0

ایام ماه مبارک درمحضر امام حسن عسگری(ع)

ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8838

ایام ماه مبارک درمحضر امام حسن عسگری(ع)

سلام و درود بر میهمانان ماه خدا ، سلام بر ماه مبارک رمضان ، سلام به خوبترین زمان ها، سلام به کوتاه ترین فرصتها، وقتی پرتو نور ماه مبارک رمضان بر زمین می نشیند ، طراوت و رحمت الهی بر پهنه جهان هستی،گسترده تر می گردد ، بوی خوش بهشت بر مشام جان مستولی گشته ، سفره الهی باز شده و فقیر و غنی متنعم می گردند

بدینوسیله روابط عمومی راسخون ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان وآرزوی توفیق استفاده از برکات این ماه،از همه ی همراهان گرامی و کاربران عزیز دعوت می نماید سخنان گوهر بار(احادیث و روایات) امام حسن عسگری (ع) را درخصوص موضوع ماه مبارک رمضان و روزه  در این تاپیک ارسال نمایند.

نکته:

در این تاپیک صرفاً مطالب و سخنان امام حسن عسگری (ع) پیرامون ماه مبارک رمضان و روزه ارسال شود.

دوشنبه 25 خرداد 1394  4:57 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ali_kamali shirdel2 nargesza namebaran
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

پاسخ به:ایام ماه مبارک درمحضر امام حسن عسگری(ع)

چگونگی تعیین اول ماه رمضان توسط امام حسن عسکری

مرحوم سیّد بن طاووس رضوان اللّه تعالی علیه ، به نقل یکی از اصحاب به نام ابوالهیثم ، محمّد بن ابراهیم حکایت کند:
روز اوّل ماه رمضان ، پدرم خدمت امام حسن عسکری علیه السلام شرفیاب شد و مردم در آن روز اختلاف داشتند که آیا آخر ماه شعبان است یا آن که اوّل ماه رمضان می باشد؟! موقعی که پدرم بر آن حضرت وارد شد،

فرمود: جزء کدام گروه هستی و در چه حالی می باشی ؟

پدرم عرضه داشت : ای سرورم ! یاابن رسول اللّه ! من فدای شما گردم ، امروز را قصد روزه کرده ام .

امام علیه السلام فرمود: آیا مایل هستی که یک قانون کلّی را برایت بگویم تا برای همیشه مفید باشد و نیز دیگر بعد از این ، نسبت به روزهای اوّل ماه رمضان شکّ نکنی ؟

پدرم اظهار داشت : بلی ، بر من منّت گذار و مرا راهنمائی فرما.

حضرت فرمود: دقّت کن که اوّل ماه محرّم چه روزی خواهد بود که اگر آن را شناختی برای همیشه سودمند است و دیگر برای ماه رمضان مشکلی نخواهی داشت .

پدرم گفت : چگونه با شناختن اوّل محرّم ، دیگر مشکلی برای ماه رمضان نخواهد بود؟! و سپس افزود: خواهشمندم چنانچه ممکن باشد، برایم توضیح بفرما، تا نسبت به آن آشنا بشوم ؟

امام علیه السلام فرمود: خوب دقّت کن ، هنگامی که روز اوّل ماه محرّم فرا می رسد - که با تشخیص صحیح آن را که به دست آورده باشی -. پس اگر اوّل محرّم ، روز یک شنبه باشد، عدد یک را نگه بدار. و اگر دوشنبه باشد، عدد دو، نیز اگر سه شنبه بود عدد سه و برای چهارشنبه عدد چهار و برای پنج شنبه عدد پنج ، همچنین برای جمعه عدد شش و برای شنبه ، عدد هفت را در نظر بگیر. بعد از آن ، حضرت افزود: سپس همان عدد مورد نظر را - که مصادف با اوّلین روز محرّم شده است - با عدد ائمّه اطهار علیهم السلام - که عدد دوازده می باشد - جمع کن . سپس از مجموع اعداد، هفت تا هفت تا، کم بکن و در نهایت ، دقّت داشته باش که عدد باقیمانده چیست ؟ اگر عدد باقیمانده هفت باشد پس اول ماه رمضان شنبه خواهد بود و اگر شش باشد ماه رمضان جمعه است و اگر پنح باشد ماه رمضان پنج شنبه است و اگر چهار باشد ماه رمضان چهارشنبه خواهد بود؛ و به همین منوال تا آخر محاسبه را انجام بده ، که انشاءاللّه موافق با واقع در خواهد آمد

چهل داستان و چهل حدیث از امام حسن عسگری(ع)/ عبدالله صالحی

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 23 تیر 1394  11:08 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali shirdel2 salma57 nargesza
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ابوهاشم نقل می کند:

امام حسن عسگری علیه السلام روزه می گرفت ،چون افطار می کرد ما نیز از آنچه غلامش در یک ظرف بسته می آورد همراه او می خوردیم . من نیز همراه او روزه می گرفتم.یک روز احساس ضعف کردم و در اتاق دیگری با فطیری افطار کردم و کسی نفهمید سپس آمدم و همراه حضرت نشستم ،حضرت به غلامش فرمود: چیزی برای ابوهاشم بیاور،چون روزه نیست،من خندیدم.حضرت فرمود: ای ابوهاشم ،برای چه می خندی؟ اگر نیرو می خواهی گوشت بخور،فطیر که نیرویی ندارد!گفتم : خداوند و پیامبرش و شما که دورد بر شما باد راست می گویید.پس خوردم.فرمود: سه روز روزه نگیر،چون کسی را که روزه ضعیف کرده باشد در کمتر از سه روز،قوت به او باز نمی گردد.چون روزی فرا رسید که خداوند خواسته بود بر ما گشایشی شود ،غلام حضرت آمد گفت: سرورم ،غذایتان را بیاورم؟فرمود: بیاور،هر چند  فکر نمی کنم از آن بخوریم.غذای ظهر را برای او آورد و آن حضرت را عصر آزاد کردند در حالی که روزه بود .فرمود: بخورید خداوند هدایتتان کند.(1)

(1)مجمع البحرین443/1.

سه شنبه 23 تیر 1394  11:13 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

امام حسن عسگری (ع) فرمودند:

روزه را بر همه واجب نمودند تا هر کس داراست ، رنج گرسنگی را بچشد و پس از آن به شخص فقیر رحم و عطوفت نماید.

سه شنبه 23 تیر 1394  11:17 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 salma57 nargesza
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

امام حسن عسگرى (عليه السلام) در تفسير منسوب به ايشان در خصوص آيه 51سوره بقره،

وَ إِذْ واعَدْنا مُوسى‏ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً، ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِهِ وَ أَنْتُمْ ظالِمُونَ

مى‏فرمايد:

خداوند عزّ و جلّ به موسى فرمان داد كه در ميعاد براي گرفتن تورات حاضر شود و سى روز روزه بگيرد و در كوه به مناجات بپردازد و موسى گمان كرد بعد از سى روز كتاب الهى نازل مى‏شود، لذا سى روز روزه گرفت و در شب آخر قبل از افطار مشغول مسواك زدن دندان خود شد،

خداوند به او وحى كرد، اى موسى تو مى‏دانى كه بوى دهان روزه‏ دار نزد من از هر عطرى خوشبوتر است، پس ده روز ديگر نيز روزه بگير و هنگام افطار مسواك مزن،

موسى نيز چنين كرد، خداوند هم به او وعده داد كه كتاب تورات را بعد از چهل شب بر او نازل كند و چنين نيز شد.

منبع:

التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام

صفحه250

سه شنبه 23 تیر 1394  11:20 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali shirdel2 nargesza
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

امام حسن عسکری (ع) :

معیار بندگی و عبادت ، بسیاری روزه و نماز یعنی روزه و نماز مستحبی نیست ، بلکه عبادت ، بسیاری تفکر در آفریده خداوند و تعقل در آیات حکیمانه پروردگار جهان است .

الحدیث جلد 2 صفحه 251

سه شنبه 23 تیر 1394  11:23 AM
تشکرات از این پست
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

عبادت به زیادی روزه نیست

امام حسن عسکری علیه السلام:

لَیسَتِ العِبادَةُ کَثرَةَ الصیّامِ وَ الصَّلوةِ وَ انَّما العِبادَةُ کَثرَةُ التَّفَکُّر فی أمر اللهِ؛

عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است.

(تحف العقول، ص448)

سه شنبه 23 تیر 1394  4:51 PM
تشکرات از این پست
salma57 nargesza nazaninfatemeh
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

مساوات بین غنی و فقیر:

حضرت امام حسن عسگری(ع) درباره علت وجوب روزه می فرماید:

انسان روزه دار در هنگام گرسنگی و تشنگی، فقرا و بینوایان را یاد می کند و در نتیجه به کمک آن ها می شتابد.

«تا توانگر درد گرسنگی را بچشد و در نتیجه به نیازمند کمک کند.»

(میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، ترجمه: حمیدرضا شیخی، ج 7، ص 3207، مؤسسه دارالحدیث، قم.)

سه شنبه 23 تیر 1394  5:00 PM
تشکرات از این پست
salma57 nargesza nazaninfatemeh
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

سه شنبه 23 تیر 1394  5:40 PM
تشکرات از این پست
nargesza nazaninfatemeh shirdel2
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4155

لَیسَتِ العِبادة کِثرة الصِّیام و الصَّلاة، و إنَّما العِبادَة کِثرَة التَّفَکُّر فِی أمرِ الله
عبادت به زیاد روزه گرفتن و زیاد نماز خواندن نیست، بلکه عبادت به اندیشه زیاد در امر خداست.

تحف العقول، ص 518

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

سه شنبه 23 تیر 1394  9:55 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh shirdel2
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4155

امام حسن عسگری (ع) فرمودند: روزه را بر همه واجب نمودند تا هر کس داراست ، رنج گرسنگی را بچشد و پس از آن به شخص فقیر رحم و عطوفت نماید.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

سه شنبه 23 تیر 1394  9:57 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh shirdel2
دسترسی سریع به انجمن ها