گلایدر بال پروازی ناسا Prandtl–m نام دارد و انجام عملیات شناسایی در ارتفاع پایین را در یک ماموریت کاوشگر مریخ بر عهده خواهد داشت.
قرار است پروازهای آزمایشی این سیستم اواخر سال جاری میلادی انجام شوند.
تاکنون ماموریتهای مریخی در دو ارتفاع مداری و بر روی سطح این سیاره عمل کردهاند. ناسا امیدوار است با استفاده از نمونه اولیه گلایدر بال پروازی Prandtl–m این شکاف را پر کند.
این سامانه پیش از فرود بالهایش را باز خواهد کرد تا تصاویر و دورسنجی را برای ارتفاعات بسیار پایین را ارائه دهد.
گلایدر مزبور تحت «برنامه فرصتهای پرواز آرمسترانگ ناسا» در حال تولید است. این سامانه از طراحی سادهای بهره میبرد و از ماده کامپوزیت ساخته شده است. فناوری موردبحث قادر است حین فرود، ارتفاع خود را تصحیح کند.
طول بال Prandtl-m حدود 61 سانتیمتر بوده و وزن آن نیز بر روی زمین 1.8 کیلوگرم عنوان شده است. تیمی از دانشجویان کالجهای مختلف در حال بررسی طراحی این سامانه هستند.
با تکمیلشدن این پهپاد در اواخر سال جاری میلادی، ناسا سه پرواز آزمایشی را به منظور شبیهسازیکردن شرایط پرواز مریخی طراحی خواهد کرد.
آژانس فضایی امریکا اعلام کرده که پرواز Prandtl-m در ماموریت کاوشگر مریخ این سازمان بین سالهای 2022 تا 2024 انجام خواهد شد. این گلایدر به صورت تاشده در این فضاپیما حرکت خواهد کرد و در طول فرود آن از میان جو، بالهایش را باز خواهد کرد.
آل بورز، دانشمند ارشد مرکز آرمسترانگ ناسا و مدیر پروژه Prandtl-m، اعلام کرده این پهپاد قادر به بازکردن بالهایش، پرواز در جو مریخ و پایینآمدن و فرود بر روی سطح این سیاره است.
این سامانه میتواند از فراز تعدادی از محلهای فرود پیشنهادشده برای ماموریت آتی فضانوردان به مریخ پرواز کرده و تصاویر با تفکیکپذیری دقیقی را به زمین مخابره کند. این تصاویر به دانشمندان اطلاعاتی درباره مناسببودن این محلهای فرود ارائه خواهند داد.
گفته میشود این گلایدر در ارتفاع 610 متری بالهایش را باز کند و میتواند تا 32 کیلومتر و در مجموع به مدت 10 دقیقه پرواز کند.