كارشناس واحدمبارزه با بيماري هاي غير واگير مركزبهداشت شهداي والفجر شيراز به تمامی جوانان توصيه کرد که پیش از انتخاب نهايي همسر و اطلاع به اقوام و بستگان براي انجام آزمايش تالاسمي اقدام نمايند.
مطبوعات فارس/ فاطمه گودرزيان در این خصوص ادامه داد : تمامی افرادی که قصد ازدواج دارند برای پیشگیری از بروز مشکلات باید پیش از تصمیم نهایی یا برگزاری مراسم نامزدی و یا جاری نمودن صيغه محرميت، براي انجام آزمايش تالاسمي اقدام نمايند زیرا تالاسمي يكي از شايع ترين بيماري هاي ژنتيكي است كه از طريق ازدواج دو نفر سالم ناقل (تالاسمي مينور) با يكديگر بوجود مي آيد، در اين ازدواج ها در هر بار حاملگي 25 درصد احتمال بروز تالاسمي ماژور در جنين وجود دارد.
وی اظهار داشت : در تالاسمي ماژور تولد يك يا چند فرزند بيمار، دليلي بر به دنيا آمدن كودك سالم در حاملگي بعدي نيست، نشانه های تالاسمي ماژور كه از حدود 6 ماهگي تا 2 سالگي بروز مي كند عبارتست از كم خوني، رنگ پريدگي، ضعف و بي حالي، خوب غذا نخوردن، خوب نخوابيدن و به مرور با بزرگ شدن كودك تغيير در چهره از جمله بزرگي سر، بزرگي قلب، اختلال در عملکرد غدد و بزرگي طحال نیز رخ می دهد .
گودرزیان بیان کرد : اين بيماران نياز به تزريق مرتب و مداوم خون حداقل هر ماه يك بار دارند و تزريق روزانه داروي دفع كننده آهن برايشان حياتي است، اما از سال 1376 كه آزمايش های پیش از ازدواج در سراسر كشور اجباري شد، ميزان بروز اين بيماري رو به كاهش گذاشت.
وی ادامه داد : بدين منظور مراكز مشاوره ويژه تالاسمي براي انجام آزمايش هاي قبل از ازدواج در شهر شيراز در دو مرکز در شیراز فعال هستند که عبارتند از مجتمع بهداشتي درماني نادر كاظمي واقع در ميدان ولي عصر ( عج) ابتداي پل پيرنيا با شماره تماس 37261191 الي3 و درمانگاه خيريه اختصاصي دكتر ضيا صديق به نشانی خيابان قصر دشت، ابتداي قم آباد که متقاضیان می توانند با شماره تلفن 36262940 نیز با این مرکز تماس بگیرند .
شايان ذكر است که مركز بهداشت شهرستان شيراز از طريق فراخوان عمومي، خانواده هايي كه پیش از ازدواج آزمايش تالاسمي نداده اند و تمايل به بارداري دارند را به نزديك ترين مركز بهداشتي درماني محل سكونتشان دعوت می نماید تا پس از بررسي و شناسايي زوج هاي ناقل تالاسمي، با اقدام مقتضي از بروز تالاسمي ماژور پيشگيري نمايد.