آش مشهدی به دلیل داشتن مواد مغذی به کار رفته در آن، یکی از بهترین گزینه ها برای سفره افطار و پذیرایی از مهمانان در ماه رمضان است.
دستور پخت و روش طبخ آن در ادامه مطلب توضیح داده شده:
مواد لازم:
-
گوشت گوسفند: 500 گرم
-
بلغور گندم: 1 لیوان
-
برنج: 1/2 لیوان
-
باقلا: 1/2 لیوان
-
نخود: 1/2 لیوان
-
لوبیا قرمز: 1/2 لیوان
-
لوبیا سفید: 1/2 لیوان
-
لوبیاچیتی: 1/2 لیوان
-
خورشت قیمه آماده: 2 لیوان
-
پیاز: 5 عدد
-
روغن: 5 قاشق غذاخوری
-
دارچین و نمک و فلفل: مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید. گوشت را داخل قابلمه بریزید و چند لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید و کف روی آب را بگیرید و پیازهای پوست کنده را به گوشت اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت 3-4 ساعت بپزد و آب گوشت تمام شود سپس پیازها و گوشت پخته را بکوبید تا یکدست شوند.
حبوبات را داخل قابلمه ای بریزید، چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حبوبات بپزند و نرم شوند سپس گوشت کوبیده، برنج و بلغور گندم را به حبوبات پخته اضافه کنید، دارچین، روغن، نمک و فلفل بزنید و با حرارت کم بگذارید چند ساعت، تمام مواد باهم بپزند.
در این مدت باید آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود؛ پس از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف بریزید و با قیمه تزیین و سرو کنید.
در قابلمه باید باز باشد و در این مدت اگر آب آش کم شد، آب جوش اضافه کنید.