0

«تیم‌های ویژه آماده نسوان امدادگر» و فعالیت‌هایشان برای زنان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

«تیم‌های ویژه آماده نسوان امدادگر» و فعالیت‌هایشان برای زنان

 

معمولاً در روزهای نخست حادثه، شرایط مناسبی وجود ندارد و با توجه به برخی ملاحظات، امکان استفاده از تیم‌های توانا در آن روزها نیست، اما در روزهای بعد که شرایط آرام‌تر شد، زنان با حضور در محل حادثه، به انجام ‌وظیفه می‌پردازند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس به نقل از مهرخانه، در تشریح ساختار تشکیلاتی تیم‌های توانا آمده است: دفتر امور زنان جمعيت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ايران، با هدف كاستن از آلام و رنج انسان‌ها و ارتقای كيفيت ارائه خدمات به زنان و كودكان قربانيان سوانح و حوادث، با در نظر گرفتن ملاحظات شرعی و فرهنگی، به تدوين طرح جامع توانا در قالب چهار طرح اجرايي پرداخته است.

 
حسین درویشی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران  با بیان این‌که توانا مخفف واژه‌های «تیم‌های ویژه آماده نسوان امدادگر» است، گفت: طرح توانا براساس توانمندسازی زنان در امداد و نجات شکل ‌گرفته است و به چهار گروه کلی توانا 1، توانا 2، توانا 3 و توانا 4 تقسیم می‌شوند.
 
وی ادامه داد: تیم‌های توانا ۱ شامل تیم‌های تخصصی امدادی زنان شاغل در جمعیت هلال‌احمر و توانا ۲ متشکل از تیم‌های تخصصی امدادی زنان داوطلب در سازمان‌های داوطلبان و جوانان هلال‌احمر است.
 
درویشی با اشاره به اعضای تشکیل‌دهنده دیگر تیم‌های توانا گفت: تیم‌های توانا ۳ شامل تیم‌های تخصصی امدادی زنان شاغل در سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌های دولتی، و تیم‌های توانا ۴ نیز متشکل از تیم‌های تخصصی امدادی زنان در سطح محلات شهرها و روستاها است.
 
تیم‌های توانا چند نفر عضو دارند؟ 
درویشی با اشاره به این‌که از مجموع 54 هزار امدادگر و نجات گری که به‌طور تخصصی آموزش دیده‌اند، حدود 17 هزار نفر زن هستند، اظهار داشت: این زنان در سطوح مختلف امدادگر سوم، امدادگر دوم، امدادگر یکم و نجات‌گر سوم، نجات‌گر دوم و نجات‌گر یکم و تیم ایثار درجه‌بندی می‌شوند.
 
وی افزود: ایثار به داوطلبی اطلاق می‌گردد که ضمن گذراندن مراحل امدادگری و نجات‌گری و کسب چندین مهارت و توانمندی ویژه، اولویت حضور در پایگاه‌های بین‌شهری، دریایی، کوهستانی و... را دارد و علاوه بر حضور در حوادث ملی، توانایی و اولویت حضور در حوادث بین‌المللی را نیز داراست.
 
درویشی بیان کرد: این افراد دوره‌های تخصصی جمعیت هلال‌احمر را گذرانده و داوطلبانه با این ارگان همکاری می‌کنند.
 
زنان چگونه عضو تیم‌های توانا می‌شوند؟
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان این‌که زنانی که علاقه‌مند به عضویت در جمعیت هلال‌احمر هستند باید به شعب جمعیت در سراسر کشور مراجعه کنند، گفت: زنان علاقه‌مند به فعالیت‌های امداد و نجات، پس از عضویت، دوره‌های مقدماتی، کمک‌های اولیه و امداد و نجات و در نهایت دوره‌های تخصصی را می‌گذرانند و پس ‌از آن عضو تیم توانا می‌شوند.
 
حضور تیم حمایت روانی در روزهای سخت هریس و ورزقان
درویشی خاطرنشان کرد: یکی از دوره‌هایی که اعضای تیم‌های توانا می‌گذرانند، دوره حمایت‌های روانی است. پس از وقوع زلزله سال 92 در شهرهای هریس و ورزقان آذربایجان شرقی، تیم‌های توانا، کار کمک‌رسانی و توزیع موادغذایی و حمایت‌های روانی را برعهده گرفتند. این افراد در چادرهایی که در مناطق زلزله‌زده برپاشده بود، با کودکان و بزرگ‌سالان حادثه‌دیده بودند و گفتگو می‌کردند؛ چراکه حوادثی از این نوع بر روی افراد حادثه‌دیده تأثیرات فراوانی می‌گذارد و باور از دست دادن عزیزان و از بین رفتن خانه و کاشانه سخت است و برای کسب آرامش و بازیابی حالت اولیه، نیازمند یاری‌رسانی هستند. 
 
وی بیان کرد: معمولاً در روزهای نخست حادثه، شرایط مناسبی وجود ندارد و با توجه به برخی ملاحظات، امکان استفاده از تیم‌های توانا در آن روزها نیست، اما در روزهای بعد که شرایط آرام‌تر شد، زنان با حضور در محل حادثه، به انجام ‌وظیفه می‌پردازند.
 
عید نوروز و تیم‌های توانا
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر، با اشاره به حضور تیم‌های توانا در عملیات‌های امدادی در عید نوروز گفت: در تعطیلات آغاز سال نو، قبل از ورودی شهرها، تیم‌های توانا با آمبولانس و خودروی نجات مستقر بودند و در هر استان یک پایگاه که زنان اداره می‌کردند، شامل 5 نفر بوده و شیفت‌های آن‌ها تغییر می‌کرد. هم‌چنین در 31 استان نیز تیم‌های جاده‌ای حضور داشتند.
 
حضور تیم‌های توانا در مانورها
درویشی بیان کرد: تیم‌های زنان امدادگر اکنون نیز در مانورها مشارکت داشته و انجام همه مراحل مانور را برعهده دارند. در طول سال، دوره‌های بازآموزی برای آن‌ها برگزار می‌شود تا تمرینی برای آمادگی در مواقع ضروری باشد؛ چراکه ممکن است فراموشی به وجود بیاید. ضمن این‌که این افراد دوره‌های مربوط به امدادگری در تصادفات جاده‌ای، کوهستان و ارتفاع از طریق هلی‌کوپتر را نیز گذرانده‌اند.
 
دوره‌هایی که زنان امدادگر و نجات گر جمعیت هلال‌احمر می‌گذرانند
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر بیان کرد: این دوره‌ها دقیقاً شبیه دوره‌هایی است که مردان می‌گذرانند و توانمندی آن‌ها تفاوتی ندارد؛ به‌ویژه در مانورها و بازآموزی، همه فعالیت‌ها را انجام می‌دهند. 
 
زنان؛ امدادگران خانواده
چندی پیش ناصر چرخ‌ساز رئیس سازمان امداد و نجات نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های آتی این سازمان در خصوص تیم توانا گفت: از مجموع 54 هزار امدادگر و نجات‌گری که به‌طور تخصصی آموزش دیده‌اند، بالغ‌بر 17 هزار نفر خانم هستند.
 
وی با بیان این‌که زنان رکن اصلی هر خانواده هستند، خاطرنشان کرد: مسلماً اگر زنان در یک خانواده از آموزش‌های تخصصی هلال‌احمر بهره گرفته باشند، در هنگام بروز حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی، می‌توانند در درجه اول در سریع‌ترین زمان ممکن امدادگر خانواده خود بوده و در درجه دوم به اطرافیان خدمت‌رسانی کنند.
 
محدودیت‌های جسمی و شرعی برای استفاده از تخصص نجات‌گری زنان در عملیات‌ها
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر کشور با اشاره به برخی محدودیت‌های جسمی و شرعی برای استفاده از تخصص نجات‌گری زنان در عملیات‌ها، فراگیری آموزش‌های تخصصی امداد و نجات را در دستور کار آتی این تیم‌ها عنوان کرد و از پررنگ‌ترشدن نقش تیم توانا در آینده خبر داد.
 
ساعت طلایی چیست؟
به گزارش مهرخانه، در عمليات نجات، دقايق و ساعات اوليه پس از حادثه به‌عنوان زمان طلايی در نظر گرفته می‌شود. مهارت، حضور به‌موقع و سرعت عمل تیم‌های امداد و نجات، می‌تواند از مرگ‌ومیر بیش‌ازحد افراد جلوگيری كند. امداد و نجات يك تخصص است كه از عهده گروه خاصی كه از پيش تعلیم‌دیده‌اند برمی‌آید.
 
تجارب نشان داده است كه فردی كه تجربه و آموزش لازم را در اين زمينه نديده باشد، اگر بخواهد كمكی انجام دهد، ممكن است معضلات بيشتری به‌وجود آورد. 
 
اهداف دوره‌های تیم‌های توانا
در تشریح ساختار تشکیلاتی تیم‌های توانا آمده است: دفتر امور زنان جمعيت هلال‌احمر جمهوري اسلامی ايران، باهدف كاستن از آلام و رنج انسان‌ها و ارتقای كيفيت ارائه خدمات به زنان و كودكان قربانيان سوانح و حوادث، با در نظر گرفتن ملاحظات شرعی و فرهنگی، به تدوين طرح جامع توانا در قالب چهار طرح اجرايی پرداخته است.
 
اهداف دوره نیز شامل موارد زیر است: کمک به گسترش آموزش‌های امداد و نجات و ارتقاء سطح آگاهی اقشار مختلف جامعه در ارتباط با حوادث و سوانح، به‌روز کردن اطلاعات، ارتقای دانش و ميزان آگاهي زنان داوطلب -کمک به یکسان‌سازی سطح آموزش‌ها از طريق برنامه‌های آموزش امداد و نجات در کشور- استفاده بهینه و قابل‌قبول از توانمندي زنان با توجه به روحيه و فيزيولوژی آن‌ها در ارائه خدمات امداد و نجات- تقويت مهارت‌های پرسنل‏، امدادگران و داوطلبان زن به‌منظور شركت در فعالیت‌های امدادی و عام‌المنفعه- امدادرسانی صحيح و به‌موقع به زنان آسیب‌دیده در حوادث با توجه به مسائل فرهنگی، اعتقادی و شرعی- بهبود و ارتقاء سطح پاسخ‌گويی مطلوب به سوانح- تربيت نجات‌گران و امدادگران متخصص به‌منظور بالابردن توان عملياتی و مديريتی در صحنه آسيب.
 

انتهای پیام/غ

 

 
 
شنبه 19 اردیبهشت 1394  4:51 PM
تشکرات از این پست
borkhar
دسترسی سریع به انجمن ها