اين آش بسيار خوشمزه است و به دليل ترشي که داردمي توانيد مقدار بيشتري از آش ميل کنيد.
برنج-200گرم
سبزي آش(نعناع، گشنيز، پيازچه و جعفري) – يک کيلوگرم
گوشت چرخ کرده -500 گرم
لپه -3 قاشق غذاخوري
پياز -4 عدد بزرگ
روغن، نمک، فلفل، شکر، نعناع خشک -به ميزان دلخواه
آبليمو -به ميزان دلخواه
دو عدد پياز را پوست وخرد مي کنيم و داخل يک قابلمه مي ريزيم.
کمي روغن اضافه و پيازها را سرخ مي کنيم.
فلفل، نمک و لپه را به همراه 4 تا 5 ليوان آب به پياز سرخ شده اضافه مي کنيم و آن را به مدت 10 دقيقه روي حرارت ملايم مي گذاريم. برنج شسته شده را داخل آش مي ريزيم و باز حدود 20 تا 25 دقيقه ديگر روي حرارت ملايم مي گذاريم تا کمي بپزد و لعاب بيندازد.
دو پياز ديگر را پوست گرفته و رنده مي کنيم. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه مي کنيم و خوب مخلوط مي کنيم. سپس آن را به صورت توپک در مي آوريم و داخل آش در حال جوشيدن مي اندازيم.
سبزي ها را مي شوييم و خوب خرد مي کنيم و به آش اضافه مي کنيم و باز هم به مدت 15 تا 20 دقيقه ديگر روي حرارت مي گذاريم.
در اين مرحله آب ليمو و شکر را به آش اضافه مي کنيم . سپس آش را خوب هم مي زنيم و مي گذاريم کمي جا بيفتد.
پس از پختن و جا افتادن آش، آن را در ظرف مناسب مي کشيم. مي توان براي تزئين آن، از کمي نعناع تفت داده شده با کمي زعفران استفاده کرد. (با تنظيم ميزان آبليمو وشکر طعم دلخواه را به دست آوريد.)