0

وزیر نیرو : 14 سال خشکسالی مستمر در ایران / شرایط بحرانی تر شد

 
amirhossein1392
amirhossein1392
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 16034
محل سکونت : -

وزیر نیرو : 14 سال خشکسالی مستمر در ایران / شرایط بحرانی تر شد

وزیر نیرو : 14 سال خشکسالی مستمر در ایران / شرایط بحرانی تر شد

 

وزیر نیرو عصر شنبه در آیین بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب ساوه با بیان این که 55 درصد از مجموع آب مورد نیاز کشور از منابع سفره های زیر زمینی تامین می شود، گفت که 14 سال است که کشورمان به صورت مستمر با پدیده خشکسالی مواجه شده و شرایط میزان بارندگی های نسبت به سال های قبل بحرانی تر شده است.

 

 

حمید چیت چیان دراین مراسم که با حضور استاندار و چند تن از مسوولان استان مرکزی برگزار شد، افزود: کشور به لحاظ تامین آب در بخشهای مختلف در شرایط سخت و دشواری به سر می برد که این امر لزوم مشارکت بیشتر شهروندان در مصرف بهینه را می طلبد.

وی ادامه داد: براساس پایش میزان بارندگی در نقاط مختلف کشور، استان هزمرگان با 65 درصد، بوشهر با 46 درصد و خوزستان با 45 درصد کاهش میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده اند.

او بیان کرد: مزایای بهره مندی از شبکه فاضلاب و بازگشت آب به چرخه صنعت و کشاورزی سبب شده تا کمتر شاهد اثرات مخرب خشکسالی ها باشیم.

وزیر نیرو در خصوص طرح فاضلاب شهر ساوه نیز گفت: اجرای شبکه تصفیه خانه فاضلاب این شهر مزیتهای زیست محیطی و بهداشتی زیادی دارد و میزان نیترات و فلزات سنگین در منابع آب را کاهش می دهد.

وی ادامه داد: بیش از 220 هزار نفر از خدمات این طرح برخوردار شده و با بهر برداری از آن زمینه حفظ بیشتر منابع آب نیز مهیا شد.

چیت چیان اضافه کرد: اجرای طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر ساوه مزیت های بالقوه ای دارد که تامین آب بخش صنعت و کشاورزی و کمک به صیانت از محیط زیست از جمله آنها است.

وی از برگزاری مناقصه انتقال آب از سد کوچری گلپایگان به ساوه خبر داد و افزود: پیمانکار طرح نیز به زودی کار خود را آغاز می کند .

او اضافه کرد: این طرح نیز به صورت فاینانس انجام خواهد شد که هزینه آن حدود 300 میلیارد تومان است.

وزیر نیرو در ادامه گفت: عملیات پست چهارم 63 کیلووات برق استان مرکزی نیز در حال اجراست که با استقرار آن مشکل تامین برق صنایع استان برطرف می شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طرح تصفیه خانه فاضلاب این شهر با اعتبار 77 میلیارد تومان، به عنوان دومین پروژه مهم استان مرکزی مطرح است.

شهلا میرگلوبیات افزود: شهرستان ساوه یک سوم از میزان بارشهای سطح استان را به خود اختصاص داده که با توجه به متوسط بارندگی 250 میلی لیتری استان مرکزی، در جایگاه پانزدهم قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ساوه و زرندیه به عنوان قطب صنعت و کشاورزی کشور نقش به سزایی در جلب مشارکت سرمایه گذاران دارند که رفع چالش های تامین آب می تواند امنیت سرمایه گذاری در این شهرستانها را دو چندان کند.

به گفته میر گلو بیات؛ سهم ساوه از سد کوچری حدود 14 میلیون متر مکعب است که با توجه به هزینه های بالای انتقال آب، هنوز پیشرفت چندانی حاصل نشده است.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آبرسانی به برخی از روستاهای این شهرستان با تانکر انجام می شود که به دلیل معوقات برخی پیمانکاران آبرسانی به این روستاها با چالش هایی همراه است.

میرگلو بیات خواستار تخصیص تعرفه برق گرمسیری به شهرستان ساوه شد و افزود: تعرفه برق شهرستان ساوه با توجه به گرمای هوا در فصل تابستان همانند استانهای جنوبی و قم باید در قالب تعرفه گرمسیری محاسبه شود.

فرماندار شهرستان ساوه نیز گفت: راه اندازی طرحهای تصفیه خانه آب و فاضلاب در در دوسال اخیر مزایای ارزشمندی برای شهروندان داشته است.

محمد بهاروند بیان کرد: تامین آب شرب و صنعت مهمترین چالش پیش روی این شهرستان است که امید می رود با درایت و تدبیر مسوولان حل و فصل شود.

وی ادامه داد: حجم آب ذخیره سد الغدیر ساوه در سال گذشته 210 میلیون لیتر بوده که هم اینک به 10 میلیون لیتر کاهش یافته است.

بهاروند افزود: شش میلیون لیتر از مجموع آب این سد برای مصارف کشاورزی و چهار میلیون لیتر نیز برای شرب مصرف می شود.

فرماندار ساوه تاکید کرد: ساوه با دارا بودن 500 واحد صنعتی فعال و 50 هزار فرصت شغلی ، مزیت مناسبی برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف صنعت و کشاورزی دارد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی نیز گفت: طرح فاضلاب شهر ساوه با اعتباری بالغ بر 390 میلیارد ریال شامل تصفیه خانه فاضلاب با فرایند لجن فعال با ظرفیت تصفیه 35 هزار متر مکعب در شبانه روز احداث شده است.

عبدالرضا خلیلی افزود: با استقرار طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر ساوه، بیش از 220 هزار نفر از خدمات آن بهره مند می شوند.

وی اظهار کرد: برای اجرای این طرح، بیش از 56 کیلومتر کلکتور( جمع کننده)،خطوط انتقال و شبکه جمع آوری فاضلاب و نصب دوهزار 600 فقره انشعاب در دستور کار قرار گرفته است.

خلیلی افزود: این طرح در راستای اهداف زیست محیطی و اقتصادی اجرای طرح های فاضلاب همچون حفظ و بالا بردن سطح سلامت و بهداشت عمومی جامعه ، جلوگیری از آلودگی منابع آب های زیر زمینی و سطحی و امکان استفاده از پساب تصفیه شده در گسترش فضای سبز و صنعت، توسط شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اجرا شده است.

مهدی زندیه وکیلی معاون امور عمرانی استانداری مرکزی،، امام جمعه ساوه و جمعی از مسوولان محلی نیز در این مراسم حضور داشتند

شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی هم اینک دارای 410 هزار مشترک در بخش آب و 215 هزار مشترک در بخش فاضلاب است.

ساوه از توابع استان مرکزی از شمال به شهرستان زرندیه و استان قزوین، از جنوب به شهرستان تفرش و استان قم، از شرق به استان تهران و قم و از غرب و جنوب غربی به استان همدان و شهرستان کمیجان محدود می شود.

 

منبع: ایرنا

اگر کسی را یافتی که در لبخندت غمت را دید، در سکوتت حرف هایت را شنید و در خشمت محبتت را فهمید؛ بدان او بهترین دارایی توست :)

یک شنبه 21 تیر 1394  12:39 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها