سومین زیستگاه قوچ و میش خراسان در معرض خطر جدی
رییس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر، وجود معادن بسیار در منطقه شکار ممنوع سید مرتضی را مانع ارتقاء این بخش به منطقه حفاظت شده دانست.
مهدی جمعهپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت مخالف ارتقاء این منطقه است، اظهار کرد: ارتقاء منطقه شکار ممنوع سیدمرتضی به منطقه حفاظت شده بستگی به نظر اداره صنعت معدن و تجارت دارد.
وی کنترل چرای دام و داشتن امکانات بیشتر و بکر ماندن منطقه را از مزایای ارتقاء این منطقه دانست و افزود: در حال حاضر از طریق استان پیگیر این مسئله هستیم.
جمعهپور با اعلام اینکه کاشمر ظرفیتهای خوبی در حوزههای مختلف به خصوص تنوع زیستی دارد، گفت: طبق آخرین سرشماری انجام شده هزار و 300 قوچ و میش در منطقه وجود دارد.
وی با بیان اینکه قوچ و میش، کل و بز، پلنگ، کفتار، روباه، گرگ، شغال و... از جمله گونههای نادر منطقه شکار ممنوع سیدمرتضی است، تصریح کرد: کاشمر سومین زیستگاه قوچ و میش استان با مساحت 70 هزار هکتار است.
جمعهپور با بیان اینکه تا کنون توسط محیطبانان، پلنگ در منطقه دیده نشده، اما براساس گزارشات مردمی در دی سال گذشته در منطقه سرسپیدار وجود پلنگ گزارش شده است، افزود: تا کنون چندین بار رد پا و صدای آن در منطقه شکار ممنوع دیده و شنیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر شهرستان دارای 150 گونه پرنده و 40 گونه پستاندار است که مهمترین آنها قوچ و میش، پلنگ، گرگ، شغال، کفتار، روباه و ... است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر به وضعیت منطقه پیرعلیا اشاره کرد و گفت: سایت پیر علیا با دو هکتار مساحت هم اکنون دارای چهار رأس قوچ و پنج رأس میش است.
وی با اشاره به اینکه در فروردین امسال هشت بره به دنیا آمدند که دو رأس آن تحویل سایت خواف شد، افزود: گونههایی که وضعیت بهتری دارند با مجوز از سازمان در خود منطقه رهاسازی میشوند.
در استان خراسان رضوی یک پارک ملی، سه اثر طبیعی ملی، سه پناهگاه حیات وحش و 21 منطقه حفاظت شده و 13 منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت وجود دارد.
منبع: ایسنا