وی ضمن تاکید بر اهمیت سلامت اقیانوس ها می گوید: تا برگزاری بیست و یکمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون چارچوب سازمان ملل در حوزه تغییرات اقلیم، چند ماه باقی است، در حالی که شکل گیری یک دستور کار جهانی جدید در حوزه توسعه پایدار در این کنفرانس مورد توجه است بنابراین بیش از هر زمان دیگری توجه به سلامت اقیانوس ها برای تحقق هدف پایداری کره زمین ضرورت دارد.
به گفته خانم ایرینا بوکووا، همه کشورها و شکل های مختلف حیات از خشکی زی تا آبزی به نوعی به سلامت و عملکرد سالم اقیانوس ها وابسته هستند. اقیانوس ها در مرکز نظام اقلیمی دنیا در تنظیم آب و هوا و شرایط اقلیمی، غلظت گازها در اتمسفر و تنظیم چرخه مواد غذایی و تامین منابع مهم غذایی نقش بسیار مهمی دارند.
مدیرکل یونسکو با اشاره به ضرورت توجه دانشمندان علوم اقیانوسی به استفاده از فناوری های جدید برای مشاهده این فرآیندها می افزاید: بی شک پیامدهای ناشی از فعالیت های انسان ها بویژه انتشار گاز دی اکسیدکربن، استفاده بی رویه از منابع و آلودگی اقیانوس ها، به تخریب محیط زیست دریایی منجر شده و نقش اقیانوس ها در تنظیم شرایط اقلیمی را به خطر می اندازد.
بالا آمدن سطح آب دریاها، آب شدن توده های یخی، افزایش میزان اسیدیته اقیانوس ها، رویش گیاهان مضر دریایی، کاهش جمعیت ماهی ها و دیگر آبزیان و بسیاری از دیگر مخاطراتی که محیط زیست دریایی را تهدید می کند، نشان دهنده شرایط نامناسب محیط زیست اقیانوس ها در سطح جهانی است.
به گفته مدیرکل یونسکو، این سازمان از توان آموزش، فرهنگ، علوم و ارتباطات برای ارزیابی بهتر تاثیر فعالیت های انسانی بر اقیانوس ها بهره می گیرد. یونسکو از طریق کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی برای نظارت و کنترل محیط زیست اقیانوس ها، سامانه ای را به اجرا در آورده است که در زمینه تحقیق و پژوهش در حوزه تغییر اقلیم نقش بسیار مهمی داشته است.
وی در پایان تاکید می کند: تغییر اقلیم با تغییر شرایط اقیانوس ها ارتباطی ناگسستنی دارد و حتی کشورهای قدرتمند هم نمی توانند به تنهایی با چالش های ناشی از آن مواجه شوند. من در روز جهانی اقیانوس ها از همه کشورهای عضو، جامعه مدنی و بخش خصوصی می خواهم برای ارتقای آگاهی ها در این زمینه و ترویج همکاری های بین المللی درباره اهمیت اقیانوس ها در نظام اقلیم جهانی همکاری داشته باشند؛ چراکه آینده ما وابسته به این همکاری هاست.