یازدهمین، فردی که به اسلام ایمان آورد
فاطمه بنت اسد
فاطمه بنت اسد، مادر امیرالمؤمنین (ع) در نزد پیامبر اسلام بسیار محترم بودند و ایشان از فاطمه به عنوان " مادر یاد می کردند. در سخنی از پیامبر اکرم(ص) است که می فرمانید: : « همانا، هیچ کس بعد از ابوطالب، مانند فاطمه به من نیکی نکرد.» این بانوی مکرمه 11 دهمین فردی است که اسلام ایمان آورد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، فاطمه بنت اسد، مادر علی(ع) از پیشگامان اسلام بود. در آن هنگام که ابوطالب از پیامبر(ص) سرپرستی می کرد، فاطمه بنت اسد برای پیامبر(ص) همچون مادری مهربان بود. فاطمه تا آخرین توانش به پیامبر(ص) خدمت نمود و پس از ظهور اسلام از نخستین افرادی بود که به اسلام ایمان آورد.
هنگامی که فاطمه در مدینه از دنیا رفت و علی(ع) خبر وفات او را به پیامبر (ص) داد. پیامبر(ص) گریه کرد و فرمود: « خدا! فاطمه را بیامرزد که تنها مادر تو نبود، بلکه برای من نیز مادری مهربان بود.» آنگاه عمامه و پیراهن خود را به علی(ع) داد و فرمود: « اینها را بگیر و او را با اینها کفن کن.».
پیامبر(ص) بر او نماز خواند و در دفن او شرکت نمود و او را تلقین داد و قبل از دفن، در قبرش خوابید و فرمود: « قبر فاطمه، باغی از باغ های بهشت گردید.»1
ابن ابی حدید می نویسند: « فاطمه بنت اسد، در آغاز اسلام، مسلمان شد2 و یازدهمین نفری بود که به اسلام گروید.
پیامبر(ص) بسیار به او احترام می کرد و او را " مادر" می خواند، او هنگام وفات، پیامبر (ص) را وصی خویش قرار داد و پیامبر(ص) وصیت او را پذیرفت و بر جنازه او نماز خواند و در قبر او خوابید و با پیراهن خود، او را کفن کرد.
از پیامبر(ص) پرسیدند: « شما درباره هیچ کس اینگونه رفتار نکردید که با فاطمه کردید؟» پیامبر(ص) در پاسخ فرمودند: « همانا، هیچ کس بعد از ابوطالب، مانند فاطمه به من نیکی نکرد.»
-------------------
-
بصائر الدرجات، ص 257
-
به عقیده شیعیان فاطمه بنت اسد، مادر امام علی(ع) یکتاپرست بود و هرگز مشرک نبود.
گروه دین و اندیشه طنین یاس
انتهای پیام/ غ
یک شنبه 13 اردیبهشت 1394 6:37 PM
تشکرات از این پست
borkhar