0

ایام ماه مبارک درمحضر امام هادی (ع)

ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8838

ایام ماه مبارک درمحضر امام هادی (ع)

سلام و درود بر میهمانان ماه خدا ، سلام بر ماه مبارک رمضان ، سلام به خوبترین زمان ها، سلام به کوتاه ترین فرصتها، وقتی پرتو نور ماه مبارک رمضان بر زمین می نشیند ، طراوت و رحمت الهی بر پهنه جهان هستی،گسترده تر می گردد ، بوی خوش بهشت بر مشام جان مستولی گشته ، سفره الهی باز شده و فقیر و غنی متنعم می گردند

بدینوسیله روابط عمومی راسخون ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان وآرزوی توفیق استفاده از برکات این ماه،از همه ی همراهان گرامی و کاربران عزیز دعوت می نماید سخنان گوهر بار(احادیث و روایات) امام هادی (ع) را درخصوص موضوع ماه مبارک رمضان و روزه  در این تاپیک ارسال نمایند.

نکته:

در این تاپیک صرفاً مطالب و سخنان امام هادی (ع) پیرامون ماه مبارک رمضان و روزه ارسال شود.

دوشنبه 25 خرداد 1394  4:55 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh nargesza namebaran shirdel2 mmpbabalhavaej
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

پاسخ به:ایام ماه مبارک درمحضر امام هادی (ع)

فضیلت ماه رمضان در کلام امام هادی علیه السلام

محمد بن فضل بغدادی می گوید:

به حضرت امام هادی سلام الله علیه نوشتم: فدایت شوم! ماه رمضان می آید و در دل انسان هوای زیارت حضرت سیدالشهداء سلام الله علیه و زیارت پدرتان در بغداد می افتد؛ آیا در وطن خود بماند و روزه بگیرد تا ماه رمضان به پایان رسد سپس به زیارت رود یا در ماه رمضان مسافرت کند و روزه اش را افطار کند (روزه نگیرد)؟

حضرت امام هادی سلام الله علیه در پاسخ نوشت:

ماه رمضان از آنچنان فضیلت و اجری برخوردار است که هیچ ماهی ندارد، پس چون رمضان آمد به آن عمل شود.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 22 تیر 1394  11:00 AM
تشکرات از این پست
nargesza shirdel2 salma57
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

روزه ماه را جز با دیدن ماه آغاز نکن

ابوعلی بن راشد نقل می کند که:

حضرت امام هادی سلام الله علیه در سال 232 به من نامه ای نوشت و تاریخ آن را (روز سه شنبه؛ یک شب از شعبان مانده) مشخص کرد (یعنی پنجشنبه اول ماه رمضان است) در بغداد روز چهار شنبه یوم الشک بود.

از این رو مردم پنجشنبه را اول ماه گرفتند ولی بعدا گفتند که در شب پنجشنبه هلال را مرتفع دیده اند به گونه ای که پس از شفق مغرب، زمانی دراز طول کشید تا غروب کند (و از این ارتفاع هلال نتیجه گرفتند که چهارشنبه اول ماه رمضان است نه پنجشنبه) ولی من با برداشت از تاریخ نامه حضرت امام هادی سلام الله علیه باور داشتم که پنجشنبه اول ماه است؛ ولی اول ماه در نزد مردم شهر ما (بغداد) چهارشنبه بود؛

از این رو نامه ای به امام نوشتم و چاره خواستم؛

حضرت امام هادی سلام الله علیه در پاسخم نوشت: خداوند بر توفیقت بیافزاید، تو در آغاز ماه همچون ما عمل کرده ای.

سپس در فرصتی که خدمت حضرت امام هادی سلام الله علیه مشرف شدم باز در این باره پرسیدم، حضرت فرمودند:

مگر به تو ننوشتم که روز پنجشنبه اول ماه است؟! و روزه ماه را جز با دیدن ماه آغاز نکن.

دوشنبه 22 تیر 1394  11:07 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

روزه با رويت هلال ثابت مي گردد :

يكي از معتبرترين راه ثبوت اول رمضان ديدن ((هلال )) است . هر مكلفي هلال را ببيند روزه بر او واجب مي گردد چه به تنهايي باشد و چه ديگران هم مشاهده كنند .

علي بن راشد از امام هادي - عليه السلام - نقل مي كند كه ايشان فرمود :

(( ((لا تصم الا للرويه ؛ )) (128) جز با ديدن هلال روزه نگير)) .
فقهاي شيعه مقصود حديث را چنين بيان كرده اند : تا رو يت هلال ثابت نشده است كسي نمي تواند به قصد وجوب و قصد رمضان روزه بگيرد .

دوشنبه 22 تیر 1394  11:24 AM
تشکرات از این پست
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4155

لَيسَتِ العِبادَةُ کَثرَةَ الصيّامِ وَ الصَّلوةِ وَ انَّما العِبادَةُ کَثرَةُ التَّفَکُّر في أمر اللهِ.

عبادت کردن به زيادي روزه و نماز نيست، بلکه (حقيقت) عبادت ، زياد در کار خدا انديشيدن است.

(تحف العقول، ص448)

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

دوشنبه 22 تیر 1394  1:13 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh nargesza shirdel2 salma57
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

روزه زنان شیرده
علی بن مهزیار به امام هادی – علیه السلام – نامه ای نگاشت و در آن پرسید :
زنی در ایام رمضان فرزند خود یا دیگری را شیر می دهد و روزه بر او فشار می آورد تا حدی که بیهوش می شود و نمی تواند روزه بگیرد، در ضمن نمی تواند برای نوزاد خود دایه استخدام کند تکلیف او چیست ؟ آیا افطار کند و شیر دهد ؟
حضرت پاسخ داد :
(( ((ان کانت ممن یمکنها اتخاذ ظیر استرضعت لولدها، و اءتمت صیامها، و ان کان ذلک لایمکنها اءفطرت ، و ارضعت ولدها، وقضت صیامها متی ما اءمکنها)) . )) (۱۲۹)
((اگر بتواند دایه ای بکار گمارد تا نوزاد را شیر دهد باید روزه بگیرد، و اگر وسع این کار را نداشته باشد روزه اش را افطار کند و کودک را شیر دهد و قضای روزه را هر وقت میسر شد بجا آورد)) .
فقهاء امامیه به استناد این روایت فتوا داده اند که : اگر روزه به مادر کم شیر یا فرزند او زیان برساند و او نتواند دایه ای اجیر کند، افطار کند و بعدا قضای روزه فوت شده را بجا آورد .

سه شنبه 23 تیر 1394  6:34 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh salma57
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

کفاره روزه معین
حسین بن عبیده به امام هادی – علیه السلام – طی نامه ای نوشت :
ای آقای من ! مردی نذر کرد روزی را روزه بگیرد لیکن آن روز با همسرش درآمیخت ! کفاره او چیست ؟
توقیع حضرت بدین مضمون صادر شد :
(( ((یصوم یوما مکان یوم و تحریر رقبه ؛ )) (۱۳۰) یک روز بجای آن روز روزه می گیرد و بنده ای را آزاد می کند)) .
بر مبنای این روایت فقها فتوا داده اند که : کفاره افطار روزه تعیین شده به وسیله نذر، مانند کفاره حنث قسم و سوگند شکنی است یعنی آزاد کردن یک بنده یا اطعام ده مسکین و یا پوشاندن آنها و اگر هیچیک را نتوانست سه روز، روزه گرفتن است .

سه شنبه 23 تیر 1394  6:37 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh salma57
دسترسی سریع به انجمن ها