0

مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

 
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1394 
تعداد پست ها : 6840
محل سکونت : سوادکوه

مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

 

اهمیت احسان به والدین4

 

احسان به پدر و مادر بعد از پرستش خداوند

 

اینکه بعد از امر به عبادت خداوند، نیکی به پدر و مادر ذکر شده است، به چند جهت است.
اوّل نعمتهای خداوند، بالاترین نعمتها بر بنده است و بعد از پروردگار عالم، پدر و مادر، سبب وجود فرزند هستند.
دوم خداوند، مؤثّر واقعی و حقیقی در وجود انسان است و پدر و مادر به حسب ظاهر در وجود او مؤثّرند.
در جایی که مؤثّر حقیقی ذکر شده است، بعد از آن، مؤثّر ظاهری ذکر می شود.
سوم خداوند، در مقابل نعمتهایش از بنده اش چیزی نمی خواهد. پدر و مادر هم در مقابل نعمت خود، از فرزند چیزی طلب نمی کنند؛ حتی پدر و مادر غیر مسلمان به فرزند خود مهربانی می کنند. لذا این نعمت آنها شبیه نعمت خداوند است.
چهارم خداوند نعمت خود را از بنده اش دریغ نمی کند؛ اگر چه بنده دارای گناهان زیاد باشد؛ همچنین پدر و مادر، فداکاری های خود را از فرزند دریغ نمی دارند، اگر چه به آنها بد کرده باشد.
پنجم پدر مهربان، در مال فرزند تصرف می کند تا سود بیشتری عاید فرزندش شود و از ضایع شدن مال او جلوگیری می کند. خداوند نیز اعمال عبادی بنده اش را از آفت دور می سازد و زیاد می کند و اعمال فانی او را جاودانی می سازد.
ششم نعمت وجود خداوند، بالاتر از نعمت پدر و مادر است و با دلیل و برهان، ثابت می شود؛ امّا نعمت والدین از جهت ضرورت، معلوم و مشهود است؛ امّا در مقایسه به نسبتِ نعمت خداوند، کم است.(9)

 

2. وَ اعْبُدُوا اللّه وَ لا تُشْرِکوا بِهِ شَیئاً و بِالْوالِدَینِ اِحْساناً.(10)
و خداوند را بپرستید و هیچ چیز را شریک او قرار ندهید، و به پدر و مادر نیکی کنید.

 

خداوند متعال، نخست، مردم را به عبادت و بندگی پروردگار، دعوت می کند. سپس به حقّ پدر و مادر اشاره می کند که نسبت به آنها نیکی کنید.
حقّ پدر و مادر، از مسائلی است که در قرآن مجید، بسیار روی آن تکیه شده است و در چند مورد، در قرآن بعد از دعوت به توحید قرار گرفته است.
از این تعبیرهای مکرّر استفاده می شود که میان این دو، ارتباط و پیوندی است؛ چون بزرگترین نعمت، نعمت هستی و حیات است که در درجه اوّل، از ناحیه خداست و در مراحل بعد به پدر و مادر بر می گردد. پس ترک حقوق پدر و مادر، همدوش شرک به خداست.

 

3-. ألاّ تُشْرِکوا بِهِ شَیئاً وَ بِالْوالِدَینِ اِحْساناً.(11)
چیزی را شریک خدا قرار ندهید، و به پدر و مادر نیکی کنید

 

پروردگار عالم، از تحریم شرک شروع کرده است که در واقع، سرچشمه همه مفاسد اجتماعی و محرّمات الهی است و بعد بلافاصله، بعد از مبارزه با شرک، حقّ پدر و مادر در دستورهای اسلامی آمده است. در این آیه به جای تحریمِ آزار پدر و مادر (که هماهنگ با سایر تحریمهای این آیه است) موضوع احسان و نیکی کردن ذکر شده؛ و جالب تر اینکه کلمه احسان به وسیله «ب» متعدی شده و آمده: و «بالوالدین احسانا» که معنای آن، نیکی کردن به طور مستقیم و بدون واسطه است. این آیه تأکید می کند که موضوع نیکی به پدر و مادر، آن قدر اهمّیت دارد که شخصاً و بدون واسطه به آن اقدام شود.

 

4-. وَ قَضی رَبُّک اَلاّ تَعْبُدُوا اِلاّ اِیاهُ وَ بِالْوالِدَینِ اِحْساناً.(12) پروردگارت فرمان داده جز او را نپرستید و به پدر و مادر، نیکی کنید.

 

در این آیه هم خداوند متعال بعد از فراخواندن به اصل توحید، به یکی از اساسی ترین تعلیمات انسانی انبیا، یعنی نیکی به پدر و مادر اشاره می کند. که «قضی»، مفهوم مؤکدتری از «امر» دارد و فرمان قطعی و محکم را می رساند و قرار دادن توحید در کنار نیکی به پدر و مادر، تأکیدی است بر اهمّیت این دستور اسلامی.
مطلق بودن احسان که هرگونه نیکی را در برمی گیرد و همچنین اطلاق والدین که مسلمان و کافر را شامل می شود، اینها همه تأکید در این مسئله را می رساند و نکره بودن احسان در این گونه موارد (احساناً) برای بیان عظمت آیه می آید.
قرطبی در تفسیر خود، در ذیل آیه شریفه 23 سوره اسراء شانزده مسئله را بیان کرده که ما بعضی از آنها را به طور اختصار بیان می کنیم:
1- کلمه «قضی» در آیه به معنای امر و لزوم و وجوب است. پس «قضی» به معنای امر است و خداوند، امر فرموده که نسبت به پدر و مادر، احسان و نیکی کنید.
2- در این آیه شریفه، خداوند سبحان به عبادت و توحید امر فرموده و نیکی به پدر و مادر را قرین این امر مهم قرار داده؛ کما اینکه شکر والدین را قرین شکر خودش قرار داده است.
ان اَشکر لی و لوالدیک الی المصیر.
و در روایتی آمده است:

 

سئلت النبی صلی الله علیه و آله : «أی العمل احبّ الی اللّه عزّ و جلّ؟» قال: (الصلاة علی وقتها)، قال: (ثم ای؟)، قال: (ثم برّ الوالدین)، قال: (ثم ای؟)، قال: (الجهاد فی سبیل الله)؛ فأخبر صلی الله علیه و آله اَن برّ الوالدین أفضل الأعمال بعد الصلاة التی هی أعظم دعائم الاسلام، و رتّب ذلک «ثم» التی تعطی الترتیب و المهلة

 

شخصی از پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) سئوال کرد
«محبوبترین عمل نزد خداوند متعال کدام است؟». فرمود
«خواندن نماز در وقت خودش و بعد از آن، نیکی به پدر و مادر و بعد از آن، جهاد در راه خدا است»؛ و پیامبر صلی الله علیه و آله خبر داد که نیکی به پدر و مادر، افضل اعمال است بعد از نماز که نماز از بزرگترین ارکان اسلام است.
3- از نیکی به پدر و مادر و احسان نسبت به آنان، این است که فرزند، آنان را دشنام نگوید و مورد عاق قرار ندهد که این عمل، از گناهان کبیره محسوب می شود.
4- نیکی و احسان به پدر و مادر، فقط به این نیست که آنها مسلمان باشند، بلکه اگر کافر هم باشند، باید به آنها مهربانی نمود.
5- محبّت و مودّت به والدین در سن پیری باید بیشتر باشد، چون در این زمان به نیکی فرزند بیشتر نیاز دارند.
6- گرچه در این آیه خطاب به نبی اکرم صلی الله علیه و آله است؛ ولی مراد، امّت پیامبر صلی الله علیه و آله است.
7- در این آیه، خداوند، تربیت فرزند را متذکر شده تا تذکری باشد برای فرزند که پدر و مادر در تربیت او زحمت و مشقّت های زیادی متحمّل شده اند.
اهمّیت این موضوع تا آنجاست که هم قرآن و هم روایات، توصیه می کنند که اگر پدر و مادر کافر هم باشند، رعایت احترام آنها لازم است:

 

وَ اِنْ جاهَداک عَلی اَنْ تُشْرِک بِی ما لَیسَ لَک بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما وَ صاحِبْهُما فِی الدُّنْیا مَعْرُوفَاً.(13)

 

اگر آنها به تو اصرار کنند که مشرک شوی، اطاعتشان مکن؛ ولی در زندگی دنیا به نیکی با آنها معاشرت نما.

 

L وَ وَصَّینَا الاْنْسانَ بِوالِدَیهِ حُسْناً. (14) ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند.

💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  12:25 AM
تشکرات از این پست
salma57 ria1365 shirdel2 zinab84 liasam omiddeymi1368 nargesza
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1394 
تعداد پست ها : 6840
محل سکونت : سوادکوه

مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

 

اهمیت احسان به ولدین 5

 

خداوند متعال، نیکی به پدر و مادر را به صورت یک قانون کلّی برای همه انسانها بیان می کند. لذا تعبیر به انسان در این آیه می فهماند که این قانون، مخصوص مؤمنان نیست؛ بلکه بر همه انسانهاست احترام و نیکی به آنها را در برنامه زندگی خود قرار دهند، هر چند با این اعمال هرگز نمی توانند دِین خود را به آنها ادا کنند.
در دنبال این آیه برای اینکه تصوّر نشود که پیوند با پدر و مادر می تواند بر پیوند انسان با خدا حاکم گردد، یک استثنا را در این زمینه روشن شده که:
وَ اِنْ جاهَداک لِتُشْرِک بی ما لَیسَ لَک بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما.(15) اگر آنها (پدر و مادر) تلاش کنند که برای من شریکی قائل شوی که بر آن علم نداری، از آنها اطاعت مکن.
در شأن نزول آیه مذکور آمده است که سعد وقّاص، نسبت به مادر خود خیلی مهربان بود و به او نیکی می کرد. وقتی که خورشید تابناک اسلام ظاهر شد، سعد هم از کسانی بود که برخلاف آیین مادرش بتها را ترک کرد و مسلمان شد؛ ولی باز هم به خدمت و نیکی به مادرش ادامه می داد؛ امّا مادرش که از مسلمان شدن فرزندش ناراحت شده بود، هر چه اصرار کرد که پسرش دست از اسلام بردارد، سودی نبخشید. او سرانجام دست به ابتکار تازه ای زد.
مادر سعد، وقتی دید پسرش از اسلام بر نمی گردد، ولی نسبت به او خیلی مهربان است، از راه تحریک عواطف او وارد شد و دست به اعتصاب غذا زد و دیگر نه آب می آشامید و نه غذا می خورد.
روز اوّل و دوم گذشت و چیزی نخورد و چون از گرسنگی بی حال شد، گفت: فرزندم! اکنون که از اسلام بر نمی گردی، من چیزی نمی خورم تا بمیرم. آن وقت مردم تو را ملامت کنند که باعث مردن مادرت شده ای.
سعد که نور اسلام در دلش تابیده بود و سخت به اسلام علاقه داشت، با لحنی جدّی گفت: مادر جان! اگر صد جان داشته باشی و در اثر غذا نخوردن همه آنها را از دست بدهی و بمیری، من دست از اسلام بر نمی دارم.

مادر سعد وقتی این استقامت فرزندش را در راه اسلام مشاهده کرد، اعتصاب خود را شکست و آب و غذا خورد. آن گاه این آیه نازل شد.(16)
اساس دعوت انبیا بر این است که انسانها را به توحید و خداشناسی دعوت کند و آنها را از پرستش غیرخدا بپرهیزند. در مقام و عظمت پدر و مادر می بینیم که خداوند، در چند جا پس از دستور به یکتاپرستی، مسئله نیکی به پدر و مادر را پیش می کشد و به آن فرمان می دهد.
پی نوشت ها :
🌹1- سوره اسراء(17)، آیه 23.🌹 2- سوره عنکبوت(29)، آیه 8.🌹 3- بحارالأنوار، ج 71، ص 81.🌹 4- همان، ص 65.🌹 5- سوره شعراء(26)، آیه 88 - 89.🌹 6- البته منظور ما آن است که والدین، فرزندان خود را از محیط خانواده دور نگه دارند و مراقب تعلیم و تربیت آنها نباشند، و گر نه سپردن فرزندان به کودکستان، در صورتی که منافاتی با نظارت و تربیت پدر و مادر نداشته باشد، اشکالی ندارد.🌹 7- احترام به پدر و مادر، زمانی از قداست برخودار است که بر پایه اسلام و به نیت رضای الهی انجام گیرد، نه اینکه خدای ناکرده طمع مال دنیا و محروم نماندن از ارث به والدین احترام و احساسات ظاهری نشان دهد.🌹 8- سوره بقره (2)، آیه 83.🌹 9- تفسیر فخر رازی، ج 1، ص 100.🌹 10- سوره نساء (4)، آیه 36.🌹 11- سوره انعام (6)، آیه 151.🌹 12- سوره اسراء (17)، آیه 23.🌹 13- سوره لقمان (31)، آیه 15.🌹 14- سوره عنکبوت (29)، آیه 8.🌹 15- سوره عنکبوت (29)، آیه 8.🌹 16- مجمع البیان، ج 8، ص 430 (ذیل آیه 7 سوره عنکبوت).🌹

💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  12:42 AM
تشکرات از این پست
salma57 ria1365 shirdel2 zinab84 liasam omiddeymi1368 nargesza
farhad6067
farhad6067
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1393 
تعداد پست ها : 822
محل سکونت : رشت

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

احترام به والدین از دیدگاه قرآن

  

آسمونی: پدر و مادر به عنوان دو انسان فداکار و زحمتکش که تمام بار مسئولیت‌های مربوط به تربیت فرزند را بر دوش دارند، در نزد خداوند از جایگاه منحصر به فردی برخوردار هستند به طوری که در چندین آیه قرآن کریم، بر لزوم اطاعت و تکریم آنها فرمان داده شده است و ذات باری تعالی نام آنان را در ردیف نام خود قرار داده و بر رعایت مقام و منزلت آنها تأکید نموده است.

جایگاه تکریم پدر و مادر در نزد خداوند

احسان و تکریم به پدر و مادر از جایگاه بسیار بلندی برخوردار است و خداوند همواره پس از بیان حکم وجوب پرستش خدای یگانه، به احترام و تکریم پدر و مادر اشاره کرده و حکم می‌کند: و بالوالدین احسانا (بقره آیه ۸۳ و نیز نساء آیه ۳۶)

قرآن در آیه ۸۳ سوره بقره احسان به پدر و مادر را به عنوان پیمان خداوند با بنی اسرائیل یاد کرده است و می‌فرماید: و اذ اخذنا میثاق بنی اسرائیل لاتعبدون الاالله و بالوالدین احسانا؛ و هنگامی که از بنی اسرائیل پیمان و عهد گرفتیم که جز خدا را نپرستند و به پدر و مادر احترام گذارند و احسان و نیکی کنند.

در این آیه و نیز در چهار مورد دیگر از جمله در سوره اسراء آیه ۲۳ هنگامی که خداوند به مردمان فرمان می‌دهد که تنها او را بپرستند، بی‌درنگ حکم و فرمان احسان و نیکی به پدر و مادر را مطرح می‌سازد که بیانگر میزان اهمیت و جایگاه احسان به پدر و مادر در پیشگاه خداوند است. به این معنا که پرستش خدای یگانه و احسان به والدین در کنار هم آمده تا مردمان از جایگاه پدر و مادر آگاه شوند.

اگر خداوند به عنوان آفریدگار و پروردگار می‌بایست پرستش شود، پدر و مادر نیز به عنوان واسطه فیض وجود و نعمت‌های خداوندی بر انسان، باید مورد احترام و احسان قرار گیرند.

از این رو خداوند امور چندی را که می‌تواند نسبت به خدا و پدر و مادر به جا آورده شود در کنار هم می‌آورد. به سخن دیگر اگر عبودیت و پرستش کسی غیر از خدا جایز بود آن شخص همان والدین هستند و از آن جایی که چنین امری کفر و شرک است خداوند فرمان می‌دهد که به جای پرستش ایشان در حق آنان احسان شود. احسان، برترین حالتی است که پس از پرستش قرار دارد.

آیات احترام به تمام پدران و مادران :

در آیات به انسان‌ها سفارش شده است که نسبت به پدر و مادر احترام و احسان کنند و نگفته است که ای مسلمان‌ها به پدر و مادر خود احترام کنید:

«وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ حُسْناً»

و از طرف مادران و پدران هم احترام آنها اختصاصی به پدران و مادران مسلمان ندارد بلکه هر کس که پدر و مادر است، باید مورد احترام فرزندان قرار گیرد؛ چون در آیات سخن از «والدین» است بدون هیچ قیدی به ایمان و اسلام.

در احادیث، در مورد احسان به والدین بسیار سفارش شده و از آزردن آنان نکوهش به عمل آمده است:

پاداش نگاه رحمت به والدین، حج مقبول است. رضایت آن دو رضاى الهى و خشم آنان خشم خداست. احسان به پدر و مادر عمر را طولانى مى‏کند و سبب مى‏شود که فرزندان نیز به ما احسان کنند.

در احادیث آمده است: حتّى اگر تو را زدند، تو «افّ» نگو، خیره نگاه مکن، دست بلند مکن، جلوتر از آنان راه نرو، آنان را به نام صدا نزن، کارى مکن که مردم به آنان دشنام دهند، پیش از آنان منشین و پیش از آنکه از تو چیزى بخواهند به آنان کمک کن.

مردى مادرش را به دوش گرفته طواف می داد، پیامبر را در همان حالت دید، پرسید: آیا حقّ مادرم را ادا کردم؟ فرمود: حتّى حقّ یکى از ناله ‏هاى زمان زایمان را ادا نکردى.

از پیامبر اکرم صلى اللَّه علیه و آله سؤال شد: آیا پس از مرگ هم احسانى براى والدین هست؟ فرمود: آرى، از راه نماز خواندن براى آنان و استغفار برایشان و وفا به تعهّداتشان و پرداخت بدهی هایشان و احترام دوستانشان.

مردى از پدرش نزد پیامبر شکایت کرد. حضرت پدر را خواست و پرسش نمود، پدر پیر گفت: روزى من قوى و پولدار بودم و به فرزندم کمک مى‏ کردم، امّا امروز او پولدار شده و به من کمک نمى‏ کند. رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله گریست و فرمود: هیچ سنگ و شنى نیست که این قصه را بشنود و نگرید! سپس به آن فرزند فرمود: «انت و مالک لابیک» تو و دارایى‌‏ات از آن پدرت هستید.

در حدیث آمده است: حتّى اگر والدین فرزند خود را زدند، فرزند بگوید: «خدا شما را ببخشد» که این کلمه همان «قول کریم» است. احسان به والدین، از صفات انبیاست. چنان که در مورد حضرت عیسى علیه السلام، توصیفِ «بَرًّا بِوالِدَتِی» و در مورد حضرت یحیى علیه السلام «بَرًّا بِوالِدَیْهِ» آمده است.

والدین، تنها پدر و مادر طبیعى نیستند؛ در برخى احادیث، پیامبر اکرم صلى اللَّه علیه و آله و امیر المؤمنین علیه السلام پدر امّت به حساب آمده ‏اند. هم چنان که حضرت ابراهیم، پدر عرب به حساب آمده است. «مِلَّهَ أَبِیکُمْ إِبْراهِیمَ» . اگر والدین توجّه کنند که پس از توحید مطرحند، انگیزه‏ى دعوت فرزندان به توحید در آنان زنده مى‏شود.

«قَضى‏ رَبُّکَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً»


- منبع، پورتال آسمونی

بزرگترین اشتباه زندگی ام اعتماد به تو بود

چه حماقتی :-(

سرابی بیش نبودی

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  1:06 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad ria1365 shirdel2 zinab84 liasam omiddeymi1368 nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

3. به نظرشما وظایف فرزند در مورد احسان به والدین چیست و آیا والدین هم در قبال فرزند وظایفی دارند و خود شما چه کارهایی دراین مورد انجام می دهید یا به دوستان خود سفارش می کنید؟

سلام

در مورد این سوال بجا باید عرض کنم وظیفه فرزند در قبال والدین از دید من چی میتونه باشه 

اول این رو بگم پدر و مادر ها انتظار زیادی از فرزندان خود ندارند چون فرزند هرچه قدر هم بزرگ باشه باز برا والدین همون فرزند کوچیکشونه 

ولی کمترین کاری که میشه در مقابل ایثار این عزیزان انجام داد از نظر من :

  1. رعایت احترام ایشان مخصوصا در زمان پیری اون عزیزان 
  2. رعایت مقام والای پدر و مادر از لحاظ جایگاهشون
  3. نگه داشتن حرمت اونها
  4. نگهداری و مواظبت از اونها در حدی که شایسته باشه متاسفانه بعضیها پدر مادرشونو نگه میدارند ولی اگه نگه ندارنئد از اون بهتره
  5. تامین یک زندگی راحت و اسایشی که حرمت و احترامشون بین دیگران نگه داشته بشه

من خودم بخاطر همه زحمت هایی که برای والدینم داشتم تا الان در کنار اونها زندگی میکنم و تا اخر عمرم هم نوکری مادرم رو خواهم کرد چون تا اینجا که من رسیدم و صاحب یک کار خوب زندگی راحت و ... مدیون این مادر بزرگوارم هستم و همیشه قدردان ایثار و بزرگواری پدر مرحومم هم هستم و وظیفم در قبال اون اینه که طوری رفتار کنم که مردم همیشه بگن پسر فلانی چه ادم خوبیه و این بهترین کار برای حفظ مقام و نگه داشتن جایگاه پدرمه  انشالله با مادرش فاطمه زهرا محشور بشن.

ممنون

 

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  2:37 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad shirdel2 zinab84 liasam omiddeymi1368 nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

4. احترام به پدر و مادر تا چه حد لازم است و نظرتان درباره عاقّ والدین چیست؟

در مورد این سوال من چون مسلمانم و تابع کتاب الله باید بگم:

احترام به پدر و مادر واجبه خیلیم واجبه نگه داشتن احترام و نیکی به اونها از دستورات دینی و روایی ما بچه مسلمونا و شیعه هاست البته این احترام حد و حدودی داره

بنا بر فرموده قران کریم به پدر و مادر خود نیکی کنید حالا این نیکی خودش در برگیرنده معانی و مفاهیم وسیعیه که انشالله در پست های بعدی خواهم نوشت

ولی همان قرانی که احترام به والدین رو واجب کرده همون کتاب مقدس اینم گفته این احترام تا جایی واجبه که موجب کفر نشه یعنی وقتی از فرزند خود کار کفری را میخاهند اطاعت از ایشان در این مورد حرام هست و موجب فسق خواهد شد

بس نتیجه اینکه احترام واجبه ولی تا موقعی که از حد کجاز یعنی نرسیدن به کفر نگزره

در مو.رد عاق والدین :  این مورد هم در روایات امام باقر و امام صادق من چند مورد رو دیدم که سفارش شده کاری نکنیم که از رحمت الهی دور بشیم بواسطه عاق والدین 

 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  2:45 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad shirdel2 zinab84 liasam omiddeymi1368 nargesza
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1394 
تعداد پست ها : 6840
محل سکونت : سوادکوه

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

 

کوچکترین بی احترامی به پدر تاوان دارد!

یکی از واجباتی که در قرآن کریم - بعد از دستور به پرستش خداوند ذکر شده- نیکی به پدر و مادر است.

 

در قرآن و روایات، تأکید فراوانی بر رعایت حقوق والدین و نیکی و احسان به آنان شده است و در مقابل، رعایت نکردن این واجب، علاوه بر مجازات اخروی - در صورت توبه نکردن-  مجازات دنیایی را نیز در پی دارد به نحوی که این امر برای تمامی انسان ها اجرا می گردد چنانچه حضرت یوسف (ع) تنها به واسطه عملی بسیار کوچک و غیر عمد از سوی خداوند تادیب گردید تا قطعیت سخن پروردگار بر همگان مبرهن و آشکار شود.
در این باره آمده است حضرت يوسف (ع) پس از مشكلات فراوانی که متحمل گردید فرمانرواى مصر شد. پدرش ‍ يعقوب سال ها با رنج و مشقت، دورى و فراق يوسف را تحمل كرده و توان جسمى را از دست داده بود. هنگامى كه باخبر شد يوسف، زمامدار كشور مصر است، شاد و خرم با يك كاروان به سوى مصر حركت كرد، يوسف نيز با شوكت و جلالى در حالى كه سوار بر مركب بود، به استقبال پدر از مصر بيرون آمد. همين كه چشمش به پدر رنج كشيده افتاد، مى خواست پياده شود، شكوه سلطنت سبب شد كه به احترام پدر پياده نشود و كمى بى احترامى در حق پدر كرد.
پس از پايان مراسم ديدار، جبرئيل از جانب خداوند نزد يوسف آمد و گفت :
يوسف! چرا به احترام پدر پياده نشدى؟
اينك دستت را باز نما!
وقتى يوسف دستش را گشود ناگاه نورى از ميان انگشتانش برخاست و به سوى آسمان رفت .
يوسف پرسيد: اين چه نورى است كه از دستم خارج گرديد؟
جبرييل پاسخ داد: اين نور نبوت بود كه از نسل تو، به خاطر كيفر پياده نشدن براى پدر پيرت (يعقوب) خارج گرديد و ديگر از نسل تو پيغمبر نخواهد بود.

پی نوشت:
1- علامه مجلسی. بحارالانوار، ج12: 251.
2-ناصري، محمود. داستانهاي بحار الانوار، ج5: 229.
منبع:قدس

 

💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  3:31 PM
تشکرات از این پست
zinab84 ria1365 liasam shirdel2 omiddeymi1368 nargesza
zinab84
zinab84
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1393 
تعداد پست ها : 658
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

عالم بی عمل به چه ماند به زنبور بی عسل یا درخت بی ثمر یا هرچیز بی استفاده دیگه

 

حتما جا خوردید ولی به نکته توجه دارید که همگی (جسارت به دوستان و بزرگواران نشه دارم به خودم یاد آوری  میکنم.)می دونیم  و خوندیم در قرآن کریم به پدر و مادر خود نیکی کنید ولی آیا به دانسته های خودمون عمل میکنیم آیا یادمون میمونه مادر وپدری که سالها زحمت مارا کشیدن انتظارشون از ما چیه؟فقط آشنا بودن به روایت کفایت میکنه؟؟راستی باید چی کار کرد؟؟

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُم
اَللّهُمَ عَجّـــِلْ لِــــوَلیــِکَ الْـــفــَـرَج بـِحقِّ زیـنب کبـری(س) 

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  3:41 PM
تشکرات از این پست
lovermohamad ria1365 liasam shirdel2 omiddeymi1368 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

1. اهمیت احسان به پدر ومادر چیست و چرا؟

خوب همه ما به نوعی مدیون پدر ومادر خودمون هستیم..

مادر طی مدت 9 ماه  وبعد ازاون همراه با پدر ازنوزادی تا کودکی ونوجوانی وجوانی سختی هایی را به خاطر ماتحمل کردن وزحمات زیادی برای ماکشیدن که میشه گفت عمرشونا گذاشتن واسه  بهتربودن لحظه لحظه زندگیمون...

وخداوند هم به ما دستورداده که بهشون احسان کنیم

 

 

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  3:59 PM
تشکرات از این پست
ria1365 zinab84 shirdel2 omiddeymi1368 lovermohamad nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»


نقل قول zinab84

عالم بی عمل به چه ماند به زنبور بی عسل یا درخت بی ثمر یا هرچیز بی استفاده دیگه

 

حتما جا خوردید ولی به نکته توجه دارید که همگی (جسارت به دوستان و بزرگواران نشه دارم به خودم یاد آوری  میکنم.)می دونیم  و خوندیم در قرآن کریم به پدر و مادر خود نیکی کنید ولی آیا به دانسته های خودمون عمل میکنیم آیا یادمون میمونه مادر وپدری که سالها زحمت مارا کشیدن انتظارشون از ما چیه؟فقط آشنا بودن به روایت کفایت میکنه؟؟راستی باید چی کار کرد؟؟

سلام

منم با نظر شما همراه گرامی موافقم و نظرم اینه تنها خاندن روایت کافی نیست و عاقل بالاشاره

در کنار خاندن احادیث و روایات باید سعی کنیم از اونها استفاده کنیم وگرنه شما فرمودید مثال زنبور بی فایدرو

 

در کنار خاندن روایات عمل به روایات صحیح هم باید در کنارش باشه تا کارامون تکمیل بشه و موجب رضای خدا و خلق خدا باشه


     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:01 PM
تشکرات از این پست
liasam zinab84 shirdel2 omiddeymi1368 lovermohamad nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

وظیفه فرزند پس از درگذشت والدین

فرزند حتى پس از آن که پدر و مادرش از دنیا می‏روند. همچنان وظیفه ‏اى اخلاقى دارد.

او باید براى آنان نماز بگزارد و از خداوند برایشان درخواست رحمت و مغفرت کند. از امام باقر(ع) روایت شده است: 
ان العبد لیکون باراً بوالدیه فى حیاتهما ثم یموتان فلا یقصى عنهما دینهما و لا یستغفر لهما فیکتبه اللَّه عاقاً و انه لیکون عاقا لهما فى حیاتهما غیر بار بهما فاذا ما تا قضى دینهما و استغفر لهما فیکتبه اللَّه باراً؛ (۲۵۸) 


هر آینه کسى که نسبت به پدر و مادر خود نیکوکار بوده پس از مرگ آنها دین آنان را ادا نمیکند و براى آنان استغفار نمی‏نماید پس خداوند او را در شمار آزار دهندگان قرار می‏دهد. و بسا که کسى آزار دهنده پدر و مادرش بوده و در حیاتشان به آنان نیکى نمی‏کرده است ولى پس از مرگ آنها دین آنها را ادا کرده و برایشان استغفار نموده است پس خداوند او را در شمار نیکى کنندگان به والدین قرار می‏دهد. 
از این روایت فهمیده می‏شود که اولا:

وظیفه سپاسگزارى از پدر و مادر با مرگ آنها خاتمه نمیابد و دیگر این که خداوند راه را براى جبران کوتاهیهاى فرزند خطا کار باز گزارده است. 

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:04 PM
تشکرات از این پست
zinab84 shirdel2 ria1365 omiddeymi1368 lovermohamad nargesza
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

نیکی و احترام به پدر و مادر و راضی و خشنود نمودن آنان، آثار و فواید بسیار مهم و ارزنده و سعادت دنیوی و اخروی را در پی خواهد داشت . 

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:04 PM
تشکرات از این پست
zinab84 shirdel2 ria1365 omiddeymi1368 lovermohamad nargesza
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

از جمله آثاری که قرآن کریم به آن تصریح نموده، این است که نیکی به والدین صفت جبار و عصیانگری را از انسان دور می کند و همچنین دچار شقاوت نمی گردد. 


قرآن کریم می فرماید: «یَـیَحْیَی خُذِ الْکِتَـبَ بِقُوَّهٔ وَ ءَاتَیْنَـهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا * وَ حَنَانًا مِّن لَّدُنَّا وَ زَکَوهًٔ وَ کَانَ تَقِیًّا * وَ بَرَّا بِوَ الِدَیْهِ وَ لَمْ یَکُن جَبَّارًا عَصِیًّا(۱): «گفتیم ای یحیی کتاب آسمانی را به جدّ و جهد بگیر و به او در عهد کودکی نبوت بخشیدیم و از سوی خویش بر او رحمت آوردیم و پاکیزه اش داشتیم و او پرهیزگار بود و او را سفارش به نیکی به پدر و مادرش نمودیم و او جبار و عصیانگر نبود»


و یا درباره حضرت عیسی(ع) فرموده که چنین گفت:«وَ أَوْصَـنِی بِالصَّلَوهِٔ وَ الزَّکَوهِٔ مَا دُمْتُ حَیًّا * وَ بَرَّا بِوَ الِدَتِی وَ لَمْ یَجْعَلْنِی جَبَّارًا شَقِیًّا(۲): «و «مرا مادام که زنده باشم به نماز و زکات سفارش فرموده است و نیز مرا در حق مادرم نیکوکار گرداند و مرا زورگوی سخت دل نگردانده است.»

آثار نیکی به والدین

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:07 PM
تشکرات از این پست
zinab84 shirdel2 ria1365 omiddeymi1368 lovermohamad nargesza
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

همانطور که طول عمر اثر قطعی صله رحم، شمرده می شود، روایات اسلامی این اثر را مترتب بر نیکی به والدین، به طور خاص نموده اند.
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مَن سَرَّه اَن یُمدّلَه فی عُمره، و یُبسط فی رزقه فلیَصِل اَبَویه(۳): «کسی که طولانی شدن عمر و توسعه رزق را دوست دارد به پدر و مادر خود نیکی کند.»
و نیز رسول خدا(ص) می فرماید: «رأیتُ بالمنَام رَجُلاً من اُمّتی قَداتاهُ مَلَکَ المَوتِ لِقَبض روُحه فَجاءَ بِرُّه بوالدیه، فَمَنَعه مِنُه(۴): «در خواب مردی از امتم را دیدیم که فرشته مرگ برای قبض روح او حاضر شده بود، اما او با نیکی به والدین خود آن فرشته را از مأموریتش منع کرد.»

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:07 PM
تشکرات از این پست
zinab84 shirdel2 ria1365 omiddeymi1368 nargesza
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

همان طور که در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در عنوان قبلی اشاره شد یکی از پیامدهای نیک ارتباط با والدین، مسأله زیاد شدن رزق بود. همچنین در روایت دیگری امام صادق(ع) می فرماید: «هر کس نیکی به والدین نماید هرگز در زندگی به فقر مبتلا نخواهد شد.»

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:07 PM
تشکرات از این پست
zinab84 shirdel2 ria1365 omiddeymi1368 lovermohamad nargesza
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:مبحث 98 طرح صالحین: «احسان به پدر و مادر و نتایج آن»

در برخی روایات به اهمیت دعای والدین در حق فرزندان اشاره شده و از جمله آثار توجه و نیکی به آنها، شمرده شده است. به طور مثال: امام صادق(ع) فرمود: «ثلاثُ دعوات لا یَحجُبْنَ عَن الله تعالی: «دُعاءُ الوالِدِ لِوَلَدِهِ اِذا بِرَّه و دعوتُه علیهِ اِذا عَقَّ دُعاءُ المَظلوم عَلی ظالمه(۶)» «خداوند دعای ۳ کس را رد نخواهد کرد: دعای پدر در حق فرزند در هنگام نیکی به او، دعای پدر بر ضد فرزند(نفرین) هنگامی که مورد عاق او واقع شود و دعای مظلوم بر ظالم.»
و نزدیک به همین مضمون در روایت پیامبر اکرم(ص) متجلی است که حضرت می فرماید: «از نفرین پدر دوری گزینید، زیرا به هدف اجابت می رسد و از شمشیر، تیزتر و برنده تر است.»

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:08 PM
تشکرات از این پست
zinab84 shirdel2 ria1365 omiddeymi1368 lovermohamad nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها