0

دليل گريز جوانان از مساجد چيست؟(نظرسنجي)

alirezaHmzezadh
alirezaHmzezadh
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 2471

دليل گريز جوانان از مساجد چيست؟(نظرسنجي)

به نام حضرت دوست كه هرچه داريم از اوست

با عرض سلام وخسته نباشيد خدمت تمام دوستان ايام به كام

چند ساليست كه ديگر مساجد مثل سالهاي قبل شور حال خود را از دست داده است و ميل جوانان از رفتن به مساجد كمتر شده است و اگر شما موقع نماز به مساجد برويد با تعداد كمي از نمازگزاران مواجه ميشويد

كه اكثر آنها پير هستند از اين جهت برآن شديم كه نظر سنجي ذيل را طراحي كرده و نظر شما را در مورد اين مسئله بدانيم

لطفا به سوالات زير پاسخ بدهيد:

1)دليل كم شدن ميل جوانان به مسجد رفتن و نماز جماعت چيست؟

2)آيا وجود كانون هاي فكري هنري در مساجد به جذب جوانان كمك مي كند؟

3)آيا هيئت امنا در جذب و يا گريز جوانان از مسجد نقشي دارد؟

4) آيا مشكلات اجتماعي و اقتصادي مي تواند دليل كم شدن ميل جوانان به مسجد رفتن شود؟

5)آيا تبليغات دشمنان دليلي براي كم شدن ميل جوانان به مسجد رفتن مي تواند باشد؟

6)و هزاران آيا ديگر......

لطفا مارا از نظرات خود بهره مند نماييد

در پايان به تعدادي از كاربران شركت كننده در نظر سنجي امتيازاتي اهدا مي شود

با تشكر فراوان

سه شنبه 25 فروردین 1394  5:03 PM
تشکرات از این پست
ria1365 Lovermohamad omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon zare58 farnaz_s nargesi shirdel2 namebaran ma23hasan mammads2 mehdi_sahrakar mehdi0014
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:دليل گريز جوانان از مساجد چيست؟(نظرسنجي)

بنظرم این سوال رو ریشه ای باید موشکافی کرد ولی در چند جمله باید عرض کنم که :

یکیش تقصیر والدینه که از بچگی بچه هاشون رو با این فضا و مراسمات اشنا نمیکنند دومیش نقش ضعیف وزارت ارشاد و حتی رسانه هاست

حتما کمک میکنه ولی بیشتر دوستان از وجود این کانونها و حتی ادرس اونها بیخبرن اینجا وظیفه اطلاعرسانی بنظرتون برعهده کیست؟

همیشه رفتارهای نادرست افراد در این مساله مهم بوده چه بسا فردی با یک رفتار نادرست باعث میشه جوونی که یکبار اومده مسجد اگر محبت ببینه مانوس میشه برعکس اگه هیئت امنا رفتارشون بد باشه میره پشتشم نگا نمیکنه و گناه  عبادی این جوون برعهده اوناست.

4) آيا مشكلات اجتماعي و اقتصادي مي تواند دليل كم شدن ميل جوانان به مسجد رفتن شود؟

دلایلش زیاده ولی این مساله هم میتونه اثر بزاره افرادد از صبح تا شب سر کاره وقتیم میاد حوصله مسجد رفتن رو نداره البته هستند کسانی که با وجود مشغله زیاد و زندگی این مراسمات رو انجام میدهند.

ذات اگر اهل خدا باشه سخت میتونه اثر بزاره ولی اگر اراده ضعیف باشه از این موجود هیچ چیزی بعیده.

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 25 فروردین 1394  6:13 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon zare58 farnaz_s alirezaHmzezadh nargesi shirdel2 mammads2
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6840

درود به همه دوستان گل

مسجد میتواند پایگاه فرهنگی هر منطقه یا شهر وروستا باشد وجایی برای دور هم جمع کردن مسلمانان مخصوصا جوانها ولی ولی متاسفانه دراین سالها جوانان کمتر به سمت مسجد می روند وطبق یکجور عادت رفتن به مساجدرا فقط مختص به ماه محرم یا رمضان می دانند ... درگیر شدن به زندگی روزمره وغرق شدن در جهان مادی وفاصله گرفتن دلها از مکانهای مذهبی شاید یکی از دلایلش باشد ودلایل دیگر هم میتوان به هیجانهای کاذبی که چیزهای دیگر برای جوانها ایجاد میکنند باعث کشیدن شدنشان به سمت این هیجان ودرنهایت فاصله گرفتن از مسجد می شود ..مانند دنیا مجازی ورسانه های جمعی وووو...

💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
سه شنبه 25 فروردین 1394  7:13 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi shirdel2 ria1365
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

کانونهای فرهنگی وهنری میتواند نقش مثبتی در جذب جوانها داشته باشد به شرطی که خود را با جوان امروز وخواسته های جوان امروز وفق دهد وبتواند با برنامه های مناسب باعث ایجاد شور ونشاط در جوانان شود تا اورا بتواند در مسجد نگه دارد ولی اکثر کانونها برنامه هاشون بخاطر کمبود امکانات ویا بودجه محدود به کلاسهای تکراری میشود که جوانهام زود خسته میشوند واز ان استقبال چندانی نمی کنند ..کانونها میتوانند با گذاشتن برنامه های تفریحی (اردو و جایزه واردوهای ورزشی)در کنار این کلاسها جوان را برای امدن به مسجد تشویق کنند ِ...

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

سه شنبه 25 فروردین 1394  7:19 PM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

هیت امنا گردانندگان اصلی مسجد هستند مطمئنا میتوانند نقش داشته باشند ولی هئت امنا باید در ابتدا جوانان را بشناسند وبا روحیات نسل اشنا شوند تا بتوانند خود را با آنها وفق دهند وبتوانند جوانان را به سمت مسجد هدایت کنند با ارتباطی که با نسل جوان برقرار می کنند...
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  7:24 PM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

مشکلات اقتصادی واجتماعی میتواند نقش داشته باشد ولی نه زیاد.. بیشتر روحیات جوانهاست که نقش دارد جوان دنبال محیط شاد وجذاب است واگر محیط یکنواخت باشد مطمئنا از ان محیط فاصله می گیرد ... البته از نقش بزرگ پدرو مادر وخانواده نباید غافل شد... پدر ومادرما تا برنامه ای در مسجد بود دست ما را میگرفتن وبه مسجد میبردند به بهانه مراسمات مختلف میلاد شهادت کلاس قران جشن وو ... ولی الان ما خودمان این کار را برای بچه های خودمان نمیکنیم ...شاید میگوییم نکند برای بچه مون اتفاقی بیافتد یا محیط اجتماعی سالم نیست شاید با ادم بد معاشرت کند ویا اینکه غرق زندگی ومشکلاتش شدیم ...چرا؟چون خودمون از مسجد فاصله گرفتیم مطمینا اگر بچه از بچگی در محیط مسجد باشد اونجا را محیطی امن برای خودش بداند در جوانی هم این طرز فکر در ذهنش میماند...

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  7:33 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi kordabadi shirdel2
aligoharsamimi
aligoharsamimi
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 353

منم یه جوون هفده ساله ام و نظرم رو می گم

یکی از دلیل این امر به نظر من مشغول شدن جوانان به کار های بیهوده و فرهنگ نادرست استفاده از تکنولوژی های جدید هستش الآن جوونا جایی حضور پیدا می کنن که هم سن و سالهای خودشون اونجا بیشتر حضور داشته باشه که متاسفانه مسجد جایگاهش رو از دست داده یکی دیگه تهاجم فرهنگی هستش

کانون های فکری و هنری مسجدها می تونن کمک کنن اما بعضی از این کانون ها به جای جاذبه داشتن بیشتر دافعه دارن، جوون رو بعد از دو سه روز جوون رو دل زده می کنه کانون های فرهنگی فکری رو باید بیشتر دست جوونا داد و بزرگتر ها در نقش مشاور باشن

هیئت امن می تونن این کار رو کنن ولیکن بیشتر هیئت امناهای مسجدها جوون که نیستن و جوون هار رو درک نمی کنن و می خوان از همون شیوه های قدیمی برای جذب جوون ها استفاده می کنن در حالی که جوانها نسلی با اونها فرق می کنه و باید در هیئت امناها جوونها نقش پررنگ تری ایجاد کنن و حداقل بهشون فضا بدن

از مهم ترین دلایل کم شدن میل جوانها به مسجد رفتن مشکلات اجتماعی اقتصادی هستش و جوونی که مشکلاتی اجتماعی داره و بیشتر اوقات هم از جمع گریزانه چی جوری تو مسجد ها حضور پیدا کنه

در واقع ما امروز تو تهاجم فرهنگی هستیم چند روز پیش با چندتا از هم کلاسی هام حرف می زدم واقعا اونها اعتقادشون رو به خدا از دست داده بودن و یکیشون اصلا به خدا اعتقاد نداشت و وقتی کمی دقت کردم دیدم همشون توی خونه هشون ماهواره داشتن و بیشتر به دنبال حرف های جنسی و ماجراهای فیلم های ماهواره ای بود تا خدا و پیغمبر .در واقع متهم شماره یک کم شدم میل به مسجد در جونان همین تبلیغات دشمنان هستش و کسی هم به داد جوون نمی رسه و و الدین هم نسبت به بچه ها کم احساس تر شدن و الآن فقط به فکر مدرسه فرستادن و خوراک و پوشاکشون هستن دیگه کاری به اعتقادشون ندارن

مسئولین به داد جوان ها برسید

سه شنبه 25 فروردین 1394  7:34 PM
تشکرات از این پست
Lovermohamad omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi shirdel2 ria1365
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

تبلیغ دشمنان برعلیه مسجد نمیتواند طرز فکر کسی را نسبت به مسجد تغییر دهد ولی باعث ایجاد فاصله بین جوان ومسجد میشود ..مخصوصا با این حجمه تهاجم فرهنگی در حال حاظر که از همه وسایل دشمنان استفاده میکنند اینترنت وماهواره وووو.. ولی خانواده میتواند با همه این حملات مقابله کند .ولی متاسفانه بودن در محیط بسته ودنبال کردن هیجانها با عث میشه جوانان بیشتر به سمت هیجانات کاذب کشیده شوند تا اتش هیجان جوانی خود را خاموش کنند اگرشده با هیجانات کاذب ...نمیخام دراین مورد بحث کنم چون مربوط به این بحث نیست ..ولی باید فکر اساسی ودرستی کرد چون نسل جوان الان پدر ومادر نسل جوان بعد است ما که مثلا مسجدی بودیم در کجاییم وای به حال اونها وفرزندانشان...

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  7:48 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi shirdel2
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

شاید این طنز را شنیده باشید که اگر میخواهید جوان را به سمت مسجد جذب کنید یک اینترنت وایفای پرسرعت در مسجد نصب کنید....خنده دار است ولی در واقع گریه دار است...جوانان الان ما بیشتر از دنیای واقعی وابسته به دنیای مجازی هستند واین باعث شده حتی متوجه گذر زمان بخاطر جذابیتهای موجود در این دنیای مجازی نشوند واین باعث میشود غیراز فاصله گرفتن از مسجد اعتقادات هم ضعیف شود واین غیر تز اینکه بر جوان تاثیر بگذارد بر خانواده وبعد اجتماع تاثیر میگذارد مثل مساله حجاب که الان یک معضل شده درقدیم دخترها افتاب مهتاب ندیده بودند در دهه قبل چادری وبعد مانتویی ولی الان اگر بیحجاب باشند بهترهست از حجابی که پراز ارایش های انچنانی ولباسهای انچنانی است که اگر یک فرد از کشور دیگر این را ببیند فکر دیگه ای خواهد کرد واین فقط بخاطر ضعیف شدن اعتقادات وهمین تاثیر گرفتن از اینترنت وماهواره وسبک زندگی غربی البته در فیلمهای رنگا وارنگ است چون غربی ها هم به یک اصول خانوادگی پایبند هستند ولی در فیلمها همیشه چیزی که مخاطب دوست دارد ببیند را به خوردش میدهند وما هم این چیزها را کمتر دیده ایم برای ما جذابیت خاص دارد ..ببخشید از بحث دورشدم وسرتون رو درد اوردم ..ولی بهترین راه جذب جوانان استفاده از خود جوانان در برنامه ها وشناخت جوان ودادن مسئولیت به جوانان در مسجداست وتشویق وایجاد جو صمیمی برای برقرار کردن ارتباط با نسل جوان امروز....

به امید داشتن فرزندان وجوانان مسجدی ..ان شاالله

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  8:00 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 golestan98 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi shirdel2 kordabadi
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

1) دليل كم شدن ميل جوانان به مسجد رفتن و نماز جماعت چيست؟

دلایلی زیادی وجود داره؛ برخی مربوط به درون مسجد(عوامل درونی) و برخی هم مربوط به بیرون مسجد(عوامل بیرونی) هست.

عوامل درونی: 

اولین کسی که به نظر من خیلی روی مسجدی شدن افراد(چه بزرگ و چه کوچک) تأثیر داره، امام جماعت مسجده. امام جماعتی که شُل و وِل باشه و نماز رو جوری بخونه که هییییچ نشاطی در آدم ایجاد نکنه، معلومه که نهایتش میشه بیدلی و بی حوصلگی اون فرد. چون براش تکراری و بی روح میشه. امام جماعت باید کاری کنه که همه ذوق و شوق اینو داشته باشن که میخوان نماز رو به نحو احسن بخونه با اذکار زیبا، با صدای نرم و گرم، با سوره های زیبای قرآن، با یه سرعت مناسب(نه اونقد کلماتو بیخودی بکشه و آدمو زجرکُش کنه و نه اینکه تند تند بخونه و نفهمه آدم چی خوند واسه خودش!). من توی تاپیکای دیگه هم این حرفا رو زدم. ولی بذارید بزنم دوستان. خالی از لطف نیست. بقیه هم که نشنیدن بشنون خوبه. من هنوز خودم خداییش کمتر کسی رو دیدم نماز رو جوری بخونه که ته به دلم باشه. و الله توی شهر ما امام جمعه(دکتر رضایی) بقدری زیبا نماز میخونن که آدم کِیف میکنه. با صدایی گرم، زیبا، دلپسند، جذاب، صوت و لحنی زیبا و از همه مهمتر واضح که تک تک کلمات رو میتونی از هم تشخیص بدی براحتی، اذکار مختلف(مثلاً در قنوت) و از همه جالبتر و مهمتر انتخاب سوره های گوناگون از جزء 30. امکان نداره مثلاً در نماز مغرب و عشاء سوره تکراری خونده بشه، دقیقاً 4 سوره مختلف و حتماً هم نماز امشب با فردا شب متفاوته. این خیلی عالیه. من که جا و کَس دیگه ای به این صورت -حدأقل توی شهر خودمون- سراغ ندارم به خدا. الآن اکثر مساجد عادت دارن به توحید و کوثر. درسته خوبن ولی برای تکراری نشدن نماز هم بَر به جایی نمیخوره از سوره های دیگه ای هم استفاده بشه!!!! سوره های قدر، تکاثر، قارعه، همزه، ماعون، زلزله و ... واقعاً نماز رو جذّاب میکنه. این از امام جماعت. ببخشید طولانی میشه!!!!

بذارید در این خصوص یه داستانی هم تعریف کنم: (کاش میشد اسم هم ببرم، ولی حیف، اسلام دستمو بسته!!!!)

یه روزی امام جماعت دائم یک محلی نبودن(مسافرت بودن)، یه نفر روحانی دیگه به جاشون اومده بود. اتفاقاً جوون هم بود. ولی خدا چشمتون روز بد نبینه. به قدری نماز رو مزخرف و با یه صدای بد و گرفته ای خوند که نماز تمام شد حالم داشت بهم میخورد. یعنی با خودم گفتم خدا نکنه جوونی پیدا شده باشه که امشب برای اولین بار قصد نماز جماعت کرده باشه و یا اصلاً خواسته نماز خوندن رو شروع کنه. اگه این وضعو ببینه خداییش حق داره که بره و دیگه پشت سرشم نگاه نکنه. فقط از خدا همینو خواستم. به قدری این آقا نماز رو بد خوند که هر چی بگم کم گفتم. انگار بنده خدا سرش رو داخل یه دَبّه ای، قابلمه ای، چیزی کرده بود. بابا مثل آدم بخون، اِ ....

تازه این یه نمونه بود، خیلی سراغ دارم...

حال از فاز امام جماعت بیایم بیرون و به بقیه عوامل درونی بپردازیم:

افرادی که خودشون رو مالک جای جای مسجد دارن و خودشون رو همه کاره میدونن! و معمولاً هم در صف اول جا دارن طفلکا!!!! اگه یه تازه وارد بیاد و صف اول بشینه، خدا میدونه که چه بلایی به سرش در نمیارن!!! تازه دیده شده که برای امام جماعت هم تعیین تکلیف میکنن که تند تند بخون و اینجوری بخون یا اونجوری بخون. چقد بعضیا کج فهمن، اه اه اه. اینها هم میتونن با بقیه آدما و بالأخص جوونا برخورد بدی داشته و چه بسا سبب فرار اون جوون بشن. با طرز حرف زدنشون، با گیر دادن و نظرات بیخود و پوچشون!

مورد بعد، نظم و سکوت داخل مسجده. مسجدی که آدم نفهمه امام چی میخونه از بس سر و صدا توش هست، میتونه آدما رو از اونجا بِدَوونه!

سیستم صوت درست و حسابی هم خیلی مؤثره. الته توی ایران تنها چیزی که درست نخواهد شد، همین سیستم صوته. اصلاً جایی رو سراغ ندارم که مثل آدم کار کنه. اگه یه هفته کار کنه، باز دو روز خرابه!!!! همین سیستم صوت عالی و با کیفیت(نه کم و نه زیاد) میتونه توی جذب نماز(به خصوص نماز مغرب و عشا) تأثیر زیادی داشته باشه. هم توی تمرکز و آرامش افراد تأثیر بسیار مثبت داره و هم اگر فردی اشتباهی توی قرائتش بود به این طریق میتونه اصلاح کنه و بعد بره از امام بپرسه و اشتباهش رفع بشه. خب همین اصلاح قرائت هم یکی از برکات یک مسجد خوب هست به هر حال.

فضای داخل مسجد و معنوی بودن اون هم خیلی خیلی تأثیر داره. البته الآن مساجد دارن به سمت اعیانی-اشرافی شدن پیش میرن متأسفانه. در حالیکه بهتره ساده و تمیز و پر از معنویت باشه.

چیزای دیگه ای هم به نظرم مؤثره، اما جزئیه و زیاد مهم نیس ولی اگه باشه خیلی خوبه. مثل: وجود فرشهای سجاده ای(جهت نظم کامل در صفوف و موجی نبودن صفوف!)، وضوخانه و دستشویی تمیز و مرتب، وجود کمدهایی برای قرار دادن کفش در ورودی مساجد و ...

عوامل بیرونی:

به طور خلاصه میگم: دوستان بیخیال، فعالیتهای شخصی و شلوغ بودن سرشون، سرگرم شدن به برنامه هایی مثل وایبر، لاین و ...(کلاً خود گوشی همراه) که صبح تا شب جوونا ور درگیر کرده(البته بعضاً)، خانواده های بیخیالی که اصلاً کار به نماز و درس بچه ها ندارن و نظارتشون روی بچه ها دقیق نیست.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

سه شنبه 25 فروردین 1394  8:38 PM
تشکرات از این پست
golestan98 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi shirdel2 ria1365
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

2) آيا وجود كانون هاي فكري هنري در مساجد به جذب جوانان كمك مي كند؟

تونستن که آره میتونه. ولی به شرطی که واقعاً کانونش کانون باشه. آخه دیده شده اینجاها هم دست از پارتی برنمیدارن. هر کی آشناست، سریع سرشو میندازه میاد تو.

3) آيا هيئت امنا در جذب و يا گريز جوانان از مسجد نقشي دارد؟

تا حدودی بله. البته در این خصوص نظر خاصّی ندارم.

شاید باشه ولی نباید گذاشت که مشکلات، آدمو از مسجد جدا کنه. إن شاء الله همین طور باشه.

5) آيا تبليغات دشمنان دليلي براي كم شدن ميل جوانان به مسجد رفتن مي تواند باشد؟

بله، تبلیغات ماهواره ای هم عمده فعالیت دشمنان جهت دوری جوانان از مسجد و خیلی کارای مفید دیگست. 

تنها راه برای اینکه تبلیغات و مشکلات اجتماعی و اقتصادی و حرفهای بیخود آدمهای کم عقل، ما جوونا رو از مسجد و نماز جماعت دور نکنه، میتونه این موارد باشه: ایمان صحیح، مبارزه با نفس و داشتن علاقه و شور و اشتیاق زیاد با تقویت این مدل روحیات در خود.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

سه شنبه 25 فروردین 1394  8:43 PM
تشکرات از این پست
golestan98 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi shirdel2 ria1365
golestan98
golestan98
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 297

سلام... اتفاقا همین چند روز پیش داشتم به این موضوضع فکر می کردم...

راستش اگه امام جماعت عزیز با سرعت مناسب و قرائت زیبا و خوب نماز بخوانند و بین نماز هم نمازگزاران را زندونی نکنن، خیلی ها به مسد بر می گردن

چون من چندتا از مساجد بازار رو رفتم... با اینکه تصور می شه در بازار موقع اذون بازاریان به فکر فروش خود هستند و نماز رو به تأخیر می اندازن، عده ی کثیری که حتی به قیافشون نمی خوره میان و نماز اول وقت می خونن... چون امام جماعت های مساجد بازار نماز رو سریع می خونن. 

نکته ی دیگه دیدن همدیگه در مسجده که دوستان بازاری میان و هم یه استراحتی می کنن و هم یه گپ و گفتی با هم انجام می دن... 

پس جذابیت های مسجد و محل آرامش بودن اون خیلی مهمه. قطعا کانون ها هم موثرن... باید برای نوجوونا بیشتر وقت گذاشت. در مسجد ما جوونا خیلی زیادن. چون از کودکی عادت کردن و مسجد محل آرامش و حتی تفریح اون ها هم هست. 

نکته دیگه بسیج و کانون ها نباید به زندگی افراد لطمه بزنن. گاهی دیده می شه مساد برای بعد معنوی جوونا برنامه دارن، ولی بیش از حد وقت می گیره و به ابعاد دیگه ی جوونا مثل درسشون ضربه می زنه. پدر مادر بچه اگه ببینن بچه شون با رفتن به مسجد با اخلاق تر و شادتر و از نظر علمی قوی تر شده نه تنها بچه شونو تشویق می کنن، بلکه خودشون هم جذب می شن و به بقیه پدر مادرها هم توصیه می کنن بچه شونو بفرستن مسجد. 

بقیه موارد هم دوستان اشاره کردن... فاصله سنی و طرز برخورد هیئت امنا، و اون صف اولی ها مشکلاتی ایجا کرده.

ضمنا مسجدس که با مردم صاف و رو راست باشن هیئت امناش، اعتمادسازه و جذاب... مسجدی در اطراف خونه ما هر ماه اطلاعات مسجد از جمله دخل و خرج و ... رو رو برد می زنن تا مردم اگاه باشن و متناسب با نیاز مسجد کمک کنن.

اوردن سخنران های خوب هم خیلی می تونه کمک کنه.... ببخشید. خیلی حرف زدمش

سه شنبه 25 فروردین 1394  11:02 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon zare58 alirezaHmzezadh nargesi shirdel2
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 26938

نبود نصب وای فا در مساجد دلیل گریز جوانان از مساجد هست cheeky

سپاس جهت مزاح بیان شد ولی واقعا حیف که در صف های نماز مساجد فقط پیرمرد مشاهده می شود /ممنونم از مطلب خوبتون

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

چهارشنبه 26 فروردین 1394  11:28 AM
تشکرات از این پست
zare58 alirezaHmzezadh omiddeymi1368 nargesi ravabet_rasekhoon shirdel2 kordabadi
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3783

در وهله ی اول همه چی ب خانواده برمیگرده! اگه پدرومادر از اول بچه رو درست تربیت کنن و بچه رو با این محیطا آشنا کنن نتیجش مث امروز نمیشه ک تو مسجد اکثرا زیر 14 و بالای 45 میرن!

مورد بعدی برمیگرده ب خود طرف؛ هرچی ایمانش بیشتر و هرچی معتقدتر باشه بیشتر سمت مسجد کشیده میشه تا...

رفتار افرادی ک تو مسجد فعالیت بیشتری دارن، هم خ مهمه! (مثل امام جماعت، متولّی، مداح) هرچی افراد پاکتر و سالمتر وظایف مهمترو برعهده بگیرن اعتمادسازی بیشتری هم صورت میگیره!!!

سرگرم شدن ب محیطای مجازی هم بی تأثیر نیس البته! دیگه وقتی نمیمونه واس طرف  ککککککککککککک

میتونه تاحدودی تأثیرگذار باشه ولی نه خیلی! جوون باید باورشو تغییر بده اول!

تاحد زیادی! جوون وقتی این همه مشکل لاینحل داره و درکنارش همیشه متوسل میشه ب خدا و جوابی نمیگیره مطمئنا ایمانش سست میشه! و ازطرفی این مشکلات دیگه حسو حالی واسش نمیزاره ک بخواد مسجد بره! ک بازم برمیگرده ب عدم شناخت صحیح خدا و ضعف ایمان...

بله شک نکنین!

کلی بگم اگه ما ب لطف خدا یقین داشته باشیم ؛ راهمونو درست انتخاب کنیم ؛ هیچ گاه امیدمونو ازدست ندیم ؛ ب راحتی شنیده ها رو باور نکنیم و همواره ب خدا توکل کنیم شاید زندگیامون اینی نشه ک الآن هست... همه چی ب خاطر ضعف ایمانه! (هرچند قبول دارم مشکلات اقتصادی الآن ی مقدار شرایطو سخت کرده متأسفانه!)

چهارشنبه 26 فروردین 1394  10:47 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 Lovermohamad alirezaHmzezadh ravabet_rasekhoon shirdel2 golestan98 zare58 ria1365
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

لطفا به سوالات زير پاسخ بدهيد:

دلایل مختلفی برای این مورد وجود دارد و نمی توان یک دلیل خاص را بیان نمود اما مهمترین دلیل کم رنگ شدن اعتقادات خانواده و از بین رفتن ارزش هاست . دلیل دیگر درست عمل نکردن مسئولین به وظایف خود از جمله معلمان و دولتمردان .

اگر درست عمل کنند و طبق ضوابط عمل شود قطعا میتواند جوانان را جذب نماید مهم مدیریت این کانون ها و وجود افراد خبره و جوان شناس در آنهاست که متاسفانه کمتر به این بعد موضوع نگاه شده و شاهد بوده و هستیم که در خیلی از کانونها افرادی کار می کنند که نه تنها خودشان آموزش دیده برای اینکار نیستند بلکه از طریق روابط و بخاطر خودنمائی مسئولیت گرفته اند و وقتی که کار برای خدا و با توکل بر او نباشد ،عاقبت درست و حسابی نخواهد داشت.

در این مورد نباید اصلا شک کنید که هیئت امنا مساجد میتوانند با درایت خود کمک به جذب جوانان و با بد برخورد کردن خود میتوانند باعث فراری شدن آنها از مساجد بشوند. متاسفانه تا جائی که بنده برخورد داشته و مشاهده نموده ام معمولا چون مساجد بصورت شخصی ساخته و اداره میشود ، اکثر کارها در مساجد با سلیقه بانی و سازنده یا سازندگان باید مطابقت داشته باشد و گرنه .... وهمین مسئله نقش اساسی را در جذب جوانان به مساجد دارد.

اگر تربیت جوانان بگونه ای باشد که دارای ایمان قوی و محکمی باشند کمتر مسائل اجتماعی و اقتصادی باعث سستی آنها و نرفتن به مساجد خواهد شد . اگرچه با شرایط فعلی این عوامل بی تاثیر هم نیستند و بهر حال توانسته جایگزین برخی از ارزشها در افراد عادی جامعه و جوانان بشود.

بنده بر این اعتقاد خود تاکید دارم که همه این موارد بستگی به نوع تربیت و خانواده افراد دارد و اگرچه موارد زیادی هست که فرزندان یک خانواده خوب به انحراف و بیراهه کشیده شده اند و یا بالعکس فرزندان یک خانواده ای که خیلی پایبند به مسائل نبوده و نیستند خوب از کار درآمده اند و این استثنائات همیشه تاریخ بوده و هست . اما بهر صورت تبلیغات یکی از راههائی است که تاثیر عمده ای در افراد و خصوصا جوانان که این روزها بیشتر زیر ذره بین هستند خواهد گذاشت.در شرایطی که در داخل مساجد نتوانیم برای افراد و جوانان برنامه خوب و جذابی داشته باشیم و یا امام جماعت خوب و خوش صدا و مردمی نداشته باشیم ، معلوم است که جوانان به تبلیغات دشمن جذب خواهند شد چون تجربه کافی ندارند و آن موارد برایشان جذابتر هست.

6)و هزاران آيا ديگر......

بله درست فرمودید اگر قرار باشد آیا را ملاک قرار دهیم هزاران آیا وجود خواهد داشت اما به نظر بنده باید شرایط را برای خانواده و تربیت صحیح جوانان و فرزندان آماده نمود و دولت هم باید طبق قوانین موجود به وظایف خود عمل نماید تا خیلی از این آیاها خودبخود حذف شود.

پنج شنبه 27 فروردین 1394  12:30 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 Lovermohamad alirezaHmzezadh ravabet_rasekhoon golestan98 zare58 ria1365
دسترسی سریع به انجمن ها