به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، فاطمه جدیدالاسلام در گفت و گو با زنان کویر در رابطه با تبعات اشتغال زنان در جامعه و خانواده گفت:جمعیت شناسان و محققان اجتماعی یکی از عوامل اصلی کاهش جمعیت را اشتغال بانوان معرفی می کنند.
این پژوهشگر تربیتی و خانواده ادامه داد: نتیجه اشتغال بانوان این است که بانوان دچار خستگی و پدید ه فشار مضاعف می شوند؛ از نتایج خستگی مفرط و فشار مضاعف این خواهد بود گرایش به مادری برای زنان شاغل کمتر به وجود می آید و حتی در بسیاری از موارد عدم گرایش بانوان به مادری رشد خواهد یافت که سبب
در کاهش سطح باروری می شود و کاهش جمعیت را در پی دارد.
جدیدالاسلام تشریح کرد: ارتباط اشتغال و رشد جمعیت آنقدر بدیهی است که جامعه شناسان برای کاهش جمعیت، اشتغال بانوان را توصیه می کنند یعنی هر جا که اشتغال بانوان بالا رود با کاهش جمعیت روبه رو هستیم.
وی با بیان اینکه جامعه شناسان اشتغال بانوان در کشور های جهان سوم توصیه کرده اند بیان داشت:باتوجه به آماری که گرفته شده است از هر 450 خانواده نشان می دهد که میانگین تعداد فرزندان خانم های شاغل 1.84 و خانم های خانه دار 2.50 است که این نشان می دهد ؛ شمار فرزندان زنان شاغل از زنان خانه دار کمتر است و رشد جمعیت در این خانواده ها نزولی دارد.
این پژوهشگر خانواده اظهار داشت: کارشناس ها اشتغال بانوان را یکی از سست شدن رابطه های زن و شوهر می دانند ،که در پی آن سست شدن کانون خانواده ها را به همراه خواهد داشت.
جدیدالاسلام ادامه داد: زمانیکه زنان نقش نان آوری را به عهده می گیرند خطر رقابت با شوهر به میان می آید که برای وحدت و یک پارچگی خانواده زیان آور است.
این پژوهشگر تربیتی تاکید کرد: وقتی تقاضایی مرتبط با کار و نقش های خانوادگی بوجود می آید اصولا نقش خانوادگی فراموش می شود و کار در اولویت قرار می گیرد علاوه بر آن که وجود دو مسئولیت کار و خانواده باعث می شود که بانوان شاغل کار خانه را به خوبی انجام ندهند و در نتیجه نارضایتی را بین زوجین وجود می آورد.
وی ادامه داد: اکثر کارشناسان براین امر موافقند ، احترامی که خانم ها قبل از اینکه شاغل شوند برای همسرانشان قائل هستند بیش از احترام بعد از شاغل شدنشان است چراکه زنان در حال اشتغال بین افراد متعددی در افراد محیط کار مورد تحسین این خانم قرار می گیرند.
جدیدالاسلام در پایان با بیان اینکه مباحث اشتغال زن و طلاق باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد خاطر نشان کرد: در بررسی ها نشان داده شده است که اشتغال زمینه ساز جدایی ، ازهم پاشیدگی زندگی خانوادگی و سستی روابط عاطفی است.
انتهای پیام/ غ