0

ایام ماه مبارک درمحضر رسول اکرم(ص)

 
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:ایام ماه مبارک درمحضر رسول اکرم(ص)

 

سخنان پیامبر درباره ماه رمضان,حدیث درباره ماه رمضان,روزه گرفتن

سخنان پيامبر (ص) درباره ماه مبارك رمضان در اواخر ماه شعبان
سيد قدس سره در «اقبال» از كتاب «بشارة المصطفي لشيعة المرتضي» با استناد آن به «حسن بن علي بن فضال» از امام رضا از پدرانش، از اميرالمؤمنين – درود و سلام بر آنان – روايت نموده كه كه حضرت فرمودند: رسول خدا (ص) روزي براي ما سخنراني نمود و فرمود:


«مردم! ماه خدا با بركت و رحمت و بخشش گناهان نزديك است؛ ماهي كه نزد خدا برترين شبها و ساعتهاي آن بهترين ساعتهاست؛ ماهي است كه در آن به ميهماني خدا دعوت شده و شما را در اين ماه از كساني قرار داده اند كه شايسته كرامت خدا هستند. نفس كشيدن شما در آن تسبيح و خوابيدنتان در آن عبادت و عمل شما در آن مقبول و دعاي شما در آن مستحبات است. پس با نيتهايي راست،‌ و دلهايي پاك از خدا بخواهيد شما را موفق به روزه آن، و خواندن كتابش نمايد. بدبخت كسي است كه از آمرزش خدا در اين ماه بزرگ محروم شود.


با تشنگي و گرسنگي خود در آن، گرسنگي و تشنگي روز قيامت را بياد آوريد. به فقيران خود صدقه بدهيد؛ بزرگان خود را در آن احترام كنيد؛‌ كوچكترها را مورد رحمت خود قرار دهيد و صله رحم بجا آوريد. زبانهاي خود را حفظ كرده، ديدگان خود را از آنچه نگاه به آن حلال نيست، نگهداريد. با يتيمان مردم مهرباني كنيد تا با يتيمان شما مهرباني شود. به درگاه خداوند از گناهان خود توبه كنيد. هنگام نماز دستهايتان را با دعا بطرف او بلند كنيد؛ زيرا اين وقت بهترين اوقات است و خداوند در آن هنگام با نظر رحمت به بندگانش نگاه كرده و هنگامي كه از او بخواهند و با او مناجات نمايند،‌ جواب آنان را مي دهد. و اگر او را صدا بزنند،‌ به آنان لبيك مي گويد. و اگر دعا كنند، دعايشان را مستجاب مي كند.


مردم! شما زنداني اعمال خود مي باشيد، با استغفار خود را آزاد كنيد. پشتهايتان را از گناه سنگين است با طولاني نمودن سجده هاي خود آن را سبك نماييد. بدانيد خداوند به عزت خود سوگند خورده است كه سجده كنندگان و نمازگزاران را عذاب نكند و در روزي كه مردم براي پروردگار جهانيان بر مي خيزند، آنان را با آتش نترساند.

مردم! كسي كه به مؤمن روزه داري افطار بدهد،‌ ثواب آزاد كردن يك بنده و آمرزش گناهان گذشته خود را دارد. عرض كردند: رسول خدا! همه ما نمي توانيم اين كار را انجام دهيم. حضرت فرمودند:‌ از آتش بپرهيزيد، گرچه با نيم دانه خرمايي. از آتش بپرهيزيد، گرچه با جرعه آبي.

 

مردم! هر كدام از شما كه اخلاق خود را در اين ماه اصلاح كند، روزي كه در صراط پاها مي لغزد، جوازي بر صراط خواهد داشت. و هر كدام از شما كه بر بنده و كنيز خود آسان بگيرد،‌ خداوند در حساب بر او آسان خواهد گرفت؛ و كسي كه شر خود را در آن باز دارد،‌ خداوند در روزي كه او را ببيند غضب خود را از او باز مي دارد. كسي كه يتيمي را بزرگ بدارد،‌خداوند در روزي كه او را ببيند او را بزرگ خواهد داشت؛ و كسي كه در اين ماه صله رحم كند، خداوند روزي كه او را ببيند او را به رحمت خود وصل مي كند.

 

 

سخنان پیامبر درباره ماه رمضان,حدیث درباره ماه رمضان,روزه گرفتن

 

كسي كه در آن قطع رحم كند، خداوند روزي كه او را مي بيند رحمت خود را از او قطع خواهد نمود و كسي كه يك نماز مستحبي بخواند خداوند براي او خلاصيي از آتش مي نويسد. و كسي كه عمل واجبي انجام دهد ثواب كسي كه هفتاد واجب را در ماهي غير از اين ماه انجام دهد،‌ خواهد داشت. و كسي كه در اين ماه زياد بر من صلوات بفرستد، روزي كه ترازوها سبك است، خدواند ترازوي او را سنگين مي نمايد. و كسي كه يك آيه از قرآن بخواند، مانند پاداش كسي كه قرآن را در ماهي غير از اين ماه ختم كند، خواهد داشت.


مردم! درهاي بهشت در اين ماه باز است،‌ از پروردگار خود بخواهيد آن را به روي شما نبندد؛‌ درهاي جهنم نيز بسته است از پروردگار خود بخواهيد آنان را بر شما مسلط نكند.

امير المؤمنين عليهم السلام فرمود:

برخاستم و عرض كردم رسول خدا! برترين اعمال در اين ماه چيست؟ فرمودند: اباالحسن! برترين اعمال در اين ماه دوري گزيدن از حرامهاي خداي عزيز و بزرگ است. سپس گريه كرد. عرض كردم چرا گريه مي كني، رسول خدا! فرمود: علي! بخاطر حلال شمردن تو در اين ماه است؛ گويا با تو هستم و تو براي پروردگارت نماز مي خواني و بدبخت ترين اولين و آخرين، همانند «پي كنند شتر ثمود» ضربه اي به جلو سرت مي زند كه موي صورتت با آنان رنگين مي شود.


امير المؤمين عليهم السلام فرمود: عرض كردم: رسول خدا! آيا در آن حال دينم سالم است؟ فرمود: آري، دينت سالم است. سپس فرمود: علي! كسي كه تو را بكشد مرا كشته و كسي كه با تو دشمني كند با من دشمني نموده و كسي كه به تو ناسزا بگويد، ‌به من ناسزا گفته، زيرا تو مانند نفس من هستي روح تو از روح من و سرشت تو از سرشت من است؛ خداي عزيز و بزرگ مرا آفريد؛‌ تو را نيز آفريد و مرا برگزيد! و تو را؛ خداي عزيز و بزرگ مرا آفريد؛ تو را نيز آفريد و مرا برگزيد! و تو را؛ من را براي پيامبري انتخاب نمود و تو را براي امامت اختيار كرد.


بنابراين كسي كه امامت تو را انكار كند پيامبري من را انكار كرده. علي! تو وصي من، پدر فرزندانم، همسر دخترم و جانشين من در ميان امتم در زندگي من و بعد از مرگ من هستي. امر تو امر من و نهي تو نهي من است. به كسي كه مرا به پيامبري برانگيخته و مرا بهترين مردم قرار داد، قسم مي خورد كه تو حجت خدا بر خلق او و امين او بر رازش،‌ و جانشين او در ميان بندگانش مي باشي.»

منبع :
از كتاب المراقبات اثر مرحوم آيت الله حاج ميرزا جواد ملكي تبريزي(ره)
بخش مراقبات ماه مبارك رمضان (صفحه 211)

 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

پنج شنبه 28 خرداد 1394  11:59 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 salma57 ravabet_rasekhoon nazaninfatemeh nargesza
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:ایام ماه مبارک درمحضر رسول اکرم(ص)

بنام خدا

سخنان پيامبر در باره ماه مبارك رمضان

1.سید قدس سره در (اقبال) از كتاب (بشارة المصطفى لشیعة المرتضى ) با استناد آن به ((حسن بن على بن فضال )) از امام رضا از پدرانش ، از امیرالمؤ منین - درود و سلام بر آنان - روایت نموده كه حضرت فرمودند: رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) روزى براى ما سخنرانى نمود و فرمود:

((مردم ! ماه خدا با بركت و رحمت و بخشش گناهان نزدیك است ؛ ماهى كه نزد خدا برترین ماه ها، روزهایش برترین روزها، شبهایش بهترین شبها و ساعتهاى آن بهترین ساعتهاست ؛ ماهى است كه در آن به میهمانى خدا دعوت شده و شما را در این ماه از كسانى قرار داده اند كه شایسته كرامت خدا هستند. نفس كشیدن شما در آن تسبیح و خوابیدنتان در آن عبادت و عمل شما در آن مقبول و دعاى شما در آن مستجاب است . پس با نیتهایى راست، و دلهایى پاك از خدا بخواهید شما را موفق به روزه آن ، و خواندن كتابش نماید. بدبخت كسى است كه از آمرزش خدا در این ماه بزرگ محروم شود.
با تشنگى و گرسنگى خود در آن ، گرسنگى و تشنگى روز قیامت را بیاد آورید. به فقیران خود صدقه بدهید؛ بزرگان خود را در آن احترام كنید؛ كوچكترها را مورد رحمت خود قرار دهید و صله رحم بجا آورید. زبانهاى خود را حفظ كرده ، دیدگان خود را از آنچه نگاه به آن حلال نیست و گوشهاى خود را از آنچه گوش دادن به آن حلال نیست ، نگهدارید. با یتیمان مردم مهربانى كنید تا با یتیمان شما مهربانى شود. به درگاه خداوند از گناهان خود توبه كنید. هنگام نماز دستهایتان را با دعا بطرف بالا بلند كنید؛ زیرا این وقت بهترین اوقات است و خداوند در آن هنگام با نظر رحمت به بندگانش نگاه كرده و هنگامى كه از او بخواهند و با او مناجات نمایند، جواب آنان را مى دهد. و اگر او را صدا بزنند، به آنان لبیك مى گوید. و اگر دعا كنند، دعایشان را مستجاب مى كند.
مردم! شما زندانى اعمال خود مى باشید، با استغفار خود را آزاد كنید. پشتهایتان از گناه سنگین است با طولانى نمودن سجده هاى خود آن را سبك نمایید. بدانید خداوند به عزت خود سوگند خورده است كه سجده كنندگان و نمازگزاران را عذاب نكند و در روزى كه مردم براى پروردگار جهانیان بر مى خیزند، آنان را با آتش نترساند.
مردم ! كسى كه به مؤمن روزه دارى افطار بدهد، ثواب آزاد كردن یك بنده و آمرزش گناهان گذشته خود را دارد. عرض كردند: رسول خدا! همه ما نمى توانیم این كار را انجام دهیم . حضرت (صلى الله علیه و آله و سلم ) فرمودند: از آتش بپرهیزید، گر چه با نیم دانه خرمایى . از آتش بپرهیزید گر چه با جرعه آبى .
مردم ! هر كدام از شما كه اخلاق خود را در این ماه اصلاح كند، روزى كه در صراط پاها مى لغزد، جوازى بر صراط خواهد داشت . و هر كدام از شما كه بر بنده و كنیز خود آسان بگیرد، خداوند در حساب بر او آسان خواهد گرفت ؛ و كسى كه شر خود را در آن باز دارد، خداوند در روزى كه او را ببیند غضب خود را از او باز مى دارد. كسى كه یتیمى را بزرگ بدارد، خداوند در روزى كه او را ببیند او را بزرگ خواهد داشت ؛ و كسى كه در این ماه صله رحم كند، خداوند روزى كه او را ببیند او را به رحمت خود وصل مى كند. كسى كه در آن قطع رحم كند، خداوند روزى كه او را مى بیند رحمت خود را از او قطع خواهد نمود. و كسى كه یك نماز مستحبى بخواند خداوند براى او خلاصیى از آتش مى نویسد. و كسى كه عمل واجبى انجام دهد ثواب كسى كه هفتاد واجب را در ماهى غیر از این ماه انجام دهد، خواهد داشت . و كسى كه در این ماه زیاد بر من صلوات بفرستد، روزى كه ترازوها سبك است ، خداوند ترازوى او را سنگین مى نماید. و كسى كه یك آیه از قرآن بخواند، مانند پاداش كسى كه قرآن را در ماهى غیر از این ماه ختم كند، خواهد داشت .
مردم ! درهاى بهشت در این ماه باز است ، از پروردگار خود بخواهید آن را به روى شما نبندد؛ درهاى جهنم نیز بسته است از پروردگار خود بخواهید آن را به روى شما باز نكند؛ شیاطین هم در زنجیرند، از پروردگار خود بخواهید آنان را بر شما مسلط نكند.
امیرالمؤمنین (علیه السلام ) فرمود: برخاستم و عرض كردم یا رسول خدا! برترین اعمال در این ماه چیست ؟ فرمودند: اباالحسن ! برترین اعمال در این ماه دورى گزیدن از حرام هاى خداى عزیز و بزرگ است . سپس گریه كرد. عرض كردم چرا گریه مى كنى رسول خدا؟ فرمود: على ! بخاطر حلال شمردن تو در این ماه است ؛ گویا با تو هستم و تو براى پروردگارت نماز مى خوانى و بدبخت ترین اولین و آخرین ، همانند ((پى كننده شتر ثمود)) ضربه اى به جلو سرت مى زند كه موى صورتت با آنان رنگین مى شود.
امیرالمؤمنین (علیه السلام ) فرمود: عرض كردم : رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم )! آیا در آن حال دینم سالم است ؟ فرمود: آرى دینت سالم است . سپس فرمود: على ! كسى كه تو را بكشد مرا كشته و كسى كه با تو دشمنى كند با من دشمنى نموده و كسى كه به تو ناسزا بگوید، به من ناسزا گفته ، زیرا تو مانند نفس من هستى روح تو از روح من و سرشت تو از سرشت من است ؛ خداى عزیز و بزرگ مرا آفرید؛ تو را نیز آفرید و مرا برگزید! و تو را؛ من را براى پیامبرى انتخاب نمود و تو را براى امامت اختیار كرد.
بنابراین كسى كه امامت تو را انكار كند پیامبرى من را انكار كرده . على ! تو وصى من ، پدر فرزندانم ، همسر دخترم و جانشین من در میان امتم در زندگى من و بعد از مرگ من هستى . امر تو امر من و نهى تو نهى من است . به كسى كه مرا به پیامبرى برانگیخته و مرا بهترین مردم قرار داد، قسم مى خورم كه تو حجت خدا بر خلق او و امین او بر رازش ، و جانشین او در میان بندگانش مى باشى .))
2. از رساترین بشارتهایى كه درباره ماه رمضان وارد شده ، نفرین پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم ) بر كسى كه در آن آمرزیده نشود، مى باشد، آنجا كه فرمود: ((كسى كه ماه رمضان را بگذراند و آمرزیده نشود، خدا او را نیامرزد.)) زیرا این نفرین با توجه به این كه او به پیامبرى برانگیخته شد تا رحمتى براى جهانیان باشد، مژده بزرگى براى گستردگى رحمت و عمومى بودن آمرزش در این ماه مى باشد. و اگر غیر از این بود  با توجه به این كه رحمتى براى جهانیان است - مسلمانى را، گر چه گناهكار باشد، نفرین نمى كرد.
3. از مهمترین روایاتى كه در این مورد وارد شده روایات زیادى است كه درباره زنجیر شدن شیاطین متمرد، باز شدن درهاى بهشت ، گشودن درهاى رحمت ، بسته شدن درهاى آتش ، ایستادن خداوند در مقابل دشمنان جنّى و صداى منادى خدا از اول ماه تا آخر آن وارد شده است ؛ چیزى كه مانند آن در هیچ ماهى نیامده است . زیرا در مورد سایر ماه ها وارد شده كه فقط در ثلث آخر شب چنین منادیى ندا مى كند مگر در شب جمعه كه از اول شب تا صبح این منادى ندا مى كند و همینطور در ماه رجب ؛ ولى در ماه رمضان این ندا از ماه آخر آن و تمام شبها و روزهایش ‍ وارد شده است .


منابع:

المراقبات : مرحوم آیت الله حاج میرزا جواد ملكى تبریزى(ره)،مترجم : ابراهیم محدث بندرویگى

بخش عترت و سیره تبیان

                  

جمعه 29 خرداد 1394  12:02 AM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 salma57 ravabet_rasekhoon nazaninfatemeh nargesza
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:ایام ماه مبارک درمحضر رسول اکرم(ص)

بنام خدا

حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم :


اَلا اُخْبِرُكُمْ بِشَىْ‏ءٍ اِنْ اَنـْتُمْ فَعَلْتُموهُ تَباعَدَ الشَّيْطانُ مِنْـكُمْ كَما تَباعَدَ الْمَشْرِقُ مِنَ الْمَغْرِبِ؟ قالوا: بَلى، يا رسول اللّه قالَ: اَلصَّوْمُ يُسَوِّدُ وَجْهَهُ وَ الصَّدَقَةُ تَـكْسِرُ ظَهْرَهُ وَ الْحُبُّ فِى اللّه‏ِ وَ الْمُوازَرَةُ عَلَى الْعَمَلِ الصّالِحِ يَقْطَع دابِرَهُ وَ الاْسْتِغْفارُ يَقْطَعُ وَ تينَهُ و لكلّ شي‏ء زكاة و زكاة لأبدان الصّيام.



آيا شما را از چيزى خبر ندهم كه اگر به آن عمل كنيد، شيطان از شما دور شود، چندان كه مشرق از مغرب دور است؟ عرض كردند: چرا. فرمودند: روزه روى شيطان را سياه مى‏ كند، صدقه پشت او را مى‏ شكند، دوست داشتن براى خدا و هميارى در كار نيك، ريشه او را مى‏ كند و استغفار شاهرگش را مى ‏زند و برای هر چیزی زکات است و زکات بدن ها روزه است.



(منهاج البراعه ج 7 ، ص 426)
 

                  

جمعه 29 خرداد 1394  1:14 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon nazaninfatemeh nargesza
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:ایام ماه مبارک درمحضر رسول اکرم(ص)


حدیث از پیامبر (ص) درباه روزه:

 

*. هرکس ماه رمضان را به قصد قربت روزه بگیرد به رحمت خدای تبارک و تعالی نزدیک می شود، از گرسنگی و تشنگی روز قیامت در امان خواهد بود و خداوند برات آزادی از آتش جهنم را به او عطا می فرماید. ( من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 386 )

*. در ماه رمضان حوائجتان و بهشت را از خدای عزوجل بخواهید و عافیت را از او مسئلت کنید و از آتش جهنم ( دوزخ ) به او پناه برید و با شهادت به این حقیقت که معبود حقی جز الله نیست و من رسول خدایم خدا را خشنود سازید. ( من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 418 )

*. برای هر چیزی زکاتی است و زکات بدن ها روزه است.

*. روزه سپر آتش جهنم است؛ یعنی به واسطه روزه گرفتن، انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود.

*. درهای آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده می شود و تا آخرین شب بسته نمی شود.

*. روزه گرفتن در گرما، جهاد است.

*. در ماه مبارک رمضان قرآن بسیار تلاوت کنید.

*. خدای تعالی فرموده است: روزه برای من است و من پاداش آن را می دهم.

*. کسی که روزه او را از غذاهای مورد علاقه اش باز دارد، بر خداست که به او از غذاهای بهشتی بخوراند و از شراب های بهشتی به او بنوشاند.

*. خوشا به حال کسانی که برای خدا گرسنه و تشنه شده اند، اینان در روز قیامت سیر می شوند.

*. اگر بنده ای ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو می کند که سراسر سال، رمضان باشد.

یک شنبه 7 تیر 1394  6:50 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 6674
محل سکونت : گیلان

۵۲ حدیث از رسول خدا پیرامون ماه رمضان

۱٫هر کس روزه‌ داری را سیر نماید، خداوند از حوض (کوثر) من، شربتی نصیب او خواهد کرد که پس از آن هرگز تشنه نشود. (دعائم الإسلام، ج ۱، ص ۲۶۹)

۲٫ روزه گرفتن در گرما، جهاد است.       (بحارالانوار، ج ۹۶، ص ۲۵۷)

۳٫روزه برای من است و من پاداش آن را می‌دهم.   (وسائل الشیعه، ج ۷، ص ۲۹۴، ح ۱۵ و ۱۶ ; ۲۷ و ۳۰)

۴٫ کسی که روزه، او را از غذاهای مورد علاقه‌اش باز دارد، بر خداست که به او از غذاهای بهشتی بخورانند و از شراب‌های بهشتی به او بنوشاند.           (بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۳۳۱)

۵٫روزه بگیرید تا تندرست باشید.         (نهج الفصاحه، ح ۱۸۵۴)

۶٫ بار خدایا برای تو روزه گرفتیم و با روزی تو افطار می‌کنیم، پس آن را از ما بپذیر، تشنگی رفت و رگ‌ها شاداب شد و پاداش ماند. (کافی، ج ۴، ص ۹۵، ح ۱)

۷٫ هر کس از مرد یا زن مسلمانی غیبت کند، خداوند تا چهل شبانه‌روز، نماز و روزه او را نپذیرد، مگر این که غیبت شونده، او را ببخشد.    (بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۲۵۸، ح ۵۳)

۸٫ اگر بنده (( خدا )) میدانست که در ماه رمضان چیست { چه برکتی وجود دارد } دوست میداشت که تمام سال ، رمضان باشد.   بحارالانوار جلد ۹۳ صفحه ۳۴۶

۹٫ شخص روزه دار ، همه وقت در حال عبادت است ، و اگرچه در بستر خود خوابیده باشد ، تا هر زمان که مسلمانی را غیبت نکند.  من لایحضرالفقیه جلد ۲ صفحه ۳۸۸

۱۰٫ کسی که یک روز خالصا لوجه الله روزه بدارد ، – چنانکه نیتش حتی به طلب بهشت و فرار از دوزخ آلوده نشود – آن روزه او با یکسال که آنرا به روزه برگزار کند – ولی چنین خلوصی در نیتش نباشد – برابر است.  من لایحضرالفقیه جلد ۲ صفحه ۴۰۵

۱۱٫ رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله، چون روزه‏ اش را میگشود ، میگفت : خدایا براى تو روزه داشتیم، و با رزق تو افطار کردیم، پس آن را از ما بپذیر.تشنگى از ما بر طرف شد، و رگها رطوبت یافت، و اجر و ثواب به جاى ماند.  من لایحضرالفقیه جلد ۲ صفحه ۴۳۵

۱۲٫ روزه سپر آتش دوزخ است.  اصول کافی جلد ۳ باب دعائم الاسلام حدیث ۵

۱۳٫ روزه دار مادامیکه غیبت مسلمانی را نکرده در حال عبادت است ، اگرچه در رختخوابش خوابیده باشد.  تحف العقول مواعظ النبی (ص)

۱۴٫ هرکه یک روز برای خدا روزه مستحبی بگیرد خداوند او را داخل بهشت گرداند.    وافی جلد ۲ کتاب الصیام صفحه ۶

۱۵٫ خواب روزه دار عبادت و نَفَسَش تسبیح است.   وسائل الشیعه کتاب الصوم باب الستحباب القیلوله للصائم حدیث ۲

۱۶٫ هرکه برای طلب ثواب از خدا یک روز روزه مستحبی بگیرد آمرزشش لازم آید.  امالی صدوق مجلس ۸۲ حدیث ۲

۱۷٫ خداوند فرشتگان را برای دعا به روزه داران گُمارده است.   سفینه البحار جلد ۲ صفحه ۶۴ نقل از نوادر راوندی

۱۸٫ برای هر روزه داری دعائی ( مستجاب ) است.   اثنی عشریه صفحه ۱۶

۱۹٫ برای هرچیزی دری است و در عبادت روزه است. اثنی عشریه صفحه ۱۶

۲۰٫ روزه داری نیست که نزد گروهی که غذا میخورند حاضر شود جز آنکه اعضاء او تسبیح گویند و فرشتگان هم برایش طلب رحمت کنند و آن موجب آمرزش او شود.   امالی صدوق مجلس ۸۶ حدیث ۹

۲۱٫ با خوردن سحر به روزه گرفتن در روز و با خواب قیلوله به قیام در شب کمک کنید.   وافی جلد ۲ کتاب الصیام باب فضل السحور صفحه ۳۶

۲۲٫ برای روزه دار دو شادی است : یکی موقع افطارش و شادی دیگر روزی که پروردگارش را ملاقات میکند.   وسائل الشیعه کتاب الصوم باب استحباب صوم کل یوم عدا الایام المحرمه حدیث ۳۰

۲۳٫ برای بهشت دری است که ریان نامیده میشود از آن داخل نمیشود مگر روزه داران.   وسائل الشیعه کتاب الصوم باب استحباب صوم کل یوم عدا الایام المحرمه حدیث ۳۱

۲۴٫ هیچ مومنی نیست که ماه رمضان را برای خدا روزه بگیرد جز اینکه خداوند برایش هفت خصلت واجب گرداند : اول اینکه گوشتهای روئیده از حرام در بدنش آب شود ، دوم اینکه به رحمت خود نزدیکش گرداند ، سوم کفاره خطای پدرش آدم محسوب شود ، چهارم خداوند سختی مرگ را بر او آسان نماید ، پنجم در روز قیامت از گرسنگی و تشنگی در امان است ، ششم خداوند عزوجل از میوه های پاکیزه بهشت به او بخوراند ، هفتم خداوند عزوجل برات آزادی از دوزخ به او عطا فرماید.  خصال الصدوق باب السبعه حدیث ۱۲

۲۵٫ هر چیزی زکاتی دارد و زکات بدن هم روزه گرفتن است.   روضه الواعظین صفحه ۳۵۰

۲۶٫زمانیکه روزه گرفتی باید گوش و چشمت هم روزه بگیرد و روز روزه داریت نباید مانند روز خوردنت باشد.  جامع الاخبار صفحه ۹۴

۲۷٫شعبان ماه من و رمضان ماه خداوند عزوجل است پس هرکه از ماه من یک روز روزه بگیرد ، در روز قیامت من شفیع او هستم و هرکه ماه رمضان را روزه بگیرد از آتش دوزخ آزاد شود.   امالی صدوق مجلس ۹۱ حدیث ۵

۲۸٫ماه مبارک رمضان ماهی است که در آن به میهمانی الهی دعوت شده اید و مورد اکرام خداوند هستید.  بحار جلد ۹۶ صفحه ۳۵۶ حدیث ۳۵

۲۹٫ بنده روزه داری نیست که به او دشنام داده شود و او به دشنام دهنده بگوید : من روزه هستم . سلام بر تو ! من دشنام نمی دهم ؛ چنان چه تو دشنام می دهی ؛ مگر این که پروردگار تعالی میفرماید : بنده من به وسیله روزه از شر بنده ( به من ) پناه جست.من به تحقیق او را از (شر) آتش پناه دادم.   کافی جلد ۳ صفحه ۸۸

۳۰٫٫بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه بزرگ محروم بماند و نتواند خود را عوض کند و گناه و معصیت را کنار بگذارد.  بحارالانوار جلد ۹۶ صفحه ۳۵۶

۳۱٫ روزه دل را صفا و نورانیت می بخشد.  بحارالانوار جلد ۹۶ صفحه ۲۵۴

۳۲٫ روزه واقعی سبب توجه بیشتر و پناه بردن به خدای بزرگ میگردد.   بحارالانوار جلد ۹۶ صفحه ۲۵۴

۳۳٫ روزه حقیقی رحمت خداوند بزرگ را نزدیک مینماید.  من لایحضرالفقیه جلد ۲ صفحه ۴۴

۳۴٫  با روزه گرفتن انسان بیشتر متوجه خداوند و ناتوانی خود میشود ) این سبب میگردد که انسان روزه دار بیشتر آه و ناله و احساس بندگی و گریه و زاری به آستانه مقدسه خداوند سبحان نماید.  بحارالانوار جلد ۹۶ صفحه ۲۵۴

۳۵٫ روزه واقعی آثار پلید و زشت مال حرام را در بدن ذوب میکند.   من لایحضرالفقیه جلد ۲ صفحه ۴۴

۳۶٫ روزه حقیقی گناهان را کاهش میدهد.  بحارالانوار جلد ۹۳ صفحه ۳۵۴

۳۷٫ با گرفتن روزه حسنات و ثواب ها چند برابر میگردد.  بحارالانوار جلد ۹۳ صفحه ۳۵۴

۳۸٫ روزه واقعی باعث از بین رفتن حرص و وَلَع برای جمع آوری مال دنیا ، و مانع بکار بردن همت و کوشش در این جهت میشود.  بحارالانوار جلد ۹۳ صفحه ۲۵۴

۳۹٫ روزه آرزوهای نامشروع نَفس را که منشاء تمام مفاسد است را می میراند ، و نیروی شهوت را فرو می نشاند ، و آن را کنترل میکند.   بحارالانوار جلد ۹۳ صفحه ۲۵۴

۴۰٫ روزه باعث کنترل قوه شهوت و اجتناب از گناهان است.  وسائل الشیعه جلد ۷ صفحه ۳۰۰

۴۱٫ ای جوانان بر شما لازم است که ازدواج کنید ، و اگر قدرت آنرا نداشتید ، روزه بگیرید ، زیرا روزه باعث مهار کردن شهوت و اجتناب از گناهان خواهد شد.  وسائل الشیعه جلد ۷ صفحه ۳۰۰

۴۲٫ خداوند بزرگ به وسیله روزه ، لحظات جان دادن و ورود به عالم برزخ را بر انسان آسان میگرداند.  من لایحضر الفقیه جلد ۲ صفحه ۴۴ ؛ علل الشرایع جلد ۲ باب ۱۰۹ صفحه ۷۹

۴۳٫ روزه باعث میشود که روزه دار واقعی از گرسنگی و تشنگی روز قیامت در امان بماند.  من لایحضر الفقیه جلد ۲ صفحه ۴۴ ؛ علل الشرایع جلد ۲ باب ۱۰۹ صفحه ۷۹

۴۴٫ همانا ماه رمضان ماه عظیمی است ، خداوند در آن ماه به حسنات دو برابر پاداش می دهد و گناهان را محو می گرداند و درجات را بالا می برد.هرکس در این ماه صدقه بدهد و با زیردستان خود به نیکی رفتار نماید خداوند او را می آمُرزد.

سپس فرمود : بدرستی که این ماهتان مانند دیگر ماه ها نیست ، هنگامی که به سوی شما می آید با برکت و رحمت می آید و هنگامی که می رود با بخشیدن و آمرزیدن گناهان می رود.این ماهی است که حسنات در آن دو برابر پاداش دارد و عمل های خیر مورد قبول است.هرکس در این ماه برای خداوند عزوجل دو رکعت نماز بخواند خداوند او را بیامُرزد.
سپس فرمود : همانا شقی کسی است که شقی از این ماه بیرون برود و گناهانش آمرزیده نشود ، هنگامی که نیکوکاران با جوائز پروردگار کریم رستگار می گردند او زیان میکند.  ترجمه فضائل الاشهر الثلاثه { از تالیفات شیخ صدوق (ره) } صفحه ۶۶ الی ۶۷

۴۵٫ رمضان ، بدین سبب رمضان نامیده شده است که گناهان را می ‏سوزاند.

۴۶٫ماه رمضان ماهی است که خداوند روزه آن را واجب کرده بر شما ، هرکس از روی ایمان و فرمانبری روزه بگیرد گناهانش بخشیده میشود مانند روزی که از مادرش متولد شده است.  وافی جلد ۷ صفحه ۵۵ باب ۵۸

۴۷٫ پنج چیز به امت من در ماه رمضان عطا شده است که به امت هیچ پیغمبرى پیش از من عطا نشده است ، یکى از آن پنج این است که چون شب اول ماه رمضان شود خداى عزوجل به آنان نظر کند و هر کس مورد توجه خداى شد هرگز او را عذاب نخواهد فرمود.
دوم آنکه بوى دهانشان به هنگام عصر نزد خداى عزوجل از مُشک خوشبوتر باشد.
سوم آنکه فرشتگان شبانه روز براى آنان طلب آمرزش کنند.
چهارم آنکه خداى عزوجل بهشت را مأمور فرماید که براى بندگانم آمرزش بطلب و خود را براى آنان بیاراى تا مگر خستگى و آزار دنیا از جانشان بدر آید و به بهشت و پذیرائى من در آیند.
پنجم آنکه چون شب آخر فرا رسد همگى آنان آمرزیده شوند مردى عرض کرد یا رسول اللَّه در شب قدر آمرزیده شوند ؟ فرمود: کارگران را نه بینى که چون از کار فارغ شوند مزد خویش دریافت کنند.  خصال الصدوق جلد ۱  صفحه ۳۵۳

۴۸٫  پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به جابر بن عبدالله انصاری فرمودند : ای جابر ، این ماه رمضان است ، هرکسی روزه بگیرد و مقداری از شب آن را به عبادت مشغول شود و شکم و شهوت و زبانش را نگهدارد ، خارج میشود از گناهان همچنان که ماه تمام میشود . پس جابر سئوال کرد : ای رسول خدا ، چه گفتار زیبایی است ! رسول خدا (ص) فرمودند : ای جابر ، و این شرائط ، بسیار سخت است.  وافی جلد ۷ صفحه ۵۵ باب ۵۸

۴۹٫ رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله زنى را شنید که کنیزیش را دشنام می ‏گفت در حالى که روزه ‏دار بود ، پس رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمود تا طعامى حاضر کردند، و آن زن را فرمود: بخور، زن گفت: من روزه دارم، پس پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: چگونه روزه دار هستى در حالى که کنیزت را دشنام گفتى؟! روزه تنها امساک از خوردنى و نوشیدنى نیست .  من لایحضرالفقیه جلد ۲ صفحه ۴۳۸

۵۰٫ پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به اصحاب خود فرمود : عملی را بگویم که اگر انجام دهید شیطان به قدر فاصله مشرق و مغرب از شما دور میشود.عرض کردند بفرمائید.فرمود : روزه صورت شیطان را سیاه میکند ، صدقه پشت او را میشکند دوستی در راه خدا و کمک کردن به یکدیگر در کارهای نیک شیطان را بیچاره می نماید توبه و استعفار رگ قلبش را پاره میکند هر چیزی زکات و پاک کردن دارد زکات بدن روزه است. وافی جلد ۲ باب صوم صفحه ۶

۵۱٫  پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده‌اند: ماه رمضان ماه بزرگی است خداوند نیکی ها را در این ماه مضاعف کند و بدیها را محو فرماید و درجات ( روزه داران ) را بالا برد ، هرکه در این ماه صدقه ای دهد خدا او را می آمرزد و هرکه به مملوکان و خدمتکارانش احسان کند خدایش می آمرزد و هرکه خوش خلقی نماید خداوند او را می آمرزد و هرکه خشم خود را فرو خورد خدایش بیامرزد و هرکه صله رحم کند خدا او را می آمرزد  ، سپس فرمود این ماه شما مانند ماههای دیگر نیست زیرا چون به شما رو آورد با برکت و رحمت رو کند و چون بر شما پشت کند با آمرزش گناهان میرود ، این ماهی است که حسنات در آن مضاعف و اعمال نیک در آن مورد قبول ( خدا ) است ، هرکه در این ماه برای خدای عزوجل دو رکعت نماز ( مستحبی و نافله ) بخواند خداوند او را می آمرزد ، سپس فرمود : بدبخت حقیقی کسی است که این ماه از دستش به در رود و گناهانش آمرزیده نشود و موقعیکه خوش کِرداران به دریافت جوائز پروردگار کریم موفق و کامیاب گردند او زیانکار باشد.  امالی صدوق مجلس ۱۳ حدیث ۲

۵۲٫ پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده‌اند: آیا شما را از چیزی خبر ندهم که اگر به آن عمل کنید، شیطان از شما دور شود، چندان که مشرق از مغرب دور است؟ عرض کردند: چرا. فرمودند: روزه، روی شیطان را سیاه می‌کند، صدقه پشت او را می‌شکند، دوست داشتن برای خدا و همیاری در کار نیک، ریشه او را می‌کند و استغفار، شاهرگش را می‌زند.    (میراث حدیث شیعه، ج ۲، ص ۲۰، ح ۱۸)

*هر وقت که سرت به درد آید    نالان شوی و سوی من آیی

چون درد سرت شفا بدادم    یاغی شوی و دگر نیایی*

*پاسبان حرم دل شده‌ام شب همه شب    تا در این پرده جز اندیشه او نگذارم*

دوشنبه 8 تیر 1394  3:23 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها