0

تعريف جامع اسلام از حجاب بازدارنده خشونت عليه زنان است

 
gh_golpa
gh_golpa
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 1224
محل سکونت : اصفهان

تعريف جامع اسلام از حجاب بازدارنده خشونت عليه زنان است

رئيس شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان گفت: شريعت اسلامي، تعريف جامعي از الگوي عفاف، حجاب و رفتارهاي اجتماعي دارد كه نه تنها بازدارنده خشونت عليه زنان است بلكه امنيت اجتماعي را نيز تضمين مي‌كند.

به گزارش خبرنگار زنان باشگاه خبري فارس «توانا»، كبري خزعلي در سومين اجلاس وزراي زن كشورهاي عضو سازمان‌ كنفرانس اسلامي كه امروز در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در اجلاس قاهره در سند OPPAW محورهايي همچون توسعه، ارتقاء آموزش، سواد و پيشرفت فردي، خانوادگي و اجتماعي زنان و نقش خشونت را تصويب كرده‌اند و در خصوص راهكارهاي رسيدن به اهداف اين سند تأكيد كرده‌اند.

وي در ادامه افزود: شريعت اسلام، رشد اقتصادي و رفاه اجتماعي كه دو ركن اصلي توسعه اقتصادي هستند را به عنوان ابزاري در خدمت پيشرفت و تعالي انساني مي‌داند و در اين رويكرد حداكثر كردن سود و مطلوبيت لذايذ مادي نمي‌تواند هدف اصلي و نهايي تلاش انسان باشد؛ در اين ديدگاه علم‌اندوزي، وجدان كار، نظم در امور، عزت و سربلندي و دوري از فقر و فساد، ظلم و تعدي از شاخص‌هاي رسيدن به پيشرفت و توسعه تعالي‌‌محور و كمال‌گراست.

رئيس شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان با اشاره به اينكه با توجه به تكامل اين ديدگاه، تدوين الگوي پيشرفت اسلامي را براي برنامه عمل 2 سال آينده به سازمان كنفرانس اسلامي پيشنهاد مي‌كنيم، خاطرنشان كرد: در اين الگو تدوين شاخص‌ها و محورهاي منطبق با ارزش‌هاي اسلامي لازم است و براي رسيدن به اين امر مهم، ضروري است تا از تجربيات موفق همه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي استفاده شود.

خزعلي ادامه داد: به عنوان نمونه، ايران ضمن تلاش در مهد بي‌سوادي كه با روش خاص خود و همكاري وسيع مردمي به پيروزي چشمگيري در اين زمينه دست يافته است در تمام سطوح آموزشي، زمينه‌هاي پيشرفت زنان را تا جايي هموار كرده است كه در برخي عرصه‌ها تا دو سوم ظرفيت آموزش عالي به زنان اختصاص يافته است و در اين زمينه در ساماندهي و ارتقاء توانايي زنان تا عالي‌ترين عرصه‌ها نظريه‌پردازي مي‌كنند.

وي تصريح كرد: در اين زمينه سياست‌هاي آموزش عالي و منشور حقوق و مسئوليت‌هاي زنان شامل 148 بند در عرصه‌هاي فرهنگي ـ اجتماعي، اقتصادي و سياسي از الگوهاي موفق و قابل بهره‌وري است.

رئيس شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان با اشاره به حضور و مشاركت اجتماعي زنان گفت: براي ارتقاء مشاركت و حضور اجتماعي زنان ضمن بازتعريف اشتغال، سعي در ايجاد الگوي اشتغال خانواده‌محور و رفع چالش مسئوليت‌هاي خانوادگي، اجتماعي و اقتصادي زنان داشته و با تدوين مجموعه‌اي از قوانين و سياست‌ها به نام سياست‌هاي اشتغال زنان به اين مهم پرداخته‌ايم.

وي در ادامه بيان كرد: با همكاري OIC در 2 سال آتي مي‌توانيم شاخص حضور فعال زنان را از حضور كمي و سنجش تعداد زنان در پست‌هايي كه حتي از طريق سهميه‌بندي اجباري براي زنان است را به شاخص‌هاي كيفي ارتقا داده و به توانايي، لياقت‌ها و شايستگي زنان بپردازيم.

خزعلي تصريح كرد: با توجه به تأكيد سند OPPAW و تعهد تمام كشورهاي عضو در تحقق آن، بررسي الگوي صحيح اشتغال در كارگروه‌هاي تخصصي دبيرخانه OIC ضروري است؛ در زمينه ارتقاء توانايي‌ها و كارآيي‌هاي خانواده نيز سياست‌ها، قوانين و برنامه‌هايي كه مي‌تواند الگوي عملي را در اين عرصه ارائه دهد از ديگر مصوبات موجود است كه با حدود 110 فصل و بند قابل بررسي و استفاده است.

وي يكي ديگر از تأكيدات مهم سند قاهره را بحث پيشگيري از خشونت دانست و در اين خصوص عنوان كرد: اين خشونت به انواع خشونت خانگي و اجتماعي تعريف مي‌شود و سخت‌ترين و فجيع‌ترين آنها آسيب‌ديدگان حملات نظامي، درگيري‌هاي مسلحانه و اشغال نظامي است همچنين بهره‌كشي جنسي، اقتصادي و قاچاق زنان نمونه فراگير ديگري از خشونت عليه آنها در جهان مدعي آزادي زنان است.

رئيس شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان گفت: در اين زمينه شريعت اسلام، تعريف جامعي از الگوي عفاف، حجاب و رفتارهاي اجتماعي دارد كه نه تنها بازدارنده خشونت عليه زنان است بلكه امنيت اجتماعي را نيز تضمين مي‌كند كه نمونه عملي آن سياست‌هاي عفاف و حجاب مصوب سال 84 در جمهوري اسلامي ايران است لذا دست همكاري تمام همكاران را مي‌پذيريم و اميدواريم با برنامه عمل در 2 سال آتي شاهد تحولات وسيعي در عرصه مدل پيشرفت و توسعه اسلامي در كشورهاي عضو باشيم.

تاريخ درج خبر: 1389/09/30
 

سه شنبه 30 آذر 1389  10:52 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها