0

انواع چای

 
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 15

 

چای زنجبیل

 

 

 

این چای به هضم غذا کمک میکندو اثرات سودمندی در رفع تهوع دارد.برای سرماخوردگی و آنفولانزا و گلو درد مفید است.
 

مواد لازم
 

آب :4 فنجان

ریشه تازه زنجبیل :5سانتی متر

عسل و لیمو:در صورت تمایل


طرز تهیه
 

پوست زنجبیل را کنده ( بهتر است بتراشید) و سپس آن را به شکل ورقه های بسیار نازک برش دهید، آب را در ظرفی مناسب جوش بیاورید و در اولین لحظات جوش آمدن آب ورقه های زنجبیل را به آن اضافه کنید.

در آن را بپوشانید ،آن را کم کرده و اجازه بدهید 15 تا 20دقیقه بماند ، سپس چای حاصله را صاف کنید برای طعم بهتر می توانید به آن عسل و لیموترش هم اضافه کنید.

البته بهتر است این نکته را یاد آور شویم که اگر این چای را برای خواص درمانی آن در زمینه سرماخوردگی و آنفولانزا می نوشید ، انواع شیرین آن توصیه نمی شود.

 

 

چهارشنبه 21 مرداد 1394  11:16 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 16

 

چای اسطوخودوس

 

 

اين چاي براي رفع خستگي، آرامش روان و اعصاب، سردرد و سرگيجه مفيد است.
 

مواد لازم
 

    اسطوخودوس خشك دو قاشق سوپخوري

    آب جوش دو ليوان

    نبات به ميزان لازم
 

طرز تهيه
 

گل خشك اسطوخودوس را در آب جوش ريخته و به مدت 15 دقيقه با حرارت ملايم دم كنيد.

سپس به همراه مقداري نبات ميل نماييد.

 

 

پنج شنبه 22 مرداد 1394  12:04 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 17

 

چای اکلیل کوهی با رزماری

 

 

در طب ابوعلی سینا مصرف رزماری برای درمان زکام، برونشیت استفاده می شده است .
 

موادلازم
 

برگ یا گل رزماری:یک قاشق غذاخوری

آب جوش: دو لیوان

نبات: به میزان کافی
 

طرز تهیه
 

برای تهیه این چای ، یک قاشق غذاخوری برگ یا گل رزماری را به همراه دو لیوان آب جوش در یک قوری ریخته و به میزان دلخواه نبات بیفزایید و بر روی حرارت غیر مستقیم سماور اجازه دهید به مدت 20 دقیقه دم بکشد .
 

توجه:
 

اگر گرم مزاج هستید،اگر باردار هستید،اگر دارای حساسیت های پوستی یا آلرژی هستید.

قبل از مصرف رزماری به صورت دم کرده با پزشک مشورت نمایید و از مصرف خود سرانه و یا بیش از حد آن خودداری نمایید .

 

 

جمعه 23 مرداد 1394  6:48 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 18

 

چای آلبالو

 

 

طرز تهیه
 

آب رو جوش بیارید.

توی قوری بسته به سایزش آلبالو بریزید.

اگر قوری رو پر کنید که خوبه, وگرنه سه چهارم یا نصف قوری باید آلبالو باشه.

آب جوش روی آلبالوها بریزید و اجازه بدید تا چای دم بیاد. حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خوبه.

تو این مدت هر از گاهی آلبالوها رو له کنید و زیر و رو کنید.
 

نکات:
 

چای آلبالو برای کم کردن خارش بدن و رفع حساسیت و از بین بردن جوش های جوانی هم مؤثره!

چای آلبالو فشار رو پایین میاره. برای همین معمولا آن را با نبات یا شکر میل میکنند.

 

 

شنبه 24 مرداد 1394  3:47 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 19

 

چای به و لیمو

 

 

 

 

این چای آرامش بخش و تقویت کننده قلب و اعصاب و رفع خستگی است. 
 

روش تهیه
 

مقداری به کال(نیمه رسیده) که مختصری هنوز سبز است را به صورت چوب کبریتی خلال کنید، بعد آنها را به مدت 24 ساعت در ظرفی چینی یا بلور در آبلیمو بخیسانید، سپس آنها را صاف کرده بگذارید داخل سبدی تا خوب خشک شوند.بعد از خشک شدن آنها را در یک ماهیتابه روی حرارت قرار داده و کمی برشته کنید.

باید مراقب باشید تا نسوزند بلکه رنگی قهوه ای بخود بگیرند.
 

روش مصرف
 

مقداری را داخل قوری به همراه آب سرد ریخته روی حرارت قرار دهید تا به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد .

 

 

یک شنبه 25 مرداد 1394  12:38 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 20

 

چای بابونه

 

چای بابونه برای بسیاری از مشکلات مربوط به معده مفید می‌باشد.

این چای دردهای شکمی و نشانه‌های سندرم‌های روده تحریک‌پذیر را تسکین داده و باعث راحت دفع شدن می‌شود و به طور کلی به هضم غذا کمک می‌کند.

این چای به همراه نعناع فلفلی اغلب برای هضم غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

روش تهیه
 

مقدار آن برای هر فنجان ۱ قاشق غذاخوری از گل بابونه است که باید در آب جوش ریخته و مدت ۱۵ دقیقه صبر کرد تا دم بکشد و بعد از هر غذا و یا قبل از خواب با کمی عسل آمیخته و مصرف کرد.

 

 

دوشنبه 26 مرداد 1394  6:10 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 21

 

چای پونه

 

دم کرده پونه برای اسهال و ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است.
 

طرز تهیه
 

یک قاشق غذاخوری پونه کوهی را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید.

در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.
 

موارد منع مصرف
 

1 - مصرف پونه باعث ازدیاد تعریق در بدن می‌شود.
2 - استفاده از آن در بعضی افراد باعث تشدید سردرد آنها می‌شود.

 

سه شنبه 27 مرداد 1394  2:53 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 22

 

چای زعفران

 

این چای خاصیت اشتها آور داشته و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیر دارد، همچنین به هضم غذا نیز کمک می کندو به علت فرح بخش بودن خاصیت ضد اضطراب و ضد افسردگی دارد.
 

طرز تهیه
 

آب را در ظرف مناسبی بریزید، زعفران و عسل را اضافه و مخلوط کنید.

در ظرف را گذاشته و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط حدود ۵ دقیقه به آرامی بجوشند.

سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور داده و در فنجان بریزید و سرو کنید.
 

موارد منع مصرف

 

استفاده از این دمنوش در دوران بارداری منع مصرف دارد زیرا موجب سقط جنین می شود.

 

 

 

چهارشنبه 28 مرداد 1394  11:49 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 23

 

چای زیره سیاه

 

نتیجه تصویری برای چای زیره سیاه

 

این چای خصوص بعد از غذا برای هضم و جلوگیری از نفخ بسیار مفید است .
 

طرزتهیه
 

یک قاشق غذاخوری زیره را به همراه میزان دلخواه عسل و یا نبات برای شیرین نمودن آن در یک قوری ریخته و دو لیوان اب به آن بیفزایید و بر روی حرارت کتری یا سماور بگذارید تا دم بکشد .

زمانی که رنگ دمنوش شما زرد شد و بوی مطبوع زیره را حساس کردید ، تقریبا 20 دقیقه بعد ، چای زیره آماده است .

 

 

پنج شنبه 29 مرداد 1394  12:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 24

 

چای ترش

 

 

چاي ترش از گياه (هيبيسكوس) يا رز چيني تهيه مي‌شود كه از گلبرگ و دانه‌هاي آن مي‌توان به عنوان نوشيدني استفاده كرد.

چاي هيبيسكوس داراي رنگ قرمز پر رنگ و طعم ترش است.

در ميان گياهاني كه نام چاي را به خود گرفته‌اند، چاي قرمز يا چاي ترش كه به آن چاي مكه هم مي‌گويند، به علت رنگ، طعم و خاصيت ويژه‌اي كه دارد، جايگاه مهمي‌ را به خود اختصاص داده است.

نوشيدن اين گياه را مي‌توان به صورت سرد و گرم به همراه مقداري قند يا نبات يا حتي بدون آن به عنوان يك نوشيدني رژيمي‌ مصرف كرد.
 

خواص چاي ترش
 

نـوشـيـدنـي ايـن گياه كاهش‌دهنده فشار خون، خـنـك‌كـنـنـده بـدن، رقـيـق و تـصـفـيـه‌كـنـنده خون، كـنترل‌كننده كلسترول خون، اختلالات كبدي و صفرايي و همچنين آرام بخشي مناسب مي‌باشد و برعكس چاي كه باعث دفع آهن مي‌شود چاي ترش خود يكي از منابع غني آهن به شمار مي‌آيد.
 

طريقه مصرف چاي ترش
 

افرادي كه داراي قند، چربي و فشارخون بالا هستند، مي‌توانند يك تا دو نوبت از چاي روزانه خود را به چاي قرمز اختصاص دهند و براي هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ‌هاي چاي قرمز را داخل يك فنجان ريـخـته و سپس آب جوش بر روي آن بريزند و سرپوشي گذاشته، 10 دقيقه بماند تا دم بكشد، سپس صاف كرده و ميل كنيد.

 

شنبه 31 مرداد 1394  8:58 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چای های گیاهی

 

تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چای های گیاهی

 

* برای دم کردنی های گیاهی بهتر است از قوری های چینی یا شیشه ای استفاده شود.

* قوری را روی حرارت غیر مستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم.

* برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است.

* چای را صاف نموده و میل نمائید.

* دم کشیده و صاف کرده این چای ها تا چند روز قابل مصرف است.

 

یک شنبه 1 شهریور 1394  7:38 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

توصیه ها در مورد نوشیدن انواع چای

 

توصیه ها در مورد نوشیدن انواع چای

 

* زیاده روی در مصرف هیچکدام از چای ها مفید نیست ولی آنچه شامل همه ی آنها می شود اینست که انواع چای ها خاصیت ضد‌پیری دارند.

* بهتر است از چـای هایی استفاده شود که بدون مـواد افزونی همچون رنگ دهنده و طعم دهنده ها باشد.

* جهت کاهش مضرات چای بهتر است با مصلح آن مصرف شود مصلح چای دارچین و یا هل است.

* هرگز فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز عوارض زیادی می شود.

از این رو پیشنهاد می شود در طول هفته چای های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید.

بطور مثال: خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث خشکی روده و معده، خشکی سر و سردشدن مغز، بیماریهای کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می شود.

خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی، سردرد، بیماری های کبدی میشود. خوردن گل گاوزبان به طور مداوم باعث تپش قلب، کم شدن سوی چشم می شود.

 

دوشنبه 2 شهریور 1394  7:45 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

چای کیسه ای – خاکه چای + رنگ + اسانس

 

چای کیسه ای – خاکه چای + رنگ + اسانس

 

چون سرعت رنگ دادن چای کیسه ای بیشتر است و زودتر به عمل می آید، محبوبیت زیادی در میان افراد دارد.

اما باید بدانید پس از آن که برگ های چای خشک شد، آن را الک کرده و خاکه چای که احتمال دارد به همراه دست و پای مهمانانی ناخوانده باشد برای تولید چای کیسه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

برای رنگ دهی بهتر و فوری هم به خاکه چای، رنگ و اسانس اضافه می کنند و برای جلوگیری از پاره شدن کیسه کاغذی چای از موادی استفاده می شود که گرچه ضرر چندانی ندارد، اما ممکن است مصرف طولانی مدت آن سبب آسیب به بدن شود.

این را هم بدانید چای کیسه ای اگر در تماس با آب جوش کمتر از 30 ثانیه رنگ دهد، مصنوعی ترین چای است، چرا که اگر همین میزان چای طبیعی را در کیسه بریزید و در آب جوش قرار دهید، ده دقیقه طول می کشد رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد کند.

در نتیجه، چای فله ای یا کیسه ای سبز و سیاه با طعم و رنگ قوی و فوری بدون شک حاوی مواد افزودنی شیمیایی و زیانبار است.

 

سه شنبه 3 شهریور 1394  7:41 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

آیا چای ارگانیک داریم؟

 

آیا چای ارگانیک داریم؟

 

این روزها در برخی نمایشگاه ها و فروشگاه های بزرگ چای با نام ارگانیک با قیمت های بالا به فروش می رسد، اما سوال اصلی آن که تا چه حد می توان به ارگانیک بودن چای اطمینان کرد؟

چای با عبارت ارگانیک در مزرعه هایی کشت می شود که از کود و سم بسیار کمی در پرورش آن استفاده می شود که بهتر است آن را یک چای سالم تا ارگانیک در نظر بگیریم؛

چرا که چای ارگانیک شرایط رشد خاص و ویژه ای دارد و هر تولید کننده ای نمی تواند از عهده آن برآید و تولید این چای هم اکنون در کشورمان بسیار محدود است.

اما چای سالم مجوز دار چه ویژگی هایی دارد؟ چای سیاهی است که حداقل سموم را داراست و تنها از برگچه های جوان بالایی ساقه چای که سالم تر است، استفاده می شود و در آن از برگ های پایینی که پیر و کهنه بوده و فنول و سفیدک زیادتری دارد و باعث پایین آمدن کیفیت چای می شود، خبری نیست.

این برگ ها چون در مقایسه با برگ های چای معمولی کمتر و محدودتر است باعث افزایش قیمت محصول نهایی می شود.

معمولا طعم چای سالم از چای معمولی کمی تلخ و گس تر است، چرا که ترکیبات چوبی برگچه های جوان کمتر، ولی تانن و آنتوسیانین یعنی عامل طعم گس و تلخ آن بیشتر است، با این مزیت که قدرت آنتی اکسیدانی زیادتری دارد.

این چای به دلیل دارا بودن برگ های جوان باید مدت زمان بیشتری داخل آبجوش روی حرارت قرار گیرد تا به رنگ مورد نظرمان نزدیک تر شود.

این را هم بدانید چای به دلیل آن که در بدن به تولید اسیداوریک و اگزالات کمک می کند برای مبتلایان به نقرس و سنگ کلیه محدودیت مصرف دارد.
 

جمعه 6 شهریور 1394  9:20 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها