مجله آشپزی مثبت
اگر چه این دسر میوهای نام کیک گرفته است ولی برخلاف انتظار، خمیری اسفنجی و پوک ندارد. خمیر این کیک بیشتر به تارت شباهت دارد که همراه با کیوی طعمدار شده است.
اگر چه این دسر میوهای نام کیک گرفته است ولی برخلاف انتظار، خمیری اسفنجی و پوک ندارد. خمیر این کیک بیشتر به تارت شباهت دارد که همراه با کیوی طعمدار شده است؛ در ضمن ویژگی مهم دیگر این کیک این است که در آن به جای خامه (مانند کیکهای تازه) از سفیده تخممرغ استفاده شده است.
مواد لازم
۳۰۰ گرم آرد گندم
۲۰۰ گرم کره (خرد شود)
۷۰ گرم پودر قند
نوک ق چ نمک
۴ /۱ ق چ پوست رنده شده لیموترش
۴ عدد سفیده تخممرغ
۱۰۰ گرم پودر قند
۸۰۰ گرم کیوی
۲۰۰ گرم فندق خرد شده
پودر قند مقداری برای تزیین
برگ نعنای تازه چند عدد
طرز تهیه:
۱. کاسه بزرگی آماده کنید و آرد، کره، پودر قند، نمک و پوست رنده شده لیموترش را در آن بریزید و با هم خوب مخلوط کنید تا خمیری یکدست حاصل شود. سپس خمیر را به صورت گلوله بزرگی درآورید و کیسه فریزر یا پلاستیک سلفونی روی آن بکشید و در گوشهای از آشپزخانه به مدت یک ساعت قرار دهید تا استراحت کند. در این فاصله، فر اجاق گاز را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۳۹۰ درجه فارنهایت یا شماره ۶) روشن کنید.
۲. پوست کیویها را بکنید و آنها را به صورت حلقهحلقه برش بزنید. سطح سینی فر را با کاغذ روغنی شیرینیپزی بپوشانید و خمیر را بعد از پهن کردن روی سطح پیشخوان یا یک سینی بزرگی که به آرد آغشته شده است، به سینی فر انتقال دهید. پس از آن، برشهای کیوی را روی خمیر بچینید و سینی فر را ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپرد.
۳. در این فاصله، سفیدههای تخممرغ را در کاسه کوچکی بریزید و با دستگاه همزن آن قدر بزنید تا پف کند، سپس پودر قند را کمکم به آن اضافه کنید و آرام هم بزنید. حالا کیک را از فر بیرون آورید و با برس مخصوص شیرینیپزی، سفیده را روی سطح کیویها بریزید و پخش کنید.
۴. پس از آن، فندقها را روی لایه سفیده تخممرغ بریزید و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید؛ فقط این بار درجه فر باید روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۵ درجه فارنهایت یا شماره۴) تنظیم شود.
در پایان، پودر قند را روی سطح کیک بپاشید و پس از تزیین با نعنا و برش آن به ۲۴ تکه مربع شکل، پذیرایی کنید.