0

مقالات بهداشت و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   زمستان 1391 , دوره  1 , شماره  4 ; از صفحه 298 تا صفحه 305 .
 
عنوان مقاله:  بررسي آگاهي، نگرش و عملکرد پرستاران شاغل در بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشکي زابل در ارتباط با اصول احتياط همه جانبه
 
 
نویسندگان:  اميراسماعيلي محمدرضا, اسفندياري عاطفه, اصفهاني پروانه*
 
* گروه مديريت خدمات بهداشتي و درماني، دانشکده مديريت و اطلاع رساني، دانشگاه علوم پزشکي کرمان، کرمان، ايران
 
چکیده: 

مقدمه: شناسايي عوامل موثر بر حفظ سلامت پرسنل بهداشت و درمان در ارتقاي اثربخشي سازمان و حتي پيامدهاي سازماني نقش بارزي ايفا مي کند. اين مطالعه براي تعيين آگاهي، نگرش و عملکرد پرستاران در رابطه با اصول احتياط همه جانبه انجام شد.
روش ها: اين مطالعه از نوع مقطعي بود و از پرسش نامه براي جمع آوري داده ها استفاده شد. جامعه اين پژوهش همه پرستاران بيمارستان هاي شهر زابل بود. روايي و پايايي پرسش نامه در يک مطالعه پايلوت تاييد شد. امتياز آگاهي، نگرش و عملکرد در گروه هاي خوب، متوسط و ضعيف طبقه بندي شد. داده ها با استفاده از آمار توصيفي و آزمون هاي t-test،c2   Exact fisher وبا نرم افزار SPSS نسخه 13 تجزيه و تحليل شد.
نتايج: نتايج پژوهش نشان داد که ميزان آگاهي 39.1 درصد پرستاران مورد پژوهش متوسط و 60.9 درصد خوب بود. نگرش 10.4 درصد پرستاران متوسط و 89.6 درصد نگرش خوبي نسبت به اصول احتياط همه جانبه داشتند. در مورد عملكرد 13.9 پرستاران عملکرد ضعيف، 68.7 درصد عملکرد متوسط و فقط 17.4 درصد از پرستاران عملکرد مطلوب داشتند. ارتباط معني داري بين سن، جنس و سابقه کاري با ميزان نگرش، آگاهي و عملکرد در رابطه با اصول احتياط همه جانبه يافت نگرديد، اما ارتباط معني داري بين ميزان عملکرد و بيمارستان هاي محل خدمت وجود داشت.
بحث و نتيجه گيري: با وجود آگاهي و نگرش خوب پرسنل در مورد اصول احتياط همه جانبه، وضعيت عملکرد آن ها ضعيف بود. بنابراين ضرورت توجه جدي مسوولان در برگزاري کلاس هاي ضمن خدمت و دوره هاي بازآموزي احساس مي شود.

 

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:04 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تاثير آموزش بر آگاهي، نگرش و رفتار تغذيه اي بيماران مبتلا به ديابت نوع دو

عنوان مقاله:  تاثير آموزش بر آگاهي، نگرش و رفتار تغذيه اي بيماران مبتلا به ديابت نوع دو
 
 
نویسندگان:  اميني نجمه الملوك, بيات فاطمه, رحيمي محبوبه, بکري گونا, طاهري گيتي, شجاعي زاده داوود*
 
* گروه آموزش بهداشت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي تهران، تهران، ايران
 
چکیده: 

مقدمه: مراقبت هاي پزشکي و تغذيه اي در بيماران مبتلا به ديابت از بروز و پيشرفت عوارض جلوگيري مي کند. يافته هاي متناقضي در زمينه تاثير آموزش بر آگاهي، نگرش و عملکرد بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزيابي تاثير آموزش بر آگاهي، نگرش و عملکرد تغذيه اي بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 انجام شد.
روش ها: پژوهش حاضر يک مطالعه مداخله اي بود. تعداد 80 نفر از بيماران مراجعه کننده به مرکز بهداشتي درماني ابوذر تهران انتخاب شدند و به طور تصادفي در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. ابزار جمع آوري اطلاعات پرسش نامه اي در دو بخش شامل اطلاعات دموگرافيک و پرسش نامه سنجش سازه هاي آگاهي، نگرش و عملکرد در مورد رفتارهاي تغذيه اي بود. اطلاعات به صورت پيش آزمون و پس آزمون با فاصله 3 ماه پس از مداخله جمع آوري شد. مداخله به صورت دو جلسه آموزشي بحث گروهي به مدت 30 دقيقه و به فاصله 2 هفته در نظر گرفته شد.
نتايج: بعد از اجراي برنامه آموزشي، آگاهي در هر دو گروه مداخله و شاهد به طور معني داري افزايش يافت. اين يافته احتمالا به علت اجراي برنامه هاي آموزشي روتين در آن مرکز بود. با اين وجود افزايش معني دار در نگرش و عملکرد تنها در گروه مداخله ديده شد.
بحث و نتيجه گيري: بايد با تدوين برنامه آموزشي مناسب در مراکز بيماران مبتلا به ديابت نوع 2، همگام با افزايش آگاهي موجبات بهبود نگرش و عملکرد آن ها را نيز فراهم کرد

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

فراواني آلودگي هاي انگلي روده اي در عرضه کنندگان مواد غذايي شهر کرمان

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   زمستان 1391 , دوره  1 , شماره  4 ; از صفحه 315 تا صفحه 322 .
 
عنوان مقاله:  فراواني آلودگي هاي انگلي روده اي در عرضه کنندگان مواد غذايي شهر کرمان
 
 
نویسندگان:  سالاري سيروس, صافي زاده حسين*
 
* مرکز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت، پژهشکده آينده پژوهي در سلامت، دانشگاه علوم پزشکي کرمان، کرمان، ايران
 
چکیده: 

مقدمه: عفونت هاي انگلي روده اي از جمله بيماري هاي منتقله از طريق غذا هستند که به ويژه در کشورهاي در حال توسعه به عنوان يک مشکل بهداشتي مطرح مي باشند. بعضي از مشاغل در تسهيل انتقال اين عوامل بيماري زا و گسترش بيماري هاي مرتبط با آن ها در سطح جامعه سهم بسزايي دارند. هدف از اين مطالعه بررسي شيوع آلودگي هاي انگلي روده اي در عرضه کنندگان مواد غذايي در شهر کرمان بود.
روش ها: مطالعه حاضر از نوع مقطعي و با استفاده از داده هاي موجود بود. داده هاي ثبت شده مربوط به کليه عرضه کنندگان مواد غذايي مراجعه کننده به آزمايشگاه مرجع در شهرستان کرمان شامل مشخصات دموگرافيک و نتايج آزمايش مدفوع مورد بررسي قرار گرفت. از آزمون 2جهت تحليل استفاده گرديد.
نتا يج: از 7748 نفر مورد مطالعه، 1.2 درصد (دامنه اطمينان 95 درصد، 1.198-1.202) آلودگي انگلي داشتند. تنها انگل جدا شده ژيارديا لامبليا بود. بيشترين فراواني آلودگي در شاغلين سوپرمارکت ها (2.1 درصد) بود. از لحاظ آماري بين نوع کسب و ميزان آلودگي به انگل هاي روده اي اختلاف معني دار وجود داشت. از نظر جنسيت و مکان کسب بين افراد با آلودگي انگلي و افراد فاقد آلودگي تفاوت معني داري مشاهده نشد.
بحث و نتيجه گيري: در سال هاي گذشته آلودگي انگلي در بين افراد شاغل در مناطق مختلف کشور وفور بالايي داشت، اما در حال حاضر اقدامات انجام شده باعث کاهش فراواني اين آلودگي ها شده است. با اين وصف مسوولين امر بايد در زمينه تثبيت و ارتقاي برنامه هاي اجرا شده، برنامه ريزي لازم را انجام دهند

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان مقاله:  بررسي تاثير آموزش بر پايداري عملکرد خودآزمايي پستان در رابطين بهداشتي شهر کرمان
 
 
نویسندگان:  معتمدي بتول*, يزدانپناه فرحناز, ايرانمنش فاطمه, تيرگري بتول
 
* گروه مامايي، دانشکده پرستاري و مامايي، دانشگاه علوم پزشکي کرمان، کرمان، ايران
 
چکیده: 

مقدمه: سرطان پستان شايع ترين سرطان زنان است. خودآزمايي پستان باعث تشخيص سرطان در مراحل اوليه مي شود. هدف از مطالعه حاضر، تعيين تاثير آموزش بر نحوه عملکرد خودآزمايي پستان در رابطين بهداشتي شهرستان کرمان بود.
روش ها: اين مطالعه از نوع تجربي قبل و بعد بود. نمونه شامل کليه 35 رابط مرکز شهيد باقدرت جوپاري شهر کرمان بود که با رضايت خود وارد پژوهش شدند. ابزار جمع آوري داده ها چک ليست بود، به طوري که نحوه عملکرد رابطين در آموزش خودآزمايي پستان قبل و بعد از مرحله اول، دوم و سوم آموزش مشاهده شد و در چک ليست ثبت گرديد. اطلاعات جمع آوري شده با استفاده از آزمون Dunnett و آناليز Related samples ANOVA تجزيه و تحليل شد.
نتايج: نمره عملکرد قبل و بعد در سه مقطع مقايسه گرديد. نمرات آموزش عملکرد قبل از آموزش در مقايسه با نمرات در هر سه مقطع اختلاف معني دار نشان داد (P<0.001) و نمرات رو به افزايش بود. آموزش بر نمره عملکرد رابطين تاثير مثبتي داشت. نمره عملکرد رابطين دو سال پس از آموزش گرچه کاهش داشت، اما هنوز هم با قبل از آموزش تفاوت معني داري داشت.
بحث و نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد که آموزش بر نحوه عملکرد رابطين بهداشت در خصوص آموزش انجام خودآزمايي پستان تاثير مثبت و تا 2 سال اثر پايداري داشت

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:06 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان مقاله:  اپيدميولوژي پنج ساله تومورهاي غده بزاقي بناگوشي در بخش گوش، حلق و بيني مرکز آموزشي درماني شفا کرمان
 
 
نویسندگان:  عربي ميانرودي علي اصغر*, جرجندي مريم
 
* کرمان، بلوار فارابي، بيمارستان شفا، بخش گوش حلق بيني
 
چکیده: 

مقدمه: تومورهاي غدد بزاقي نادر هستند و 4-3 درصد نئوپلاسم هاي سر و گردن را شامل مي شوند. هدف از اين مطالعه بررسي اپيدميولوژيک تومورهاي پاروتيد جراحي شده در بخش گوش، حلق و بيني بيمارستان شفاي کرمان بود.
روش ها: اين مطالعه به صورت مقطعي انجام شد، به اين صورت که در يک دوره 5 ساله از ابتداي سال 1385 تا پايان سال 1389، تمامي بيماراني که در مرکز آموزشي درماني شفا پاروتيدکتومي شده بودند، وارد مطالعه شدند. مواردي همچون نوع تومورهاي پاروتيد، پاتولوژي، سن، جنس، نوع عمل جراحي و عوارض زودرس جراحي بررسي شد.
نتايج: 47 بيمار با تومور پاروتيد در اين مدت بستري شدند که 20 نفر (42.6 درصد) مرد بودند. ميانگين سني در کل بيماران 40.1 سال بود. 7 مورد (14.9 درصد) تومور بدخيم و 37 مورد (78.7 درصد) ضايعات خوش خيم داشتند. 10 بيمار (21.3 درصد) تحت جراحي توتال پاروتيدکتومي و ساير بيماران (78.7 درصد) تحت پاروتيدکتومي سطحي قرار گرفتند. به طور کلي 8 مورد (17.0 درصد) از جراحي هاي انجام شده دچار عوارض زودرس شدند که 4 مورد (8.5 درصد) فلج عصب فاسيال، 3 مورد (6.4 درصد) هماتوم و يک مورد (2.1 درصد) عفونت زخم بود. بين جنس، سن و بدخيمي ارتباط معني داري وجود نداشت.
بحث و نتيجه گيري: ميزان شيوع تومورهاي خوش خيم و بدخيم پاروتيد و عوارض بعد از عمل در اين مرکز مشابه مطالعه هاي داخلي و خارجي ديگر بود. جهت افزايش دقت و به حداقل رسيدن خطا در تحقيقات مربوطه، جمع آوري منظم داده هاي بيماران، طراحي و استفاده از نرم افزارهاي مناسب توصيه مي شود

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:07 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   پاييز 1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 182 تا صفحه 192 .
 
عنوان مقاله:  بررسي سطح تمکين بيماران مبتلا به ديابت مراجعه کننده به کلينيک غدد بيمارستان افضلي پور کرمان از دستورات دارويي
 
 
نویسندگان:  مشروطه مهديه*, خانجاني نرگس, گذشتي‌ محمدحسين‌
 
* کرمان، بيمارستان افضلي پور، کلينيک غدد درون ريز
 
چکیده: 

مقدمه: سطح تمکين پايين بيماران مبتلا به ديابت يکي از بزرگ ترين چالش هاي موفقيت در درمان آن ها است. هدف اين مطالعه بررسي سطح تمکين از دستورات دارويي پزشک و عوامل موثر بر آن در بيماران مبتلا به ديابت مراجعه کننده به کلينيک غدد بيمارستان افضلي پور کرمان بود.
روش ها: در يك مطالعه مقطعي، 354 بيمار از 3000 بيمار مراجعه كننده به کلينيک غدد که داراي پرونده بودند، به طور تصادفي در سال 1389 انتخاب شدند. اطلاعات شامل مشخصات دموگرافيك بيماران، متغيرهاي وابسته به بيماري و درمان ديابت جمع آوري شد. همچنين آزمايش قند خون ناشتا و HbA1c براي بيماران انجام شد.
نتايج: 74.6 درصد بيماران تمکين خوب (بالاي 90 درصد) از رژيم دارويي داشتند. پيروي از درمان در افراد با تحصيلات بالاتر و افرادي که با فاصله زماني بيشتر از 3 ماه به پزشک مراجعه مي کردند، به طور معني داري بهتر از سايرين بود (P<0.05). ميانگين قند خون ناشتا و HbA1c به ترتيب در گروه با تمکين خوب 54.2±14. و 1.3±7.4 و در گروه با تمکين بد 172.8±72.2 و 1.7±8.1 به دست آمد که اختلاف هر دو معني دار بودند.
بحث و نتيجه گيري: اين مطالعه نشان مي دهد که بيماران با سطح تحصيلات بالاتر تمکين بيشتري دارند. از اين رو، بيماران با سطح تحصيلات پايين از اين نظر بيشتر در معرض خطر هستند و قند خونشان به خوبي افراد با سطح تحصيلات بالاتر کنترل نمي شود و نياز به حمايت و پايش بيشتري دارند. همچنين لازم است مطالعات بيشتري در زمينه ديگر علل مرتبط با سطح تمکين از دستورات دارويي در بيماران مبتلا به ديابت انجام گردد

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:07 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

چالش هاي اجراي سياست پزشک خانواده و بيمه روستايي در استان کرمان: يك مطالعه كيفي

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   پاييز 1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 193 تا صفحه 206 .
 
عنوان مقاله:  چالش هاي اجراي سياست پزشک خانواده و بيمه روستايي در استان کرمان: يك مطالعه كيفي
 
 
نویسندگان:  مهرالحسني محمدحسين, جعفري سيريزي محمد, پورحسيني سميراسادات, يزدي فيض آبادي وحيد*
 
* کرمان، ابتداي بلوار جهاد، خيابان ابن سينا، معاونت تحقيقات و فن آوري دانشگاه علوم پزشکي کرمان، مرکز تحقيقات مديريت ارايه خدمات سلامت
 
چکیده: 

مقدمه: در نظام سلامت، ارزيابي سياست و تعيين چالش هاي آن براي بهبود و اجراي اصلاحات ضروري است. سياست پزشک خانواده و بيمه روستايي به عنوان دومين اصلاح بزرگ نظام سلامت بعد از مراقبت هاي بهداشتي اوليه از سال 1384 در مناطق روستايي و شهرهاي کمتر از 20000 نفر جمعيت اجرا مي گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسي كيفي چالش هاي اجراي سياست پزشک خانواده و بيمه روستايي در استان کرمان انجام پذيرفت.
روش ها: مطالعه کيفي حاضر در سال 1389با استفاده از بحث گروهي متمركز نيمه ساختارمند و مرور اسنادي انجام پذيرفت. تعداد 10 نفر از مجريان سياست در دانشگاه علوم پزشکي، بيمه خدمات درماني و پزشکان خانواده استان به روش نمونه گيري هدفمند انتخاب شدند. داده هاي حاصل از مصاحبه گروهي متمركز و مرور اسنادي به روش تحليل محتوا تحليل گرديد.
نتايج: چالش هاي اين سياست به هفت مقوله اصلي شامل مکانيزم هاي انگيزشي نامناسب، ضعف در اثربخشي آموزشي، ضعف در جامعيت دستورالعمل هاي اجرايي، ضعف در كفايت سرانه و تخصيص آن، كارآمدي پايين نظام مديريت اطلاعات سلامت، نقص در زنجيره ارجاع و بسترسازي فرهنگي ناكافي تقسيم گرديد.
بحث و نتيجه گيري: موفقيت هر سياست، مستلزم ارزيابي دوره اي چالش هاي اجرايي آن است و اين فرصت مناسبي را براي ارتقاي كاركرد سياست در راستاي اهداف از پيش تعيين شده، فراهم مي آورد. همچنين با توجه به گسترش اين سياست براي مناطق شهري با جمعيت بزرگ، توجه بيشتر به برطرف نمودن موانع و محدوديت ها از سوي مسوولين ملي و محلي ضروري است.

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:08 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مشکلات نوبت دهي مطب هاي خصوصي پزشکان کرمان از ديدگاه منشي ها و پزشکان و ارايه رهنمود

 
عنوان مقاله:  مشکلات نوبت دهي مطب هاي خصوصي پزشکان کرمان از ديدگاه منشي ها و پزشکان و ارايه رهنمود
 
 
نویسندگان:  نخعي نوذر, اروميه اي ناديا*, اميراسماعيلي محمدرضا, نكويي مقدم محمود, محمدي بهزاد, ميرزايي سعيد, قرباني نيا راحيل, نخعي مجيد
 
* کرمان، بزرگراه هفت باغ علوي، پرديزه دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده مديريت و اطلاع رساني
 
چکیده: 

مقدمه: زمان انتظار براي ملاقات پزشک يکي از شاخص هاي دسترسي مردم به خدمات بهداشت و درمان است و به عنوان يکي از شاخص هاي عملکرد، قابل اندازه گيري است. زمان انتظار طولاني، موجب عدم ارايه خدمات مطلوب، اتلاف وقت بيماران و عدم رضايت آن ها مي گردد. بنابراين رضايت بيمار از زمان انتظار نقش بسزايي در فرايند تضمين کيفيت و مديريت کيفيت ايفا مي کند

.
روش ها: فاز اول اين پژوهش (مرحله تشخيص)، مطالعه کيفي از نوع اقدام پژوهي بود. 12 منشي و 12 پزشک به عنوان شرکت کننده در پژوهش به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوري داده ها، گروه هاي متمرکز بود. تجزيه و تحليل داده ها بر اساس روش هاي تجزيه و تحليل مطالعات کيفي انجام گرفت.
نتايج: ضعف فرهنگي، عدم يکپارچگي سيستم نوبت دهي، ناآگاهي مردم و مشکلات دسترسي از مهم ترين مشکلات نوبت دهي در مطب هاي خصوصي کرمان بود. عدم حضور به موقع پزشک در مطب و باورهاي غلط مردم، از ديگر مشکلات شناسايي شده بودند. به نظر مي رسد بهترين روش نوبت دهي در شهر کرمان، استفاده هم زمان از دو شيوه اينترنتي و تلفن گويا مي باشد.
بحث و نتيجه گيري: با بررسي شيوه هاي مختلف نوبت دهي رايج در مطب هاي شهر کرمان، به نظر مي رسد که با ابداع يک شيوه نوبت دهي مناسب و کارا و آموزش و آگاه سازي مردم و همچنين ملزم شدن تمامي مطب ها به استفاده از اين سيستم، مي توان بسياري از مشکلات نوبت دهي را مرتفع نمود

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:09 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رابطه ويژگي هاي شخصيتي دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي با گروه خوني

عنوان مقاله:  رابطه ويژگي هاي شخصيتي دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي با گروه خوني
 
 
نویسندگان:  زيرک مرادلو حسين*
 
* تهران، فلکه اول خزانه بخارايي، خيابان شهيد رحيم محمودي، کوچه بستانچي، پلاک 2، واحد 5
 
چکیده: 

مقدمه: گمان مي شود که سيستم گروه خوني (ABO) در جهت تعيين عوامل و ريشه هاي رفتار انسان مي تواند موثر واقع گردد و به عنوان يک عامل پيش بين براي شناخت افراد، انتخاب شغل مناسب، انتخاب همسر و ... مورد استفاده قرار گيرد. هدف پژوهش حاضر بررسي رابطه ويژگي هاي شخصيتي با سيستم گروه خوني بود.
روش ها: پژوهش حاضر از نوع مقطعي بود که بر روي 160 نفر از دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي و از طريق نمونه گيري سهمي آسان انجام گرديد. از پرسش نامه NEO-FFI براي تعيين ويژگي هاي شخصيتي و مدارک معتبر نشانگر نوع گروه خوني استفاده شد. آزمونChi-square ، در نرم افزار SPSS نسخه 16 جهت آناليز داده ها استفاده شد.
نتايج: اختلاف معني داري بين شيوع ويژگي هاي شخصيتي مختلف در بين گروه هاي خوني يا دو جنس مشاهده نشد. سيستم گروه خوني (ABO) و جنسيت، هيچ کدام تاثيري در شيوع ويژگي هاي شخصيتي مورد بررسي در اين مطالعه نداشتند.
بحث و نتيجه گيري: با توجه به نتايج منتاقص و غير يکنواخت از منابع مختلف، به نظر نمي رسد که سيستم گروه خوني، رابطه مهمي با ويژگي هاي شخصيتي افراد داشته باشد

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:09 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان مقاله:  ارزيابي عوامل خطر اختلالات اسکلتي عضلاني کارگران بخش مونتاژ يکي از کارخانه هاي نيشابور به روش RULA
 
 
نویسندگان:  رحيمي مقدم سميه, خانجاني نرگس*
 
* کرمان، بزرگراه هفت باغ علوي، پرديزه دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده بهداشت، گروه آمار و اپيدميولوژي
 
چکیده: 

مقدمه: اختلالات اسکلتي- عضلاني مرتبط با کار يکي از شايع ترين نوع آسيب هاي شغلي و يکي از علل اصلي از کار افتادگي کارگران است. هدف اين مطالعه تعيين شيوع اختلالات اسکلتي- عضلاني کارگران بخش مونتاژ يکي از کارگاه هاي صنايع الکترونيک شهر نيشابور و ارزيابي وضعيت بدني آن ها بود.
روش ها: مطالعه حاضر از نوع مقطعي و توصيفي- تحليلي بود و بر روي 61 کارگر انجام شد. جهت بررسي شيوع اختلالات اسکلتي- عضلاني از پرسش نامه استاندارد Nordic استفاده شد. همچنين با عکس برداري و مشاهده وضعيت بدني کارگران، پوسچرهاي کاري ضبط و سپس وضعيت بدني به روش (Rapid Upper Limb Assessment) RULA ارزيابي گرديد. داده هاي جمع آوري شده با نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتایج: شيوع اختلالات اسکلتي- عضلاني در مچ دست (33 درصد)، گردن (21.3 درصد) و کمر (21.3 درصد) بيشتر از ساير اندام هاي بدن بود. نتايج به دست آمده از ارزيابي پوسچر 32 گروه کارکنان شاغل در سالن مونتاژ نشان داد که 3.3 درصد از پوسچر هاي کاري در سطح اولويت اقدامات اصلاحي 1 و 96.7 درصد در سطح اولويت 2 قرار داشتند. وزن و سابقه کار با اکثر اختلالات رابطه معني دار داشتند.
بحث و نتيجه گيري: با توجه به شيوع بالاي اختلالات اسکلتي- عضلاني در طي سابقه کاري کم کارگران، پيش بيني مي شود در سال هاي آينده، کارگران به اختلالات بيشتري دچار شوند. بنابراين لازم است با آموزش و مديريت مناسب از شيوع اختلالات بيشتر در آينده پيشگيري نمود.

 

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي علل انجام عمل سزارين در زنان مراجعه کننده به کلينيک زنان و بارداري زايشگاه مهديه شهرستان بم

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   پاييز 1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 237 تا صفحه 243 .
 
عنوان مقاله:  بررسي علل انجام عمل سزارين در زنان مراجعه کننده به کلينيک زنان و بارداري زايشگاه مهديه شهرستان بم
 
 
نویسندگان:  دهقاني سيده ليلا*, مهرالحسني نرگس, رستاد حديث, ابراهيمي معين السادات, معتمدجهرمي محدثه
 
* کرمان، اتوبان هفت باغ علوي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي کرمان
 
چکیده: 

مقدمه: عمل سزارين به خروج جنين، جفت و غشاها از طريق برش ديواره شکم و رحم اطلاق مي شود. ميزان سزارين در دنيا 30-10 درصد و در ايران 65-50 درصد مي باشد. مطالعه حاضر به منظور شناسايي عوامل موثر بر انجام سزارين در شهرستان بم انجام شده بود.
روش ها: پژوهش حاضر به روش مقطعي بر روي 200 نفر از زنان مراجعه کننده به کلينيک زنان و بارداري زايشگاه مهديه شهرستان بم در فاصله آبان ماه سال هاي 90-1389 انجام شد. اطلاعات مورد نياز از طريق مصاحبه توسط ماماي آموزش ديده و پرونده هاي بهداشتي زنان مراجعه کننده استخراج شد. سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 15 شد و با استفاده از آزمون هاي Independent-t،Chi-square   Logistic regression وتحليل گرديد.
نتايج: 59 درصد زايمان ها به روش سزارين انجام شده بود. سابقه سزارين، ديابت بارداري، تحصيلات پدر و مادر نوزاد، آزمون بدون استرس غير فعال، عدم تناسب سر با لگن، توده بدني بالاي مادر و ترس از زايمان طبيعي، با انجام زايمان سزارين رابطه معني داري نشان دادند (P<0.05).
بحث و نتيجه گيري: هر چند سزارين در بسياري موارد نجات دهنده جان مادر و جنين است؛ اما علاوه بر انديکاسيون هاي طبي، تحصيلات بالاتر والدين و ترس مادران از درد زايمان طبيعي نيز عوامل مهمي در افزايش آمار سزارين نسبت به زايمان طبيعي هستند. لازم است در مورد علل بالا بودن انجام سزارين در ايران مطالعات بيشتري صورت گيرد
.

 
كليد واژه: عوامل موثر، سزارين، ايران
 

بارگیری متن کامل:

سه شنبه 1 اردیبهشت 1394  9:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي تغييرات بروز سرطان معده در غرب ايران طي 6 سال

عنوان مقاله:  بررسي تغييرات بروز سرطان معده در غرب ايران طي 6 سال
 
 
نویسندگان:  رحيمي فرزانه, حيدري محمد*
 
* کرمان، ابتداي بزرگراه هفت باغ علوي، دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده بهداشت، گروه آمار و اپيدميولوژي
 
چکیده: 

مقدمه: سرطان معده چهارمين سرطان شايع در جهان است. مطالعات زيادي در رابطه با بروز اين سرطان در جهان انجام شده است، اما اطلاعات راجع به تغييرات بروز اين سرطان در سال هاي اخير در ايران کافي نيست. هدف از مطالعه حاضر، بررسي روند بروز سرطان معده طي سال هاي اخير در غرب ايران بود.
روش ها: در اين مطالعه از داده هاي نظام ثبت سرطان در ايران طي سال هاي 1379 تا 1384 استفاده شد. ميزان هاي بروز به روش مستقيم و با استفاده از جمعيت سازمان جهاني بهداشت World health organization) يا (WHO استاندارد شدند. معني دار بودن تغييرات ميزان بروز طي سال هاي تحت مطالعه به وسيله Poisson regression آزمون گرديد.
نتايج: در طول سال هاي تحت مطالعه، 1758 مورد سرطان معده در اين منطقه مشاهده گرديد که از 224 مورد در سال 1379 به 444 مورد در سال 1384 رسيده بود. نسبت جنس مرد به زن 2.7 بود. ميزان بروز استاندارد سني در اين منطقه از 6.1 مورد در سال 1379 به 10.8 مورد در سال 1384 افزايش يافته بود (P=0.06، Slope=0.16). روند افزايش معني داري در سرطان معده در استان هاي کرمانشاه، کردستان و ايلام ديده شد، اما در استان همدان تغييرات افزايشي به سطح معني داري نرسيد.
بحث و نتيجه گيري: روند بروز سرطان معده در غرب ايران در حال افزايش است. هر چند نسبتي از اين تغييرات مي تواند در اثر بهبود سيستم ثبت سرطان در کشور باشد، اما احتمال افزايش ميزان بروز سرطان معده در اثر افزايش عوامل خطر اين سرطان در کشور وجود دارد

بارگیری متن کامل:

پنج شنبه 3 اردیبهشت 1394  8:08 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي ميزان آگاهي و نگرش دانشجويان دانشگاه الزهرا درباره خودآزمايي پستان

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   تابستان 1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 112 تا صفحه 120 .
 
عنوان مقاله:  بررسي ميزان آگاهي و نگرش دانشجويان دانشگاه الزهرا درباره خودآزمايي پستان
 
 
نویسندگان:  اشرفي عسگرآباد احد, خانجاني نرگس*, صابر مريم, جليلي سارا, خدمتي اسماعيل
 
* کرمان، بزرگراه هفت باغ علوي، دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده بهداشت
 
چکیده: 

مقدمه: سرطان پستان يکي از شايع ترين سرطان هاي قابل پيش گيري در زنان است. روش خودآزمايي پستان يکي از روش هاي پيش گيري از مرگ و مير، تشخيص زودرس و درمان آن مي باشد. بدين منظور مطالعه حاضر جهت بررسي ميزان آگاهي و نگرش دانشجويان دانشگاه الزهرا (س) درباره خودآزمايي پستان صورت گرفت.
روش ها: مطالعه مقطعي- تحليلي حاضر با روش نمونه گيري تصادفي طبقه بندي شده، بر روي 135 دانشجوي دختر 18 تا 26 ساله دانشگاه الزهرا (س) انجام گرفت. ابزار گردآوري اطلاعات، فرم هاي پرسش نامه با روايي و پايايي تاييد شده بود. جهت آناليز داده ها از آمار توصيفي و آزمون آماري c2 استفاده شد.
نتايج: ميزان آگاهي اکثريت دانشجويان (45.9 درصد) نسبت به روش خودآزمايي پستان متوسط بود. دانشجويان متاهل به طور معني داري آگاهي بيش تري داشتند (P=0.007). اکثر دانشجويان (68.1 درصد) و به خصوص دانشجويان مسن تر، متاهل و دانشجويان با سابقه خانوادگي مثبت، نگرش مثبت بيش تري داشتند. رايج ترين روش کسب اطلاعات براي دانشجويان وسايل ارتباط جمعي بود. دانشجوياني که اطلاعات را از کتاب هاي دانشگاهي مي گرفتند، به طور معني داري آگاهي بيش تري از ديگران داشتند (P<0.001) و دانشجوياني که از وسايل ارتباط جمعي اطلاعات مي گرفتند، نگرش مثبت تري داشتند (P<0.05). دانشجويان با آگاهي بيش تر، نگرش بالاتري هم داشتند (P<0.001).
بحث و نتيجه گيري: آگاهي و نگرش در مورد خودآزمايي پستان حتي در بين دانشجويان کافي نيست و به احتمال زياد در بين جمعيت عمومي زنان از اين ميزان هم کمتر است. برنامه ريزي هاي مناسب بايد حتي در محيط هاي آموزش عالي در مورد خودآزمايي پستان صورت گيرد

بارگیری متن کامل:

پنج شنبه 3 اردیبهشت 1394  8:08 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي شيوع اختلالات اسکلتي- عضلاني و عوامل مرتبط با آن در کارگران کارخانه توليد لبنيات نيشابور

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   تابستان 1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 121 تا صفحه 129 .
 
عنوان مقاله:  بررسي شيوع اختلالات اسکلتي- عضلاني و عوامل مرتبط با آن در کارگران کارخانه توليد لبنيات نيشابور
 
 
نویسندگان:  رحيم آبادي سميه, خانجاني نرگس, مردي حسين*
 
* کرمان، بلوار هفت باغ علوي، پرديزه دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده بهداشت، گروه مهندسي بهداشت حرفه اي
 
چکیده: 

مقدمه: در حال حاضر بيماري هاي اسكلتي- عضلاني جزء شايع ترين بيماري هاي شغلي و يكي از علل شايع غيبت از كار محسوب مي شود كه خود مي تواند سبب كاهش بهره وري گردد. يکي از اصلي ترين علل اختلالات اسکلتي- عضلاني را مي توان وضعيت و شرايط نامطلوب کاري نام برد. هدف از مطالعه حاضر، برآورد شيوع علايم اختلالات اسکلتي- عضلاني در کارگران شاغل در صنعت لبنيات بود.
روش ها: پژوهش مقطعي- تحليلي حاضر بر روي 50 نفر از کارگران شاغل يکي از کارخانه هاي لبنيات نيشابور در سال 1390 انجام شد. از پرسش نامه Nordic جهت برآورد شيوع اختلالات اسکلتي- عضلاني استفاده گرديد و اطلاعات به وسيله نرم افزار SPSS18 مورد تجزيه وتحليل قرار گرفت.
نتايج: ميانگين سني افراد مورد مطالعه، 29.5 سال با ميانگين سابقه کار 4.3 سال بود. 76 درصد افراد علايم اختلالات اسکلتي- عضلاني را حداقل در يکي از اندام هاي خود داشتند و شيوع اختلالات اسکلتي- عضلاني در 12 ماه گذشته در نواحي زانو (28 درصد)، کمر (26 درصد) و پاها (24 درصد) بيشتر از ساير نواحي بود. متغيرهاي سن و سابقه کار بيشترين تاثير را در بروز اختلالات اسکلتي- عضلاني داشتند.
بحث و نتيجه گيري: جهت بهبود شرايط کار و کاهش عوامل خطر اختلالات اسکلتي- عضلاني اجراي برنامه مداخله اي ارگونوميک از قبيل آموزش و استفاده کارکنان از وسايل کمکي از قبيل ليفتراک، نوار نقاله و همچنين بهسازي محيط کاري از طريق کنترل هاي مهندسي جهت حذف وضعيت هاي نامناسب ارگونوميکي توصيه مي شود.

 

بارگیری متن کامل:

پنج شنبه 3 اردیبهشت 1394  8:09 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   تابستان 1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 130 تا صفحه 137 .
 
عنوان مقاله:  بررسي اپيدميولوژيک موارد HBsAg مثبت گزارش شده به معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران
 
 
نویسندگان:  موسي زاده محمود, اميراسماعيلي محمدرضا*, نظام محله اصغر
 
* کرمان، دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده مديريت و اطلاع رساني پزشکي
 
چکیده: 

مقدمه: عفونت هپاتيت B يك مشكل مهم بهداشتي در سراسر دنيا است. بر اساس نتايج مطالعات موجود، ميزان موارد HBsAg مثبت در مناطق مختلف ايران متفاوت مي باشد و پراكندگي يكساني ندارد. اين رقم از 1.7 درصد در استان فارس تا 5 درصد در استان سيستان و بلوچستان متغير مي باشد. بنابراين مطالعه حاضر به منظور بررسي موارد HBsAg مثبت گزارش شده به معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در سال 1387 صورت گرفت.
روش ها: در مطالعه حاضر از داده هاي موجود استفاده شده و اطلاعات در يک فرم استاندارد که مشتمل بر متغيرهايي چون سن، جنس، وضعيت تاهل، محل سکونت، شغل، سابقه واکسيناسيون، علايم باليني و تاريخچه عوامل خطر بود، وارد شد. داده ها در نرم افزار آماري SPSS16 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتايج: از 577 مورد گزارش شده، 57.9 درصد مرد بودند و ميانگين سن كل افراد تحت بررسي 15.6±37.9 سال بود. 75.4 درصد از مبتلايان در شهر و بقيه در روستا سكونت داشتند. 79.9 درصد از مبتلايان متاهل بودند. شغل اکثر زنان (68.8 درصد) خانه دار و اکثر مردان (59.8 درصد) شغل آزاد داشتند. 99.1 درصد از مبتلايان سابقه واکسيناسيون نداشتند.
بحث و نتيجه گيري: شيوع موارد HBsAg مثبت بر حسب متغيرهاي سن، جنس، تاهل، منطقه سکونت، شغل و سابقه واکسيناسيون با اکثر پژوهش ها به ويژه دو مطالعه مروري جامع بررسي شده همخوان بود

بارگیری متن کامل:

پنج شنبه 3 اردیبهشت 1394  8:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها