کنسرت به این گرانی یعنی چه؟
امروز باید پذیرفت به دلیل اتخاذ برخی سیاستهای اشتباه، موسیقی رفته رفته به سمت مجلل شدن نیل پیدا میکند و جمعی از علاقه مندان به موسیقی که درآمد بالایی ندارند، عملا از حضور در کنسرتها محروم میشوند.
بلیتهای اجراهای ارکستر سمفونیک تهران که به تازگی به «ارکستر سمفونیک ملی ایران» تغییر نام داده، از ۳۵ تا ۱۵۰ هزار تومان قیمتگذاری میشود. به این ترتیب «ارکستر سمفونیک ملی ایران» گرانترین کنسرتی است که در حال حاضر در کشور برگزار میشود. این ارکستر توسط معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره میشود.
بلیتهای اجراهای پاپ نیز از ۴۰ تا ۱۱۰ هزار تومان قیمتگذاری میشود. اما رقم بلیت کنسرتهای سنتی، کلاسیک و تلفیقی که مخاطبانی خاص تر دارد، متناسب با نوع کنسرت متغیر است و بلیتهای این اجراها بین ۳۰ تا ۸۰ هزار تومان قیمت گذاری میشود.
گرانترین کنسرت کشور در حالی برگزار میشود که پیروز ارجمند مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سال گذشته در خصوص ارزانسازی بلیت کنسرتها گفته بود: «امسال باید ارزانسازی در موسیقی انجام شود امکان دارد در این زمینه خود دفتر موسیقی وارد شود و سیاستهای قیمتگذاری بلیت را تعیین کند.» اما نه تنها بلیت کنسرت ها ارزان نشد، بلکه امروز مخاطبان موسیقی شاهد فروش بلیتهای ۱۵۰ هزار تومانی هستند.
امروز باید پذیرفت به دلیل اتخاذ برخی سیاستهای اشتباه، موسیقی رفته رفته به سمت مجلل شدن نیل پیدا میکند و جمعی از علاقه مندان به موسیقی که درآمد بالایی ندارند، عملا از حضور در کنسرتها محروم میشوند. و متاسفانه صندلیهای سالن اجرای موسیقی کم کم دارد مخاطبانی خاص با استطاعت مالی بالا پیدا میکند.
تصور کنید یک خانواده ۴ نفره با درآمد یک و نیم میلیون تومان در ماه بخواهد به تماشای یک کنسرت بنشیند.
اگر میانگین قیمت بلیت را ۶۰ هزار تومان در نظر بگیریم، این خانواده چهار نفری باید ۲۴۰ هزار تومان فقط برای بلیت هزینه کنند. اگر ۶۰ هزار تومان هم برای دیگر هزینه های جانبی شان در نظر بگیریم، یک پنجم درآمد این خانواده صرف ۲ ساعت تماشای کنسرت می شود! آنچه مسلم است این که خیلی از افراد جامعه به خاطر مسایل مالی عملا نمی توانند به یک کنسرت معمولی بروند. و همان طور که عنوان شد، کم کم سالن های اجرای موسیقی دارد میزبان قشری خاص از جامعه با تمکن مالی بالا می شود.
منبع:فارس