به گزارش خبرنگار فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران حوزه علوم فضایی به تازگی بر اساس تصاویر ارسالی از سوی سفینه فضایی Dawn یک قله کوه تنها بر روی سطح سیاره کوتوله Ceres مشاهده کردهاند که باعث تعجب و شگفتی کارشناسان شده است.
گفتنی است، این قله کوه در یک منطقه نسبتاً مسطح از سیاره کوتوله Ceres قرار دارند و تخمین زده میشود که ارتفاعی برابر با کوه Mont Blanc بزرگترین قله رشته کوه آلپ بر روی کره زمین دارد.
بررسیها نشان میدهند، کارشناسان هنوز نتوانستهاند پاسخی برای چگونگی ایجاد این کوه عظیم در یک منطقه مسطح بر روی Ceres پیدا کنند.
علاوه بر این کوه، وجود نقاط روشن و چشمکزن بر روی Ceres نیز یکی دیگر از بحثهای جنجالی در خصوص این سیارک کوتوله است که هنوز منشأ آن و چرایی پیدایش آنها مشخص نشده است.
تصاویر گرفته شده از سیاره کوتوله Ceres به تازگی توسط فضاپیمای Dawn از ارتفاع 4 هزار و 400 کیلومتری این سیاره در دومین دور نقشهبرداری مداری به دست آمده است.
سفینه فضایی Dawn حدود 6 ماه قبل در دور اول تصویربرداری عکسهایی از نقاطی درخشان و چشمکزن از سطح Ceres ارسال کرده است و حال دانشمندان امیدوار هستند با نزدیکتر شدن هرچه بیشتر Dawn به Ceres جزئیات بیشتری از این عناصر مرموز به دست آورند.
بر اساس تخمینها، در دسامبر 2015، فضاپیمای Dawn به فاصله 360 کیلومتری از Ceres خواهد رسید. سیاره کوتوله Ceres590 در سال 1801 میلادی کشف شده است. این سیاره کوتوله، نزدیکترین سیاره کوتوله به خورشید است و در کمربند سیارکی قرار گرفته و کارشناسان آن را تنها سیاره کوتوله در منظومه شمسی معرفی کردهاند.
نکته قابل توجه در سطح Ceres وجود نقاط چشمکزن است که گروهی از کارشناسان آن را بلورهای یخ و گروهی دیگر بلورهای نمک میدانند که با توجه به نزدیکی بیش از حد آن به ستاره خورشید وجود عنصر یخ در سطح Ceres یک پدیده عجیب و غیرعادی به نظر میرسد.
اولین بار دکتر مارک RAYMAN مدیر مأموریت و ارشد تیم تحقیقاتی فضاپیمای Dawn در خصوص نقاط چشمکزن روشن بر روی Ceres توضیحاتی داده بود و به این ترتیب توجه جهانی را به این سیاره کوتوله جلب کرده است.
کارشناسان امیدوار هستند با عکسبرداریهای دقیقتر جزئیات بیشتری از آن را به دست آورند.