0

دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

ماه رمضان بستری گرم برای خودسازی ، توبه و راز ونیاز با خالق خویش است . ماه مبارک رمضان ماه شستشوی باطنی و تزکیه عملی و پالایش وجود است .

جهت بهره مندی همراهان ارجمند از لحظه های سراسر نور و معرفت ماه مبارک رمضان، دعاهای هر روز این ماه پرفضیلت در این تاپیک قرا داده می شود. ضمن استفاده از دعاهای مذکور برداشت های شخصی و نظرات خود را با توجه به دعای آن روز  به صورت یک جمله یا یک یک موضوع یا یک تصویری که در ارتباط با دعای آن روز باشد  ارسال فرمایید.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

جمعه 19 تیر 1394  4:44 AM
تشکرات از این پست
salma57 lovermohamad namebaran shirdel2 nargesza
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

پاسخ به:دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان

شرح دعا

(1) اللهم اغسلنی فیه من الذنوب ”خدایا در این روز مرا از گناهان پاکیزه گردان”‌

همانطور که در روایات و آیات قرآن کریم آمده است خداوند تمام گناهان بندگان خویش را می بخشد و از آنها در می گذرد ”ان الله یغفرالذنوب جمیعا”‌(1) یعنی ”به درستی که خداوند تمامی گناهان را می آمرزد”‌ ولی خداوند تنها یک گناه را نمی بخشد و آن هم شرک ورزیدن به ذات اقدس اوست ”ان الله لایغفر ان شرک به...”‌(2) یعنی ”به درستی که خداوند کسی را که برای او شریک قایل شود، نمی آمرزد”‌، حال می خواهیم بدانیم که در این دعا منظور از ”اللهم اغسلنی”‌ ”خدایا مرا شستشو ده”‌ چه می باشد؟ برای جواب باید به این نکته اشاره کنیم که آب پاک کننده تمام کثافات و پلیدیهاست به طوری که آب هر کثافت و پلیدی را در هر مکانی که باشد از بین می برد و پاکیزگی و نظافت را بر جای می گذارد به طوری که اثری از آن کثافت نخواهد ماند که آنگاه است که می گوییم مکان مورد نظر ما شستشو شده و پاک گردیده است و دلیل اینکه از خداوند خواستاریم که ”اللهم اغسلنی فیه من الذنوب”‌ ما را از گناهان شستشو داده و پاک گرداند به خاطر این است که دیگر اثری از گناه در جسم و روح ما وجود نداشته باشد تا اینکه کثافات و پلیدیهای گناه مانعی برای رسیدن به قرب الی الله نشوند، پس منظور از غسل همان پاک و طاهر شدن از پلیدیهای گناهان است، که در این روز ما نیز از پروردگار عالمیان خواستاریم که ما را از گناهان پاک و پاکیزه گرداند تا بتوانیم به درجات عالی معنوی دست یابیم...

اگر شخصی عیوب خود را اصلاح کند کسانی که از او تبعیت می کنند و از او الگو می گیرند نیز از عمل اصلاح شده و پسندیده او تبعیت می کنند و ثانیا انسانها در صورت مشاهده عیبی در برادر مسلمان و دینی خود می توانند به صورت مخفیانه و نامحسوس آن عیب را به آن شخص گوشزد کنند تا به اصلاح آن بپردازد و باید این را هم در نظر گرفت که خداوند ستارالعیوب است و عیبها را می پوشاند و خداوندی که بر پوشندگی عیبها معروف است هیچگاه نمی خواهد بنده ای عیب بنده دیگری را فاش گرداند

پاکسازی عیوب

(2) وطهرنی فیه من العیوب ”و مرا در این روز از هر عیب و نقصی پاک ساز”‌

انسان در طول زندگی خود دانسته یا ندانسته اشتباهات و خطاهای فاحشی را انجام می دهد که این اشتباهات و خطاها به عیب تعبیر می گردد به فرض مثال شخصی که بسیار دروغ می گوید دروغگویی عیب بزرگ او تلقی می گردد که آن عیب در دنیا و آخرت گریبانگیر او می شود. چرا که یک عیب مولد هزاران عیب دیگر است که ممکن است جامعه ای را به نابودی بکشد، چنانچه در روایات و احادیث موجود است اسلام دستور بر پوشش عیوب الناس مخصوصا مسلمانان را دارد چرا که اگر عیبی از شخصی که دارای احترام و آبروست و عده بسیاری از او تبعیت می کنند، فاش شود آنگاه است که دو اتفاق مهم ممکن است رخ دهد: اول اینکه آن شخص بی آبرو گشته و شخصیت او در پیش همگان متلاشی می گردد که ممکن است این عمل، آن شخص را به کارهای خطرناکی وادارد و دوم اینکه ممکن است افراد بسیاری که از او تبعیت می کنند به علت اعتماد به او عیب او را حسن دانسته و به اشاعه آن عیب در بین مردمان بپردازند که هر دو حالت آن برای یک جامعه بسیار خطرناک است، حال شاید سئوال شود پس در مقابل چنین رفتارهایی چه باید بکنیم؟ که ما در جواب می گوییم که اولا هر انسانی به اندازه کافی دارای عیوب می باشد که اگر بخواهد به عیوب نفس خود نظر کند تا آخر عمر باید در اصلاح آنها بکوشد چرا که انسانی که خود مریض است اول باید مرض خود را درمان کند، بعد مرض دیگران را، که با این عمل خود به خود جامعه و افراد آن نیز اصلاح می گردند به طوری که اگر شخصی عیوب خود را اصلاح کند کسانی که از او تبعیت می کنند و از او الگو می گیرند نیز از عمل اصلاح شده و پسندیده او تبعیت می کنند و ثانیا انسانها در صورت مشاهده عیبی در برادر مسلمان و دینی خود می توانند به صورت مخفیانه و نامحسوس آن عیب را به آن شخص گوشزد کنند تا به اصلاح آن بپردازد و باید این را هم در نظر گرفت که خداوند ستارالعیوب است و عیبها را می پوشاند و خداوندی که بر پوشندگی عیبها معروف است هیچگاه نمی خواهد بنده ای عیب بنده دیگری را فاش گرداند که ما نیز در این روز از خداوندی که بر عیوب ما آگاه است خواستاریم وجود ما را از عیبهایی که در ما رخنه کرده است پاک گرداند...

قلبهای خداترس

(3) وامتحن قلبی فیه بتقوی: لقلوب یا مقیل عثرات المذنبین ”و در این روز دلم را در آزمایش، رتبه دلهای اهل تقوا بخش ای پذیرنده عذر لغزشهای گناهکاران”‌

کسانی که تقوای الهی پیشه می کنند در روز قیامت از جایگاه ویژه ای برخوردارند چرا که آنان از نافرمانی دستورات ذات اقدس پروردگار دوری گزیدند و سر تسلیم به امر و فرمان او فرود آوردند چنانچه خداوند عزوجل در قرآن می فرماید: ”والذین اتقوا فوقهم یوم القیامه...”‌(3) یعنی ”مقام تقوا پیشه گان در روز قیامت بسی برتر و والاتر از کافران است”‌ و آنان نزد پروردگار خویش دارای رتبه و مقامی والا هستند که خداوند به آنان وعده فرموده است که: ”للذین اتقوا عند ربهم جنات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها و ازواج مطهره و رضوان من الله و الله بصیر بالعباد”‌(4) یعنی ”کسانی که تقوا پیشه اند نزد خداوند باغهای بهشتی است که بر زیر آن نهرها جاریست و در آن جاوید هستند و زنان پاکیزه و آراسته ای و (از همه بهتر) خشنودی خداوند (برای آنان می باشد) و خداوند به حال بندگان بیناست”‌ که ما نیز در این روز با اینکه دارای گناهان و لغزشهای بسیاریم اما از خداوند توبه پذیر و مهربان خواستاریم که گناهان و لغزشهای ما را آمرزیده و مقام و رتبه اهل تقوا را که در پیشگاه او از درجات والایی برخوردارند به ما عطا فرماید.

منبع :

سایت مفاد

جمعه 19 تیر 1394  4:46 AM
تشکرات از این پست
salma57 lovermohamad nargesza
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

جمعه 19 تیر 1394  4:46 AM
تشکرات از این پست
salma57 lovermohamad nargesza
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

۱-آب هر کثافت و پلیدی را در هر مکانی که باشد از بین می برد و پاکیزگی و نظافت را بر جای می گذارد.

۲- انسان در طول زندگی خود دانسته یا ندانسته اشتباهات و خطاهای فاحشی را انجام می دهد که این اشتباهات و خطاها به عیب تعبیر می گردد.

۳- یک عیب مولد هزاران عیب دیگر است که ممکن است جامعه ای را به نابودی بکشاند.

۴- هر انسانی به اندازه کافی دارای عیوب می باشد که اگر بخواهد به عیوب نفس خود نظر کند تا آخر عمر باید در اصلاح آنها بکوشد.

۵- که انسانی که خود مریض است اول باید مرض خود را درمان کند، بعد مرض دیگران را.

۶- خداوند حجاب را از دیدگان اهل تقوا برداشته و آنان آنچه را که دیگران به علت انجام معاصی پروردگار نمی توانند ببینند،دیده و از چیزهایی که دیگران بی خبرند آگاهند.

جمعه 19 تیر 1394  4:48 AM
تشکرات از این پست
salma57 lovermohamad shirdel2 nargesza
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6840

💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
جمعه 19 تیر 1394  8:22 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza nazaninfatemeh
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

جمعه 19 تیر 1394  8:23 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

جمعه 19 تیر 1394  8:25 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

جمعه 19 تیر 1394  8:26 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

جمعه 19 تیر 1394  8:27 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

جمعه 19 تیر 1394  8:30 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

جمعه 19 تیر 1394  8:35 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

جمعه 19 تیر 1394  8:37 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

جمعه 19 تیر 1394  8:37 AM
تشکرات از این پست
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4155

«اللَّهُمَّ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ»

« خدایا بشوى مرا در این ماه از گناه و پاكم نما در آن از عیب‌ها وآزمایش كن دلم را در آن به پرهیزكارى دل‌ها اى چشم پوش لغزش‌هاى گناهكاران.»

«أَعُوذُ بِجَلالِ وَجْهِكَ الْكَرِيمِ أَنْ يَنْقَضِيَ عَنِّي شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ يَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَيْلَتِي هَذِهِ وَ لَكَ قِبَلِي تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ تُعَذِّبُنِي عَلَيْهِ»

خواندن این ذکر در تمام سي شب ماه رمضان وارد است ولي مخصوصاً در دهة آخر ماه رمضان مؤكد است كه بگویی: خدايا، به جلال وجه تو پناه می‌برم از اينكه ماه رمضان يا اين شب من از من بگذرد و هنوز گناهي به گردنم باشد كه اراده کنی مرا به خاطر آن گناه عذاب كني. اين دعاي كوتاه در دهۀ آخر کم‌کم تحقق پیدا می‌کند.

این دعای روز بیست‌وسوم است که دعای خیلی جامعي است و سه مرحله دارد. در این دعا تمام عنايات را در هر سه مرحلة ظاهر، باطن و باطنِ باطن از خدا تقاضا مي‌كنيم. هر موجودی من جمله انسان دارای سه بعد است: یک بعد ظاهر و تن، یک بعد نفس و یک بعد روح و سرِّ سر است، این هر سه بعد ما باید اصلاح شود و اگر قرار باشد که بخشیده شویم، باید در هر سه بعد بخشیده شویم. فردا که روز بيست‌وسوم ماه مبارك رمضان است، ماه رمضان به اوج خود می‌رسد. فردا ان‌شاءالله به مرتفع‌ترین قلۀ ماه مبارك رمضان دست پیدا می‌کنیم و لذا دعا هم بر وزن اين مرتفع‌ترین قله به اين صورت آمده است كه غفران و بخشش را در تمام جوانب از خدا تقاضا مي‌كنيم .اما در بعد ظاهر: «اللَّهُمَّ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ»، خدایا، در این روز مرا از گناهان شستشو بده.انسان چگونه جرأت می‌کند که گناه کند و بگوید بعداً توبه می‌کنم. شاید لحظة بعد مرگت فرا رسید.ما نجاست گناه را نمی‌بینیم البته اولیای خدا و ملائک ما را می‌بینند اما خودمان نمی‌فهمیم که چه خاكي بر سرمان ریخته‌ایم و در چه حالی هستیم. به محض اينكه مرگ رسید، پرده برداشته می‌شود، نگاه می‌کنیم و می‌بینیم وای چه کثافتی ما را فرا گرفته است! ولی عزیزان، اگر امشب از خدا بخواهید که خدایا ما را نه با عذاب، بلکه محترمانه ببخش، خدا با آب مغفرت و توبه می‌بخشد و شستشو می‌کند.

شستشويي كن و آنگه به خرابات خرام
تا نگردد ز تو اين دير خراب آلوده

گناه رحمت خدا را قطع مي‌كند. امیرالمؤمنین در دعای کمیل به بخشي از آثار گناهان اشاره می‌کنند و می‌فرمایند:خدایا، آن گناهانی را که باعث نزول نقمت می­شود، بر من ببخش. خدایا، آن گناهانی را که باعث تغییر نعمت می­شود، بر من ببخش. نعمتي را عنايت كردند، مثلاً بنا بود يك عمري در رفاه زندگي كنيم، خدا می‌فرماید: برگردانید، بنویسید که باید در اثر این گناه در گرفتاری و شکست باشد. خدایا، آن گناهانی را که بدتر از همه باعث حبس دعا می‌شود، بر من ببخش. هرچه ناله مي‌كني، ناله‌ات به جایی نمی‌رسد. چون صدای مناجات‌کننده در عالم ملکوت مثل تیر سوراخ می‌کند و بالا می‌رود اما وقتی یک گناه مخصوصی که ما نمی‌دانیم چیست انجام داد، ديگر صدایش از دهان خودش بالاتر نمي‌رود و هيچ اثري در ملکوت ندارد. خدایا، آن گناهانی را که باعث نزول بلا می‌شود، بر من ببخش.. خدا هر گناهی که کرده‌ام و هر خطایی را که مرتكب شدم، بر من ببخش... اثرات گناه کم نیست. گناه كار ما را خراب و صورت ما را سیاه کرده است. اگر امشب به درگاه خدا درست پوزش نطلبیم، خاكمان بر سر است. درست پوزش بطلبيد. البته درست پوزش خواستن هر كسي بر حسب حال خودش است. به هر حال به دلت نگاه کن، ببين راست می‌گویی يا دروغ. اگر هنوز ميل گناه در دلت است و مي‌خواهي بعد دوباره مرتكب شوي، بدان كه بخشيده نشده‌اي و نعوذ بالله استغفار تو استهزاء است. اگر سرّ عالم ملكوت را نمي‌داني اما حداقل اين را مي‌فهمي و اين‌قدر خودت را مي‌تواني بشناسي كه آيا از درون دل پشيمان هستی يا دروغ مي‌گویی. حضرت فرمود: هر كس استغفار مي‌كند و در ته ته دلش اين است كه اگر آن گناه پيش آمد، دوباره آن را مرتکب شود، او مستغفر نیست بلکه مستهزء است، يعني بايد از اين توبه هم توبه كند. آیا با توبة خود می‌خواستی عالم ملکوت و خدا را فریب بدهی؟ واي از اين لحظه که مرگ می‌رسد ولي هنوز گناه از دل شسته نشده است. روی دل را شسته بود اما ريشه‌های گناه در عمق دل هست و ابليس همان را مقابل چشمش می‌آورد. خدایا، نه فقط گناهمان را ببخش بلکه گناهمان را بشور و ريشه‌اش را در بياور. خدايا، گناهان مرا بشوي تا کلاً پاك شود، نه اینکه روی آن پاك شود اما زير آن بماند. برادران، چون اگر بماند شيطان رو کرده و بدبختمان مي‌كند و کم‌کم آن را دوباره ریشه‌دارتر می‌کند و دل خراب می‌شود.

اما عبارت بعدی دعا «وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ» بالاتر از عبارت قبلی است و کار از آن ریشه‌دارتر است. چرا؟ چون ذنوب ریشه دارد، چرا گناه مي‌كنيم؟ براي اينكه دارای عيوب نفسانی هستیم. ریشة ذنوب صفات رذیله است و اگر از ذنوب خود استغفار کني و راست هم بگویی، ریشۀ آن ذنوب در دل خوابيده است.

می‌بينيد در دعاي دوم ما چگونه به خدا احتياج داريم؟ و مي‌بینيد که جز خدا نمي‌تواند بكَند! این را بفهم که جز خدا نجاتت نمي‌دهد، اگر به این برسی می‌توان کاری کرد. خدایا، ما را از عيوب خلاص کن. گاهی این عیوب چنان از عمق دل بیرون می‌زند که چهرۀ انسان را سیاه می‌کند.

«وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ»

خدایا، مرا به تقوای دل امتحان کن. نه فقط بخشش گناه، نه فقط شفاي عیوب بلکه تقوای قلوب. خدايا در اين شب توقع و اميد كارگشايي از مردم را از دل ما بردار. رزق‌طلبي از مردم را از دلمان بردار. این اميد را كه اينها براي ما آبرو بدهند از دلمان بردار، ما نمي‌خواهيم. وقتي خدا عنايت مي‌كند اين‌گونه مي‌شود که از ته دل نمی‌خواهی. خيلي هم آسان مي‌شود. يك سرّ دارد. الله‌اكبر! «عَظُمَ الْخَالِقُ فِي أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِي أَعْيُنِهِم» همين كه خدا در جانشان به حقيقت عظمت جلوه كرد، آن‌وقت مادون خدا از چشمشان مي‌افتد. در اثر جلوۀ خدا به دل مؤمن خلق در مقابل خدا ساقط مي‌شوند، يعني خدا يک جلوه مي‌كند و مي‌گوید بسنج و ببين که من چه کسی هستم و غیر من چه کسانی هستند. وقتي که پهلوی هم مي‌گذارد، مي‌بيند که اصلاً قابل مقايسه نيست.

در اصل ما باید جز خدا را نبینیم. چرا همه‌چیز غير از خدا را می‌بینیم؟ چرا کارمان اين‌قدر خراب است؟ آیا خرابی کار را می‌بینی؟ امشب برایمان خوب مجسم شد که کارمان چگونه خراب است. خدا می‌گوید: مرا یک نفر حساب کنيد. شما هيچ دو نفري نيستيد مگر اینکه سومي آن دو من هستم. هيچ سه نفري نيستيد مگر اینكه چهارمی آن من هستم، هیچ جمعیتی بالاتر و کمتر نیستید مگر یکی از شما من هستم. در يک مجلسي كه پنج نفر نشسته‌اند، اگر گفتند چند نفرید ؟ نگو پنج نفر، بگو لااقل شش نفر هستیم. اين حداقل یاد خداست و الا بالاتر از اين وقتی تجلی می‌کند اغیار را از دل می‌برد. گفت:

که یکی هست و هيچ نیست جز او
وحده لا له ‌الا ‌هو

به‌به! از چه كسي این مقام را تقاضا كنيم؟ والله و بالله دهندة این مقام امیرالمؤمنین است. ياعلي! فرمود: به حضرت علی(ع)امیرالمؤمنین می‌گویند چون « لِأَنَّ مِيرَةَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْ عِنْدِهِ يَمِيرُهُمُ الْعِلْمَ»، فرمود: خوراک علم می‌دهند. اين همه علم، عطاي علي است.

برگرفته از کتاب سرّی از عشق

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

جمعه 19 تیر 1394  1:18 PM
تشکرات از این پست
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4155

اللَّهُمَّ اغْسِلْنِی فِیهِ مِنَ الذُّنُوبِ

خدایا مرا از گناهان شستشو بده، شما وقتی می خواهید به مهمانی بروید خودتان را پاکیزه و تمیز می کنید و شستشو می دهید و بدانیم که در ماه رمضان همه میهمان خداوند هستیم، آیا خودمان را از آلودگی های معنوی تمیز کرده ایم، آیا دلهایمان را از زنگار گناه شستشو داده ایم؟ « شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیافَةِ اللَّهِ » و شما میهمان سفره پر برکت الهی هستید و باید خودمان را برای این ضیافت آماده می کردیم و با دلی پاک به این میهمانی برویم، لذا از خداوند می خواهیم که ما را از گناهان شستشو بده و لیاقت آن را بدهد که از این میهمانی استفاده کنیم

اگر یک مرتبه با اخلاص ازخدا بخواهید که شما را از آلودگی گناه پاک کند خدا می پذیرد باید مثل کودکی که اشک ریزان نزد پدر می رود و طلب بخشش میکند به محضر الهی رفت و عذر خواهی کرد.

وَ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الْعُیوبِ

خدایا مرا از عیب هایی که به آن مبتلا هستم پاک کن، غیبت، ریا، تکبر، عجب، حسد و... این ها همه عیب هستند عمل معیوب مورد پذیرش درگاه الهی نیست

روایت:

اعمال ما باید از هفت آسمان بالا برود و در هر آسمانی برای هر عیبی می گویند « قف » به معنی « ایست » و ماموران الهی در آسمان اول به نامه عمل ما نگاه می کنند و اگر دیدند امروز من غیبت کرده

ام می گویند: بروید و « اضربوا هذا العمل بوجه صاحبه » این عمل را بر صورت صاحب آن بزنید و عمل در آسمان اول متوقف می شود، عمل بعضی ها از آسمان اول می گذرد چون اهل غیبت نبودند، ولی باز ملائکه آسمان دوم می گویند « قف » عمل را بررسی می کنند و متوجه می شوند که این شخص «عجب» داشته است، بعض دیگر اهل عجب هم نبوده اندو عمل به آسمان سوم می رسد و باز دستور به توقف می دهند و اگر آن شخص اهل « حسد » نبود به آن عمل اجازه می دهند که به آسمان چهارم برود و در آنجا برای رذیله « تکبر » عمل را متوقف می کنند، اگر اهل مراقبت نباشیم اموری مانند؛ ریاست، ثروت و علم تکبر می آورند

حدیث:

در روایت آمده است؛ زمانی که حضرت علی بن موسی الرضا ( علیه السلام ) میل به غذا داشتند تمامی غلامان را دعوت می کردند و با هم غذا می خوردند؛ شخصی گفت: یا علی بن موسی الرضا این امور برای شما خوب نیست، چرا با فقرا غذا می خورید؟ حضرت فرمودند: همه ما اولاد حضرت آدم هستیم و تفاوت درجات انسانها به تقوی است

یکی از ایستگاه ها توقف می کنی تا ببینند آیا این عملت از روی ریا بوده یا نه!

حکایت:

دلاکی عالمی را کیسه می کشید و در حین کیسه کشیدن از عالم پرسی: ریا یعنی چه؟

آن عالم گفت: همین که کیسه می کشی و می خواهی چرک های مرا به من نشان بدهی تا پول بیشتری بگیری، همین نشان دادن عمل را ریا می گویند ( قدیم تر ها وقتی کیسه می کشیدند، اگر چرک بیشتری در می آوردند انعام بیشتری می گرفتند و این عالم می خواست با زبان خود این دلاک با او حرف بزند )

خلاصه هر آسمانی، عمل را از یک جهت بررسی می کند

خدایا از تو می خواهیم عمل ما را قبول کنی و اگر دنبال عمل خالصی مثل اعمال امیر المومنین می گردی این حسرتی است که بر دل می ماند!.

انواع بندگی:

بندگی خدا سه قسم است: نوع اول، از ترس جهنم است، و گاهی به طمع بهشت است، و نوع سوم؛ «تعظیما لله» است چون خداوند شایسته پرستش است باید او را بزرگداشت

وَ امْتَحِنْ قَلْبِی فِیهِ بِتَقْوَی الْقُلُوبِ

خدایا قلب و دل مرا آزمایش کن به تقوی دل نه زبان، ممکن است زبان ما حرف از تقوی بزند و لی قلب و دل ما از آن بی خبراست و بهره ای از تقوی نداشته باشد، شخصی صد میلیون تومان در جاده پیدا کرد و آن را به صاحبش برگرداند این مسائل از آثار تقوی است

معنی تقوی:

دین چراغ قرمز و سبز دارد، چراغ قرمز مرز حرام است و چراغ سبز محدوده مباحات است؛ تقوی یعنی از چراغ قرمز ها عبور نکن.

رعایت چراغ قرمز ها هم دو نوع است گاهی راننده بخاطر ترس از جریمه ترمز می کند و گاهی بخاطر احترام به قانون مملکت، که دومی افضل است

یا مُقِیلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِین

ای خدایی که همه لغزش های گنهکاران را اقاله می کنی

معنای اقاله:

جنسی را که از کاسب خریدی و می خواهی پس بدهی، مستحب است که فروشنده از مشتری پس بگیرد به این عمل اقاله گویند.

اقاله در مورد خداوند یعنی؛ خدایا گناهان ما را رایگان ببخش

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

جمعه 19 تیر 1394  1:19 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها