0

گشايش نمايشگاه فرش هاي نفيس دستباف

 
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

گشايش نمايشگاه فرش هاي نفيس دستباف

نمایشگاه فرش های نفیس دستباف از استانهای مختلف کشور با 10 درصد تخفیف در محل سازمان اسناد کتابخانه ملی تهران گشایش یافت .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ فرشهای نفیس دستباف در حدود قیمتی 3 تا 120 میلیون تومان محصول شهرهای اصفهان ، تبریز ، نائین ،کاشان ، قم ، بیرجند ، ایلام و کرمانشاه در این نمایشگاه به نمایش درآمده است .
قائم مقام وزارت صنعت ، معدن و تجارت در حاشیه این نمایشگاه در مصاحبه با خبرنگار ما گفت : ایران هم اکنون 40 درصد از بازار صادرات فرش دنیا را در اختیار دارد .
خسرو تاج با اشاره به بازار 2 میلیون و 500 هزار دلاری فرش دستباف تا سال 2014 افزود : سهم ایران از بازار 800 میلیون دلاری فرش دستباف در سال 2014 330 میلیون دلار بوده است را به خود اختصاص دهد .
وی گفت : هندوستان با 30 درصد ، پاکستان 15 درصد و ترکیه 11 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند و نپال و افغانستان هم 3 درصد از بازار جهانی فرش دستباف را دراختیار دارند .
خسرو تاج افزود : آلمان مرکز توزیع فرش اروپا و آمریکاست و با شروع مذاکرات هسته ای اشتیاق برای خرید فرش دستباف بیش از گذشته شده است .
وی به حمایت از بافندگان فرش دستباف اشاره کرد و گفت : باید آمار واقعی از بافندگان بدست آوریم تا بتوانیم حمایت بیمه ای از انها انجام دهیم .
خسروتاج افزود : در گذشته پرداخت یارانه نقدی موجب کاهش بافندگان فرش دستباف در روستاها و شهر های کوچک شد .
نمایشگاه فرش دستباف تا 28 اردیبهشت پذیرای علاقمندان است . 
مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: تولید فرش دستباف نسبت به سال‌های قبل با افزایش روبه‌رو بوده بطوریکه در سال گذشته 3 تا 5.3 میلیون متر مربع فرش دستباف در کشور تولید شد. 
محمدرضا عابد، با اشاره به این که مواد اولیه و دستمزد مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت تمام شده فرش دستباف است افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی در چند سال اخیر تعداد شاغلان این حوزه کاهش پیدا کرده و یکی از عوامل نیز پرداخت یارانه‌های نقدی بوده که موجب شده تا تولیدکنندگان دست از تولید بکشند .
عابد با بیان اینکه 600 تا 700 هزار نفر بطور مستقیم در این هنر صنعت اشتغال دارند گفت: البته مشکلات جهانی و نبود خریدهای بین‌المللی نیز در کاهش تولید و کاهش افراد شاغل در این صنعت موثر است به طوری که در دوره‌ای 5 تا 6 میلیون متر مربع تولید و حدود 2میلیون نفر شاغل در این حوزه وجود داشت. 
مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران با بیان اینکه خوشبختانه بیشتر مواد اولیه فرش دستباف در داخل تامین می‌شود اظهارکرد : تنها برخی نخ‌های ابریشم و مواد رنگی از خارج کشور وارد می‌شود به همین دلیل وابستگی کمتری به خارج از کشور وجود دارد. از سوی دیگر با توجه به فضای رقابتی در بازارهای بین‌المللی روز به روز کیفیت فرش دستباف ایرانی افزایش پیدا کرده است. این درحالی است که ایران همواره سعی کرده کیفیت محصولات خود را در فرش‌های ریز بافت افزایش دهد چرا که امکان رقابت برای کشورهای رقیب کمتر وجود دارد.
عابد با اشاره به میزان توزیع تقاضا در بازار فرش گفت: به طور معمول نحوه توزیع تقاضا در بازارهای بین‌المللی و داخلی به نحوی بوده که 80 درصد تقاضا در بازارهای بین‌المللی وجود داشته و 20 درصد بازار داخلی، اما با وجود تحریم‌های امریکا و رکود بازارهای اروپایی این نسبت به 60 درصد در بازارهای بین‌المللی و 40 درصد در بازار داخلی تغییر پیدا کرده است. 
وی با تاکید بر لزوم تقویت فرهنگ استفاده از فرش دستباف در داخل و خارج از کشور گفت: متاسفانه فرهنگ استفاده از فرش دستباف در حال کمرنگ شدن است و رقبایی نظیر فرش‌های ماشینی و کفپوش‌ها جایگزین صنعت فرش ایران شده‌اند .
عابد تاکید کرد صنعت فرش دستباف ایرانی برای آنکه دوباره به روزهای اوج خود بازگردد علاوه بر تلاش برای رفع تحریم‌ها نیازمند فرهنگسازی و تبلیغات در این زمینه است تا علاوه بر افزایش تقاضا، سرمایه‌گذاران و شاغلان بیشتری را به این صنعت جذب کند.

یک شنبه 20 اردیبهشت 1394  8:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها