0

فواید دمنوش

 
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 86

چای ماسالا

چای ماسالا یک چای اصالتا هندی است که از ترکیب چای، شیر و چندین ادویه تهیه می شود. این چای مناسب برای عصرانه در روزهای سرد زمستانی و یا رفع خستگی می باشد.
تاریخچه چای ماسالا به ۵۰۰۰ هزار سال (یا ۹۰۰۰ هزار سال) پیش در آسیای جنوبی بازمی گردد. زمانی که پادشاهان این چای را به عنوان نوشیدنی که خاصیت دارویی درمانی داشت استفاده می کردند. در آن زمان چای ماسالا هم به صورت سرد و هم گرم سرو می شد و از انواع ادویه ها در تهیه آن استفاده می شد. در واقع طرز تهیه آن در مناطق مختلف متفاوت بود.
سالها بعد در سال ۱۸۳۵ وقتی که بریتانیا شروع به کشت چای سیاه در ¬ایالت‌ آسام‌ (شمال‌ شرقى‌ کشور هندوستان‌) کرد، صنعت چای در هندوستان رشد چشمگیری پیدا کرد و تنوع در تهیه چای نیز آغاز شد. چای ماسالا که امروزه ما آن را می شناسیم در همین دوران به وجود آمد.
در حال حاضر این چای در قسمتهای زیادی در دنیا شناخته شده است و تنوع زیادی در طرز تهیه آن وجود دارد تقریبا می توان گفت که دستورالعمل ثابتی برای تهیه این چای وجود ندارد ولی چای، شیر و ادویه زنجبیل در تمام دستورالعمل ها به کار گرفته شده است. اخیرا چای لاته و چای ماسالا در کشورهای اروپایی و خصوصا آمریکایی طرفداران بسیار ریادی پیدا کرده است.

 

طرز تهیه (برای دو نفر):

• میخک ۶ عدد
• هل ۷عدد
• چوب دارچین ۲ عدد
• زنجبیل ۲ حلقه
• پودر رازیانه ۱ قاشق غذاخوری
• آب ۲ پیمانه
• شیر۲ پیمانه
• چای سیاه ۱ قاشق غذاخوری یا ۲ عدد چای کیسه ای
• عسل

کلیه مواد به غیر از چای، شیر و عسل را درون ظرفی ریخته و به آرامی به مدت ۱۰ دقیقه حرارت می دهیم سپس چای را اضافه کرده و اجازه می دهیم به مدت ۵ دقیقه حرارت ببیند. سپس شیر داغ را به آن اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم. چای ماسالا را از صافی عبور داده و در لیوان و یا فنجان مناسب سرو می کنیم.

 

سه شنبه 30 تیر 1394  10:27 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 87

چای اولانگ

این نوع چای یکی از چای‌های بسیار قدیمی و بومی کشور چین است، این چای را به صورت بسته‌بندی می‌توانید از فروشگاههای معتبر تهیه کنید. برای آماده سازی چای مانند سایر دمنوش‌ها، مقداری از چای را درون یک لیوان مخصوص دمنوش‌ یا یک قوری چینی ریخته و آب ۸۰ تا ۹۰ درجه را اضافه می‌کنید تا چای طی ۵ تا ۶ دقیقه حسابی دم بکشد.
 

بیشتر در مورد چای اولانگ:

فرآیند اکسیداسیون دو تا سه روز به طول می انجامد. در حقیقت این چای را یک چای نیمه اکسیدشده (نیمه تخمیری) می شناسند و با توجه به نوع پردازش و فرآوری بین ۱۰ الی ۷۰ درصد اکسیداسیون صورت می گیرد. فرآیند تولید چای اولانگ تقریبا شبیه به چای سیاه است با این تفاوت که مرحله تخمیر خیلی کوتاه تر است و این باعث می شود طعم چای اولانگ اندکی ضعیف تر از چای سیاه و رنگ آن قرمز یا زرد باشد. اولانگ هم مانند چای سیاه،سبز و سفید از فواید متعددی برای سلامتی برخوردار است از جمله: کمک به کاهش وزن، افزایش سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت پوست، کاهش کلسترول و فشار خون.

 

چهارشنبه 31 تیر 1394  10:43 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 88

چای ترکیبی

شاید بسیاری از ما دوست داشته باشیم تا به جای نوشیدنی‌های متداول، از یک نوشیدنی جدید برای پذیرایی از مهمان‌هایمان استفاده کنیم و چه چیزی گواراتر از چای برای ذائقه ما ایرانیان؟
قبل از هر چیزی توجه داشته باشید که چای سبز و چای سفید بر خلاف چای سیاه نبایستی بر روی حرارت مستقیم تهیه شود.
برای تهیه این ترکیب ابتدا آب را بجوشانید و مدتی صبر کنید تا دمای آب کمی پایین‌تر از نقطه جوش برسد، حالا به ازای هر دو فنجان، یک قاشق چای سبز و یک قاشق چای سیاه را درون ظرف مخصوص بریزید و مقداری هل به آن اضافه کنید. آب‌جوش را اضافه کرده و در ظرف را ببندید و حدود ده دقیقه صبر کنید تا چای آماده شود.

می‌توانید چای را در فنجان بریزید و از ترکیب این نوشیدنی گوارا لذت ببرید، نوش جان.

 

پنج شنبه 1 مرداد 1394  10:07 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 89

چای سیاه با طعم نعناع و لیموی تازه

چای سیاه به احتمال قریب به یقین محبوب‌ترین نوشیدنی برای ما ایرانی‌هاست. خیلی از ما صبح رو با یک لیوان چای سیاه شروع می‌کنیم و در طول روز هم برای رفع خستگی و شاید بر حسب عادت چای می‌نوشیم. به همین علت هم امروز چای سیاه را با ترکیب نعناع و لیمو درست کردم و اینجا معرفی می‌کنم. به نظر من که بد نیست هر از گاهی به جای نوشیدن چای سیاه معمولی و یا چای با اسانسهای شیمیایی یک فنجون چای با طعم لیمو و نعناع بنوشیم.

در موقع دم کردن چای، اول مقداری لیمو ترش و یا لیموی سنگی را برش بدهید و در پایین قوری قرار دهید، حواستان باشد که اگر مقدار لیمو زیاد باشد به احتمال زیاد مزه‌ی نعناع را احساس نخواهید کرد. مقداری هم برگ نعناع تازه روی آن بریزید، اگر که دوست داشتید یک چای کیسه‌ای میوه‌ای هم اضافه کنید و روی همه اینها آب‌جوش بریزید و قوری را روی کتری بگذارید تا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. حالا چای خوش‌رنگ و خوش طعم را در یک استکان یا فنجان بریزید.

اگر که چای شیرین دوست دارید همین چای بالا را با مقداری نبات بنوشید.
موقع قرار دادن لیمو در قوری، هسته لیمو را جدا کنید تا چای تلخ نشود.

 

جمعه 2 مرداد 1394  10:36 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 90

چای انگلیسی

آب یک فنجان، مقداری چای سیاه یا یک عدد تی بگ چای سیاه، یک سوم فنجان شیر، عسل یا شکر به میزان دلخواه، پودر دارچین مقدار کمی جهت تزئین (دلخواه).
ابتدا آب جوش آمده را به همراه چای در یک قوری ریخته و اجازه دهید به مدت ۳ الی ۵ دقیقه (بسته به نوع چای) دم بکشد. سپس آن را در فنجان دلخواه ریخته و شیر و شکر را به آن اضافه کرده و در آخر پودر دارچین را برای تزئین روی آن بپاشید.

 

یک شنبه 4 مرداد 1394  3:23 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 91

چای مراکشی

چای مراکشی همانگونه که از نامش پیداست چای سنتی کشور مراکش است، در واقع این چای محدود به یک منطقه نیست و بسیاری از مردم شمال آفریقا و جنوب اسپانیا این چای را می‌نوشند.
این چای از چای سبز، برگ نعنا و شکر تهیه شده است که نوشیدن آن در بین مردم مغرب آداب و رسوم مربوط به خود را دارد به گونه ای که نشان دهنده بخشی از فرهنگ این سرزمین است. مثلا مردم شمال مراکش این چای را نسبت به مردم جنوب مراکش شیرین تر می خورند،  آنها این چای را نه تنها با غذا بلکه در طول روز هم می نوشند.

طرز تهیه چای مراکشی (برای ۱ نفر):

•    چای سبز یک قاشق غذا خوری
•    برگ تازه نعنا چند عدد
•    شکر یک قاشق غذاخوری


برای تهیه این چای کلیه مواد بالا را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد را به آن اضافه کنید حالا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا چای مراکشی دم بکشد سپس آن را از صافی عبور داده و در لیوان یا فنجان دلخواه سرو کنید.

در مراکش غذا توسط زنان تهیه می شود اما بر اساس سنتی قدیمی تهیه این چای بر عهده مردان به خصوص مرد بزرگ خانواده است. مراکشی ها حتما این چای را برای مهمان خود تهیه می کنند و نخوردن این چای از طرف مهمان برای آنها بی احترامی محسوب می شود.

 

دوشنبه 5 مرداد 1394  8:46 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها