0

ایام ماه مبارک درمحضر امام سجاد (ع)

salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

پاسخ به:ایام ماه مبارک درمحضر امام سجاد (ع)

حضرت امام سجاد(ع) در دعای حلول ماه رمضان به درگاه خداوند عرض می کند:

به وسیله روزه این ماه یاریمان ده تا اندام های خود را از معاصی تو نگه داریم و آن ها را به کارهایی گیریم که خشنودی تو را فراهم آورد، تا با گوش هایمان سخنان بیهوده نشنویم و با چشمانمان به لهو و لعب نشتابیم و تا دستمانمان را به سوی حرام نگشاییم و با پاهایمان به سوی آن چه منع شده ره نسپاریم و تا شکمهایمان جز آن چه را تو حلال کرده ای در خود جای ندهد و زبان هایمان جز به آن چه تو خبر داده ای و بیان فرموده ای گویا نشود... .»

الصحیفة السجادیة، امام سجاد(ع) ص 186، دفتر نشر الهادی، قم.

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

سه شنبه 9 تیر 1394  11:39 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh nargesza shirdel2 ravabet_rasekhoon
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

تطهیر و تغسیل نه خستگی و رنج

"السلام علیک غیر المصاحبة ولا ذمیم الملابسة" سلام بر تو، در این مدّتی که مهمان ما بودی، یا ما در خدمت تو بودیم، هیچ رنجی ندیدیم. از مصاحبت با شما خسته نشدیم. در حضور تو لذّت بردیم و تو مهمان خوبی برای ما بودی.

"السلام علیک کما وفدتَ علینا بالبرکات وغسلت عنّا دنس الخطیئات" سلام بر تو، ای ماه گرامی رمضان که برکت آوردی، ما را شستشو دادی و رفتی. اگر بعدها آلوده شدیم، به دست خود آلوده شده‌ایم و گرنه تو ما را تطهیر کردی و اکنون احساس سبکی می‌کنیم.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 9 تیر 1394  1:53 PM
تشکرات از این پست
nargesza shirdel2 ravabet_rasekhoon
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

امام سجاد علیه السّلام فرمودند:

صَومُ الإعتکاف واجبٌ؛

روزه گرفتن (در) اعتکاف واجب است.

الکافي/ ج4/ ص 83

سه شنبه 9 تیر 1394  6:10 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

اعمال امام سجاد(ع) در ماه مبارک رمضان

امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه برای آمدن ماه رمضان خوشحال بودند و هنگامه وداع نیز از دوری این ماه گله دارند و در طول ماه نیز به دعا، تسبیح و استغفارگویی مشغول‌اند.

خبرگزاری فارس: اعمال امام سجاد(ع) در ماه مبارک رمضان

، یکی از مهمترین اعمالی که ائمه (ع) در ماه مبارک رمضان انجام می‌دادند، قرائت قرآن، دعا و تسبیح و استغفارگویی بوده که در میان ائمه (ع)، امام سجاد (ع) در این ماه کاملاً غرق تسبیح، ذکر و تکبیر خداوند بودند

براساس دعای صحیفه سجادیه، امام (ع) در ابتدای این ماه دعا می‌کردند که سلام بر تو ای ماهی که نسبت به آمدنت حریص بودیم و در آینده مشتاق آمدن دوباره تو هستیم. ایشان در دعای وداع نیز از دوری این ماه گله می‌کنند و می‌فرمایند: این ماه پس از آن که تمام شد، از ما مفارقت کرد و ما را تنها گذاشت، ما آن را وداع می‌کنیم که فراقش برای ما گران و سخت است.

ایشان در دعایشان می‌گویند که سودی که از این ماه بردند، برترین سودهای جهانیان است.

ادعیه امام سجاد (ع) برای ماه مبارک رمضان در صحیفه سجادیه موجود است و همچنین دعای ایشان در شب های نوزدهم و بیست و یکم می‌تواند برای مردم راهگشا باشد.

یکی از مهمترین اعمال امام سجاد (ع) در این ماه صدقه دادن بود، ایشان در این ماه هر روز صدقه می‌دادند و می‌فرمودند که امیدوارند شب قدر را دریابند و از آن بهره ببرند.

یکی از کارهای دیگر امام سجاد (ع) نیز آزاد کردن بندگان در این ماه بود، سید بن طاووس در کتاب اقبال‌الاعمال می‌نویسد: علی بن حسین (ع) شب آخر ماه رمضان، بیست نفر برده را آزاد می‌کرد و می‌فرمود: «دوست دارم خداوند ببیند که من در دنیا بردگان خود را آزاد می‌کنم بلکه مرا در روز رستاخیز از آتش دوزخ آزاد سازد». امام هیچ گاه خدمتکاری را بیش از یک سال نگه نمی‌داشت و در نهایت آنها را شب عید فطر آزاد می‌کرد.

*منابع:

- صحیفه سجادیه، دعاى 45

- بحارالانوار، ج 95

-کتاب امام سجاد (ع)، جمال نیایشگران

-کتاب اقبال‌الاعمال

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 9 تیر 1394  8:32 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

امام على بن الحسين عليهما السّلام در ماه رمضان اين دعا را ميخواند:
خدايا اين ماه رمضانى است كه قرآن در آن نازل كرده ‏اى، و اين، ماه روزه داشتن است، و اين ماه بازگشت به سوى تو است، و اين ماه توبه در پيشگاه تو است، و اين ماه مغفرت و رحمت است و اين ماه آزادى از آتش دوزخ و دست يافتن به بهشت‏ است. خدايا پس آن را براى من ماهى پيراسته از آفات، و بلايا قرار ده، و عباداتم در ايام و لياليش را بپذير، و مرا براى قيام به وظائفش به بهترين نوع ياريت يارى فرماى، و بطاعتت موفق دار، و براى عبادتت و دعايت و تلاوت كتابت فراغت ببخش، و سهم مرا از بركت عظيم ساز، و بهره‏ ام از عافيت را نيكو قرار ده، و در اين ماه بدنم را صحيح و سالم بدار، و روزيم را گسترده نما، و مهمّاتم را كفايت كن، و دعايم را به اجابت برسان، و به آنچه اميد به آن بسته ‏ام نائلم فرما.
خدايا در اين ماه خواب آلودگى، و كسالت و افسردگى، و سستى، و قسوت، و خشونت، و غفلت، و غرور را از من دور ساز، خدايا در اين ماه از علّتها و دردها، و هموم و احزان، و عوارض و امراض، و خطاها و گناهان، بركنارم دار، و خستگى و بلا و رنج و مشقّت را از من بگردان، زيرا كه شنونده و پذيرنده هر دعائى.
خدايا در اين ماه مرا از شيطان رجيم، و تلقين هايش، و عيب جوئيش، و القائاتش، و دميدنش، و وسواسش و نيرنگش، و مكرش، و حيله‏ هايش، و انگيختن آرزوهايش، و فريبش، و فتنه ‏اش، و نيروى سواره و پياده‏ اش، و شركايش، و [و احزابش‏]، و يارانش، و پيروانش، و مصاحبانش، و اشياعش، و دوستانش، و همگى خدعه ‏هاشان پناه ده. خدايا ، در اين ماه اكمال روزه‏ اش، و رسيدن به دلخواه از قيامش، و كامل ساختن صبر و ايمان، و يقين، و قصد قربتى كه موجب خشنوديت از من باشد را روزيم ساز، و پس از آن اين عطايا را به صورت اضعاف كثير، و در برابر اجر عظيم از من بپذير.
خدايا در اين ماه جدّ و جهد و نيرو و نشاط و انابه و توبه و اميد و بيم و زارى و خشوع و صدق زبان و وحشت و هراس از خودت، و اميدوارى به خودت، و توكل بر خودت، و اطمينان به خودت، و پارسائى از محرماتت را به ضميمه گفتار شايسته، و سعى پذيرفته، و عملى به اوج قبول ارتقاء يافته، و دعائى به اجابت رسيده نصيبم فرما، و در اثر عارضه ‏اى، و مرضى، و اندوهى ميان من و چيزى از آنها حائل قرار مده، به رحمت تو اى مهربان‏ترين مهربانان.

من لایحضره الفقیه جلد 2 صفحه 432

سه شنبه 9 تیر 1394  11:44 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

در حدیثى از امام زین العابدین على بن الحسین (علیهماالسلام ) مى خوانیم : به محمد بن مسلم زهرى که دانشمندى بود که با دستگاه بنى امیه مخصوصا هشام بن عبد الملک همکارى مى کرد بعد از آنکه او را از اعانت ظالمان برحذر داشت در سخنان تکان دهنده اش چنین فرمود:

او لیس بدعائهم ایاک حین دعوک جعلوک قطبا ادار و ربک رحى مظالمهم ، و جسرا یعبرون علیک الى بلایاهم سلما الى ضلالتهم داعیا الى عینهم ، سالکا سبیلهم ، یدخلون بک الشک على العلماء و یقتادون بک قلوب الجهال الیهم !... فما اقل ما اعطوک فى قدر ما اخذوا منک ! و ما ایسر ما عمروا لک فى جنب ما حزبوا علیک ! فانظر لنفسک فانه لا ینظر لها غیرک و حاسبها حساب رجل مسئول !:
((آیا آنها تو را به جمع خود دعوت نکردند و مرکزیتى بوسیله تو تشکیل ندادند که آسیاى ظلم آنها بر محورش مى گردد))؟
آیا تو را پلى براى عبور به سوى بلاهاى خود قرار ندادند؟
بوسیله تو نردبانى براى ضلالتشان ، و مبلغى براى گمراهى و جهلشان ، و رهروى براى راه ننگینشان ساختند، و نیز بوسیله تو، علما را زیر سؤ ال میکشند و قلوب ساده لوحان جاهل را به دام مى افکنند...
آنها در مقابل چیزى که از تو گرفتند، چه کم بهائى به تو پرداختند؟! و در برابر آنچه از تو ویران کردند چه کم آباد نمودند.

چهارشنبه 10 تیر 1394  12:16 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

وداع‌های آخرین

"السلام علیک کم من سوءٍ صُرف بک عنّا وکم من خیرٍ أُفیض بک علینا" سلام بر مهمان گرانقدری که به برکت تو خدا بسیاری از بلاها را از ما برداشت و بسیاری از برکات را به ما عطا کرد. در حقیقت ما مهمان تو بودیم نه تو مهمان ما.

"السلام علیک ما کان أحرصنا بالأمس علیک وأشدّ شوقنا غداً إلیک". سلام بر تو ای ماهی که دیروز حریص بودیم که بیایی. و فردا هم بسیار مشتاقیم که تو را زیارت کنیم. این مراسم تودیع را تنها به عنوان ادای وظیفه، انجام نمی‌دهیم.

"السلام علیک وعلی فضلک الّذی حُرمناه وعلی ماضٍ من برکاتک سُلبناه". سلام بر تو و فضیلت تو، سلام بر تو و برکات تو که دریغا امروز از آن فضیلت محروم شدیم.

آنگاه حضرت در ادامه به خدا عرض می‌کند: «اللّهم إنّا أهل هذا الشهر الّی شرّفتنا به ووفّقتنا بمنّک له حین جهل الأشقیاء وقته وحُرموا لشقائهم فضله» ؛ خدایا تو آن توفیق را دادی که ما اهل این ماه باشیم در حالی که عدّه‌ای از فضیلت این ماه محروم شدند. و منشأ حرمان آن‌ها نیز شقاوتشان بود که به سوء اختیار خودشان فراهم شد.

"أنت ولی ما آثرتنا به من معرفته وهدیتنا له من سنّته". پروردگارا تو مولی و سرپرست مایی در آنچه ما را به شناخت آن برگزیده‌ای و راهنمایی کردی که روش آن را طی کنیم."

"وقد تولّینا بتوفیقک صیامه وقیامه علی تقصیرٍ وأدّینا فیه قلیلاً من کثیرٍ". و در پرتو توفیق تو به روزه و نماز آن با اعتراف به تقصیر نایل آمدیم و اندکی از وظایف بسیار را ادا کردیم.

"اللّهم فلک الحمد إقراراً بالإسائة واعترافاً بالإضاعة ولک من قلوبنا عقد الندم ومن ألسنتنا صدق الاعتذار". پروردگارا تو را در حالی ستایش می‌کنیم که، به بد رفتاری خود اقرار و به ضایع نمودن نعمت احکام تو و عمر خویش اعتراف داریم. و برای توست، از ناحیه دل‌های ما پیمان پشیمانی و از ناحیه زبان، پوزش طلبی صادقانه.

"أجرنا علی ما أصابنا فیه من التفریط أجراً نستدرک به الفضل المرغوب فیه ونعتاض به من أنواع الذُخر المحروص علیه". پس اجر مصیبت بر تفریط در این ماه را چیزی قرار ده تا به وسیله آن فضیلتی را که مورد رغبت است، نایل شویم و عوض خیری را که از آن ممدوح است برسیم."

"وأوجب لنا عُذرک علی ما قصرنا فیه من حقّک". پذیرش پوزش را برای ما مقرر نما تا حق تقصیر شده تو بخشوده شود.

"وأبلغ بأعمارنا ما بین أیدینا من شهر رمضان المُقبل فإذا بلّغتناه فأعنّا علی تناول ما أنت أهله من العبادة وأدّنا إلی القیام به ما یستحقّه من الطاعة". و عمر ما را تا ماه مبارک آینده طولانی بفرما و هنگامی که ما را به سال آینده رساندی کمک کن تا آنچه در خور توسط عبادت کرده و آنچه سزاوار توست طاعت کنیم.

"وأجر لنا من صالح العمل ما یکون دَرَکاً لحقّک فی الشهرین من شهور الدّهر". و توفیق انجام کار نیک را به طور جاری و مستمر بهره ما فرما، تا آنچه حق و شایسته مقام توست در تمام ماه مبارک رمضان در مدّت عمر ما پیش می‌آید جبران شود. «واجبُر مصیبتنا بشهرنا وبارک لنا فی یوم عیدنا وفطرنا".

ثواب همه کسانی که تا قیامت در این ماه روزه می‌گیرند یا عبادت می‌کنند، برای ما نیز مقدّر فرما

پروردگارا هجران ماه مبارک را که مصیبت ماست برای ما در روز عید فطر بابرکت جبران فرما.

هر پاداشی که به افراد شایسته و واجب شرایط این ماه مرحمت می‌کنی به ما نیز لطف فرما؛ زیرا فضل تو تمام شدنی نیست؛ بلکه همواره جوشان است.

ثواب همه کسانی که تا قیامت در این ماه روزه می‌گیرند یا عبادت می‌کنند، برای ما نیز مقدّر فرما.

چهارشنبه 10 تیر 1394  1:01 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

یکی از مهمترین اعمال امام سجاد (ع) در این ماه صدقه دادن بود، ایشان در این ماه هر روز صدقه می‌دادند و می‌فرمودند که امیدوارند شب قدر را دریابند و از آن بهره ببرند.

یکی از کارهای دیگر امام سجاد (ع) نیز آزاد کردن بندگان در این ماه بود، سید بن طاووس در کتاب اقبال‌الاعمال می‌نویسد: علی بن حسین (ع) شب آخر ماه رمضان، بیست نفر برده را آزاد می‌کرد و می‌فرمود: «دوست دارم خداوند ببیند که من در دنیا بردگان خود را آزاد می‌کنم بلکه مرا در روز رستاخیز از آتش دوزخ آزاد سازد». امام هیچ گاه خدمتکاری را بیش از یک سال نگه نمی‌داشت و در نهایت آنها را شب عید فطر آزاد می‌کرد

چهارشنبه 10 تیر 1394  1:13 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

اعمال امام سجاد(ع) در ماه مبارک رمضان

یکی از مهمترین اعمالی که ائمه (ع) در ماه مبارک رمضان انجام می‌دادند، قرائت قرآن، دعا و تسبیح و استغفارگویی بوده که در میان ائمه (ع)، امام سجاد (ع) در این ماه کاملاً غرق تسبیح، ذکر و تکبیر خداوند بودند.
براساس دعای صحیفه سجادیه، امام (ع) در ابتدای این ماه دعا می‌کردند که سلام بر تو ای ماهی که نسبت به آمدنت حریص بودیم و در آینده مشتاق آمدن دوباره تو هستیم. ایشان در دعای وداع نیز از دوری این ماه گله می‌کنند و می‌فرمایند: این ماه پس از آن که تمام شد، از ما مفارقت کرد و ما را تنها گذاشت، ما آن را وداع می‌کنیم که فراقش برای ما گران و سخت است.
ایشان در دعایشان می‌گویند که سودی که از این ماه بردند، برترین سودهای جهانیان است.
ادعیه امام سجاد (ع) برای ماه مبارک رمضان در صحیفه سجادیه موجود است و همچنین دعای ایشان در شب های نوزدهم و بیست و یکم می‌تواند برای مردم راهگشا باشد.
یکی از کارهای دیگر امام سجاد (ع) نیز آزاد کردن بندگان در این ماه بود، سید بن طاووس در کتاب اقبال‌الاعمال می‌نویسد: علی بن حسین (ع) شب آخر ماه رمضان، بیست نفر برده را آزاد می‌کرد و می‌فرمود: «دوست دارم خداوند ببیند که من در دنیا بردگان خود را آزاد می‌کنم بلکه مرا در روز رستاخیز از آتش دوزخ آزاد سازد». امام هیچ گاه خدمتکاری را بیش از یک سال نگه نمی‌داشت و در نهایت آنها را شب عید فطر آزاد می‌کرد.

پی نوشت ها:
- صحیفه سجادیه، دعاى 45
- بحارالانوار، ج 95
-کتاب امام سجاد (ع)، جمال نیایشگران
-کتاب اقبال‌الاعمال
منبع:فارس

چهارشنبه 10 تیر 1394  2:15 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

حضرت زین العابیدن(ع)می فرماید: «واربحنا افضل ارباح العالمین » ما سودی که در این ماه بردیم هیچ تاجری در هیچ گوشه دنیا نبرده است. «ثم قد فارقنا عند تمام وقته و انقطاع مدته و وفاء عدده »، این ماه بعد از آن که پایانش فرارسید، از ما مفارقت و هجرت کرد و ما را تنها گذاشت «فنحن مودعوه وداع من عز فراقه علینا»، پس ما هم با ماه خدا وداع می کنیم وداع با دوست عزیزی که مفارقتش برای ما توانفرساست، «و غمنا و اوحشنا انصرافه عنا» ما کسی را وداع می کنیم که رفتنش برای ما بسیار گران و سخت است و ما را غمگین می کند و به وحشت و ترس می اندازد.

حضرت در ادامه به عنوان خداحافظی با ماه مبارک رمضان تعبیر "السلام علیک" را به کار می برند؛ در محاورات عربی و نیز در آداب شرعیه هم این‏طور است که در هنگام ورود به شخص سلام می ‏کنند و هم هنگام خروج و وداع نیز سلام می‏ کنند.

چهارشنبه 10 تیر 1394  2:33 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ای ماه رمضان! دوری تو برایم سخت است، ای مونس من
 امام سجاد(ع) با بیانی زیبا و حسرت آمیز به وداع با ماه رمضان پرداخته و می فرماید: «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَکْبَرَ وَ یَا عِیدَ أَوْلِیَائِهِ الْأَعْظَمَ»؛ خداحافظ ای ماه بزرگ خدا و عید بزرگ اولیای خدا! «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَکْرَمَ مَصْحُوبٍ مِنَ الْأَوْقَاتِ وَ یَا خَیْرَ شَهْرٍ فِی الْأَیَّامِ وَ السَّاعَاتِ» خداحافظ ای بزرگ‏ترین همراه از میان زمان‏ها و اوقات؛ و بهترین ماه‏ها در ایّام و ساعات. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ شَهْرٍ قَرُبَتْ فِیهِ الْآمَالُ وَ نُشِرَتْ فِیهِ الْأَعْمَالُ» خداحافظ ای ماهی که آرزوهایمان در تو نزدیک شد؛ خداحافظ ای ماهی که اعمال نیک در تو منتشر شد.

«السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ قَرِینٍ جَلَّ قَدْرُهُ مَوْجُوداً وَ أَفْجَعَ فِرَاقُهُ مَفْقُوداً» خداحافظ ای همراه من که ارزش تو بالا بود و اکنون که می‏ روی دلم را به درد می‏ آوری. فراق تو برای من بسیار دردناک است. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ أَلِیفٍ آنَسَ مُقْبِلًا فَسَرَّ» خداحافظ ای مونس من، که وقتی آمدی مرا خوشحال ‏کردی، «وَ أَوْحَشَ مُنْقَضِیاً فَمَضَی» و اکنون که می‏ روی، مرا به وحشت می ‏اندازی، که بدون تو چه کنم.

چهارشنبه 10 تیر 1394  2:38 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

خداحافظ ای ماه دوری از زشتی‏ها
 حضرت سجاد(ع) در فرازهایی از دعای چهل و پنجم صحیفه سجادیه می فرماید: «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ مُجَاوِرٍ رَقَّتْ فِیهِ الْقُلُوبُ وَ قَلَّتْ فِیهِ الذُّنُوبُ» خداحافظ ای همراه من که تا بودی، دل من رقیق بود و از آن سر سختی هایش، بیرون آمده بود و وقتی که تو آمدی، گناهانم کم شد. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ نَاصِرٍ أَعَانَ عَلَى الشَّیْطَانِ وَ صَاحِبٍ سَهَّلَ سَبِیلَ الْإِحْسَانِ» خداحافظ ای یاوری که کمک کردی تا من بر شیطان غلبه کنم و ای همراهی که راه‏های نیکی را بر من آسان کردی.

چهارشنبه 10 تیر 1394  2:45 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

خداحافظ ای ماه آزادی از دوزخ
  امام زین العابدین(ع) در فرازی دیگر از این دعا بر رهایی از آتش جهنم در ماه رمضان اشاره کرده و می فرماید: «السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا أَکْثَرَ عُتَقَاءَ اللَّهِ فِیکَ وَ مَا أَسْعَدَ مَنْ رَعَى حُرْمَتَهُ بِکَ» خداحافظ ای ماهی که تعداد آزادشدگان از آتش جهنم در تو زیاد شد.( اشاره به روایتی است که خداوند در هر شب، به هنگام افطار هزار، هزار کس را از آتش جهنم نجات می ‏داد؛ در شب‏های جمعه هر یک ساعت، و در شب آخر ماه رمضان به مقدار تمام کسانی که در کلّ این ماه از آتش نجات داده است را نجات می‏دهد.).  «السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا کَانَ أَمْحَاکَ لِلذُّنُوبِ وَ أَسْتَرَکَ لِأَنْوَاعِ الْعُیُوبِ» خداحافظ ای ماهی که گناهان را پاک کردی و محو نمودی و همه عیب‏ها را پوشاندی. « السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا کَانَ أَطْوَلَکَ عَلَى الْمُجْرِمِینَ وَ أَهْیَبَکَ فِی صُدُورِ الْمُؤْمِنِینَ» خداحافظ ای ماه! چه‏قدر برای گناه‏کاران طولانی بودی و چه‏قدر برای مؤمنین عظمت داشتی!

«السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ شَهْرٍ لَا تُنَافِسُهُ الْأَیَّامُ» خداحافظ اى ماهى که هیچ ماه دیگری از تو برتر نیست. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ شَهْرٍ هُوَ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ سَلَامٌ» خداحافظ اى ماهى که تا تو بودى، امن و سلامت بود. «السَّلَامُ عَلَیْکَ غَیْرَ کَرِیهِ الْمُصَاحَبَةِ وَ لَا ذَمِیمِ الْمُلَابَسَةِ» خداحافظ اى ماهی که نه در همنشینی با تو ناراحتی وجود داشت و نه بدی و ناپسندی در حضور تو بود. «السَّلَامُ عَلَیْکَ کَمَا وَفَدْتَ عَلَیْنَا بِالْبَرَکَاتِ وَ غَسَلْتَ عَنَّا دَنَسَ الْخَطِیئَاتِ» ای ماه رمضان خداحافظ و به سلامت! همان‏گونه که تو بر ما با برکات فراوان و سلامتی فرود آمدی و ناپاکی ‏های گناه را از ما زدودی و ما را از خطاها شست و شو دادی!

چهارشنبه 10 تیر 1394  2:48 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ناراحت از رفتن تو و چشم انتظار آمدن دوباره ‏ات
  «السَّلَامُ عَلَیْکَ غَیْرَ مُوَدَّعٍ بَرَماً وَ لَا مَتْرُوکٍ صِیَامُهُ سَأَماً» خداحافظ که در این وقت وداع، نه از تو ناراحتیم و نه از روزه‏ داری‏ ات خسته شده ‏ایم. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ مَطْلُوبٍ قَبْلَ وَقْتِهِ وَ مَحْزُونٍ عَلَیْهِ قَبْلَ فَوْتِهِ» خداحافظ از جانب من که خواستار تو بودم و پیش از آمدنت خوشحال بودم که تو خواهی آمد و اکنون هم که می‏ خواهی بروی، اندوهگین شده‏ ام که از دوری‏ات چه کنم! «السَّلَامُ عَلَیْکَ کَمْ مِنْ سُوءٍ صُرِفَ بِکَ عَنَّا، وَ کَمْ مِنْ خَیْرٍ أُفِیضَ بِکَ عَلَیْنَا» خداحافظ که چه بدی‏هایی را از ما دور کردی و چه خیراتی را با آمدنت نصیبمان کردی!

چهارشنبه 10 تیر 1394  3:15 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

خداحافظ ای ماه مبارک! خداحافظ شب قدر!
  «السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى لَیْلَةِ الْقَدْرِ الَّتِی هِیَ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» خداحافظ و درود بر تو و شب قدر که از هزار ماه برتر است. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا کَانَ أَحْرَصَنَا بِالْأَمْسِ عَلَیْکَ وَ أَشَدَّ شَوْقَنَا غَداً إِلَیْکَ.» خداحافظ که تا بودی، مشتاق آن بودیم که بیشتر بمانی و اکنون که می‏ روی، دل‏هایمان برای دیدار دوباره ‏ات پَر می ‏کشد. «السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى فَضْلِکَ الَّذِی حُرِمْنَاهُ، وَ عَلَى مَاضٍ مِنْ بَرَکَاتِکَ سُلِبْنَاهُ» خداحافظ و درود بر تو و درود بر فضل و کرمت که از آن محروم گشتیم و برکات گذشته‏ ات را از کف دادیم. «اللَّهُمَّ إِنَّا أَهْلُ هَذَا الشَّهْرِ الَّذِی شَرَّفْتَنَا بِهِ» خداوندا ما «اهلِ» این ماه بودیم و تو ما را به آن شرافت بخشیدی و با آن، بر سر ما منّت گذاشتی! ...

جملات عجیبی که از امام زین‏ العابدین(ع) در این دعا نقل شده است، همه بر عظمت این ماه دلالت می‏ کند چنانکه امام صادق (ع) فرمودند: «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ إِلَّا أَنْ یَشْهَدَ عَرَفَةَ» اگر کسی در ماه رمضان مورد غفران قرار نگیرد، بعید است که بعد از این ماه مشمول لطف و رحمت خدا قرار گیرد...

چهارشنبه 10 تیر 1394  3:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها