در مقایسه با کار انسان این ماشین میتواند بیوقفه در شبانهروز و ۳۶۵ روز در سال کار کند. همچنین روبات ظرفیت چیدن هزار آجر در ساعت و پتانسیل ساخت ۱۵۰ خانه در سال دارد.
مارک پیوا ، مخترع استرالیایی روبات تمامخودکار آجرچین، هدف از ساخت چنین روباتی را ماشینی کردن آجرچینی، کنترل بهوسیله کامپیوتر و حل مشکل کمبود کارگر در استرالیا اعلام کرد.
پیواک افزود: تازههای فناوری فرصتی است که با بهرهگیری از آن میتوان سرعت ساخت منازل را افزایش داد. هماکنون ۶ هزار سال است که تغییری در روند آجرچینی ایجاد نکردهایم به همین دلیل سعی کردیم با اتوماسیون کردن فرآیند آجرچینی، جهشی در زمان ساخت منازل ایجاد کنیم.
پیواک معتقد است که روباتش تغییرات اساسی در صنعت ساختمان ایجاد خواهد کرد. او برای بهرهمندی و مؤثر بودن بیشتر، دستگاه خود را به سیستم طراحی کامپیوتری CAD مجهز کرده است.
پیواک درباره عملکرد این روبات گفت: طرح سهبعدی پروژه به سیستم طراحی کامپیوتری ماشین داده میشود، جایگاه هر آجر بهصورت دقیق توسط ماشین حساب میشود و آجر به اندازههای لازم برای کارگذاری، توسط ماشین بریده میشود.
البته این ماشین اولین روبات آجرچین نیست ولی اولین آجرچین تمامخودکار بهحساب میآید. ماشین بهجای تحرک زیاد، از بازوهای تلسکوپی ۲۸ متری خود کمک میگیرد تا دورتادور ساختمان را آجرچینی کند. نکته قابلذکر این است که این ماشین برای ساختمانهای بلندمرتبه، کارایی زیادی ندارد ولی برای شرایط کشور استرالیا که اکثر ساختمانها دو و یا سهطبقه هستند، بسیار کارآمد خواهد بود.
روبات آجرچین تحت حمایت دولت استرالیا و گروههای صنعتی مربوط به خاک و بتون به بهره رسیده است. جامعه هدف فروش ماشین در ابتدا بخش غربی استرالیا است و سپس بخش ملی و درنهایت عرضه به جهان در دستور کار است.