در زمینه فرهنگسازی حجاب کمکاری شده است
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا با بیان اینکه در زمینه فرهنگسازی حجاب در جامعه کم کاری شده است گفت: این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد و بیش از گذشته باید به این امر اهتمام ورزید.
معصومه ظهیری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به نامگذاری روز 21 تیر ماه به نام روز حجاب و عفاف افزود: حجاب دستور و فریضه الهی است که رعایت آن بر هر مسلمان اعم از زن و مرد واجب است.
وی با اشاره به آیات قرآن در خصوص حجاب مخصوص مردان و زنان مسلمان اظهار کرد: آیات قرآن مردان را به پاکدامنی، نگاه عفیفانه و عدم اختلاط با جنس مخالف ملزم میکند و زنان را علاوه بر رعایت موارد ذکر شده به نوع پوشش خاص و حدود آن نیز دعوت میکند.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا ادامه داد: رعایت حدود مشخص شده بر هر زن و مرد مسلمانی واجب است.
ظهیری با اشاره به اسلامی بودن جامعه ایران ابراز کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان حافظ و نگهبان آرای مردم قوانین برگرفته از شرع را که در قانون اساسی آورده شده مورد تاکید قرار میدهد.
وی اضافه کرد: این صیانت و حفاظت ما را بر آن میدارد تا متناسب با وضعیت جامعه برنامهریزی کرده و زمینههای لازم را فراهم کنیم.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی سالها پیش قوانین مربوط به حجاب و عفاف را آماده و به مراکز مربوطه ابلاغ کرده است افزود: فرهنگسازی، آموزش، پاسخدهی به شبهات، فراهم سازی زمینه به وسیله انجام بازرسیها و نظارت بر حسن اجرای قوانین مد نظر قرار داده شده است.
کمبود نظارت در فضاها و مکانهای عمومی شهر
ظهیری یادآور شد: نظارت بر حسن اجرای قوانین به خوبی اجرا شده است اما در مکانها و فضاهای عمومی شهر با این کمبود نظارت رو به رو هستیم.
وی تصریح کرد: اهتمام به پیاده کردن حجاب در جامعه بیش از گذشته ضرورت پیدا کرده است و تخلف از قانون و عدم رعایت ارزشها مسئلهای است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا ادامه داد: باید با انجام کارهایی مثل تشویق افراد محجبه، پاسخ به شبهات موجود در زمینه حجاب و عفاف و پاسداشت ارزشها به این مهم که بعضا مورد بیتوجهی و بیمهری قرار گرفته است توجه شود.
ظهیری تاکید کرد: در صورتی که خود ما عمل کننده به یک ارزش باشیم تاثیرگذاری بیشتری خواهیم داشت و در واقع میتوان جامعه را به جای گفتار با رفتارمان به یک کار دعوت کنیم.
وی با اظهار اینکه فضای خانواده باید سازه این ارزشگذاری باشد گفت: آموزش را باید ابتدا از خانواده شروع کرد و در مرحله بعدی مراکز آموزشی عهدهدار این امر هستند.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا افزود: خانواده باید از آثار و فواید حجاب برای فرزندانشان بگویند و نسبت به عدم رعایت حجاب نیز آگاهیهای لازم را به آنها بدهند و نفع و ضرر را همراه با یکدیگر برای فرزندان بازگو کنند.
ظهیری اضافه کرد: خانوادهها همانگونه که فرزندانشان را از آب و آتش نگاهبانی میکنند تا خوب زیستن را یاد بگیرند به دخترانشان ارزشها، آثار و فواید بهرهمندی از فضای امنیت و ضررهایی که در بی ارزش کردن زن و ارزان و آسان در اختیار چشمان طماع و دلهای مریض قرار گرفتن را بیاموزند.
وی ادامه داد: همچنین به پسرانشان یاد بدهند تا نگاهشان به جنس زن یک نگاه فرا جنسیتی باشد و هرگونه تلذذ و بهرهمندی از زن را به کانال و محدوده ازدواج هدایت کنند.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا تاکید کرد: خانوادهها باید به فرزندانشان بیاموزند که بر اساس استعداد و توانمندی و قابلیتها در کنار جنس مخالفشان زندگی کرده و فضای رقابت مثبت کاری در کنار همدیگر را تجربه کنند.
ظهیری تصریح کرد: باید زمینه تعامل بدون داشتن نگاه جنسی و جنسیتی فراهم شود تا امکان رشد، توسعه و کارآمدیهای اجتماعی برای هر دو جنس فراهم شود.
وی با ابراز اینکه گامهای خوبی در زمینه حجاب و عفاف برداشته شده است افزود: اما هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا یادآور شد: باید فرهنگ حجاب و عفاف طوری در جامعه نهادینه شود که بدون امر و نهی و نظارتهای قانونی افراد خود را مقید به حفظ و رعایت حجاب بدانند.
ظهیری ادامه داد: در زمینه فرهنگسازی حجاب کم کاری شده است و بیش از گذشته باید به این امر اهتمام ورزید.
وی شیوه آموزش را بسیار مهم خواند و تصریح کرد: در پاسخگویی نیز به روز بودن حرف اول را میزند زیرا در دوره کنونی با سئوالات و شبهات نو پدید مواجه هستیم که هجمههای فرهنگی خارج مرزها را به دنبال دارد و افرادی باید در زمینه پاسخگویی کار بکنند که توانایی پاسخگویی مناسب را داشته باشند.
انتهای پیام/2258/صا40