آیا با تری دست میشود چیز نجس را تطهیر كرد؟
سئوال: اگر چیز نجس كه باید دو بار شسته شود، یك بار شسته شود ولی مقدار آبی كه به یك بار شسته میشود، بیشتر از مقدار آبی است كه به دوبار شسته میشود، آیا آن چیز پاك میشود؟
جواب: زیادی آب میزان نیست و در موارد لزوم تعدد باید مراعات شود. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س315)
سئوال: آیا با تری دست میشود چیز نجس را تطهیر كرد؟ مثلاً یك دست بكشد و نجاست را برطرف كند و یك دست دیگر بكشد و آن را پاك كند؟
جواب: كافی در تطهیر نیست. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س319)
سئوال: تطهیر متنجس به بول، به وسیلهی آب جاری یا آب لولهی شهر یا آب كر،فشار یا تعدد میخواهد یا خیر؟
جواب: در فرض مسأله تعدد لازم نیست ولی در تطهیر چیزهایی كه قابل فشار است، بنابر احتیاط فشار لازم است. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س321)
سئوال: قسمتی از فرش به واسطهی بول نجس شده و به پشت فرش هم رسیده و در نتیجه آن قسمت از كف اطاق هم نجس شده، آیا وقتی كه از رو، فرش را با آب لوله كشی تطهیر كنیم، قسمت پشت فرش و آن قسمت از كف اطاق هم پاك میشود یا خیر؟
جواب: برای آب كشیدن، زمین باید جداگانه تطهیر شود و برای پاك كردن فرش اگر با آب لوله رویش آب بریزند و از پشتش عبور كند و خارج شود، هر دو رو پاك میشود. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س322)
سئوال: اگر رنگ و بو و طعم آب كری كه نجس شده است، به واسطهی افزودن یك مادهی شیمیای به آب كر، از بین برود، آیا پاك میشود؟
جواب: طاهر و پاك نمیشود. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س324)
سئوال: در ماشینهای لباسشویی برقی كه مقداری آب از شیر متصل به كر داخل مخزن جمع میشود و روی لباسها میریزد و بعد آب قطع میشود و آب موجود در مخزن در اثر نیروی گریز از مركز از لباسها جدا شده و بیرون میرود آیا از نظر شرعی لباسها پاك است؟
جواب: بعد از زوال عین نجاست اگر دو مرتبه در آب قلیل و یا یك مرتبه با آب لوله شسته شود و غساله منفصل شود، پاك میشود. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س328)