگيزه مردمی و دينی بوده ولی هنوز برای مردم امروز عمق اين فاجعه و حماسه بيان نشده است. يكی ديگر از ابعاد واقعه گوهرشاد واكنش روشنفكران حكومت رضاخانی بود، چرا كه هيچگونه اعتراضی به اين كشتار انجام ندادند و بسياری از مدعيان حقوق بشر سكوت كردند.
وی با اشاره به حفظ حجاب در جامعه اسلامی گفت: مسئله حجاب مسئله روز همه جهان اسلام است و نام بهلول با چنين حقيقتی همراه است و يادآوری چنين وقايع خونين و تلاشهای بهلول و امثال او باعث میشود كه قدر انقلاب اسلامی را بيشتر بدانيم.
حجتالاسلام والمسلمين «حسن صادقی»، رئيس همايش ملی «بهلول؛ شگفتی روزگار»، نيز طی سخنانی گفت: شجاعت، سادهزيستی و صراحت بهلول در دفاع از ارزشهای دينی آنهم در اوج اقتدار حكومت رضاخان و حتی تا آخرين روزهای عمر پربركت و طولانی او از وی شخصيتی ممتاز و بینظير ساخته بود.
حجتالاسلام والمسلمين صادقی در ادامه افزود: او نه از تهديدهای دشمنان اسلام هراسی به دل راه میداد و نه تمجيد دوستان میتوانست او را از هدف مقدس خود باز دارد.
يادآور میشود، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی كشور نيز در پيام جدا گانهای بهلول را بنده صالح و مجاهد و پرهيزگار خداوند دانست كه عمر طولانی خود را در جهت دفاع از مظلوم گذرانده است.
تاريخ درج خبر: 1389/10/03