0

اين نشانه‌ها را در کودکان هرگز سرسری نگيريد!

 
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

اين نشانه‌ها را در کودکان هرگز سرسری نگيريد!

شايد كودك شما نتواند حالي را كه تجربه مي‌كند با جزئيات كامل و حتي گاهي به درستي براي‌تان شرح دهد. شايد وقتي كه معده درد عذابش مي‌دهد، شما را با گفتن «دلم درد مي‌كنه!» گمراه كند يا شايد درد چشمش را براي شما «سردرد!» جلوه دهد. شايد كودك شما از خودتان نام دردي را شنيده باشد و گاهي بدون آنكه احساسش كند، شكايتي مشابه آنچه را که شما مي‌گفتيد مطرح كند و خلاصه شايد گاهي به‌خاطر جلب‌توجه شما خودش را به ناخوشي بزند.
 

با تمام اين اوصاف، هيچ وقت نمي‌توانيد با بي‌اعتمادي مشكل او را انكار كنيد و حتي اگر احتمال بي‌خطر بودن درد كودك‌تان را 50 درصد ارزيابي كنيد، باز هم گاهي چاره‌اي جز مشورت با پزشك و يا حتي روانه بيمارستان‌هاي شبانه‌روزي شدن نداريد. در ادامه اين مطلب، به شما مي‌گوييم كه كدام نشانه‌هاي ناخوش‌احوالي كودك‌تان را بايد جدي‌تر بگيريد و در همان زمان مشاهده‌شان، براي بررسي‌هاي بيشتر روانه بيمارستان شويد.

اين نشانه‌ها را هرگز سرسري نگيريد!

تب شديد

تب 38 درجه يا بالاتر اگر در سن كمتر از سه ماهگي اتفاق بيفتد، مي‌تواند يك علامت هشدار‌دهنده باشد. اگر يك كودك سه تا شش ماهه، تبش از 38 درجه بالاتر برود و اگر كودكان بين 6 ماه تا دو سال، دچار تبي بالاتر از 5/39 درجه شوند، بايد موضوع را جدي بگيريد.

اگر كودك زير سه ماه دچار تب بالاتر از 38 درجه شود، به سرعت بايد براي درمان به بيمارستان مراجعه شود. در اين سن اگر عفونت‌هايي مثل عفونت ادراري دليل تب باشد، ممكن است در زمان كوتاهي تمام بدن را درگير كند. البته اغلب، ويروس‌ها دليل بالا رفتن دماي بدن كودكان هستند اما براي اطمينان موضوع بايد با جزئيات بيشتري بررسي شود.

تب طولاني

تبي كه در برابر درمان و مراقبت‌ها مقاوم است و يا اينكه بيشتر از پنج روز ادامه پيدا مي‌كند، زنگ‌خطري جدي براي سلامت كودك‌تان است. اگر به كودك‌تان براي پايين آمدن دماي بدنش استامينوفن و يا ايبوپروفن داده‌ايد اما بعد از شش ساعت هم دماي بدنش پايين نيامده، بايد با پزشكش تماس بگيريد. ممكن است عفونت شديدي كه به درمان مقاوم است دليل اين اتفاق شده باشد و پزشك كودك بايد درماني ويژه‌تر را براي برطرف كردن نشانه‌ها انتخاب كند. تبي كه به‌خاطر ويروس‌هايي مثل سرماخوردگي ايجاد شده باشد، اغلب با گذشت پنج روز از بين مي‌رود اما اگر اين زمان براي تغيير درجه حرارت بدن كودك‌تان كافي نبود، احتمالا باكتري‌ها او را بيمار كرده‌اند و به‌جاي تغيير نشانه‌هاي ظاهري، بايد براي حل مشكل اصلي تلاش كنيد.

تب همراه با سردرد

تبي را كه با اسپاسم گردن و سردرد در كودكان همراه مي‌شود نمي‌توان نشانه خوبي ارزيابي كرد. كودكان به ندرت دچار سردرد مي‌شوند و اگر از اين موضوع شكايت كردند، بايد آن را با جديت بررسي كنيد.

اين نشانه‌ها مي‌تواند خبر از ابتلاي كودك شما به مننژيت دهد. اگر فرزند شما مننژيت داشته باشد تحريك‌پذير و بيقرار مي‌شود و ممكن است كم‌اشتها شود. اسهال و استفراغي كه با اين علايم همراه مي‌شود هم مي‌تواند احتمال ابتلا به اين بيماري را تقويت كند. اگر دانه‌هاي قرمز پوستي در تمام بدن كودكتان ديده شود يا پوستش حالت نقطه نقطه‌ بي‌رنگ يا آبي باشد و اين علائم با اختلال در تنفس يا تشنج همراه شود، بايد موضوع را جدي بگيريد.

جوش‌هاي دايره شكل

كبودي بيش از حد و يا جوش‌هاي دايره شكلي كه وقتي پوست را فشار مي‌دهيم براي چند ثانيه محو نمي‌شوند، نشانه‌هاي خوبي براي سلامت كودك شما تلقي نمي‌شوند.

دانه‌هاي مشكوكي كه روي پوست كودك شما ديده مي‌شود، مي‌تواند خبر از ابتلاي او به آلرژي و يا واكنش آلرژيك بدنش به يك ماده يا غذاي خاص باشد. اگر اين دانه‌ها با تنگي نفس و خستگي مزمن همراه شد، حتما بايد آنها را جدي بگيريد. گذشته از اين، كبودي‌هاي به‌ظاهر بي‌علتي كه روي پوست كودك شما ديده مي‌شود، ممكن است از نشانه‌های ابتلاي او به مشكلات خوني و انعقادي باشد.

خال‌هاي عجيب و غريب

خالي كه يك‌دفعه روي پوست كودك شما سر و كله‌اش پيدا شده، مي‌تواند به اندازه خالي كه تغيير شكل داده، مشكوك و دردسرساز باشد.

خالي كه پاره‌پاره شده، تغيير رنگ و يا اندازه داده و يا تازه سر و كله‌اش پيدا شده، مي‌تواند يك نشانه هشدار باشد. هميشه ديدن اين نشانه‌ها به معناي به خطر افتادن جان كودك شما نيست اما در بسياري موارد، ابتلا به سرطان پوست خودش را با اين خال‌هاي مشكوك نشان مي‌دهد. به همين دليل است كه نبايد اين نشانه را سرسري بگيريد؛ در اين شرايط لازم است فورا با پزشك كودك‌تان در اين مورد مشورت كنيد و در صورت لزوم از خال مشكوك نمونه‌برداري كنيد.

جان کودک‌تان در خطر است!

اگر این علایم را در فرزندتان می‌بینید، بدون درنگ روانه بیمارستان شوید.

درد ناگهاني معده

درد معده‌اي كه در سمت راست و پايين احساس مي‌شود يا به‌طور ناگهاني مي‌آيد و مي‌رود را مي‌توانيد يك نشانه مشكوك و نيازمند درمان تلقي كنيد.

اگر فرزند شما سمت راست و پايين معده‌اش احساس درد مي‌كند، از او بخواهيد بالا و پايين بپرد. اگر اين كار براي كوچولوي شما سخت بود، مي‌توان حدس زد كه او از آپانديسيت رنج مي‌برد. اگر چه آپانديس سمت راست و پايين شكم قرار دارد اما درد ناشي از آن مي‌تواند در اطراف ناف و يا پايين معده هم احساس شود. در صورتي كه ويروس‌هايي كه به معده حمله مي‌كنند دليل اين درد باشند، احتمالا همراه با درد كودك‌تان واكنش‌هايي مثل تب، استفراغ و يا اسهال را هم نشان مي‌دهد. اما به هر حال براي پيدا كردن علت اصلي، بايد با پزشك كودك‌تان مشورت كنيد و درمان را در صورت لزوم آغاز كنيد.

اگر فرزند شما كمتر از چهار سال سن دارد و از معده‌دردي كه چند ثانيه قطع مي‌شود و دوباره آغاز مي‌شود شكايت مي‌كند، ممكن است به يك اختلال جدي و خطرساز روده دچار شده باشد. اگر چنين دردي با مشاهده خون در مدفوع همراه شد، ديگر دليلي براي يك دقيقه وقت تلف كردن باقي نخواهد ماند.

سردرد همراه با استفراغ

سردردي را كه در آغاز صبح و به محض بيدار شدن، كودك‌تان از آن شكايت مي‌كند يا اينكه در ميانه شب او را از خواب بيدار مي‌كند، به ويژه اگر با تهوع و استفراغ همراه باشد بايد يك نشانه خطر تلقي كنيد.

اين نشانه‌ها مي‌تواند خبر از ابتلاي كودك شما به ميگرن دهد. ميگرن در كودكان اگرچه مشكلي آزار‌دهنده است اما خطرناك نيست و اغلب از اعضاي فاميل يا خانواده به ارث مي‌رسد. با اين وجود سردرد همراه با استفراغ در شب و ابتداي صبح، مي‌تواند از مشكل جدي‌تري در مغز و اعصاب حكايت كند كه بايد توسط متخصص آن را بررسي و براي درمانش اقدام كنيد.



اين نشانه‌ها را هرگز سرسري نگيريد!


كم شدن ادرار

خشكي دهان و لب‌ها، كاهش ادرار، پوست خشك، استفراغ يا اسهال شديد كودك‌تان را حتما جدي بگيريد و تصور نكنيد كه گرماي تابستان دليل بروز اين نشانه‌هاست.

همه اين نشانه‌ها مي‌گويند كه بدن كودك شما آب زيادي را از دست داده است و بايد به سرعت درمان شود. از دست رفتن آب بدن مي‌تواند تا از دست رفتن سطح هوشياري فرزند شما و به خطر افتادن سلامتش پيش برود. تصور نكنيد كه با مشكل جدي‌اي روبه‌رو نيستيد. شايد تا رسيدن كودكتان به اين مرحله، چيزي باقي نمانده باشد. پس درحالي كه سعي مي‌كنيد به كودكتان مايعات بيشتري بخورانيد، سري هم به يك بيمارستان شبانه‌روزي كودكان بزنيد و از اينكه خطري سلامت و جان كودك شما را تهديد نمي‌كند مطمئن شويد.

لب‌هاي آبي

اگر لب‌هاي كودك شما آبي‌رنگ شده‌ يا اينكه در اطراف دهان او تغيير رنگ واضحي مشاهده مي‌كنيد، يعني سلامت كودك شما در خطر است. در صورتي كه اين نشانه‌ها با دشواري در تنفس، درد قفسه سينه، نفس‌نفس زدن و يا شنيده شدن صداي سوت در زمان تنفس همراه مي‌شود، يعني مشكل فرزندتان جدي و وضعيت‌اش اورژانسي است.

شايد يك واكنش آلرژيك دليل بروز همه اين نشانه‌ها باشد اما ابتلا به بيماري‌هايي مثل ذات الريه يا سياه سرفه هم مي‌تواند اين نشانه‌ها را ايجاد كند. در صورتي كه ريتم نفس كشيدن كودك شما به‌شدت تند شده مشكل را جدي بگيريد. تعداد نفس‌هاي او در 30 ثانيه را بشماريد و ميزانش را در دو ضرب كنيد. عدد به دست آمده در نوزادان نبايد كمتر از 60، در بچه‌هاي زير يك سال كمتر از 40 و در كودكان 1 تا 3 ساله نباید از 30 كمتر باشد. اگر كودك شما بين 4 تا 10 سال سن دارد، اين عدد براي او نبايد از 24 كمتر شود.

استفراغ بعد از زمين خوردن

اگر كودك زير شش ماه شما بعد از زمين خوردن و يا ضربه خوردن به سرش علائمي مثل استفراغ يا كم شدن هوشياري را نشان مي‌دهد، آنها را جدي بگيريد.

در چنين شرايطي هيچ زماني براي تلف كردن نداريد. ممكن است كودك شما دچار صدمات مغزي جدي شده باشد و اگر تنها كمي دير به بيمارستان برسانيدش، جبران صدمات وارد شده دشوار يا غيرممكن می‌شود. مهم نيست كه كودك‌تان از چه ارتفاعي افتاده و يا چه چيز به سرش خورده؛ اين نشانه‌ها را در هر حال بايد جدي بگيريد.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

یک شنبه 21 تیر 1394  7:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها