کاروانسرای چینیچیان در بافت 33 هکتاری بازار رشت قرار دارد، این کاروانسرا در اوایل دورهی پهلوی ساخته شده و در شمال غرب بازار، نزدیک چهار سوق قرار گرفته است.
این کارونسرا در شرق با سرای حاج حسن خان و از غرب، بعد از راستهی حلبی سازها با سرای سعادت همسایه است و جنوب آن راستهی میوه فروشها قرار دارد.
این کاروانسرا، مستطیل شکل و در ارتفاع 8 متر در یک طبقه کاملا متقارن با دو در شرق و غرب ساخته شده است. برای جلوگیری از آتشسوزی سقف رو طاق ضربی بوده و برای این که باران و برف به کاروانسرا آسیب نرساند، از شیروانی و حلب به صورت دو پشته استفاده شده است. مصالح بنا آجر قرمز با ملات ماسه و آهک میباشد.
مهمترین تزیین این بنا، گره چینی سقف دالانهای شرقی و غربی و قندیلهای آن است. این تزیینها، به طرز زیبایی آجُرکاری و رنگآمیزی شدهاند. آجُرکاری سردرها، قوسها و حُجرهها و گوشوارهها بسیار زیباست.
کنار ایوانهای چوبی هم «سیمان بُریهای» زیبایی وجود دارد و در این بنا، درهای آهنی بسیار جالب توجهی هم به چشم میخورد. این کاروانسرا، مالکیت شخصی داشت و در سال ۱۳۰۸ ساخته شد.
شهر رشت در زمان کریم خان زند، آقا محمدخان قاجار و شاه عباس دوم به سبب رونق بازرگانی، توسعهی کشاورزی، فزونی صادرات ابریشم، برنج و پیشرفت صنایع شهرت فراوان داشت.
این شهر در زمان قاجار، به خاطر گسترش روابط بازرگانی با جهان، «دروازهی اُروپا» نام گرفت. با توجه به این که شهر رشت در دورههای مختلف از نظر اقتصادی رونق داشت، چندین کاروانسرا از زمانهای قدیم در این شهر باقی مانده است.
امروزه این کاروانسرا مرکز فروش پلاسکو و لوازم منزل است و همچنین تعدادی از حجره ها به صورت انبار درآمده است.