چی لازم دارم؟
-
شوید: نیم كیلو
-
باقالا سبز: یك پیمانه
-
برنج خیسخورده: دو پیمانه
-
سیر لهشده: دو حبه
-
عصاره مرغ یا گوشت برای آش و سوپ: یک عدد
-
نمك و فلفل سیاه سابیده: به مقدار دلخواه
-
ماست سفت كیسهای ترش: نصف پیمانه
-
پیاز داغ: به مقدار دلخواه
-
نعناع داغ: به مقدار دلخواه
چطور بپزم؟
1. برنج را داخل قابلمهای متوسط ریخته و آن را تا نیمه با آب پر كنید. اجازه دهید برنج دو ساعت خیس بخورد تا كاملا داخل آش له شود.
2. سپس مقداری پیاز داغ را همراه عصاره مرغ یا گوشت به آن اضافه كنید و زیر گاز را روشن كنید. در حین پخت اگر آب لازم بود به آن اضافه كنید. وقتی برنج كاملا پخت، باقالا را اضافه كنید.
3. وقتی باقالا نرم شد، شوید خرد شده، سیر له شده، نمك و فلفل را اضافه كنید. اجازه دهید آش جا بیفتد طوری كه دانههای برنج در آن مشخص نباشد.
4. ماست ترش را خوب هم بزنید تا یكدست شود. سپس وقتی آش را خاموش كردید ماست را داخلش ریخته و مخلوط كنید. در آخر آش را داخل ظرف مناسب بكشید و با پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزئین كنید.