0

فواید دمنوش

 
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 43

چای سبز
 


چای سبز چیست ؟

چای، پس از آب، دومین نوشیدنی پرطرفدار و پرمصرف در کشور ما و برخی دیگر از کشورهای دنیاست. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که زیاد چای می نوشند، لازم نیست نگران مضرات این عادت تان باشید چون بررسی ها نشان داده است نوشیدن چای به ویژه چای سبز فواید زیادی برای سلامت دارد.

چای از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود و در سه نوع اصلی سبز، اولانگ و سیاه در بازار وجود دارد اما چای سبز به خاطر خواص درمانی اش در جهان شناخته شده تر است. چای سبز حداقل ۴ هزار سال است که در چین به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است. چینی ها از قدیم با خواص درمانی چای سبز آشنا بودند و از چای سبز به عنوان دارو در درمان ناراحتی های مختلف مانند خونریزی، ناراحتی های گوارشی، سردرد و افسردگی استفاده می کردند اما استفاده از چای سبز فقط به چینی ها و شرقی ها که عادت به نوشیدن چای دارند محدود نشد و کم کم به خاطر خواص درمانی اش در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت.چای سبز علاوه بر اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین می‌تواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد نماید.

چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می‌آیند و تفاوت آنها در طرز تهیه‌شان است.

خواص كلي چای سبز:

1- كاهش وزن

پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار مي‌كند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود

2- پوسيدگي دندان

عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.

3- حفاظت از قلب

دانشمندان ماده اي شيميايي را در چاي سبز شناسايي كردند كه در حفاظت از قلب در برابر آسيب هاي مختلف موثر است.

كارشناسان "موسسه بهداشت كودكان انگليس" در مطالعه روي تركيبات چاي سبز موفق به شناسايي ماده اي شيميايي به نام "اپيگالوكاتچين سه گاليت" شدند كه مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد. اين دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به نام "استات يك" مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گردد.

"اپيگالوكاتچين سه گاليت" همچنين روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است.

چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين هاي A و C (آنتي اكسيدان هاي قوي)، باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد كه اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.

4- كاهش تري گليسيريد

كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند، در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود.

با توجه به اين كه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك عامل خطر در بروز بيماري قلبي است ، مصرف چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب جهت كاهش تري گليسيريد خون است.

5- كاهش فشار خون

مصرف نيم تا 5/2 فنجان چاي سبز در روز احتمال بروز پُرفشاري خون را تا 46 درصد كاهش مي دهد.

6- جلوگيري از ديابت

چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت مانند آب مرواريد و بيماري هاي كليوي به طور معجزه آسايي جلوگيري كند. چاي سبز با مهار كردن فعاليت آنزيم آميلاز بزاق و روده كه مسئول هضم نشاسته است، باعث مي شود كه نشاسته با سرعت آهسته تري بشكند و در نتيجه قند خون با سرعت كمي بالا برود.

7- پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن( با استفاده از چای سبز)

پژوهش گران اعلام كردند مصرف چاي سبز از ابتلا به بيماري هاي ايمني خودكار بدن جلوگيري مي كند. تحقيقات پژوهش گران دانشكده پزشكي ژورژيا حاكي از آن است كه مصرف چاي سبز علاوه بر مؤثر بودن در كاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بيماري هاي ايمني خودكار بدن مي شود. چاي سبز از گسترش آنتي ژن هايي كه مي توانند موجب تحريك ايمني بدن شوند جلوگيري مي كند. نتايج تحقيقات حاكي از آن است وجود ماده اي موسوم به EGCG در چاي سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثيرات آن بر روي پوست و سلول هاي مترشحه بزاق مي شوند. در يك اختلال ايمني خودكار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول هاي مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشكي دهان مي شوند و در اختلالي ديگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدي مي گردد.

شايان ذكر است تحقيقات بيشتر بر روي حيوانات در حال انجام است و تاثير مفيد چاي سبز در پيشگيري از آرتريت نيز مشخص شده است.

بیان دیگری از خواص چای سبز:

• چای سبز برای درمان ام‌ اس مفید است.
•چای سبز برای پیشگیری و درمان سرطان به کار می‌رود.
•چای سبز برای درمان بیماری پارکینسون و آلزایمر کاربرد دارد.
•چای سبز سوخت و ساز بدن را بالا برده و اکسیداسیون چربی را افزایش می‌دهد.
• چای سبز احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و حملات قلبی را با کاهش خطر لخته شدن خون کاهش می‌دهد.
•چای سبز احتمال خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش می‌دهد.
• نوشیدن چای سبز رشد سلول‌های سرطانی خاص را متوقف کرده و سطح کلسترول خوب خون را نسبت به کلسترول بد افزایش می‌دهد.
•چای سبز برای تقویت سیسم ایمنی بدن مفید است.
•چای سبز برخی از محققان می‌گویند، با نوشید منظم چای سبز، از به وجود آمدن حفره در دندان ‌ با کشتن باکتری که موجب ایجاد جرم دندان می‌شود، می‌توان پیشگیری کرد.
•چای سبز قدر فکری را افزایش داده و قابلیت تمرکز را بالا می‌برد.
•چای سبز آرام‌بخش است و رفع استرس می‌کند.
•چای سبز موجب کاهش وزن در افراد چاق می‌شود.پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار مي‌كند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود
•چای سبز در رفع تعدادی از عفونت های قارچی، باکتری و حتی ویروسی (نظیر سرماخوردگی عادی) نیز مفید است.
•چای سبز خلط را از گلوی ملتهب پاک و اثر مواد سمی را خنثی می کند.
• تانین" موجود در چای سبز می تواند از تداوم اسهال جلوگیری کند. اگر می خواهید میزان "تانین" را در چای افزایش دهید، بگذارید بیشتر دم بکشد.

موارد منع مصرف چای سبز:

اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآورده‌هاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش ازحد چای سبز در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني مي‌شود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نمي‌شود.

روزانه چند لیوان چای سبز بخوریم؟

چای سبز تنها می‌تواند به مقدار بسیار جزئی متابولیسم بدن را افزایش دهد. به دلیل همین ویژگی، بسیاری از افراد حدود 4 تا 5 لیوان در روز چای سبز می‌نوشند. درحالی‌که حتی در این شرایط هم افزایش متابولیسم آنقدری نیست که بتواند پاسخگوی دریافت مقدار کالری اضافی مصرفی ما باشد. اما این همه ماجرا نیست. معمولا مصرف چای، چه چای سبز و چه چای سیاه بیشتر از 2 تا 3 لیوان در روز از نظر تغذیه‌‌ای نه تنها مفید نیست، بلکه برای سلامت مضر هم هست. مصرف زیاد نوشیدنی‌هایی مثل چای به‌شدت مضر است و باعث می‌شود آب و الکترولیت‌ها از بدن دفع شوند. بنابراین مصرف زیاد این نوشیدنی‌ها می‌تواند منجر به اختلال آب و الکترولیت در بدن شود. از سوی دیگر ترکیبات آلکانوئیدی موجود در چای می‌تواند در اثر مصرف زیاد مشکلات تحریک‌پذیری و حساسیت‌های ویژه عصبی را هم در پی داشته باشد. این در حالی است که مصرف متعادل آن یعنی 2 تا 3 لیوان در روز می‌تواند در بدن آرامش ایجاد کند.

• البته مصرف خیلی زیاد این ماده غذایی مفید می‌تواند خطرناک باشد. لذا در مصرف هر نوع ماده غذایی، هر چند مفید، اصل اعتدال و میانه روی را رعایت کنید‌.

روش نگهداری و دم کردن چای سبز:

• برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
• برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب داغ با دمای 80 تا 85 درجه سانتی‌گراد به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت 7 تا 8 دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید.
• چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.

معطر كردن چاي:

براي معطر كردن چاي مي توان به آن مقداري گل ياس، گل سرخ، گل بهار نارنج، نعنا، هل، ليمويخشك يا تازه، چند پر زعفران( بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت تركيبي يا به تنهايي اضافه كرد.

 

یک شنبه 10 خرداد 1394  9:29 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 44

دمنوش ریحان



ارتفاع ساقه های ان تا 60 سانتی متر می‌رسد و برگ‌های معطرش را به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌کنند . ریحان ، در دو نوع سبز و بنفش می‌روید.

برگ‌های آن به صورت متقابل بیضوی و نوک تیز می‌باشد. گل‌های آن معطر و کوچک به رنگ‌های سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می‌شود.

تخم آن سیاه و ریز است . برگ‌ ریحان و سرشاخه های جوان آن به مصرف تغذیه می‌رسد . ریحان در طول رویش به هوای گرم و تابش نور کافی نیاز دارد. این گیاه به سرما بسیار حساس است . در طول رویش به آب کافی نیاز دارد.

ریحان سرشار از ویتامین A و K ، آهن ، کلسیم  و دیگر مواد مغذی است. برگ و تخم آن دارای اثرات درمانی هستند.

خواص درمانی

تاثیر بر روی دستگاه قلبی _ عروقی:

-          دمنوش برگ ریحان باعث افزایش سلامت قلب و راحتی ماهیچه‌های آن می‌شود.

-          تپش قلب را منظم می‌کند.

-          از گرفتگی رگ‌های خونی جلو گیری می‌نماید.

-          دمنوش ریحان فشار خون را تنظیم می‌کند.

تاثیر بر روی دستگاه عصبی:

-          دمنوش برگ ریحان اثر ضد تشنج دارد.

-          معالجه سردردهای میگرنی و عصبی است.

-          دمنوش برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است.

-          داراری خواص آرام بخش است.

-          در رفع بی‌خوابی موثر است.

-          سردردهای درحین سفر را رفع می‌کند.

تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی :

-          دمنوش ریحان، ادرار آور است.

-          دمنوش تخم ریحان برای  درمان ورم کلیه مفید است.

-          در درمان ترشحات زنانه به کار می‌رود.

-          عفونت های ادراری و مشکلات کلیوی را درمان می‌کند.

-          در دفع سنگهای مثانه مفید است.

تاثیر بر روی غدد:

-          دمنوش برگ ریحان اثر زیاد کننده شیر مادران شیرده را دارد.

تاثیر بر روی دستگاه تنفسی:

-          دمنوش برگ ریحان برطرف کننده تورم گلو و گلو درد و آنژین است.

-          برای از بین بردن سرفه و سیاه سرفه بسیار مفید است.

-          در درمان آسم موثر است.

تاثیر بر روی دستگاه حرکتی:

-          دمنوش ریحان در درمان دردهای نقرسی مفید است.

تاثیر بر روی دستگاه گوارش:

-          دمنوش ریحان دستگاه هاضمه را تقویت می‌کند.

-          دمنوش تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است.

-          نوشیدن یک فنجان دمنوش ریحان نفخ و گاز معده را از بین می‌برد.

-          در هضم غذا موثر است.

-          بی اشتهایی را رفع می‌کند.

-          در درمان اسهال موثر است .

-          دمنوش ریحان در درمان دردهای روده‌ای موثر است.

-          یبوست را برطرف می‌کند.

تاثیر بر روی پوست :

-          مصرف دمنوش ریحان می‌تواند باعث بهبود چین و چروک های دست و صورت شود.

خواص دیگر :

-          دمنوش ریحان تب بر است .

-          دمنوش تخم ریحان مسکن است.

-          دمنوش برگ ریحان ضد عفونی کننده است و به عنوان دهان شویه برای رفع التهابات و زخم های دهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

-          مقاوت بدن را در مقابل بیماری‌ها افزایش می‌دهد.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی:

-          عوارض خاصی برای ان ذکر نشده است . اما باید از مصرف زیاد آن خودداری کرد.

طبیعت

-          از نظر طب سنتی ایران ، طبیت ریحان گرم و خشک است.

طرز تهیه

-          یک قاشق غذا خوری برگ خشک شده ریحان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت 10 دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و  پس از گذشت این مدت آن را صاف کنید و با عسل مخلوط نمایید و میل کنید.

-          برا تهیه دمنوش تخم ریحان باید یک قاشق چای خوری تخم کوبیده شده ریحان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت 20 دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد و پس از صاف کردن ، آن را با عسل مخلوط نمایید ومیل کنید.

 

دوشنبه 11 خرداد 1394  11:55 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 45

چای سفید

چای سفید لطیف ترین چای هاست. تلخ نیست، طعم ملایم و شیرین دارد. بیشتر در استان فوجیان چین تولید می شود و محصول بهاره و چین اول است. چای سفید در مقایسه با دیگر انواع چای مانند چای سبز و سیاه از مقدار بسیار بیشتری آنتی‌اکسیدان برخوردار است از این رو دارای خواص درمانی بسیاری است.

در اصل چای سفید، جوانه‌های گیاه چای است؛ یعنی قبل از باز شدن و شکوفا شدن برگ چای، جوانه آن را که یک غلاف کرک‌دار نقره‌ای دارد، می‌چینند.
چای سفید همانند چای سبز تولید شده از برگ های گیاه "کاملیا سینسیس" است.
در فرآیند تخمیر (از زمانی که برگ چای چیده می‌شود تا زمانی که در معرض هوا قرار می‌گیرد و تخمیر می‌شود) تغییراتی در ترکیبات چای رخ می‌دهد؛ به طوری که مقدار کافئین در چای سبز و سفید به میزان چشم گیری کاهش می یابد.
پلی‌فنول‌هایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارند در چای سیاه بسیار کم هستند که با نام ‌کاتچین شناخته می‌شوند.
مقدار کاتچین‌ها در واقع در چای سبز بالا، در چای سفید بسیار بالا و در چای سیاه بسیار کم هستند.
بر خلاف انواع چای که با آب جوش درست می‌شود، پیشنهاد می‌شود چای سفید با آبی با دمای کمتر از دمای آب جوش حدود 75 تا 85 درجه سانتی‌گراد تهیه شود، بدین منظور باید آب را جوش آورد و بعد صبر کنیم تا دمای آن کم شود، سپس با آن آب چای سفید را دم می کنیم.

برخی از خواص درمانی چای سفید عبارتند از:
• فشارخون را کاهش می‌دهد.
آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و نیز سکته مغزی می‌شوند.
• از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.
آنتی‌اکسیدان‌ها از ایجاد آسیب‌های درونی سلول‌‌ها ناشی از وجود رادیکال‌های آزاد پیشگیری کرده و باعث به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی و مضر بدن شده که ممکن است منجر به بروز انواع سرطان‌ها مانند سرطان روده، شکم یا پروستات گردد.
• خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد.
این فایده تنها برای چای سفید نیست که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد بلکه تمام انواع چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید می‌شوند، دارای چنین خواصی هستند.
• برای پایین آوردن کلسترول موثر است.
نوعی آنتی اکسیدان با نام "کاتچین" در این نوع چای وجود دارد که کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون می‌کنند. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگ‌ها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری می‌کنند.
• برای سلامت پوست مفید است.
چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری می‌کند. عملکرد سلول‌های پوست را بالا برده و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت می‌کند. همچنین، پوست را جوان می‌سازد. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است.
آنتی اکسیدان‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد، از بدن محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلول‌های پوستی می‌شوند.
• به سلامت استخوان کمک می‌کند.
چای سفید همچنین باعث می شود تا کسانی که آن را می نوشند، تراکم استخوانی بالاتری داشته باشند. جلوگیری از شکستگی های استخوانی و درمان آرتریت نیز یکی دیگر از فواید چای سفید است.
• برای سلامت دهان و دندان مفید است.
چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابی‌های دندان و از همه مهم‌تر، رشد پلاک‌های دندانی پیشگیری کرده و نیز باعث خوشبو تر شدن دهان می شود.
ویتامین ها و مواد معدنی
ویتامین های چای:
ویتامین بی 1 (تیامین) – کمک به تولید انرژی از طریق تبدیل غذا. افزایش اشتهاء و بهبود گوارش. مورد نیاز برای رشد و تولید مثل.
ویتامین بی 2 (ریبوفلاوین) – سلامتی پوست، چشم ها و اعصاب. متابولیسم انرژی.
ویتامین بی 6 – کمک به آزاد شدن انرژی غذا و افزایش متابولیسم انواع پروتئین.
ویتامین سی (اسید اسکوربیک) – بهبود زخم و ترمیم شکستگی. مبارزه با برخی انواع شایع عفونت های ویروسی و باکتریایی.
ویتامین کا – پیشگیری از لخته شدن خون و کمک به متابولیسم استخوان.
کاروتن – پس از گوارش، به ویتامین آ تبدیل می شود. بهبود بینایی و سلامتی پوست.
اسید فولیک – ساخت گلبول قرمز و ژن
مواد معدنی (چای، سرشار از مواد معدنی است):
منگنز – ضروری برای رشد و نمو بدن.
پتاسیم – ضروری برای حفظ ضربان عادی قلب.
روی – ضروری برای رشد و نمو اندام های تناسلی و کمک به بهبود زخم.
فلور – محافظت از دندان ها و تقویت استخوان ها.
پلی فنلها (چای، سرشار از انواع آنتی اکسیدان است):
فلاونویدها و کتچین ها، گروهی از ترکیب های پلی فنلی هستند. این مواد، مانع عمل رادیکال های سرطان زا و بیماری های قلبی می شوند.
نوشیدن چای سبز، باعث کاهش قند خون مبتلایان به دیابت می شود.خوانندگان دیابتی، شاید تاکنون موفق به کاهش قند خونشان از طریق رژیم غذایی شده باشند، اما اکنون می توانند با چای سبز هم، به ثبات میزان قند خونشان کمک کنند.

روش تهیه و دم کردن چای سفید دقیقا مثل چای سبز است (در لیوان مخصوص دم‌نوش و یا یک قوری شیشه‌ای و یا قوری چینی در دار با دمای حدود ۸۰ درجه سانتیگراد دم کنید). همچنین می توان از برگ نعنا، آویشن یا چوب دارچین و … برای طعم دادن به این چای استفاده کرد. برای کسانی که دوست دارند این چای رو شیرین بخورند عسل می تواند شیرین کننده مناسبی باشد.

طرز تهیه چای سفید

نکات بیشتری در مورد چای سفید:
بهتر است در دم کردن چای سفید دمای آب بین ۸۰ تا ۹۰ درجه باشد (بهترین دما حدود ۸۰ درجه)؛ برای دم کردن آن می‌توانید از لیوان‌های مخصوص دم کردن چای و یا از فرنچ‌پرس استفاده کنید. همچنین می‌توانید چای سفید را دو تا سه بار استفاده کنید، یعنی پس از مصرف مجددا روی آن آب‌جوش بریزید تا چای بعد آماده شود.

 

سه شنبه 12 خرداد 1394  12:14 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 46

دمنوش جنسینگ

آنچه لازم است در مورد این گیاه بدانید:
گیاه جینسنگ ریشه‌ای تاریخی دارد که به علت مزایای فوق العاده در دارونامه چین شهرت زیادی به دست آورده است. جینسنگ در کشورهای غربی و شرقی به علت خاصیت نیرو زایی و جوان‌بخشی استفاده می‌شود. این گیاه یک تقویت کننده طبیعی است که به انرژی‌زایی ذهن و بدن کمک می‌کند. این گیاه توانایی ایجاد تعادل در استرس جسمی و روحی دارد. هم‌چنین در کاهش خستگی، مبارزه با سرما خوردگی و آنفولانزا، افزایش قدرت حافظه و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شود.

انواع جینسینگ عبارتند از:
* جینسینگ آمریکایی  
* جینسینگ آسیایی
* جینسینگ قرمز یا چینی
* جینسینگ وحشی

رهایی ازاسترس و افسردگی:
جنسینگ یک تقویت کننده و نیروزای فوق‌العاده است. این گیاه در مبارزه با ترکیبی از افسردگی، استرس و سر درد کمک کننده است. این گیاه باعث بهبود عملکرد مغز و مرکز حافظه می‌شود. جینسنگ را می‌توان به چای روزانه اضافه کرد یا به طور جداگانه مصرف کرد تا این منافع را به دست آورد.

جینسنگ توانایی بهبود در ایجاد تعادل بین انتقال دهنده‌های عصبی از مغز شامل سروتونین، دوپامین، نوراپی نفرین و اپی نفرین دارد. این گیاه سیستم ایمنی بدن را تثبیت می‌کند و ذهن را از افسردگی دور می‌کند.

جنسینگ استقامت را افزایش می‌دهد و قدرت روحی و جسمی را ارتقا می‌دهد. یک فنجان چای جینسنگ پس از یک روز کار طولانی تمام انرژی از دست رفته را به شما بر می‌گرداند.
توازن فشارهای جسمی و روحی:
جینسینگ در بهبود سطح انرژی بدن، سرزندگی، تمرکز و هوشیاری سریع مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برای از بین بردن خستگی، نوسانات خلقی، استرس و سندرم پیش از قاعدگی استفاده می‌شود.

هنگامی که شما یک کار سنگین و یا هر کار فعالی که نیاز به انرژی ذهنی و جسمی زیادی دارد دارید می‌توانید یک فنجان چای جینسینگ یا کپسول‌های جینسینگ را برای به دست آوردن انرژی فوری مصرف کنید. بسیاری از ورزشکاران نیز استفاده از جینسنگ را برای به تعادل رساندن انرژی از دست رفته خود آغاز می‌کنند.

درمان سرطان:
جینسینگ گیاه قدرتمندی برای پیشگیری و کنترل سرطان و عوارض جدی آن است. جینسنوزید‌ها ترکیبات شیمیایی هستند که خواص درمانی آنها در پیشگیری از سرطان اثبات شده است. جینسنگ حاوی جینسنوزید است که به آن کمک می‌کند تا یک عنصر شگفت‌انگیز در درمان سرطان باشد. اگر مبتلا به سرطان هستید، لطفا قبل از استفاده از جینسینگ با دکتر خود مشورت کنید.

درمانی برای دیابت نوع 2:

بسیاری از تحقیقات اخیر اثرات مثبت جینسینگ در کاهش سطح قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را به اثبات رسانده‌اند. این مطالعات هم چنین ثابت کرده‌اند که استفاده از جینسینگ برای کاهش سطح قند خون خطری ندارد. همواره باید تداخلات جینسنگ با داروهای تجویزی استاندارد برای افراد دیابتی را بررسی کرد.

تقویت سیستم ایمنی:
جنسینگ به تحریک عملکرد سلول‌های ایمنی مثل لنفوسیت‌ها و نوتروفیل‌ها کمک می‌کند. هم‌چنین در درمان افراد مبتلا به برونشیت حاد و سایر مشکلات تنفسی هم استفاده می‌شود. تمام این کاربرد‌های خاص جینسینگ را محبوب‌ترین گیاه چین کرده‌اند.

جینسینگ: تقویت سیستم ایمنی بدن

جینسینگ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. بر اساس نتایج یک پژوهش ایتالیایی این گیاه همچنین می‌تواند باعث افزایش تأثیر واکسن آنفلوانزا شود.

روش مصرف

برای تقویت سیستم دفاعی بدنتان 2 قاشق چای‌خوری ریشه‌ی خرد شده‌ی جینسینگ را در یک لیتر آب سرد بریزید و با شعله‌ی ملایم بجوشانید. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت 15 تا 30 دقیقه دم بکشد. جوشانده را از صافی رد کنید. صبح و ظهر بعد از غذا یک فنجان از این جوشانده میل کنید. این دوره‌ی درمانی را حداکثر 3 ماه ادامه دهید.

 

جمعه 15 خرداد 1394  10:32 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 47

دمنوش گل داوودی

خواص شگفت انگیز دمنوش گل داوودی
 

دمنوش گل داوودی برای درمان تیرگی دور چشم، کاهش کلسترول بد خون و درمان اختلالات خواب بسیار مفید است.
دمنوش گل داوودی
دمنوش گل داوودی دارای خواص متعددی است که در حفظ سلامت بدن موثر است.

مصرف آن پس از یک روز کاری، خستگی را از تن بیرون می کند و باعث آرامش بدن و ذهن می شود.

تیرگی دور چشم را رفع می کند.

اختلالات خواب را برطرف می کند.

التهاب ریه را برطرف می کند.

دارای خواص ضدقارچی – ضد باکتریایی و ضد ویروسی است و در پاکسازی کبد موثر است.

از آن جا که کافئین ندارد، مصرف آن هیچ نوع عارضه جانبی مانند اضطراب ایجاد نمی کند.

به طور موثر بیماری های قلبی عروقی، واریس و انسداد رگ ها را درمان می کند.

گلو درد، خارش و قرمزی چشم را رفع می کند.

با سم زدایی از کبد، میزان کلسترول بدن را کاهش می دهد.

 

جمعه 22 خرداد 1394  5:16 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 48

دمنوش گل همیشه بهار

همیشه بهار گیاهی است با گل‌های درشت به رنگ زرد و نارنجی، که دارای خواص درمانی مفیدی است.

مشخصات عمومی:

همیشه بهار گیاهی است با نام علمی Calendula officinails که متعلق به خانواده Asteraceae (کاسنی) است.

گیاهی با برگ‌های بلند و باریک، علفی و یک‌ساله با گل‌های درشت به قطر 4 تا 7 سانتی‌متر که به رنگ زرد یا نارنجی هستند و ریشه آن نیز مخروطی شکل است.

آشنایی با خواص دمنوش این گیاه:

• دمنوش همیشه بهار، دارای خاصیت ضد التهاب و آنتی باکتریال است.[عصاره صمغ پسته ضد التهاب است]

• داروی محرک ایمنی در بدن است.

• برای درمان عفونت‌های گوش مفید است.[نکته بهداشتی روز:‌ علائم عفونت گوش در کودکان]

• برای درمان ورم ملتحمه چشم کاربرد دارد.

• محرک تولید کلاژن است.

• دمنوش همیشه بهار را می‌توانید برای تسکین گلودرد و التهابات دهانی، قرقره کنید.

• برای سم زدائی بدن پس از عمل، مفید است.

• برای درمان اختلالات دستگاه گوارش  به کار می‌رود.

• برای تنظیم دوره قاعدگی مفید است.[نکته بهداشتی روز: علائم اختلال قاعدگی]

• این دمنوش را می‌توان در یخچال نگه‌داری کرد و از آن برای نرم کردن پوست استفاده کرد.

•  حتی این دمنوش را می‌توان به طور مستقیم بر روی پوست ملتهب (آکنه، هموروئید و غیره) مالید.

طرز تهیه دمنوش گل همیشه بهار

به اندازه یک مشت از گل خشک شده همیشه بهار را درون آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه آن را دم کنید.

 

شنبه 23 خرداد 1394  11:49 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 49

دمنوش کاکوتی
 


گرم و خشک

آنتی بیوتیک قوی ، ضد شب ا دراری ، مقوی معده ، قلب ودستگا ه گوارش ، رقیق کنندۀ خون ، بادشکن وضدنفخ ، ضد حساسیت وسرفه ، خلط آور ، صفرابر ، همراه با ماست و دوغ ، بسیار مفید است ، مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط ، ضد نقرس ، مفید برای به تأخیر انداختن عادت ماهانۀ زنان

مواد لازم

آب : دو لیوان
عسل : دو قاشق مرباخوری
کاکوتی : یک قاشق غذاخوری
پونه کوهی : یک قاشق غذاخوری

روش تهیه

کاکوتی را در یک قوری چینی ریخته ، به میزان لازم آب جوش به آن اضافه کرده وبه مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم دم می کنیم .

 

یک شنبه 24 خرداد 1394  12:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 50

دمنوش یونجه

دمنوش یونجه سرشار از ویتامین های فراوان از جمله ویتامین های A،C،D،K و همچنین منبع عالی موادمعدنی چون فسفر، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن است. این دمنوش حاوی میزان زیادی اسیدآمینه لازم، فیبر و پروتئین بالا نیز است.

به نقل از سایت «MSN»، دارای خاصیت مدر است که سموم را از بدن دفع می کند و درد مربوط به ناراحتی کلیوی را برطرف می کند.

در قدیم برای رفع کم اشتهایی و بهبود سریع بیماری ها از آن استفاده می شد. علاوه بر آن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و درمان مناسبی برای کم خونی است.

خاصیت مدر آن میزان قندخون را کنترل می کند. بیماران دیابتی برای پیشگیری از بالا رفتن قندخون، از این دمنوش استفاده می کنند.

از آن جا که غنی از پروتئین و فیبر است برای کاهش وزن مفید است.

منبع عالی ویتامین K است که در انعقاد خون نقش مهمی دارد.

مصرف روزانه یک فنجان دمنوش یونجه برای کنترل فشارخون که می تواند منجر به سکته شود، مفید است.

با سندروم یائسگی و قبل از قاعدگی مقابله می کند و از خونریزی شدید پیشگیری می کند. مصرف این دمنوش همچنین به حفظ میزان کلسیم بدن کمک می کند و مانع از پوکی استخوان می شود.

برای سیستم گوارش مفید است و از بروز ناراحتی هایی مانند یبوست، زخم معده و روده و حتی نفخ پیشگیری می کند.

نتایج بررسی ها نشان می دهد، این دمنوش مغذی، با بیماری های خودایمنی از جمله روماتیسم و آرتریت مقابله می کند و تب بر عالی نیز به حساب می آید.

زنان در دوره بارداری یا شیردهی باید قبل از مصرف این دمنوش، با پزشک خود مشورت کنند.

 

یک شنبه 24 خرداد 1394  9:50 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 51

دمنوش سیب و دارچین

مواد لازم:

سیب دو عدد
چوب دارچین سه سانتی متر
لیموترش تازه یک برش
آب جوش سه الی چهار فنجان

طرز تهیه:

این دم نوش بسیار آرامش بخش و برای رفع خستگی مناسب است. پس از یک روز پر مشغله می توانید با استفاده از سیب این دم نوش خوشمزه را تهیه و میل کنید.
سیب را پوست کنده و مغز میان آن را خارج می کنیم. پوست و مغز میانی سیب را (در واقع قسمت هایی که معمولا دور ریخته می شود به جز ساقه) داخل قوری ریخته چوب دارچین را هم تکه*تکه کرده به همراه یک برش لیمو به قوری اضافه می*کنیم. آب جوش را نیز افزوده و به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم تا دم بکشد.

 

دوشنبه 25 خرداد 1394  1:34 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 52

دمنوش شیرین بیان

بخش های مورد استفاده: ریشه های پوست کنده شده یا نکنده

موارد مصرف:

۱-     سرفه و برونشیت
۲-     التهاب معده

موارد منع مصرف:

در صورت وجود هپاتیت مزمن، بیماریهای ناشی از احتباس صفرا، سیروز کبدی، نارسایی شدید کلیه، دیابت شیرین، آریتمی، پرفشارخون، افزایش تون عضلات، پایین بودن غلظت پتاسیم خون از مصرف آن خودداری نمایید. مصرف دخانیات نیز سبب ایجاد مسمومیت با این گیاه می شود.

عوارض:

مصرف طولانی مدت این گیاه ممکن است باعث افزایش فشارخون، آماس( تورم)، مشکلات قلبی، افزایش سدیم خون و کاهش پتاسیم آن گشته و درنتیجه ضعف یا گرفتگی عضلانی شود. همچنین در موارد نادر احتمال میوگلوبینوری وجود دارد. پس در صورت مصرف طولانی مدت باید با پزشک مشورت کرد.عوارض احتمالی دیگر شامل عوارض چشمی، کاهش تستوسترون( هورمون جنسی مردانه) و افزایش وزن می باشد.

مصرف در دوران بارداری:


توصیه نمی شود.

مصرف در دوران شیردهی:

محدودیتی شناخته نشده است.

تداخلات:

۱-     داروهایی که باعث کاهش پتاسیم می شوند مانند هیدروکلروتیازید و تریامترن اچ در صورت مصرف همزمان غلظت پتاسیم در خون را بیشتر کاهش می دهند.
۲-     کاهش میزان پتاسیم سمیت داروهایی مانند دیگوکسین را افزایش می دهد.
۳-     به طور کلی کسانی که داروهای ضد فشارخون مصرف می کنند ممکن است شیرین بیان باعث کاهش اثرات آنها شود. در صورت مصرف همزمان و مشاهده تغییر بر فشار خون از مصرف همزمان خودداری شود.
۴-     هیپو کالمی ناشی از شیرین بیان ممکن است بر کارآیی داروهای ضد آریتمی ( پروکائین آمید و کینیدین)  تاثیر گذارد.
۵-     مصرف همزمان با داروهای ضد دیابت ممکن است باعث کاهش اثر آنها شود.

دوره مصرف:

بدون نظر پزشک بیشتر از ۴ تا ۶ هفته از این گیاه استفاده نشود. هیچ منعی در مصرف شیرین بیان به عنوان چاشنی تا حدود حداکثر دوز روزانه ۱۰۰ میلی گرم گلیسیریزین وجود ندارد که تقریبا معادل ۲ گرم از گیاه می باشد.
مقدار مصرف:
۲ تا ۴ گرم گیاه در ۱۵۰ میلی لیتر آب جوش دم کشیده و بعد از هر وعده غذایی میل شود.

 

سه شنبه 26 خرداد 1394  12:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 53

دمنوش افسنتین

افسنتین گیاهی است علفی، پایا به ارتفاع 80 تا 120 سانتی متر که در زمین های خشک و شنزار ها می‌روید رنگ برگ‌های آن سبز مایل به سفید است. گل های آن به شکل خوشه و دارای رنگ‌های قرمز و زرد می‌باشد. افسنتین گیاهی است که هم به طور وحشی می‌روید و هم آن را کشت می‌کنند. گل و برگ های این گیاه خاصیت دارویی دارد.

خواص درمانی
تاثیر بر روی دستگاه قلبی-عروقی:
- دمنوش افسنتین کم خونی را رفع می‌کند.
- تصفیه کننده خون است و برای کسانی که غلبه سودا دارند در خون دارند بهترین اتخاب است.
- رسوب عروق خونی را از بین می‌برد.
- دمنوش افسنتین برا تقویت قلب موثر است.
- کسانی که تصلب شرایین دارند از دمنوش افسنتین استفاده کنند.
- برای افرادی که سکته مغزی کرده اند مفید است.

تاثیر بر دستگاه عصبی:
- دمنوش افسنتین در درمان بیماری های عصبی موثر است.
- اشخاصی که دچار بی خوابی و عصبانیت می‌شوند از دمنوش افسنتین استفاه کنند.
- برای درمان کابوس موثر است.
- سرگیجه را رفع میکند
- دمنوش افسنتین برای تقویت حافظه و فراموشی نیز استفاده می‌شود.

تاثیر بر روی غدد:
- دمنوش افسنتین عوارض ناشی از نارسایی کبد را رفع می‌کند.
- در درمان یرقان موثر است.
- کبد را تقویت می‌کند.

تاثیر بر روی دستگاه تنفسی:
- دمنوش افسنتین برای رفع بوی بد دهان موثر است.
- برای درمان گلو درد از دمنوش افسنتین استفاده می‌شود.

تاثیر بر روی دستگاه حرکتی:
- دمنوش افسنتین برای درمان بیماری رعشه و لقوه مفید میباشد.
- برای درمان واریس موثر است.
- برای رفع دردهای عضلانی و پیچ خوردگی اعضا و دردهای رماتیسم وریدی و مفصلی با دمنوش غلیظ افسنتین، محل درد را کمپرس کنید.

تاثیر بر روی دستگاه گوارش:
- دمنوش افسنتین برای درمان کرم‌های انگلی موثر است.
- دافع سودا و بلغم زائد می‌باشد.
- اشتها را زیاد و عمل هضم غذا آسان می‌کند در نتیجه برای عمل لاغزی مفید می‌باشد.
- دمنوش افسنتین دفع کننده اخلاط بلغمی در مفاصل است.
- یبوست های ناشی از ضعف عمل دستگاه هاضمه می‌باشد با دمنوش افسنتین درمان ‌می‌شود.
- برای درمان اسهال‌های مزمن صفراوی از دمنوش افسنتین استفاده کنید.
- دمنوش افسنتین برای تقویت معده و روده موثر است.

خواص دیگر:
- برای درمان شوره و نیز موخوره سر خود را با دمنوش افسنتین ماساژ دهید.
- دمنوش افسنتین تب بر است.
- برای درمان زخم ‌های چرکین با دمنوش افسنتین آن را بشویید.
- برای درمان رنگ پریدگی موثر است.
- خانم هایی که یائسگی زودرس دارند از دمنوش افسنتین استفاده کنند.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی
در دوران بارداری و شیردهی، منع مصرف دارد.باید از مصرف زیاد آن شدیداً پرهیز نمود. همچنین افرادی که افسرده هستند و یا کیسه صفرادارند از خوردن افسنتین خودداری کنند. برای کسانی که زخم معده و روده دارند نیز مناسب نمی‌باشد.

طرز تهیه:
مقدار یک قاشق چای خوری برگ و گل خشک شده افسنتینرا با دو لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت ده دقیقه بر روی شعله غیر مستفیم قرار دهید و پس از گذشت این مدت آن را صاف کنید و با عسل مخلوط نمایید و میل کنید. استفاده دو لیوان از این دمنوش در روز به مدت یک هفته در ماه مجاز می‌باشد.

افسنطین:
طبیعت آن گرم و خیلی خشک است.

اثرات گیاه افسنطین بر بدن:
تقویت کننده دستگاه گوارش، محرک رحم، دفع کننده کرمهای بدن، محرک جریان صفراوی، ضد نفخ، ضد عفونی کننده، تنظیم کننده قاعدگی، ضد روماتیسم، تقویت کننده اعصاب.

قسمتهای مورد استفاده:
قسمتهای هوایی (قسمتهای خارج از خاک): باعث دفع کرمهای روده ای بدن می شود و موجب تقویت کبد و افزایش اشتها و تحریک رحم می شود. در درمان اختلالات قاعدگی نیز از این گیاه استفاده می شود.

درمان با افسنطین:
1- اگر به مدت ده روز هر روز یک فنجان از دم کردۀ آن را بیاشامید. کم اشتهایی را که از سردی بوجود آمده باشد رفع می کند. برای معالجه یرقان بسیار نافع است.
2- اگر هم دم کردۀ آن را بنوشید و هم ضماد کنید، برای گزیدگی عقرب نافع است.
3- 10گرم از کوبیدۀ آنرا به تنهایی با عسل بخورید، برای طحال بسیار نافع است.
4- آن را بسیار نرم بسایید و با موم مخلوط و شیاف نمایید. برای خروج انواع کرم از شکم نافع است.
5- اگر آن را با روغن زیتون مخلوط و به بدن مالیده شود، مانع هجوم و گزیدن پشه ها می شود.

هشدار در مصرف:
* این گیاه برای دهانۀ معده مضر است، ایجاد سردرد میکند، باید در حد مجاز و زیر نظر پزشک مصرف شود.
* در دوران بارداری و دوران شیردهی از مصرف این گیاه خودداری نمایید.

 

چهارشنبه 27 خرداد 1394  11:54 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 54

دمنوش شنبلیله

خواص و کاربرد درمانی

    ضد راشیتیسم( نرمی استخوان)
    درمان کم خونی ( تقویت کننده لوزالمعده)
    درمان افزایش قند(دیابت)
    درمان التهاب روده
    درمان عفونت های مجاری تنفسی
    انرژی بخش و تقویت کننده
    افزایش اشتها
    خلط آور
    تقویت نیروی جنسی
    تب بر
    عمل کننده مشابه هورمون های جنسی بدن
    افزایش شیر مادر
    کمک به رویش مو
    رفع التهاب نایژه
    ضد نفخ
    ضد سرطان
    پایین آوردنده قند خون
    مسکن درد
    تسکین دردهای قاعدگی
    درمان التهاب و ناراحتی های پوستی و جوش
    درمان عدم نعوظ و ناتوانی جنسی در مردان
    کمک برای تحریک زایمان و دفع جنین
    درمان مشکلات مقاربتی در زن ها
    درمان سل ریوی
    درمان سل استخوانی اطفال
    درمان لاغری مفرط
    درمان انسداد عروق ( گشاده کننده)
    کمک به درمان نقرس( کاهش اسید اوریک)
    کمک به درمان سوء هاضمه و کمکبه هضم غذا
    کاهش کلسترول بد خون
    ضد اسپاسم و ضد التهاب معده
    کاهش دردهای زایمانی در هنگام زایمان
    لینت مزاج
    درمان فشار خون بالا
    درمان التهاب و بزرگی کبد و طحال
    درمان تکرر ادرار
    درمان ورم معده
    درمان بواسیر

نحوه ی آماده سازی و مصرف :

یگ قاشق چایخوری تخم شنبلیله کوبیده را در یک قوری آب جوش ریخته و به مدت ۳۰ دقیقه آن را دم کرده و به همرا لیمو ترش و عسل روزی چند فنجان جرعه جرعه بنوشید.

 

پنج شنبه 28 خرداد 1394  6:32 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 55

دمنوش شوید

خواص و کاربرد درمانی
 

    گشاد کننده رگ ها
    ضد باکتری
    خواب آور
    ضد عفونی کننده
    ضد اسپاسم
    محرک تنفسی
    ضد سرطان
    مسکن
    ضد نفخ
    هضم کننده غذا
    ادرار آور
    مقوی معده
    کاهش دهنده قند خون
    کاهش دهنده فشار خون
    شیر افزا
    مسهل
    شل کننده عضلات

 

نحوه ی آماده سازی و مصرف :
 

یک قاشق مرباخوری از آن را با یک لیوان آب جوش در قوری ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده سپس آن را صاف و باکمی عسل شیرین کرده و میل می نمایید.

 

جمعه 29 خرداد 1394  6:34 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 56

دمنوش شقایق

خواص و کاربرد درمانی
 

    درمان اختلالات و التهاب تنفسی، برونشیت، سرفه ، گلودرد، تنگی نفس، آسم، سیاه سرفه و مقوی سینه
    آرام بخش
    خواب آور
    خلط آور
    افزایش تعرق
    تصفیه کننده صفرا و دفع آن
    تصفیه کننده خون و دافع اوره
    تقویت اعصاب
    ضد تشنج
    قطع خونریزی از بینی
    مرتب نمودن دوره پریود

 

نحوه ی آماده سازی و مصرف :
 

۲۰ گرم گلبرگ خشک شده شقایق را در یک لیتر آب جوش دم کنید از صافی بگذرانید و به آن عسل بیفزایید . روزی ۲ تا ۳ فنجان جرعه جرعه بنوشید.

 

شنبه 30 خرداد 1394  6:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 57

دمنوش شب بو

خواص و کاربرد درمانی
 

    تب بر
    قابض
    ضد تشنج
    آرامبخش
    ضدعفونی کننده
    تقویت کننده اعصاب
    درمان میگرن
    درمان درد اعصاب صورت
    مقوی دوره نقاهت
    تسکین دهنده درد ماهیچه

 

نحوه ی آماده سازی و مصرف :
 

۴۰ گرم خشک یا ۷۰ گرم تازه آن را در یک لیتر آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و پس از صاف نمودن می توان آن را با کمی عسل شیرین نموده و به مقدار کن در چند نوبت مصرف کرد.

 

یک شنبه 31 خرداد 1394  2:37 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها