این سد در جنوب شهر رشت و در حد فاصل شهرهای رستم آباد و امام زاده هاشم قرار دارد که در سال هزار و سیصد و چهل و هفت بر روی رودخانه سپیدرود احداث شده است.
نوع این سد بتونی – خاکی بوده که ارتفاع آن حدود بیست و دو متر است. حجم این صدنیز پنج ملیون متر مکعب بوده و دارای نه سر ریز میباشد.
نیروگاه این سد نیز سه طبقه بوده که دبی هر واحد آن به نوزده متر مکعب در ثانیه میرسد.
این سد انحرافی از طریق یک رشته تونل آببر به طول هفده کیلومتر کار انتقال سی مترمکعب آب در ثانیه را برای آبیاری اراضی شالیکاری دشت فومنات گیلان به عهده دارد.
این نیروگاه که در سی و پنج کیلومتری پایین دست سد مخزنی سپیدرود قرار دارد سالانه حدود شانزده و نیم گیگا وات انرژی تولید میکند که به دلیل استفاده از آب ذخیره شده در پشت سد تاریک ، آلودگی زیستمحیطی و مصرف سوخت ندارد.
برق تولیدی در نیروگاه تاریک میتواند به طور میانگین به پنج هزار و هفتصد خانوار منطقه برق برساند و برای ساخت این نیروگاه حدود چهارده میلیارد تومان هزینه شده است.
پس از ساخت این سد در دهه چهل پیش بینی شده بود که میتوان از آب خروجی این سد برق تولید کرد تا اینکه از سال هشتاد و دو مطالعاتی در باره آن صورت گرفت و در سال هزا رو سیصد و هشتاد و هشت اجرای این طرح به صورت رسمی شروع شد.
این نیرو گاه دو واحد یک و نیم مگا واتی دارد که در آن برای اولین بارتوربین کاپلان افقی نصب شده که نوع دیگری از توربینهای عکسالعملی هستند.