0

نوشیدنی ها

 
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

نوشیدنی ها

فهرست موارد موجود

 

شماره

نوشیدنی های گرم

صفحه

1

موکا یا موکاچینو

1

2

قهوه هلندی

1

3

اسپرسوی ساده

1

4

قهوه ترک

1

5 کاپوچینو بدون دستگاه 1
6 قهوه لاته 1
7 فلت وایت 1
8 قهوه ماکیاتو 1
9 لاته ماکیاتو 1
10 موس شکلات و قهوه 1
11 قهوه امریکانو 1
12 كاپوچينو كن پانا 1
13 قهوه فرانسه 1
14 آفوگاتو 1
15 قهوه ترک با شیر 2
16 نسکافه کلاسیک 2
17 شکلات داغ 2
18 قهوه عربی 2
19 ناپلیتانا 2
20 شیرکاکائو 2
21 قهوه دارچینی 2
 
 
برای مشاهده ترکیبات و خواصِ هر کدام به پست های مربوطه مراجعه کنید.
 
سه شنبه 12 خرداد 1394  12:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 1

موکا یا موکاچینو

قهوه موکا نوعی نوشیدنی قهوه‌ی ایتالیایی بر پایه‌ی اسپرسو است که شباهت بسیاری به قهوه لاته دارد. وجه تمایز موکا با لاته در این است که موکا علاوه بر قهوه‌ی اسپرسو و شیر داغ، مقداری پودر کاکائو یا شکلات مایع نیز دارد. نام این نوشیدنی برگرفته از نام شهری به همین نام در یمن است که در حاشیه‌ی دریای سرخ قرار دارد و از دیرباز از بزرگ‌ترین صادرکنندگان قهوه به سرزمین‌های اطراف شبه جزیره‌ی عربستان بوده است. 

ابزار لازم:
- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کف‌ساز یا هم‌زن‌دستی whisk
- پارچ شیر
- قاشق
- پیمانه‌ی اندازه‌گیری
- دماسنج مخصوص مایعات
- فنجان اضافه برای گرفتن اسپرسو
mocha
ابزار لازم برای پذیرایی:
- لیوان شیشه‌ای پایه‌بلند مخصوص لاته (دسته‌دار یا بدون دسته)
- زیردستی کوچک برای زیر لیوان لاته

مواد اولیه
مواد اصلی:
- ۷۵ میلی‌لیتر اسپرسو
- ۳۰ میلی‌لیتر سس شکلات
- ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلی‌لیتر شیر سرد پرچرب

مواد تزئینی:
- پودر کاکائو، دارچین، قهوه‌ی تلخ
- خرده میوه‌ی خشک
- خامه‌ی زده‌شده
- سس کارامل

مواد اختیاری:
- کف شیر

مراحل تهیه
۱. ۳۰ میلی‌لیتر سس شکلات را در ته لیوان شیشه‌ای لاته‌تان بریزید.

۲. ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلی‌لیتر شیر سرد را داخل پارچ شیری در دستگاه اسپرسو بخار دهید و با استفاده از نازل بخار بر روی آن کف ایجاد کنید. اگر دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید با حرارت دادن شیر داخل یک شیرجوش بر روی گاز این مرحله را انجام دهید و با استفاده از کف‌ساز یا هم‌زن دستی بر روی شیر کف ایجاد کنید. (می‌توانید به جای این که سس شکلات را در ابتدای مراحل در ته لیوان بریزید، آن را با شیر سرد مخلوط کنید و هر دو را بخار دهید و سپس داخل لیوان لاته‌تان بریزید).
 

۳. با دستگاه اسپرسویتان یک شات اسپرسوی دوبل بگیرید و در فنجانی بریزید. اگر دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید ۷۵ میلی‌لیتر قهوه در موکا پات دم کنید.

۴. اکنون با قاشق کف شیر روی پارچ شیر را در گوشه‌ی ظرف پارچ نگه دارید تا بیرون نریزد و سه چهارم شیر بخارداده‌تان را داخل لیوان لاته بریزید. اجازه دهید در آخر این مرحله اندکی از کف شیر به داخل لیوان بریزد.

۵. اسپرسوی داخل فنجان را درون لیوان لاته‌‌تان بریزید. می‌توانید اسپرسو و سس شکلات و شیر داخل لیوان را با قاشق به آرامی هم بزنید تا مزه‌ها خوب به خورد یکدیگر بروند.

۶. کف شیر باقی‌مانده در پارچ را با قاشق بر روی نوشیدنی داخل لیوان بریزید. اگر از این مرحله صرف نظر کنید نوشیدنی به‌دست‌آمده‌تان «قهوه موکا» خواهد بود، اما اگر این مرحله را انجام دهید و روی نوشیدنی‌تان را لایه‌ی ضخیمی از کف شیر فرا بگیرد، آن‌گاه نوشیدنی‌تان «موکاچینو» خواهد بود.

۷. می‌توانید با مقداری خامه‌ی زده‌شده‌ی سرد روی نوشیدنی‌تان را بپوشانید و مقداری سس کارامل نیز روی آن بریزید. هم‌چنین می‌توانید برای تزئین مقداری پودر کاکائو، دارچین، یا پودر قهوه‌ی تلخ بر روی کف یا خامه‌ی روی لیوان بریزید و یا آن را با خرده‌های میوه‌ی خشک تزئین کنید.

سه شنبه 12 خرداد 1394  12:09 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 2

قهوه هلندی

 

مواد لازم برای 1 نفر:

یک هشتم لیتر قهوه غلیظ داغ

1 قاشق دسرخوری خامه زده شده

1 قاشق دسرخوری قهوه فرانسه

نصف قاشق چای خوری کاکائو

سیروپ فندق: 2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

1. قهوه داغ را در فنجان ریخته، خامه زده شده را روی آن بریزید،
2. قهوه فرانسه را با پودر کاکائو مخلوط کرده، روی خامه را با آن تزئین کنید و همراه یک قاشق چای خوری سرو کنید.

 

جمعه 15 خرداد 1394  10:34 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 3

اسپرسوی ساده

اسپرسوی ساده‌ی ایتالیایی پایه‌ی بسیاری از نوشیدنی‌های قهوه هم‌چون لاته و کاپوچینو است که خود انواع مختلفی دارد. تفاوت اسپرسو با قهوه‌ای که به شیوه‌های دیگر دم شده در غلظت بالای آن است. برای دم کردن یک فنجان اسپرسو دانه‌های قهوه‌ی بسیار ریز را از فشار بسیار زیادی عبور می‌دهند و در نتیجه لایه‌ی کرم crema غلیظی روی آن را می‌پوشاند. «اسپرسو» در زبان ایتالیایی به معنای «سریع» است و علت نام‌گذاری این قهوه سریع بودن فرایند دم شدن آن است.

برای تهیه‌ی یک شات اسپرسو دمای آب دستگاه اسپرسو باید بین ۹۰ تا ۹۶ درجه باشد و هرگز بالاتر از ۹۶ نرود، فشار دستگاه نیز باید حداقل ۹ واحد bar باشد و فرایند گرفتن شات اسپرسو از دستگاه باید بین ۲۰ تا ۳۰ ثانیه طول بکشد. یک شات اسپرسوی سینگل حجمی برابر با ۳۰ تا ۴۵ میلی‌لیتر و یک شات اسپرسوی دوبل حجمی برابر با ۶۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر دارد.

ابزار لازم:

- دستگاه اسپرسو مجهز به فیلتردستی و مخزن جوشاندن آب (با دمای ۹۵ درجه)

- آسیاب دندانه‌ای

- پیمانه‌ی اندازه‌گیری

          

ابزار لازم برای پذیرایی:

- فنجان قهوه‌خوری کوچک یا نیم‌فنجان با گنجایش ۶۰ تا ۹۰ میلی‌لیتر

- زیردستی کوچک برای زیر فنجان

مواد اولیه:

مواد اصلی:

- ۷ یا ۱۴ گرم پودر قهوه‌ی اسپرسو (با دانه‌های بسیار ریز و درجه‌ی برشتگی نسبتاً بالا)

- ۲۵ تا ۳۰ میلی‌لیتر آب برای یک شات اسپرسوی سینگل و یا ۵۰ تا ۶۰ میلی‌لیتر آب برای شات دوبل

- کمی آب داغ برای گرم کردن فنجان قهوه‌خوری

مواد اختیاری:

- شکر

- بیسکاتی biscotti

۱. دستگاه اسپرسو را روشن کنید تا گرم شود. وقتی چراغ آن روشن شد دستگاه به حرارت دلخواه رسیده است. در همین حین فنجان قهوه‌خوری‌تان را یا توسط دستگاه و یا در مایکروفر و یا با گرداندن مقداری آب جوش در آن گرم کنید.

۲. پس از آن که دستگاه گرم شد ۷ گرم پودر قهوه‌ی اسپرسو را به وسیله‌ی یک آسیاب دندانه‌ای مستقیماً داخل فیلتردستی آسیاب کنید، سپس پودر را تراز کنید و بکوبید. (برای گرفتن یک شات اسپرسوی دوبل از ۱۴ گرم پودر قهوه استفاده کنید). سپس فیلتردستی مملو از پودر قهوه را به سر اصلی group head دستگاه اسپرسویتان وصل کنید.

۳. اکنون دکمه‌ی «یک فنجان» (سینگل) و یا «دو فنجان» (دوبل) دستگاه را بزنید. در اغلب دستگاه‌ها این دکمه‌ها وجود دارند و خودشان بر روی مقدار آب مناسب تنظیم شده‌اند در نتیجه نیازی نیست شما مقدار آب را به دقت کنترل کنید. اگر این دکمه‌ها وجود نداشتند به ازای هر شات اسپرسوی سینگل ۲۵ تا ۳۰ میلی‌لیتر و به ازای هر شات اسپرسوی دوبل ۵۰ تا ۶۰ میلی‌لیتر آب داخل مخزن آب دستگاه بریزید و دکمه‌ی شروع را فشار دهید.

۴. اکنون ۲۵ ثانیه صبر کنید تا تمامی قهوه اسپرسو از دستگاه بیرون آید و به داخل فنجان بریزد. رنگ قهوه باید در ابتدای بیرون آمدن از داخل دستگاه به رنگ قهوه‌ای بادام‌زمینی باشد و به مرور کم‌رنگ‌تر شود. اگر ۲۵ ثانیه گذشت و هنوز مقدار قهوه‌ی لازم برای تکمیل شدن حجم شات سینگل یا دوبل‌تان داخل فنجان نریخته بود، می‌توانید تا ۳۰ ثانیه نیز صبر کنید، اگر تا آن زمان به حجم مورد نظر قهوه رسیدید، قهوه‌تان سینگل یا دوبل بلند luongo یا long خواهد بود و کافئین بیشتری خواهد داشت. اما اگر با گذشت تنها ۲۰ ثانیه از شروع بیرون ریختن قهوه از دستگاه تمامی قهوه به داخل فنجان‌تان ریخته شده بود، آن‌گاه قهوه‌تان اسپرسوی سینگل یا دوبل کوتاه ristretto یا short خواهد بود و کافئین کمتری خواهد داشت. هرگز اجازه ندهید فرایند بیرون ریختن قهوه از دستگاه کمتر از ۲۰ ثانیه و یا بیشتر از ۳۰ ثانیه طول بکشد زیرا در آن صورت مزه‌ی بدی پیدا خواهد کرد.

۵. می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری شکر در اسپرسویتان حال کنید. در اغلب کشورها مرسوم است که برای پذیرایی  یک عدد بیسکاتی biscotti کنار فنجان اسپرسو بگذارند.

 

شنبه 16 خرداد 1394  2:11 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 4

قهوه ترک

تاریخچه

شاید قهوه ترک یا عربی قدیمی‌ترین شیوه دم کردن قهوه باشد که تا کنون باقی مانده این شیوه دم‌کردن قهوه یکی از محبوب‌ترین انواع قهوه‌هاست که در قرن 15 میلادی رواج پیدا کرد. هرچند که بنظر می‌رسد منشاء این شیوه دم کردن شبه جزیره عرب و یا به تعبیر دقیق‌تر کشور یمن باشد ولی توسعه و معرفی قهوه و این شیوه آماده سازی توسط عثمانی‌ها این نوع قهوه را به‌نام قهوه ترک (Turkish Coffee) معروف کرده است. دم کردن قهوه‌ی ترک یا عربی از دیرباز به وسیله‌ی قهوه‌جوش صورت می‌گرفته است، که در زبان ترکی بدان تورکا (Toorka)، جذوه (Cezve) به معنی گلدان و ایبریک (Ibrik) به معنی پارچ نیز می‌گویند. استفاده از این وسیله‌ی ساده از روش‌های مرسوم دم کردن قهوه در خاورمیانه و برخی دیگر نقاط دنیاست. تجهیزاتی که برای دم کردن یک فنجان قهوه ترک بدان‌ها نیاز داریم یک آسیاب خوب، یک قاشق فلزی برای هم زدن قهوه و نیز یک منبع حرارتی‌ مثل اجاق گاز یا اجاق برقی یا آتش است. البته در گذشته گاه قهوه‌جوش را بر روی شن‌های داغ سواحل مدیترانه قرار می‌دادند تا دم شود. برای دم کردن یک فنجان قهوه ترک باید از ریزترین سایز آسیاب دانه‌های قهوه استفاده کرد به طوری که پودر قهوه‌ای که در قهوه‌جوش می‌ریزیم بسیار لطیف باشد.

طراحی

تفاوت قهوه‌جوشی که از آن برای دم کردن قهوه ترک استفاده می‌شود با دیگر ظروف مسی و فلزی هم‌چون شیرجوش این است که مساحت کفه‌ی آن کم است. هم‌چنین لبه‌ی بالایی قهوه‌جوش باریک‌تر از کفه‌ی آن است و بر روی آن یک یا دو شکاف آبریز نیز تعبیه شده است تا قهوه راحت‌تر درون فنجان ریخته شود. حین دم کردن قهوه ترک، کفی روی مایع ایجاد می‌شود و اگر مساحت کفه‌ی ظرف زیاد باشد، مقدار زیادی از این کف‌های ایجاد شده به لبه‌های ظرف خواهند چسبید و در نتیجه هرز خواهند رفت. به همین علت از یک قهوه‌جوش با گنجایش 240 میلی‌لیتر نهایتاٌ یک تا دو فنجان قهوه می‌توان گرفت چون قهوه‌جوش گنجایش بیشتر از آن را ندارد و در ضمن باید حجم زیادی از آن را در ابتدا خالی بگذاریم چراکه قهوه کف می‌کند و بالا می‌آید و اگر قهوه‌جوش را بیش از اندازه پر کرده باشیم سرریز می‌شود. البته قهوه‌جوش‌هایی با گنجایش 300 و 360 میلی‌لیتر نیز وجود دارند. از دیگر اجزاء تشکیل‌دهنده‌ی قهوه‌جوش یک دسته‌ی نسبتاٌ دراز است که اغلب از جنس چوب است. ترکیب ظرف مسی و دسته‌ی چوبی در قهوه‌جوش ترکیب رایج و مناسبی‌ست.

 

نحوه‌ی دم کردن قهوه ترک


مرحله‌ی اول. دانه‌های قهوه را به ریزترین حالت ممکن آسیاب کنید طوری که پودری یک‌دست و لطیف به دست آید. برای این کار بهتر است از آسیاب دندانه‌ای استفاده کنید که دانه‌ها را به طور هم‌اندازه آسیاب می‌کند. استفاده از آسیاب تیغه‌ای توصیه نمی‌شود چراکه آسیاب تیغه‌ای دانه‌ها را خرد می‌کند. البته آسیاب مخصوصی به نام آسیاب ترک نیز وجود دارد که از دیرباز تاجران قهوه و اعراب بادیه‌نشین از آن استفاده می‌کردند، اما امروزه استفاده از این آسیاب برای قهوه ترک دیگر معمول نیست چرا که نمی‌تواند دانه‌ها را به آن ریزی که نیاز داریم آسیاب کند. هرچند جذابیت ظاهری آن بسیار زیاد و کار با آن راحت است. به هر حال بااستفاده از یک آسیاب مناسب قهوه را به ربزترین دجه ممکن آسیاب کنید.

مرحله‌ی دوم. پس از آسیاب کردن دانه‌های قهوه، پودر به‌دست‌‌آمده را کناری بگذارید. اول نوبت اضافه کردن آب سرد به قهوه‌جوش است. برای نوشیدن قهوه ترک از فنجان‌های قهوه‌خوری کوچکی استفاده می‌شود که می‌توانید آب را با همان فنجان‌ها اندازه بگیرید و به ازای هر فنجان معادل سه چهارم همان فنجان را آب سرد به قهوه‌جوش اضافه کنید. در واقع هر یک از این فنجان‌ها گنجایشی معادل نصف یک فنجان چای‌خوری معمولی دارند. بهتر است مقدار قهوه‌ای که دم می‌کنید متناسب با گنجایش قهوه‌جوش‌تان باشد و اگر گنجایش قهوه‌جوش‌تان دونفره است به اندازه‌ی دو فنجان قهوه دم کنید و نه کمتر. سطح آب درون قهوه‌جوش باید تا ابتدای گردنه و یا تنگی قهوه‌جوش برسد اما از آن بالاتر نرود وگرنه سرریز می‌کند. این موضوع به دلیل قوانین فیزیکی باعث بهتر دم شدن قهوه می‌شود.

مرحله‌ی سوم. اکنون نوبت اضافه کردن پودر قهوه به آب است. به ازای هر فنجان قهوه‌خوری آب دو قاشق چای‌خوری پر از پودر قهوه به آب اضافه کنید. یا می‌توانید به ازای هر 60 میلی‌لیتر آب، 7 تا  ۱۰ گرم قهوه به آن اضافه کنید. turk3

مرحله‌ی چهارم. می‌توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای‌خوری پودر قهوه، یک قاشق چای‌خوری شکر نیز به قهوه‌جوش اضافه کنید. البته این مقدار متناسب با سلیقه شما قابل تغییر است. هم‌چنین می‌توانید در این مرحله به قهوه ادویه‌هایی نظیر هل آسیاب‌شده یا همان پودر هل و یا رازیانه اضافه کنید تا طعمی اصیل پیدا کند. توجه داشته باشید که باید در این مرحله و قبل از روشن کردن اجاق مخلوط را هم بزنید تا شکر به خوبی در آب حل شود.

مرحله‌ی پنجم. وقتی شکر کاملاٌ در آب حل شد، اجاق را با شعله‌ی متوسط رو به کم روشن کنید. اگر حرارت زیاد باشد قهوه‌تان خواهد سوخت. حواستان باشد که در این مرحله دیگر مایع را هم نزنید و تنها نظاره‌گر فرایند باشید. turk5

مرحله‌ی ششم. پس از گذشت زمان اندکی حدود 2 دقیقه، یعنی زمانی که دمای آب به 70 درجه رسید، قهوه شروع به کف کردن خواهد کرد. قبل از آن که قهوه سرریز کند، آن را از روی اجاق بردارید و کناری بگذارید و صبر کنید تا کف آن بخوابد. هرگز نگذارید دمای آب درون قهوه‌جوش به 75 درجه برسد زیرا در آن صورت مزه‌ی قهوه بیش از اندازه از دانه‌های آن استخراج می‌شود.

مرحله‌ی هفتم. دوباره قهوه را بر روی اجاق بگذارید. شعله باید هم‌چنان متوسط رو به کم باشد. چشم‌تان را از اجاق برندارید چراکه این دفعه خیلی سریع‌تر قهوه شروع به کف کردن خواهد کرد. پس از این که کف کرد و قبل از این که کف آن سرریز کند، قهوه‌جوش را دوباره از روی اجاق بردارید و به کناری بگذارید تا کف آن بخوابد. turk6

مرحله‌ی هشتم. مرحله‌ی هفت را برای بار دوم تکرار کنید. سپس می‌توانید در صورت تمایل قهوه را از روی اجاق بردارید و در فنجان بریزید. در صورتی که می‌خواهید یک بار دیگر قهوه را بجوشانید به مرحله‌ی نهم بروید. هم‌چنین برای از بین بردن دانه‌های قهوه که با کف ایجادشده به روی مایع آمده‌اند می‌توانید قهوه را کمی هم بزنید یا این که قهوه‌جوش را اندکی به ملایمت تکان دهید.

مرحله‌ی نهم. مرحله‌ی هفت را برای بار سوم تکرار کنید. انجام دادن این مرحله برای بار چهارم باعث می‌شود قهوه‌ای که در نهایت در فنجان دارید بسیار صاف باشد. در این صورت قهوه‌ی به‌دست‌آمده به قدری صاف خواهد بود که دیگر احتیاجی به هم زدن نخواهد داشت.

مرحله‌ی دهم. قهوه را به آرامی در فنجان‌ها بریزید. بهتر است ابتدا کمی قهوه در فنجان اول و کمی در فنجان‌های بعدی بریزید و این کار را آن‌قدر تکرار کنید که فنجان‌ها پر شوند. این کار باعث می‌شود کیفیت قهوه‌ی تمام فنجان‌ها یکسان باشد. اگر در مرحله‌ی هشت قهوه را داخل قهوه‌جوش هم نزنیم و یا اگر مرحله‌ی نه را انجام ندهیم در فنجان‌هایمان دُرد قهوه‌ی بیشتری خواهیم داشت. بیشتر دانه‌های قهوه داخل قهوه‌جوش باقی مانده‌اند و با ریختن آن به درون فنجان بیرون نیامده‌اند. قهوه‌ی شما آماده است.

نکات مهم

حین دم کردن قهوه ترک با قهوه‌جوش هرگز چشم خود را از روی گاز برندارید چراکه ممکن است در آنی قهوه سرریز کند یا شروع به قل‌قل کردن کند و کف‌های ایجادشده بر روی سطح آن خود به خود محو شوند. دم کردن قهوه ترک درون قهوه‌جوش باعث می‌شود خاصیت اسیدی آن بیشتر از قهوه‌ای باشد که در دستگاه‌های دیگر هم‌چون دستگاه اسپرسو دم می‌شود. توجه داشته باشید که آبی که داخل قهوه‌جوش می‌ریزید نباید از گردنه یا تنگی ظرف بالاتر باشد وگرنه موقعی که حرارت ببیند سرریز می‌کند. حواستان باشد که تنها زمانی قهوه را هم بزنید که در مراحل بالا ذکر شده است. اگر در هر زمان دیگری قهوه را هم بزنید امکان خراب شدن آن وجود دارد. به خصوص در ابتدای حرارت دادن ابداٌ قهوه را هم نزنید. می‌توانید برای پذیرایی از مهمان با قهوه ترک در کنار فنجان قهوه‌شان یک لیوان آب سرد نیز بگذارید. قهوه ترک یکی از متداول‌ترین قهوه‌هایی‌ست که برای فال گرفتن استفاده می‌شود.

 

یک شنبه 17 خرداد 1394  12:22 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 5

کاپوچینو بدون دستگاه

طرز تهیه


مرحله 1

شیر سرد را با شکر مخلوط کرده و روی شعله گاز قرار می دهیم تا بجوش بیاید .ظرف را از روی حرارت برداشته و با استفاده از همزن دستی یا برقی هم می زنیم تا خوب کف کن نکته اینجاست که باید از یک طرف شروع به هم زدن کنید و به صورت چرخشی از همزن استفاده نکنید.


مرحله 2

قهوه را دم کرده که می توان از قهوه ترک استفاده کرد و یا اسپرسو که طرز تهیه قهوه ترک و اسپرسو در سایت در قسمت نوشیدنی ها موجود است.


مرحله 3

داخل فنجان تا یک سوم آن قهوه می ریزیم و با استفاده از یک قاشق شیر گرم را داخل فنجان می ریزیم تا دوسوم فنجان و آخرین مرحله اضافه کردن کف شیر هست .استاندارد اندازه فنجان کاپوچینو 150-180ml است. اما شما می توانید فنجان بزرگتر در صورت نیاز استفاده کنید.


مرحله 4

و در انتها می توانید روی آن را با پودر دارچین یا قهوه تزئین کنید نوش جان

 

جمعه 22 خرداد 1394  5:30 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 6

قهوه لاته

قهوه لاته یک نوع نوشیدنی قهوه بر پایه‌ی اسپرسو است که یک سوم آن از اسپرسو و دو سوم آن از شیر تشکیل شده است و حدود یک سانتیمتر کف شیر نیز بر روی آن قرار دارد. لاته Latte در زبان ایتالیایی به معنی شیر است. بیشتر مردم تصور می‌کنند کافه لاته اختراع ایتالیایی‌هاست، اما حقیقت این است که این نوشیدنی در ابتدا تنها در نقاطی از ایتالیا یافت می‌شد که توریست‌های امریکایی در آن‌جا فراوان بودند. گفته می‌شود از آن‌جا که کاپوچینو برای امریکایی‌ها بیش از اندازه تلخ بود آن‌ها مقدار شیر این نوشیدنی را بیشتر کردند و آن را کافه لاته نام نهادند.

ابزار تهیه:

 

- دستگاه اسپرسو (خانگی یا حرفه‌ای) و یا موکاپات

- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کف‌ساز یا هم‌زن‌دستی whisk، و یا مایکروفر

- پارچ شیر و یا شیرجوش

- دماسنج مخصوص مایعات

- پیمانه‌ی اندازه‌گیری یا یک قاشق

ابزار لازم برای پذیرایی:

یک فنجان قهوه‌خوری پهن یا بلند و یا یک لیوان شیشه‌ای ترجیحاً دسته‌دار (با گنجایش ۲۴۰ یا ۳۰۰ میلی‌لیتر)

مواد اولیه

مواد اصلی:

- ۴۵ یا ۷۵ میلی‌لیتر قهوه‌ی اسپرسو

- ۱۳۵ یا ۲۲۵ میلی‌لیتر شیر کم‌چرب با دمای بسیار پایین 

مواد اختیاری:

- خامه‌ی زده‌شده

- عصاره‌ی وانیل، کارامل، شکلات و یا دارچین

- شکر

مواد تزئینی:
- پودر شکلات یا دارچین

مراحل تهیه

۱. ابتدا به وسیله‌ی دستگاه اسپرسو و بسته به ذائقه‌تان یک شات اسپرسوی سینگل (معادل ۴۵ میلی‌لیتر) و یا یک شات اسپرسوی دوبل (معادل ۷۵ میلی‌لیتر) بگیرید. اسپرسو را مستقیماً داخل فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه‌خوری‌تان بریزید. در صورتی که دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید از موکا پات (موسوم به قهوه‌ساز اسپرسوی گازی) استفاده کنید. می‌توانید در صورت تمایل چند قطره عصاره‌ی وانیل، کارامل، شکلات و یا دارچین را در انتهای این مرحله به اسپرسویتان اضافه کنید و به خوبی در آن حل کنید تا لاته‌ی طعم‌داری داشته باشید.

۲. دکمه‌ی بخار دستگاه اسپرسو را فشار دهید تا دستگاه آماده‌ی بخار دادن شود. سپس به ازای اسپرسوی سینگل حدود ۱۳۵ میلی‌لیتر و به ازای اسپرسوی دوبل حدود ۲۲۵ میلی‌لیتر شیر کم‌چرب سرد را داخل پارچ شیرتان بریزید. سپس پارچ شیر را زیر نازل یا لوله‌ی بخار دستگاه اسپرسو قرار دهید و نازل را داخل پارچ فرو کنید.

دمای شیر باید در ابتدا بسیار پایین باشد، که با بخار دادن به حدود ۶۰ تا ۷۰ درجه‌ی سلسیوس خواهد رسید. حتماً شیر بخارداده را مستقیماً داخل پارچ شیرتان بریزید.

اگر دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید با ریختن شیر داخل شیرجوش و قرار دادن آن بر روی گاز آن را بخار دهید (در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله به ازای هر فنجان لاته‌تان نصف قاشق چای‌خوری شکر به شیر اضافه کنید و در آن حل کنید). شعله‌ی گاز باید متوسط باشد. وقتی شیر کمی داغ شد آن را با یک هم‌زن دستی هم بزنید تا حباب‌هایی بر سطح شیر شکل گیرند. پس از این که حباب‌ها شکل گرفتند و دمای شیر به ۶۰ درجه رسید، اندازه‌ی حباب‌ها اندکی کوچک‌تر خواهد شد. در این مرحله شیرجوش را از روی حرارت بردارید تا بیشتر نجوشد. برای اندازه‌گیری دمای شیر می‌توانید دماسنج را در تماس با شیر قرار دهید اما دقت کنید که از آن‌جا که دماسنج دمای شیر را با اندکی تأخیر نشان می‌دهد، اغلب ۲ تا ۳ درجه قبل از رسیدن دماسنج به عدد دلخواه‌تان، دمای خود شیر به همان درجه‌ی دلخواه رسیده است. پس اگر می‌خواهید دمای شیر به ۶۰ درجه برسد، زمانی که دماسنج عدد ۵۷ را نشان داد شیر را از روی گاز بردارید.

هم‌چنین می‌توانید به جای استفاده از دماسنج با لمس کردن شیرجوشی که بر روی گاز قرار دارد دمای شیر را اندازه بگیرید. برای این کار کافی‌ست انگشت اشاره‌ی خود را به ظرف شیرجوش بچسبانید، اگر در ابتدا حرارت ظرف دست شما را نسوزاند اما پس از گذشت دو ثانیه دیگر تاب لمس ظرف را نداشتید بدانید که شیر به دمای دلخواه‌تان (یعنی بین ۶۰ تا ۷۰ درجه) رسیده است. ولی اگر از همان ابتدا که انگشتتان را به ظرف چسباندید دست‌تان سوخت احتمالاً دمای شیر به نزدیکی ۸۰ (نقطه‌ی جوش شیر) رسیده است و بهتر است آن را برای تهیه‌ی نوشیدنی‌تان استفاده نکنید.

هم‌چنین می‌توانید شیر را در مایکروفر بخار دهید. برای این کار مقدار شیر لازم را داخل یک شیشه‌ی استوانه‌ای دردار (مثلاً شیشه‌ی مربا) بریزید به طوری که بیشتر از نصف شیشه پر نشود. پس از بستن در ظرف حدود ۳۰ ثانیه آن را با نهایت توان‌تان تکان دهید تا کف کند. سپس در ظرف را برداشته آن را برای ۳۰ ثانیه‌ی دیگر داخل مایکروفر قرار دهید تا گرم شود. کف شیر شما آماده است.

۳. شیرتان را برای یک دقیقه در گوشه‌ای قرار دهید تا اندکی خنک شود. خنک شدن آن باعث می‌شود کف شیر به روی ظرف بیاید. سپس به کمک یک قاشق با احتیاط کف روی شیر بخارداده را که داخل پارچ شیر و یا شیرجوش قرار دارد کنار زده در گوشه‌ی ظرف نگه دارید و در همین حالت شیری که زیر کف‌ها قرار دارد (که حدوداً معادل دو سوم کل شیر است) را داخل فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه‌خوری‌تان بریزید. شیر داغ به آرامی در قهوه حل می‌شود.

۴. اکنون با دقت کف‌هایی را که در گوشه‌ی ظرف شیرتان نگه داشته بودید با قاشق داخل فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه‌خوری‌تان بریزید.

۵. برای تزئین می‌توانید مقدار کمی خامه‌ی زده‌شده را بر روی فنجان یا لیوان شیشه‌ای بریزید و اندکی پودر شکلات یا دارچین نیز بر روی آن بپاشید. هم‌چنین می‌توانید با استفاده از لاته آرت قهوه‌تان را تزئین کنید.

۶. برای پذیرایی بهتر است فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه را داخل یک بشقاب کوچک یا نعلبکی قرار دهید و زیر آن را نیز یک دستمال کاغذی قرار دهید تا اگر لیوان شیشه‌ای خیلی داغ بود، بتوانند با دستمال آن را در دست بگیرند.

 

شنبه 23 خرداد 1394  11:52 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 7

فلت وایت

flat white نوعی نوشیدنی قهوه‌ی استرالیایی بر پایه‌ی اسپرسو است که اغلب در یک فنجان پهن با دهانه‌ی گشاد ریخته می‌شود و در استرالیا و نیوزلند از محبوبیت زیادی برخوردار است. این نوشیدنی بافت مخملین و نرمی دارد و تقریباً شبیه به قهوه لاته است با این تفاوت که مقدار شیر و کف شیر بر روی آن کمتر است و هم‌چنین کف شیر آن بسیار ریز microfoam است.

ابزار لازم:

- دستگاه اسپرسو
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کف‌ساز یا هم‌زن‌دستی whisk
- پارچ شیر
- دماسنج مایعات
- پیمانه‌ی اندازه‌گیری
- قاشق

ابزار لازم برای پذیرایی:

- فنجان قهوه‌خوری با گنجایش ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلی‌لیتر
- زیردستی کوچک برای فنجان

مواد اولیه
مواد اصلی:

- ۶۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر اسپرسو
- ۶۰ تا ۹۰ میلی‌لیتر شیر پرچرب

مواد اختیاری:

- شکر

مواد تزئینی:

- کف شیر ریز
- پودر دارچین، زنجبیل، کاکائو و ...

مراحل تهیه

1. با دستگاه اسپرسویتان یک شات اسپرسوی دوبل کوتاه ristretto بگیرید و آن را مستقیماً داخل فنجان قهوه‌خوری‌تان بریزید. برای تهیه‌ی سفیدِ پَهن از اسپرسوی بلند استفاده نمی‌کنیم زیرا به علت کم بودن مقدار شیر مورد استفاده در این نوشیدنی، نمی‌خواهیم اسپرسویمان خیلی تلخ باشد. 

2. شیر را در پارچ شیر بریزید و آن را بر زیر نازل بخار دستگاه اسپرسو قرار دهید. تفاوت کف شیر مورد نیاز برای این نوشیدنی با کف شیر مورد استفاده در کاپوچینو و دیگر نوشیدنی‌ها در ریزتر بودن و مرطوب‌تر بودن آن است. در واقع نمی‌خواهیم کف شیرمان درشت و خشک باشد، بلکه می‌خواهیم کف ریزی بر روی شیرمان ایجاد شود که به شیر بافت مخملینی بدهد. به همین علت سر نازل بخار را اندکی پایین‌تر از سطح شیر فرو می‌کنیم زیرا نمی‌خواهیم هوا وارد شیر شود و سطح آن ترک بخورد. دمای شیر باید به ۶۰ درجه برسد که می‌توانید با دماسنج مایعات آن را اندازه بگیرید. وقتی کف ریز بر روی پارچ نشست آن‌ها را با یک قاشق به ته پارچ هدایت می‌کنیم تا در کل شیر پخش شوند.

3. شیر مخلوط با کف ریز را درون فنجان قهوه‌خوری‌تان بریزید. برای تهیه‌ی سفیدِ پَهن، برعکس بقیه‌ی نوشیدنی‌های اسپرسوی حاوی کف شیر، نباید با قاشق جلوی ریختن کف به داخل فنجان را بگیرید و آن را در آخر اضافه کنید، بلکه کف و شیر باید به طور هم‌زمان داخل فنجان ریخته شوند زیرا نمی‌خواهیم نوشیدنی‌مان لایه‌لایه باشد. کف شیر باید در تمامی نوشیدنی حس شود.

تفاوت  flat white و latte :

درست است که flat white از  latte کمتر است اما باید بدانیم که یک لاته کوچک نیست و با آن تفاوت دارد.تفاوت اصلی آنها در شیر است اولا میزان شیر برای یک flat white کمتر از حجم شیر مصرفی برای latte مشابه است دوما نحوه گرم کردن شیر نیز برای هر کدام متفاوت است،شیر flat white فوم کمتر و ریز تری دارد که با شیر مخلوط است و در latte از فوم بیشتری استفاده می‌شود.

 

یک شنبه 24 خرداد 1394  12:14 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 8

قهوه ماکیاتو

قهوه ماکیاتو نوعی نوشیدنی قهوه بر پایه‌ی اسپرسو است که قسمت بیشتر آن از قهوه تشکیل شده و تنها حاوی مقدار اندکی شیر گرم یا سرد است. تلخی قهوه ماکیاتو تنها اندکی از اسپرسوی سیاه خالص کمتر است. «ماکیاتو» در زبان ایتالیایی به معنی «منقوش به طرح خاصی» می‌باشد که در اینجا مقصود «قهوه با نقش شیر» است.

ابزار لازم:

- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کف‌ساز یا هم‌زن‌دستی whisk
- پارچ شیر یا شیرجوش
- دماسنج مخصوص مایعات

ابزار لازم برای پذیرایی:

- فنجان قهوه‌خوری متوسط با گنجایش ۱۰۰ میلی‌لیتر

مواد اولیه

مواد اصلی:

- ۶۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر اسپرسو
- حدود ۱۰۰ میلی‌لیتر شیر پرچرب سرد (البته تنها ۲۰ میلی‌لیتر آن را در فنجان‌تان خواهید ریخت)

مواد اختیاری:

- شکر

مواد تزئینی:

- کف شیر باقی‌مانده از ۱۰۰ میلی‌لیتر شیر اولیه

مراحل تهیه

۱. ابتدا مشخص کنید که می‌خواهید قهوه ماکیاتوی شما فرِدو Freddo (یعنی همراه با شیر سرد) باشد یا کالدو Caldo (یعنی همراه با شیر گرم).

۲. قهوه‌ی اسپرسوی دوبل‌تان را در دستگاه اسپرسو دم کنید. دانه‌های قهوه‌ی اسپرسو باید خیلی ریز آسیاب شده باشند.

۳.باید شیرتان را بخار دهید و کف شیر غلیظی برای قهوه‌تان تهیه کنید.ابتدا دکمه‌ی بخار دستگاه‌تان را فشار دهید تا دستگاه آماده شود. مقدار شیری که در یک فنجان قهوه ماکیاتوی کالدو خواهید ریخت حدوداً ۲۰ میلی‌لیتر است، اما از آن‌جا که ۲۰ میلی‌لیتر شیر خیلی زود به جوش می‌آید و ایجاد کف خوب بر روی شیر نیازمند زمان بیشتری است، در نتیجه حدود ۱۰۰ میلی‌لیتر شیر درون پارچ شیرتان بریزید و پارچ را بر زیر نازل یا لوله‌ی بخار دستگاه اسپرسویتان قرار دهید. سپس نازل را با سطح شیر داخل پارچ در تماس قرار دهید و با فشردن دکمه‌اش آن را روشن کنید. به آرامی و با دقت نازل را بر سطح شیر بچرخانید تا حجم شیر دو برابر شود و کف و شیر با یکدیگر مخلوط شوند و از یکدیگر جدا نباشند. اجازه ندهید دمای شیر از ۶۸ درجه فراتر رود.برای اطمینان از این موضوع ازدماسنج استفاده کنید. در آخر به آرامی با پارچ شیر به کابینت ضربه بزنید و پارچ را تکان دهید تا هیچ حبابی بر روی آن باقی نماند.

۴. قهوه‌ی اسپرسوی دوبلی که تهیه کردید را درون فنجان قهوه‌خوری‌تان بریزید. می‌توانید در صورت تمایل در این مرحله یک قاشق چای‌خوری شکر به اسپرسو اضافه کنید.

۵. شیر کف‌دارتان (برای ماکیاتو کالدو) و یا شیر سردتان (برای ماکیاتو فردو) را دقیقاً در وسط فنجان قهوه‌خوری بریزید. توجه داشته باشید که کف شیر هنگام ریختن آن از پارچ به داخل فنجان از خود شیر جدا می‌شود و در نتیجه می‌توانید مقداری از خود شیر را به پایین لیوان بریزید و کف آن را بر روی فنجان بریزید.

۶. نسبت قهوه به شیر در این نوشیدنی ۴ به ۱ است. اگر میزان شیر را افزایش دهید آن‌گاه دیگر این نوشیدنی کاپوچینو خواهد بود. هم‌چنین دقت کنید که این نوشیدنی با لاته ماکیاتو فرق دارد.

 

یک شنبه 24 خرداد 1394  9:54 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 9

لاته ماکیاتو

لاته ماکیاتو نوعی نوشیدنی قهوه‌ی ایتالیایی سه‌لایه بر پایه‌ی اسپرسو است که بیشترین حجم آن از شیر داغ (لایه‌ی پایینی) و کف شیر (لایه‌ی بالایی) تشکیل شده است و تنها حاوی مقدار اندکی قهوه‌ی اسپرسو (لایه‌ی میانی) می‌باشد. در زبان ایتالیایی «لاته ماکیاتو» به معنی «شیر با نقش قهوه» است.

ابزار لازم:

- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کف‌ساز یا هم‌زن‌دستی whisk
- پیمانه‌ی اندازه‌گیری
- دماسنج مایعات
- پارچ شیر
- قاشق

ابزار لازم برای پذیرایی:

- لیوان شیشه‌ای پایه‌بلند مخصوص لاته (دسته‌دار یا بدون دسته)
- زیردستی کوچک برای زیر لیوان لاته
- دستمال کاغذی برای زیر لیوان

مواد اولیه

مواد اصلی:

- ۴۵ میلی‌لیتر اسپرسو
- حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلی‌لیتر شیر سرد

مواد اختیاری:

- شکر
- اسانس یا عصاره‌ی کارامل، فندق، وانیل و ..

مواد تزئینی:

- خامه‌ی زده‌شده
- پودر دارچین یا شکلات

مراحل تهیه:

۱. دستگاه اسپرسویتان را روشن کنید و دکمه‌ی مخصوص بخار دادن آن را نیز فشار دهید تا هم بتوانید از آن قهوه بگیرید و هم این که آماده‌ی بخار دادن شیر شود. سپس شیر سرد را داخل پارچ شیر بریزید و پارچ شیر را بر زیر نازل یا لوله‌ی بخار دستگاه اسپرسویتان قرار دهید. با گرداندن نازل بر سطح شیر داخل پارچ کف شیر درست کنید. در صورتی که دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید با ریختن شیر داخل شیرجوش و قرار دادن آن بر روی گاز کف شیر ایجاد کنید. 

۲. وقتی شیر آماده شد، آن را با دقت داخل لیوان شیشه‌ای لاته‌تان بریزید اما کف آن را با قاشق در گوشه‌ی پارچ نگه دارید تا در لیوان نریزد. از کف شیر در مراحل بعدی استفاده خواهیم کرد. لایه‌ی پایینی لاته ماکیاتو از شیر داغ تشکیل شده است و کف شیر مخصوص لایه‌ی بالایی است.

۳. سپس یک شات اسپرسوی سینگل از دستگاه اسپرسویتان بگیرید. اگر دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید به جای آن از موکا پات قهوه‌ی غلیظی بگیرید. نصف شات اسپرسویتان را به آرامی در وسط لیوان لاته‌تان بریزید (اگر این کار را با سرعت انجام دهید شیر و قهوه مخلوط می‌شوند و نوشیدنی‌تان لایه‌لایه نخواهد بود). از آن‌جا که قهوه سنگین‌تر از شیر است، اگر حین ریختن آن داخل لیوان شیر با دقت عمل کنید، قهوه بر روی شیر خواهد ماند و ته‌نشین نخواهد شد.

۴. اکنون کف شیر باقی‌مانده داخل پارچ شیرتان را با قاشق بر روی لیوان لاته‌تان بریزید. نوشیدنی شما اکنون سه لایه دارد. می‌توانید با ریختن اندکی پودر دارچین یا پودر شکلات بر روی کف شیر آن را تزئین کنید.

 

دوشنبه 25 خرداد 1394  1:37 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 10

موس شکلات و قهوه

در این دستور تهیه‌ی لهستانی از شکلات تلخ با درصد بالا و همچنین قهوه استفاده می‌شود. اگر دوست داشتید می‌توانید از شکلات تلخ با درصد پایین‌تر استفاده کنید و یا حتی شکلات معمولی را جایگزین آن فرمایید.

    250 گرم شکلات تلخ با کیفیت (حداقل 70 درصد)
    60 میلی‌لیتر (4 ق غ) قهوه‌ی تلخ غلیظ، خنک شده
    6 عدد تخم مرغ، سفیده و زرده جدا شده باشد
    200 گرم شکر دانه‌ریز یا پودر قند

طرز تهیه:

    شکلات را به قطعات کوچک‌تر بشکنید و آن‌ها را در یک ظرف نشکن روی بخار آب در حال جوش ذوب کنید. اطمینان حاصل کنید که آب داخل ظرف با کف کاسه‌ای که شکلات‌ها در آن ذوب می‌شوند تماس ندارد، وگرنه شکلات مجدداً سفت خواهد شد.
    وقتی شکلات کاملاً ذوب شد، قهوه‌ی سرد را با آن مخلوط کنید و سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
    زرده‌های تخم مرغ را نصف شکر یا پودر قندی که دارید به هم بزنید تا پریده‌رنگ، سفت و خامه‌ای فُرم شود. حالا این مخلوط را به مایه‌ی شکلاتی خنک شده اضافه کنید.
    سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی جداگانه با همزن مخلوط کنید تا سفت و یک‌دست شوند.
    بقیه‌ی شکر یا پودر قندتان را با سفیده‌ی زده شده مخلوط کنید و مخلوط حاصل را آرام آرام به مایه‌ی شکلاتی بیفزایید. حالا موس شکلات و قهوه را با قاشق در ظرف‌های شیشه‌ای پذیرایی بریزید و قبل از سِرو کردن آن‌ها را – حداقل – به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید.

نکته: برای تعدیل مزه‌ی این موس، در صورت تمایل، می‌توانید 300 میلی‌لیتر خامه‌ی پرچرب را با همزن بزنید تا سفت و یکدست شود و بعد آن را در پایان مرحله‌ی 3 به مایه‌ی موس اضافه کنید.

 

سه شنبه 26 خرداد 1394  12:09 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 11

قهوه امریکانو

قهوه‌ی امریکانو نوعی نوشیدنی قهوه‌ی امریکایی بر پایه‌ی اسپرسو است. در جنگ جهانی دوم سربازان امریکایی مستقر در اروپا که چندان طرفدار قهوه‌ی غلیظ و پررنگ نبودند، این نوشیدنی را جایگزین اسپرسوی خالص کردند که در اصل با اضافه کردن مقداری آب داغ به اسپرسوی داخل فنجان تهیه می‌شود و رقیق‌تر و پرحجم‌تر از اسپرسوی خالص است. امریکانو از لحاظ بافت شبیه به قهوه‌ی عادی دم‌شده در قهوه‌ساز فیلتری-قطره‌ای است اما مزه‌اش با آن تفاوت دارد.

ابزار لازم:

- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، گاز و کتری برای آب جوش
- پیمانه‌ی اندازه‌گیری

ابزار لازم برای پذیرایی:

- فنجان قهوه‌خوری با گنجایش معادل ۱۸۰ میلی‌لیتر

مواد اولیه

مواد اصلی:

- ۳۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر قهوه‌ی اسپرسو
- ۳۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر آب جوش یا بیشتر

مواد اختیاری:

- شکر

مراحل تهیه

۱. حدود ۳۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر آب یا بیشتر را بنا به ذائقه‌تان در کتری جداگانه‌ای به جوش آورید و بگذارید یک دقیقه بماند تا اندکی خنک شود، سپس از دستگاه اسپرسویتان یک شات اسپرسوی سینگل بگیرید و آن را مستقیماً داخل فنجان قهوه‌خوری‌تان بریزید.

۲. نسبت قهوه به آب در قهوه امریکانو اغلب ۱ به ۱ است، بنابراین ۳۰ تا ۴۵ میلی‌لیتر آب جوش را به فنجان‌تان اضافه کنید. البته می‌توانید مقدار آب را بسته به ذائقه‌تان تغییر دهید، در آن صورت اگر آب بیشتری بریزید قهوه‌تان رقیق‌تر خواهد بود. هم‌چنین می‌توانید در مرحله‌ی اول به جای یک شات اسپرسوی سینگل، یک شات اسپرسوی دوبل در فنجان بریزید و مقدار آب را در مرحله‌ی دوم به ۶۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر افزایش دهید. 

۳. می‌توانید در صورت تمایل پس از ریختن آب جوش، نصف قاشق چای‌خوری شکر را در فنجان‌تان حل کنید.

۴. در صورتی که ابتدا آب جوش را داخل فنجان بریزید و سپس یک شات اسپرسوی دوبل (نه سینگل) کوتاه ristretto را به آن اضافه کنید، نوشیدنی به‌دست‌آمده «لانگ بلک» Long Black نامیده خواهد شد. این نوشیدنی بیشتر در استرالیا مرسوم است و به علت تفاوت در ترتیب مراحل اضافه کردن آب و اسپرسو، کرما crema یا کف اسپرسوی بیشتری بر روی خود دارد. هم‌چنین اغلب مقدار آبی که به لانگ بلک اضافه می‌شود کمتر از مقدار آبی است که به قهوه امریکانو اضافه می‌شود و در نتیجه این نوشیدنی غلیظتر از قهوه امریکانو است.

 

چهارشنبه 27 خرداد 1394  12:07 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 12

كاپوچينو كن پانا

مواد لازم:

قهوه اسپرسو 2 شات نصف ليوان.
خامه فرم گرفته 2 قاشق غذا خوري.
سس قهوه براي تزيين مقداري.

طرز تهيه:

قهوه اسپرسو را با دستگاه درست كرده به اندازه نصف ليوان يا فنجان مي ريزيم.
خامه زده يا خامه اسپري به روي قهوه اسپرسو اضافه مي كنيم.
با سس قهوه و در صورت تمايل با دارچين تزيين كرده سرو مي كنيم.

 

پنج شنبه 28 خرداد 1394  6:35 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 13

قهوه فرانسه

مواد لازم:

قهوه فرانسه  1 پیمانه
دارچین  2چوب کوچک
آب جوش  1 فنجان

روش تهیه:

ابتدا پودر قهوه فرانسه را به همراه چوب های دارچین  داخل ظرف پرس کافی بریزید و به اندازه یک فنجان آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید  2 تا 3 دقیقه قهوه دم بکشد. صافی را به آرامی فشار دهید تا کاملا قهوه و دارچین پرس شوند.(می توانید به جای چوب دارچین از شربت دارچین یا پودر دارچین نیز استفاده کنید). اینک قهوه شما آماده است میل کنید.

 

جمعه 29 خرداد 1394  6:37 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 14

آفوگاتو

آفوگاتو عبارت است از ترکیب اسپرسو با یک یا چند اسکوپ بستنی

آیکافی – آفوگاتو (Affogato در ایتالیایی به معنی غرق‌شده) در دسته‌ی ترکیبات مشتق‌شده از اسپرسو جای می‌گیرد و از آمیختن یک یا چند شات اسپرسو با بستنی به‌دست می‌آید. در ویکی‌پدیای انگلیسی آمده که نوشیدنی‌ای مبتنی بر قهوه است؛ لذا به‌جای اسپرسو می‌شود از – مثلا – قهوه دمی هم استفاده کرد. اما عرفْ ترکیب اسپرسوست با بستنی (معمولا بستنی وانیلی) یا ژلاتو.

اگر در خانه می‌خواهید آفوگاتو درست کنید و دستگاه اسپرسوساز ندارید٬ از قهوه‌ی تهیه‌شده به‌روش فرنچ‌پرس یا موکاپات استفاده کنید. قهوه‌تان را کمی غلیظ بردارید: یا از پودر قهوه‌ی بیشتری استفاده کنید و یا آسیاب قهوه را ریزتر بگیرید.

برای تزیین گاهی سس شکلات یا کارامل هم به آفوگاتو اضافه می‌کنند.

 

شنبه 30 خرداد 1394  6:16 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها