معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علم و صنعت ايران از اتمام ساخت ماهواره «تدبير» در اين دانشگاه و قرار گرفتن ماهواره در نوبت پرتاب به فضا خبر داد.
به گزارش ايرنا، دکتر دوايي اظهار داشت:پيش از اين نيز تنها ماهواره دانشگاهي کشور (ماهواره نويد) که با موفقيت توليد و پرتاب شده و در مدار قرار گرفته، در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده و ماهواره ظفر نيز اکنون در اين دانشگاه در حال تکميل است.
ماهواره تصويربرداري «تدبير» با همکاري 80 نفر از محققان ايراني ساخته شده و ويژگي بارز آن استفاده از جي پي اس و سامانه هاي پيشرفته تعيين موقعيت و قدرت بالاتر در مقايسه با ماهواره نويد علم و صنعت است که پس از پرتاب در مدار لئو قرار خواهد گرفت.
وي در معرفي ديگر دستاوردهاي دانشگاه علم و صنعت در حوزه فناوري گفت: محققان ما به تازگي دستگاهي را براي توانمندسازي بيماران قطع نخاعي طراحي و توليد کرده اند که از طريق رايانه و با استفاده از روش تحريک کنترل شده عضلات بيمار به وي کمک مي کند تا بتواند به کمک واکر، بايستد.
اين دستگاه توانبخشي در مرحله تست هاي کلينيکي است و با حمايت معاونت علمي رياست جمهوري، مراحل نهايي آزمايش خود را در يکي از بيمارستان هاي تهران مي گذراند که پس از تاييد به صورت محصول تجاري وارد بازار خواهد شد.
وي همچنين به برگزاري مناقصه دانشگاه علم و صنعت براي جلب مشارکت سرمايه گذاران خارجي در طراحي قطار پرسرعت اشاره کرد و اظهار داشت: در مرحله اول، پروژه برقي کردن قطار مسير مشهد - تهران را در دستور کار داريم و در حال ارزيابي پيشنهادهاي بين المللي هستيم.