به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از مهر، کانال آبی بریستول همواره به دلیل جریان شدید آب مورد توجه محققان قرار داشته است. جریان سهمگین آب در این مسیر آبی انگیزه خوبی برای آنها بوده تا به دنبال ایده ای مناسب جهت استفاده از انرژی آبی هنگفت آن باشند.
آنها نزدیک به یک قرن است که به مهار این انرژی فکر می کنند و تولید برق از این جریان اصلی ترین ایده بوده است.
مشکلی که تاکنون مانع از تحقق این ایده شده، لزوم ساخت سد یا آب بند به عنوان تنها راه موجود بوده که این ایده با محدودیتها و صرف هزینه ای هنگفت همراه بوده است.
اکنون مهندسان انگلیسی ایده ساخت حصارهای زیرآبی را مطرح کرده اند تا با استفاده از جریان شدید آب در زیر سطح کانال بریستول، برق کافی برای تامین ۵ درصد کل انرژی مورد نیاز بریتانیا تولید شود.
بودجه هنگفت ۲۲۳ میلیون دلاری برای تحقق این پروژه در نظر گرفته شده و از آنجاکه فناوری خاص عملیاتی شدن آن توسط محققان دپارتمان علوم مهندسی دانشگاه آکسفورد ارایه شده است به عنوان یکی از چشمگیرترین پروژه های همکاری صنعت و دانشگاه در نظر گرفته می شود.
در حال حاضر از فناوری توربین محور افقی برای استفاده از انرژی جنبشی آب جهت تولید برق استفاده می شود اما این فناوری در آبهای کم عمق نظیر کانال بریستول کارایی ندارد.
اکنون فناوری جدید توربین آبی محور متقاطع(THAWT) که مانند شبکه ای از حصارهای زیرآبی عمل می کند با بازده موثری از جریان آب، الکتریسیته تولید می کند.
این فناوری ویژه حوزه های آبی کم عمقی طراحی شده که در مقایسه با دریا و حوزه های وسیعتر جریان آب کمتری وجود دارد.