مواد لازم براي 6 نفر
500 گرم كنگر پاك شده
300 گرم گوشت چرخ كرده
2 عدد پياز
200 گرم رشته پلويي
6 پيمانه برنج
1 ق چ رب گوجه فرنگي
نوك ق چ زعفران ساييده ش
نمك و فلفل به مقدار لازم
1 ق چ زردچوبه
روغن يا كره به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را پاك كرده و پس از شستن در كاسه اي حاوي مقداري آب و نمك خيس كنيد. سپس يكي از پيازها را پوست بگيريد و به صورت نگيني خرد كنيد. پس از آن كنگرهاي پاك شده را بشوييد و در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن گرفته شود؛ حالا آنها را به صورت خلالي پهن، خرد كنيد.
2. در يك تابه گود مقداري روغن بريزيد و پياز خرد شده را در آن تفت دهيد. هنگام سرخ شدن پياز، كنگرها را هم اضافه كنيد. علاوه بر اينها كمي نمك هم بيفزاييد. براي اينكه كنگرها طعم و رنگ بهتري بگيرند، زعفران را در مقداري آبجوش حلكرده و به كنگر سرخ شده اضافه كنيد. در ظرف را بگذاريد و كمي صبر كنيد تا كنگرها بپزند.
3. در فاصله پخت كنگر، پياز دوم را پوست گرفته و خلالي خرد كنيد. در تابه ديگري مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پس از داغ شدن روغن، پياز خرد شده را به همراه كمي زردچوبه در آن تفت دهيد. سپس گوشت، نمك و فلفل را افزوده و هم بزنيد. در مراحل پاياني رب را هم بيفزاييد و همراه با گوشت چرخكرده و پياز تفت دهيد. حالا مقداري آب جوشيده بريزيد و در تابه را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.
4. قابلمه اي مناسب را با مقداري آب و نمك پر كنيد و روي حرارت بگذاريد تا به جوش آيد. سپس برنج را در آن بريزيد و بعد از كمي جوش زدن، رشته ها را هم به همان آب اضافه كرده و صبر كنيد همراه با برنج نيم پز شوند. سپس برنج و رشته را با هم آبكشي كنيد.
5. قابلمه بزرگي آماده كنيد و مقداري روغن در آن بريزيد. چند تكه نان يا چند برش سيب زميني كف قابلمه بچينيد. مقداري از مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه ريخته و روي آن ابتدا مقداري كنگر و سپس مقداري گوشت بريزيد. سپس لايه گوشت را دوباره با مقداري مخلوط برنج و رشته بپوشانيد و دوباره همين ترتيب ادامه دهيد تا همه مواد تمام شود. حالا قابلمه را روي حرارت قرار دهيد و باقيمانده زعفران را هم با مقداري آب و روغن و كره روي برنج بريزيد و بگذاريد دم بكشد.