قيمه تركي يا«پيچاققيمه»
یکی از غذا های معروف و رسمی اردبیل خورش قیمه ترکی یا به زبان خودشان پیچاق قیمه است.این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی های مجلسی جذاب است . به خصوص اگر تخم مرغ های روی آن را با قالب مخصوص فرم دار آماده کنید و روی خورش بریزید.
مواد لازم برای 6 نفر
-
500 گرم گوشت قيمهاي
-
150 گرم خلال بادام
-
2عدد پياز بزرگ
-
نمك، فلفل، دارچين و زردچوبه به مقدار لازم
-
2 /1 قچ سرپر زعفران ساييده شده
-
2قس آبغوره
-
1 قس رب گوجهفرنگي
-
2عدد تخممرغ
-
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا گوشت را به صورت قيمهاي خرد كنيد، بشوييدودر سبدی بگذارید تا آب اضافي آن خارج شود.يكي از پيازها را پوست كنده و به صورت خلالي خرد كنيد. در يك قابلمه، مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پياز خرد شده را اضافه كنيد و آنقدر حرارت دهيد تا طلايي شود. دارچين و زردچوبه را به آن بيفزاييد و كمي تفت دهيد.
2. گوشتها را هم به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد تا با پياز كمي تفت داده شود. زعفران را در مقداري آب جوش حل كنيد و همراه يك ليوان آب جوش در قابلمه بريزيد. شعله اجاقگاز را کم كرده و تا زمان پخت كامل تكههاي گوشت، صبر كنيد.
3. حالا پياز دوم را هم خلالي خرد كنيد. در يك تابه مقداري روغن بريزيد و پیازها را در آن تفت دهید. خلالهاي بادام را هم همراه با رب گوجهفرنگي در آن تفت دهيد.
4. بعد از اينكه گوشت كاملا پخت، مخلوط خلال بادام، پياز داغ و رب را به گوشت اضافه كرده و با نمک و آبغوره مزهدار كنيدو بگذاريد خورش روی حرارت ملایم جا بيفتد.
5. از اين مرحله به بعد 2 روش وجود دارد:
- روش اول اين است كه تخممرغها را دانهدانه روي خورش بشكنيد و كمي هم بزنيد، در قابلمه را بگذاريد و صبر كنيد تا تخممرغها داخل خورش بپزند، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بريزيد و سروكنيد.
- در روش دوم ميتوانيد تخممرغها را در تابه ديگري به صورت نيمرو درست كنيد و پس از كشيدن خورش در ظرف مورد نظر، تخممرغها را به صورت درسته روي آن قرار دهيد. اين روش ظاهر رسميتري دارد.
یه جور دیگه
يك نوع متداول طعمدار كردن اين خورش استفاده از ليموعماني است؛ به اين ترتيب كه پس از پخت گوشت و اضافه كردن مخلوط خلال بادام، پياز داغ و رب، تعدادي ليموعماني را بشوييد و پس از اينكه با چنگال داخل هر كدام را سوراخ كرديد، آنها را داخل خورش بريزيد.