بررسی تبلت Fast 712 WiFi فراسو
Fast 712 تبلت جدید شرکت فراسو است که بعد از مدل های 711 و 717 به سبد کالای این کمپانی ایرانی اضافه شده و می توان آن را اولین تبلت تولیدی فراسو نیز نامید که با طراحی جدید و با اتکا به نیروی داخلی و منابع متخصص این شرکت، به صورت انبوه وارد بازار کشور شده است. این تبلت رده پایین نسبت به بسیاری از رقبای بینام و نشان چینی کیفیت بالاتری دارد. در ادامه به بررسی کامل این محصول میپردازیم.
فراسو چند ماه قبل، از جدیدترین خط تولید خود در کارخانجات پرند بهره برداری نمود. خط تولید جدید موسوم به SMT-JUKI امکان تولید انبوه مدل های مختلف گیرندهی دیجیتال و همچنین تبلت های متنوع و مدل های جدید لوازم جانبی کامپیوتر از قبیل ماوس و کیبورد را فراهم می نماید. در این بین سومین و جدید ترین مدل تبلت فراسو تحت عنوان Fast 712 Wi-Fi معرفی و وارد بازار شد.
طراحی و سختافزار
در اولین نگاه به تبلت Fast 712 فراسو متوجه شباهت بالای آن با آیپد مینی اپل میگردید، با این تفاوت که در این دستگاه اندرویدی خبری از دکمه معروف خانه در ابزارهای مبتنی بر iOS نیست. محافظی که روی نمایشگر کشیده شده به خوبی محافظ گوریلا گلس که در اکثر ابزارهای لمسی امروزی مورد استفاده قرار میگیرد، نیست و با اندکی فشار بر روی نمایشگر تاثیر گذاشته و رنگها را به هم میریزد. البته از آنجایی که با یک تبلت ارزان قیمت حدود ۵۰۰ هزار تومانی روبرو هستیم نباید انتظارات تبلتهای پرچمدار را از آن داشته باشیم.
بدنه پشتی دستگاه از جنس آلومینیوم ساخته شده است. در پایین بدنه پشتی، منافذ مربوط به دو اسپیکر استریو قابل مشاهده هستند. در وسط آنها کلمه Farassoo و کمی بالاتر در مرکز بدنه لوگوی برند Fast که فراسو برای تبلتهای خود به کار میبرد، دیده میشود. در بالای بخش آلومینیومی که طرح خاصی نیز دارد، یک نوار از جنس پلاستیک قرار گرفته که دوربین دستگاه نیز بر روی آن جاسازی شده است.
همان طور که گفتیم طراحی بخش جلویی دستگاه شباهت بالایی به آیپد مینی دارد. حاشیههای دور نمایشگر نسبتا ضخیم هستند و در بالا دوربین جلو قابل تشخیص است. در سمت راست دوربین جلو نیز چراغ LED مربوط به وضعیت شارژ و باتری و اطلاعرسانیها تعبیه شده است. در لبه بالایی و دقیقا در راستای چراغ اطلاعرسانیها، دکمه پاور/قفل صفحه وجود دارد که کمی دسترسی به آن نیز دشوار است. در میانه لبه بالایی یک میکروفون و در سمت چپ آن جک 3.5 میلیمتر هدفون قرار گرفته است.
فریم تبلت 712 فراسو دقیقا شبیه فریمی است که در آیپد مینی مورد استفاده قرار گرفته شده و با 8.8 میلیمتر جزو تبلتهای نازک موجود در بازار محسوب می شود.
میتوان کیفیت مواد به کار رفته در ساخت این تبلت را خوب توصیف کرد چرا که علاوه بر بدنه فلزی در پشت، لبههای کناری دستگاه نیز احتمالا از جنس پلیکربنات ساخته شدهاند، با این حال در چیدمان آنها و قرار گیری قطعات در کنار هم، اندکی کم دقتی را شاهد هستیم. به عنوان مثال درگاه حافظه در لبه سمت چپ دارای درپوشی است که کمی روی بدنه کج میایستد. یا مثلا بدنه چندان سفت و محکم کیپ و چفت نشده و حتی از برخی زوایا نور نمایشگر از درز میان بدنه پشتی و لبهها به بیرون درز میکند.
در لبه سمت راست فقط شاهد دکمههای تغییر حجم صدا هستیم و در لبه پایینی نیز یک درگاه microUSB برای شارژ دستگاه و انتقال اطلاعات قرار گرفته است. فراسو در داخل جعبه این تبلت یک کاور طرح چرم با دوخت نه چندان مناسب را قرار داده که از لحاظ بصری چندان جذاب نیست. حتی محل قرارگیری درگاهها نیز به درستی در این کاور در نظر گرفته نشدهاند. یک دستمال نرم برای تمیز کردن تبلت، شارژر، کابل و دفترچه راهنما از دیگر متعلقات تبلت Fast 712 فراسو محسوب میگردند.
مشخصات فنی Fast 712 فراسو
- صفحه نمایش 7.85 اینچ از نوع IPS LCD با رزولوشن 1024 در 768 پیکسل و تراکم 163 پیکسل بر اینچ
- پردازنده 4 هسته Cortex-A9 با فرکانس 1.42 گیگاهرتز ساخت راکچیپ به همراه گرافیک Mali 400MP
- حافظه رم 1 گیگابایت
- حافظه ذخیره سازی 6 گیگابایت
- دوربین جلو 1.9 مگاپیکسل، دوربین پشت 5 مگاپیکسل بدون فلش با فوکوس خودکار
- سیستم عامل اندروید 4.2.2 آبنبات پاستیلی خام با لانچر فراسو
- ابعاد 256 در 171 در 9.5 میلی متر
- وزن 380 گرم
- GPS و درگاه سیمکارت ندارد و از حافظه microSD تا 32 گیگابایت پشتیبانی میکند
- دارای 13 سنسور: Accelerometer Distance،Proximity، Light،Compass Magnetic، Compass Orientation، Gyroscope،Pressure، Temperature، Rotation Vector، Gravity، Linear Acceleration، Orientation، Corrected Gyroscope
- باتری 4400 میلیآمپرساعت
- قیمت پانصد و سی و نه هزار تومان
این تبلت فراسو از معدود تبلتهای موجود در بازار است که در رنج قیمتی خود ، دارای 13 سنسور داخلی است که آن را تبدیل به وسیلهای هوشمند میکنند: براساس اعلام فراسو سنسور های حرکتی در جهتها و حالتهای مختلف، سنسور نور، قطب نما، شتاب سنج از سنسورهای مهم در این تبلت به شمار میروند. در مجموع میتوان گفت که این تبلت از مواد باکیفیتی ساخته شده و ظاهر زیبایی دارد. البته میتوان برخی ایرادات جزئی را در ساخت آن مشاهده کرد که با توجه به قیمت مناسب این دستگاه قابل چشمپوشی هستند.
نمایشگر تبلت Fast 712 فراسو
Fast 712 از یک نمایشگر 7.85 اینچی نوع IPS بهره میبرد که دارای رزولوشن 1024 در 768 است. این رزولوشن در چنین ابعادی منجر به تراکم 163 پیکسل بر اینچ میگردد.
استفاده از پنل IPS باعث شده تا زاویه دید آن مناسب باشد و در زوایای مختلف شاهد به هم ریختگی رنگها نباشیم، اما رزولوشن پایین آن کمی در استفاده بلندمدت آزاردهنده است. تراکم پیکسلی 163 پیکسل بر اینچ باعث میشود تا استفاده از این تبلت برای مطالعههای طولانی چندان مناسب نبوده و باعث آزار چشمانتان گردد. کنتراست تصویر در حد متوسط است و دقت نمایش رنگها خوب است. روشنایی تصویر فوقالعاده نیست، اما میتوانید برای کار با آن در زیر تابش مستقیم نور خورشید حساب کنید. به طور کلی برای یک تبلت پایینرده نمایشگر قابل قبولی را شاهد هستیم که به جز رزولوشن پایین نقطه ضعف عمدهای ندارد.
اما لایه محافظی که روی نمایشگر قرار گرفته نوعی تلق پلاستیکی است که استحکام بالایی ندارد. هر از گاهی نیز رطوبت در زیر آن جمع میشود که کمی آزاردهنده است.
اسپیکر
فست 712 مجهز به دو اسپیکر استریو در پشت دستگاه است. منافذ اسپیکر به زیبایی در پشت دستگاه در قسمت پایین جا خوش کردهاند.این اسپیکرها حجم و کیفیت صدای مناسبی دارند و به راحتی نیازهای چندرسانهای کاربر را پاسخگو هستند. البته در مواقعی که حجم صدا را در بیشترین حالت خود قرار میدهید، کمی کیفیت صدا افت میکند. در مجموع اسپیکرهای این تبلت یکی از نقاط قوت آن محسوب میگردند.
نرمافزار
فراسو از اندروید ۴.۲.۲ بر روی این تبلت بهره برده است. نسخه اندروید به کار رفته در این تبلت شباهت زیادی به اندروید خام یا سیانوژن دارد. بسیاری از اپلیکیشنهایی که در رامهای سفارشی سیانوژن دیدهایم در این تبلت نیز مشاهده میشوند و منوی تنظیمات نیز تفاوتهایی جزئی با اندروید خام دارد. فراسو به جای آن که پوسته سفارشی خود را بر روی این تبلت اعمال کند به استفاده از یک لانچر اختصاصی بسنده کرده که تنها تفاوتش با اندروید خام شکل دکمه منو است که با لوگوی فراسو جایگزین گشته است. همچون تبلتهای نکسوس در صورتی که انگشت خود را در سمت راست نمایشگر از نوار نوتیفیکیشنها به پایین بکشید با منوی تنظیمات مواجه میشوید و اگر همین کار را در نیمه سمت چپ تکرار کنید منوی اطلاعرسانیها به نمایش درمیآید.
فراسو یک اپلیکیشن بومی که خودش توسعه داده را در نرمافزار این تبلت به صورت پیشفرض قرار داده است. اپ نیوز گردی که یک فید ریدیر اخبار در زمینههای مختلف است با طراحی کاربر پسند میتواند مورد استفاده علاقهمندان به اخبار و دنبالکنندگان مقالات خبرگزاریها قرار گیرد. همچنین امکان افزودن فیدهای جدید نیز در این اپلیکیشن وجود دارد. از اپلیکیشنهای جذاب دیگر میتوان از یک برنامه مدیریت فایل ساده، یک اپلیکیشن برای سازماندهی کتابها و فایلهای PDF و یک اپلیکیشن برای ویرایش فیلم نام برد. همچنین قابلیتی شبیه به میراکست نیز با نام WiDisplay در آن تعبیه شده است.
دوربین
فراسو از یک سنسور 5 مگاپیکسل در تبلت فست 712 استفاده کرده است. اصولا دوربین تبلتها کاربرد آنچنانی ندارد و اکثر کاربران ترجیح میدهند تا برای عکاسی از دوربین دیجیتال یا تلفن هوشمند خود استفاده کنند. بنابراین کمپانیهای سازنده عموما از دوربینهای قوی بر روی تبلتها استفاده نمیکنند.
تصاویر ثبت شده با دوربین تبلت کیفیت مناسبی ندارند. عدم بهرهگیری از فلش نیز مزید بر علت شده تا شما را از عکاسی باکیفیت با آن منصرف کند. اما اگر کاربرد دوربین تبلت را به اسکن کردن اسناد از طریق دوربین محدود کنیم، میتوان گفت که دوربین Fast 712 میتواند کاربردی باشد. فوکوس خودکار عملکرد دقیقی ندارد و ویدئوهای ضبط شده با این دوربین نیز چنگی به دل نمیزنند.
فست 712 در جلو نیز یک دوربین 1.9 مگاپیکسلی برای مکالمات ویدئویی دارد. این دوربین برای ارتباطات تصویری مناسب بوده و به راحتی میتوان از آن در اپلیکیشنهایی چون Hangouts، اسکایپ و... استفاده کرد.
عملکرد و قدرت پردازشی
Fast 712 به یک سیستم-روی-یک-چیپ ساخت راکچیپ، کمپانی بزرگ چینی تولیدکنندهی نیمه هادی، تجهیز شده است. معمولا اغلب تبلتهای چینی از پردازنده و برد اصلی این شرکت بهره میبرند و فراسو نیز ترجیح داده از SoC همین کمپانی در تبلت خود استفاده کند. این SoC دارای یک CPU چهار هستهای است که با حداقل فرکانس 312 مگاهرتز و حداکثر فرکانس 1.42 گیگاهرتز کار میکند. هستههای این پردازنده براساس معماری Cortex-A9 شرکت آرم طراحی شدهاند. گرافیک این SoC نیز Mali 400MP است. Mali 400MP4 از فناوری OpenGL ES 2.0 پشتیبانی میکند. این تبلت از 1 گیگابایت حافظه رم برخوردار است. شاید پردازندهی 4 هستهای بکار رفته در این تبلت سریعترین نباشد، اما برای یک تبلت رده میانی، مناسب است و از پس اجرای اکثر نرم افزارها و بازیهای حال حاضر اندروید بر میآید.
این تبلت 6 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی دارد و از کارت حافظه microSD نیز پشتیبانی میکند.
فست 712 عملکرد مناسبی را از خود نشان داده و منوها و وبگردی در آن تقریبا نرم و روان صورت میگیرد، البته در پردازشهای سنگینتر یا چندوظیفگی لگ و تاخیر را مشاهده خواهید کرد. حتی بازیهای نسبتا سنگین نیز بر روی آن قابل اجرا هستند و فقط گهگاه وقتی سیستم تحت فشار قرار میگیرد، بدنه آن داغ میشود. این تبلت برای بازی و کارهای سنگین ساخته نشده و این موضوع را میتوان از قیمت آن نیز متوجه شد. بنابراین از آن میتوانید برای وبگردی، اجرای اپلیکیشنهای مختلف و بازیهای سبک بهره ببرد.
باتری
تبلت Fast 712 فراسو مجهز به یک باتری 4,400 میلی آمپر ساعتی است که برای یک تبلت 7.85 اینچی میان رده، بد نیست. در آزمایش اول یک ویدیو با رزولوشن 720p و فرمت MKV را در شرایطی که همه شبکههای بی سیم شامل وای-فای و بلوتوث خاموش بودند و شدت روشنایی صفحه نیز روی 50 درصد تنظیم شده بود، به صورت مداوم پخش کردیم تا تبلت خاموش شود. در این آزمایش تبلت فراسو توانست مدت زمان 6 ساعت و 50 دقیقه را دوام بیاورد. اما نکته عجیب در این تبلت، طول عمر بسیار پایین باتری در حالت استندبای بود. دلیل این امر بیشتر به ایرادات نرمافزاری وشاید سختافزاری تبلت باز میگردد.میتوان گفت که باتری این تبلت در حد متوسط است و در استفاده معمولی کاربر را راضی نگه میدارد.
جمعبندی
فراسو یکی از خوشنامترین کمپانیهای ایرانی است که با ارایه محصولات با کیفیت در شاخههای مختلف مخصوصا لوازم جانبی کامپیوتر به خوبی در بازار کشور شناخته شده است. هرچند این کمپانی در دنیای تبلتها و ابزارهای قابل حمل، تازه وارد به شمار میرود اما تبلت Fast 712 آنها که در داخل کشور نیز اسمبل میشود از کیفیت ساخت قابل قبولی برخوردار است و به لطف طراحی ظاهری زیبا و بدنه با کیفیت آن میتوان به خوبی با تبلتهای میان رده بازار که عموما از بدنه پلاستیکی بهره میبرند رقابت کند.اما از یک تبلت میانرده نمیتوان انتظار سختافزار قدرتمند را داشت و Fast 712 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
مهمترین ایراد این محصول مربوط به نرمافزار آن است. چرا که این نرمافزار آنطور که باید و شاید با سختافزار دستگاه هماهنگ نشده و نیاز به بهینه سازیهای بسیاری دارد. این تبلت به لطف استفاده از پردازنده چهار هستهای، سنسورهای متنوع، نمایشگر IPS، دوام باتری نسبتا مناسب و ظاهر زیبا و ضخامت بسیار کم در کنار پشتیبانی مناسب از طرف شرکت سازنده ایرانی آن، به یکی از بهترین تبلتهای میان رده بازار تبدیل شده است که در کنار خود رقبای زیادی از کشور چین و تحت برندهای متفاوتی میبیند. اگر در کیفیت مونتاژ این تبلت دقت بیشتری خرج شود میتوان انتظار سلطه این محصول ساخت داخل را بر رقبای بینامونشان چینی داشت. حقیقتا تولید محصولاتی نظیرتبلت Fast 712 در ایران که به راحتی از حداقل استانداردهای لازم در این شاخه از محصولات برخوردار است و درکنارکیفیت با لیبل قیمتی مناسب بهبازار عرضه میشود موجب خرسندی کاربران ایرانی میشود آنچنان که بسیاری از متخصصان شایسته ایرانی نیز در فرصتهای شغلی مناسب ایجاد شده قادر به عرضه دانش خود در این زمینه میشوند.
نقاط قوت
- بدنه با کیفیت آلومینومی
- طراحی زیبا
- صفحه نمایش IPS LCD با زاویه دید وسیع
- اسپیکرهای قوی
- پردازنده میانرده قدرتمند
نقاط ضعف
- عدم همخوانی نرمافزار با نسبت تصویر ۴:۳ نمایشگر
- طول عمر کم باتری در حالت استندبای
- رزولوشن پایین صفحه نمایش و عدم تعبیه پوشش ضد خش بر روی آن
منبع : zoomit.ir