0

آشنایی با موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا

 
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

آشنایی با موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا

همشهری‌آنلاین:
موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا یک موسسه پژوهشی و آموزشی است

دانشکده مطالعات جهان از درون همین موسسه متولد شده است.

موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا (INAES) یکی از موسسات پژوهشی دانشگاه تهران است که در 5 عرصه مطالعات آمریکای شمالی، مطالعات بریتانیا، مطالعات فرانسه، مطالعات آلمان، مطالعات روسیه و اروپای شرقی به پژوهش می‌پردازد

نگاه موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا به حوزه‌های مطالعاتی بین رشته‌ای است و با برخوردار از 40 عضو هیات علمی وابسته از حوزه مختلف علوم اجتماعی، علوم سیاسی، روابط بین‌الملل، زبان و ادبیات انگلیسی، فرانسه، روسی و آلمانی و همچنین اساتید حوزه‌های علوم اقتصادی و مدیریت، مدیریت فن آوری و تکنولوژی اطلاعات، مردم شناسی و مطالعات فرهنگی، قلمرو وسیعی از نگاه بین رشته‌ای را فراهم آورده است.

علاوه بر اساتید و متخصصان ایرانی، جمعی از اساتید و متخصصان خارجی از دانشگاه‏های مختلف آمریکا، انگلستان، آلمان، کانادا و استرالیا نیز با مؤسسه همکاری علمی دارند.

Institute for North American and European Studies - University of Tehran

گروه مطالعات آمریکای شمالی

گروه مطالعات آمریکای شمالی به عنوان نخستین گروه موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا درسال 1384 توسط دکتر سید محمد مرندی پایه‏گذاری شد. این گروه با همکاری اساتیدی از گروه‏های مختلف آموزشی دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‏های کشور و همچنین اساتید دانشگاه‌های خارج از ایران با رویکردی بین‏رشته‏ای می‏کوشد تا به شیوه‏ای خلاق تاریخ، ادبیات، اقتصادِ، سیاست، جامعه و فرهنگ کشورهای ایالات متحده و کانادا را دنبال کند و درکی جامع و تخصصی از این حوزه مطالعاتی فراهم آورد. این گروه گستره وسیعی از دانش و مهارت را بررسی می کند. گروه مطالعات آمریکای شمالی با رویکردی بین‏رشته‏ای فرهنگ و سیاست ایالات متحده و کانادا را در زمینه‏ وسیعی از تاریخ، ادبیات، اقتصاد و جامعه مورد بررسی قرار می‏دهد تا درکی جامع و یکپارچه از فرهنگ و جامعه در ایالات متحده و کانادا به دست آید.

گروه مطالعات روسیه و شرق اروپا

گروه مطالعات روسیه و شرق اروپا در اواخر سال 1384 توسط دکتر مهدی سنایی تاسیس شد. این گروه به روسیه و کشورهای اروپای شرقی که در سال‏های اخیر تحولات سریع و گسترده‏ای را پشت سر گذاشته‏اند، توجه دارد و می‏کوشد با رویکردی بینِ‏رشته‏ای به مطالعه تاریخ، اقتصاد و فرهنگ مناطق جغرافیایی گسترده‏ای که زمانی تحت اشغال امپراطوری روسیه و بعدها شوروی بودند، بپردازد

گروه مطالعات بریتانیا

گروه مطالعات بریتانیا هم که در سال1384 توسط دکتر محمدرضا سعیدآبادی پایه گذاری شد از جمله رشته‌های دوره‌ تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌هاست که جزو گروه‌های موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا است و به طور همزمان در دانشکده مطالعات جهان تدریس می‌شود.

گروه مطالعات فرانسه

گروه مطالعات فرانسه در سال 1384 به ریاست خانم دکتر فریده علوی پایه گذاری شد. این گروه بستری مناسب را برای مطالعه فرهنگ، جامعه و تاریخ فرانسه فراهم آورده است. گروه با گردآوردن اساتید و صاحبنظرانی از رشته‏هایی متنوع نظیر تاریخ، ادبیات، سیاست، اقتصاد و جامعه‏شناسی تلاش می‏کند شناختی عمیق و یکپارچه از فرانسه به دست دهد. موضوعاتی نظیر روابط ایران - فرانسه، مهاجرت و چندفرهنگی، دنیای فرانسه زبان، رابطه فرانسه و جامعه اروپا، فرهنگ مردم‏پسند در فرانسه معاصر از جمله موضوعاتی هستند که دنبال می‌شوند.

گروه مطالعات آلمان

گروه مطالعات آلمان نیز در سال 1387توسط دکتریونس نور بخش پایه گذاری شد. گروه مطالعات آلمان نیز با نگاه بین‏رشته‏ای به مطالعه آلمان معاصر می‏پردازد. هدف این گروه آموزشی و پژوهشی فراهم ساختن چشم‏اندازی مبتنی بر تحقیق در باره ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی آلمان است که بر سیاست، اقتصاد، روابط بین‏الملل ، تاریخ و فرهنگ آلمان معاصر تمرکز دارد. گروه آلمان فرصت‏های متنوعی را برای مطالعه زبان، سیستم‏ اقتصادی، دولت و تاریخ آلمان فراهم می‏کند. مطالعه تاریخ و فرهنگ آلمان و نیز دانش زبان آلمانی سرمایه باارزشی برای دانشجویانی خواهد بود که به دنبال یافتن جایگاهی مناسب برای خود در جهان معاصر هستند.

تاریخچه موسسه

موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا 23 شهریور 1384 در زمان ریاست دکتر فرجی دانا رئیس وقت دانشگاه تهران تاسیس شد و در 10 خرداد 1385 رسما فعالیت آکادمیک خود را آغاز کرد. ریاست مرکز تا سال 1387 بر عهده دکتر سعید رضا عاملی بود.

دکتر یونس شکرخواه از هجدهم آبان 1387 با حکم رئیس دانشگاه تهران به مدت دوسال رییس مرکز مطالعات آمریکای شمالی و اروپا شد که در پایان این دوره دوباره این مسئولیت با حکم مجدد رئیس دانشگاه تهران دوسال دیگر تمدید شد.

مرکز مطالعات آمریکای شمالی و اروپا در ارزیابی سال 1385 "مرکز ارزیابی و رتبه بندی عملکرد پژوهشی وزارت علوم و اموزش عالی" با کسب درجه ب به عنوان دومین واحد پژوهشی دانشگاه تهران انتخاب شد.

از میان نشست‌های برگزار شده این موسسه می‌توان به این موارد اشاره داشت:

  • نشست تخصصی بررسی بحران مالی جهان (1387)
  • همایش فرهنگ و جامعه آلمان (1387)
  • همایش فرهنگ و هنر در فرانسه (1388)
  • سمینار ملی فضای مجازی، ملاحظات اخلاقی، حقوقی واجتماعی (1388)
  • نشست تخصصی"پارادایم، نظریه وروش تحقیق بین رشته‌ای: رویکرد دو فضایی به دانشکده مطالعات جهان (1388)
  • نشست تخصصی بررسی گفتمان تغییر اوباما (1388)
  • دیپلماسی عمومی: ابزار جنگ و صلح (1389)

موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا در پردیس شمالی دانشگاه تهران در دانشکده مطالعات جهان قرار دارد.

  • ارتقای موقعیت موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا

موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا (INAES) در بین 111 موسسه پژوهشی کشور در سال 1388 در جمع هشت موسسه برتر پژوهشی دانشگاهی کشور و در رتبه نخست موسسات علوم انسانی دانشگاهی قرار گرفت.مرکز مطالعات آمریکای شمالی و اروپا در میان مؤسسات پژوهشی حوزه علوم انسانی دانشگاه تهران رتبه اول شد. این موسسه بر طبق ارزیابی سال 1389 نیز "رتبه نخست حوزه علوم انسانی" و "رتبه دوم مؤسسات پژوهشی وابسته به دانشگاه" را در دانشگاه تهران کسب کرد.

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  12:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها