0

مقالات بهداشت و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مقالات بهداشت و توسعه

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   بهار 1393 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 62 تا صفحه 70 .
 
عنوان مقاله:  بررسي ميزان آمادگي بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشکي تبريز براي مواجهه با حوادث غيرمترقبه
 
 
نویسندگان:  والي ليلا, مسعود علي*, جباري بيرامي حسين, يعقوبيان برمک
 
* کرمان، بزرگراه هفت باغ علوي، پرديزه دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده مديريت و اطلاع رساني
 
چکیده: 

مقدمه: حوادث غيرمترقبه و بلايا، اغلب وقايعي غيرقابل کنترل هستند که در سراسر دنيا و همچنين ايران نيز اتفاق مي افتند. مراکز درماني به ويژه بيمارستان ها، که نقش مهمي در درمان مصدومان و مجروحان و موفقيت در زمان بحران ها را ايفا مي کند نيازمند آمادگي مناسب هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسي ميزان آمادگي بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشکي تبريز براي مواجهه با بحران طراحي شده است.
روش ها: اين مطالعه به روش مقطعي-توصيفي در سال 1390 و در شش بيمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي تبريز انجام پذيرفت. داده ها با استفاده از چک ليستي که پايايي آن در حد قابل قبول برآورد شد، روايي آن نيز به وسيله صاحب نظران در دسترس مورد تاييد قرار گرفت، گردآوري گرديد و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحليل شد.
نتايج: بيمارستان هاي مورد پژوهش با کسب 30% از امتياز کل مربوط به پذيرش، کمترين آمادگي را از لحاظ مقابله با بحران برخوردار بودند. اورژانس (54%)، پشتيباني (57%) و ترافيک (58%) همچنان از وضعيت متوسطي برخوردار بودند، اما نسبت به ساير عوامل در وضعيت بهتري قرار داشتند. همچنين بيمارستان هاي مورد پژوهش از حيث نيروي انساني، ساختار و تشکيلات به ترتيب با امتياز 77% و 66% در وضعيت خوب قرار داشتند و از نظر فضاي فيزيکي (47%)، نمودار عملکرد (44%) و پروتکل ها (40%) از وضعيت متوسط برخوردار بودند.
بحث و نتيجه گيري: مطابق با استانداردهاي لازم براي مديريت بحران در شرايط اضطراري بيمارستان هاي مورد مطالعه در تبريز با داشتن آمادگي متوسط در زمينه هاي اورژانس، تخليه و انتقال، ترافيک، ارتباطات، امنيت، آموزش، پشتيباني، نيروي انساني و مديريت و مخصوصا پذيرش نياز به بهبود دارند و ضروري است تدابير مناسبي در اين زمينه اتخاذ گردد.

 
كليد واژه: آمادگي، بيمارستان، حوادث غيرمترقبه

بارگیری متن کامل:

 
 
شنبه 22 فروردین 1394  12:27 PM
تشکرات از این پست
mehdi_sahrakar Lovermohamad
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان مقاله:  مکان يابي محل دفن پسماند شهري با استفاده از مدل هاي Fuzzy-AHP و Fuzzy-TOPSIS در محيط GIS: مطالعه موردي شهر پاکدشت استان تهران
 
 
نویسندگان:  حيدريان پيمان, رنگزن كاظم, ملكي سعيد, تقي زاده ايوب, عزيزي قلاتي سارا*
 
* گروه سنجش از دور و GIS، دانشکده علوم زمين، دانشگاه شهيد چمران اهواز، اهواز، ايران
 
چکیده: 

مقدمه: چگونگي دفع پسماندهاي توليد شده شهري، همواره يکي از معضلات جامعه بشري بوده است. روش هاي گوناگوني براي مديريت پسماندهاي شهري ارائه شده است که محل هاي دفن پسماند، جداي از تکنولوژي استفاده شده در ارتباط با آن، مقصد نهايي زباله ها هستند. با توجه به حساسيت بالاي موضوع، شناسايي مکان هاي مناسب براي دفن پسماند نيازمند تکنيک هاي جامعي است. هدف پژوهش حاضر، انتخاب مکان مناسب دفن پسماندهاي شهري با استفاده از سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي، فرآيند تحليل سلسله مراتبي فازي و فازي تاپسيس است.
روش ها: ابتدا معيارهاي موثر در انتخاب محل دفن پسماند از سازمان هاي مربوطه جمع آوري شد و با استفاده از سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي آناليز و استاندارد سازي شدند. سپس با ارائه نظر کارشناسي و به کارگيري روش Fuzzy-AHP هريک از معيارها وزن دهي و همپوشاني شدند. در مرحله بعد با استفاده از روش Fuzzy-TOPSIS اولويت بندي گزينه ها انجام شد. هريک از اين روش ها در محيط MATLAB برنامه نويسي شده اند.
نتايج: با اجراي روش هاي فوق 36 گزينه مناسب به دست آمد. سپس با انجام اولويت بندي 2 گزينه به عنوان بهترين مکان انتخاب شدند که در جنوب شرقي مرکز دفن زباله فعلي (کوليک) و شهر پاکدشت واقع شده اند.
بحث و نتيجه گيري: نتايج نشان داد که گزينه هاي انتخابي در مقايسه با مرکز دفن فعلي در مکان بهتري واقع شده اند و اين رويکرد ترکيبي به دليل لحاظ کردن ماهيت غير دقيق پديده ها، هم در مرحله وزن دهي و هم در مرحله رتبه بندي عمکرد بهتري نسبت به ساير روش ها دارد

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:28 PM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   بهار 1393 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 14 تا صفحه 27 .
 
عنوان مقاله:  حذف کروم شش ظرفيتي از محيط آبي با استفاده از کربن فعال مغناطيسي شده با نانو ذرات آهن صفر (CMFe0): مطالعه سينتيک، ايزوترم و ترموديناميک
 
 
نویسندگان:  آذري علي*, غلامي ميترا, مختاري مهدي, كاكاوندي بابك, احمدي احسان, ستاري تبريزي محمدعلي
 
* گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران
 
چکیده: 

مقدمه: کروم يکي از شايع ترين آلاينده هايي است که به دليل خاصيت تجمع پذيري در بافت هاي بدن انسان و توانايي ايجاد خطرات بهداشتي در سال هاي اخير مورد توجه قرار گرفته است. هدف از اين مطالعه مغناطيسي کردن کربن فعال پودري به وسيله نانو ذرات آهن صفر ظرفيتي و استفاده از آن به عنوان جاذب در حذف کروم شش ظرفتي Cr (VI) از محيط هاي آبي است.
روش ها: در اين مطالعه آزمايشگاهي از روش احياء براي تبديل آهن دو ظرفيتي به آهن صفر و روش هم ترسيبي به منظور نشاندن آهن صفر توليد شده روي کربن فعال پودري جهت القاي خاصيت مغناطيسي استفاده شد. ويژگي جاذب با تکنيک هاي SEM و XRD مورد آناليز قرار گرفت. در ادامه به ترتيب pH، زمان تماس، دور همزن، ميزان جاذب و غلظت کروم با استفاده از رگرسيون خطي در حالت بهينه مشخص گرديد. سپس معادلات ايزوترم، سينتيک و ترموديناميک جذب بر مبناي شرايط بهينه مورد بررسي قرار گرفت. براي تجزيه و تحليل آماري از نرم افزار Design Expert استفاده شد.
نتايج: بالاترين راندمان جذب در pH=3، زمان تماس 60 دقيقه و ميزان جاذب 0.5g/L در غلظت اوليه 4mg/l کروم مشاهده شد. بررسي روابط ايزوترم و سينتيک واکنش نشان مي دهد که فرآيند جذب کروم به ترتيب از مدل هاي فروندليخ (R2>0.991) و سينتيک درجه دوم (R2>0.982)تبعيت مي کند. در بررسي ترموديناميک واکنش نيز مقادير ?HO و ?SO به ترتيب برابر 146.99 و 0.452- شد که نشان دهنده گرماگير و خود به خودي بودن واکنش مي باشد
بحث و نتيجه گيري: کربن فعال پودري اصلاح شده با آهن صفر توانايي جذب موثر کروم را داشته و به دليل خاصيت مغناطيسي به سادگي توسط آهن ربا از نمونه جداسازي مي شود

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:29 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مطالعه تعادل و سينتيک جذب رنگ دايرکت بلو 71 توسط گل قرمز از محيط هاي آبي

عنوان مقاله:  مطالعه تعادل و سينتيک جذب رنگ دايرکت بلو 71 توسط گل قرمز از محيط هاي آبي
 
 
نویسندگان:  شكوهي رضا, جعفري سيدجواد, جوشني غلامحسين, تقوي محمود*, كاشي تراش اصفهاني زهرا
 
* زابل، خيابان شهيد رجايي، دانشگاه علوم پزشکي زابل، دانشکده بهداشت، گروه مهندسي بهداشت محيط
 
چکیده: 

مقدمه: برخي از رنگ ها سمي و حتي سرطان زا بوده که قبل از تخليه فاضلاب هاي نساجي به سيستم هاي متداول، نيازمند جداسازي و تصفيه پيشرفته هستند. هدف از اين مطالعه حذف رنگ دايرکت بلو 71 از محيط هاي آبي با استفاده از گل قرمز فعال شده بود.
روش ها: گل قرمز با استفاده از اسيد نيتريک فعال شد و در آزمايش هاي جذب مورد استفاده قرار گرفت. حذف رنگ دايرکت بلو 71 با استفاده از گل قرمز فعال شده به عنوان تابعي از زمان تماس، pH و غلظت اوليه رنگ مورد بررسي قرار گرفت. ايزوترم هاي جذب با استفاده از مدل هاي فروندليخ و لانگموير مورد تحليل قرار گرفتند. داده هاي سينتيکي با سينتيک هاي شبه درجه اول و شبه درجه دوم تطبيق داده شدند.
نتايج: ميزان جذب رنگ با کاهش pH، افزايش زمان تماس و غلظت اوليه رنگ افزايش مي يابد. مدل ايزوترمي فروندليخ (R2=0.9737) بهترين تطابق را با داده هاي آزمايش داشت. داده هاي سينتيکي از سينتيک شبه درجه دو (R2=0.9902) بهتر پيروي کردند.
بحث و نتيجه گيري: بر اساس نتايج اين مطالعه، استفاده از گل قرمز، به عنوان يک جاذب موثر و ارزان قيمت، جهت پيش تصفيه پساب هاي آلوده به رنگ دايرکت بلو 71 مي تواند مورد ملاحظه قرار گيرد

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:29 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي تغييرات شاخص هاي اسپيرومتري در جوشکاران يک کارخانه توليد آبگرمکن در نيشابور بعد از 4 سال

عنوان مقاله:  بررسي تغييرات شاخص هاي اسپيرومتري در جوشکاران يک کارخانه توليد آبگرمکن در نيشابور بعد از 4 سال
 
 
نویسندگان:  رحيمي مقدم سميه, خانجاني نرگس*
 
* کرمان، دانشگاه علوم پزشکي کرمان، دانشکده بهداشت، گروه آمار و اپيدميولوژي
 
چکیده: 

مقدمه: صنعت جوشکاري يکي از رايج ترين صنايع در جهان به حساب مي آيد و تقريبا بيش از يک درصد نيروي کار هر کشور را جوشکاران تشکيل مي دهند. هدف اين مطالعه بررسي تغييرات شاخص هاي عملکرد ريوي کارگران اين صنعت پس از چهار سال جوشکاري مي باشد.
روش ها: جمعيت مورد مطالعه را تمام جوشکاران يکي از کارخانه هاي توليد آبگرمکن شهرستان نيشابور (63 نفر) تشکيل مي دهند. اطلاعات دموگرافيک و شکايت هاي تنفسي کارگران با استفاده از پرسشنامه جمع آوري گرديد. نتايج اسپيرومتري اخير هر کارگر با 4 سال قبل وي با آزمون t-test زوجي مقايسه شد. آناليز داده ها به وسيله نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت.
نتايج: ميانگين شاخص هاي ريوي کارگران پس از 4 سال کاهش يافته بود و به طور متوسط 0.12FEV1 ليتر با دامنه (0.04-0.190.12FVC  ليتر با دامنه (0.03-0.2) و 0.77FEV1/FVC درصد با دامنه (1.31-0.11) کاهش داشت، اين کاهش در جوشکاران غير سيگاري معني دار بود اما در سيگاري ها به معني داري نرسيد. در سال آخر مطالعه سرفه و خلط شايع ترين شکايت تنفسي جوشکاران بود.
بحث و نتيجه گيري: به نظر مي رسد، جوشکاري جزء مشاغل پر خطر باشد که باعث کاهش شاخص هاي ريوي مي شود. لذا بايد به تدابير لازم براي پيشگيري از اين مشکل همانند تهويه کافي و استفاده از ماسک هاي تنفسي مناسب و بهداشت محيط کار اهميت ويژه داده شود

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:30 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رابطه نگرش، خصوصيات شخصيتي و منبع کنترل ادراک شده با انواع رفتارهاي رانندگي

عنوان مقاله:  رابطه نگرش، خصوصيات شخصيتي و منبع کنترل ادراک شده با انواع رفتارهاي رانندگي
 
 
نویسندگان:  گروسي بهشيد*, گروسي سعيده, انجم شعاع فاطمه
 
* کرمان، بزرگراه امام خميني، مجتمع دانشگاهي باهنر، دانشکده پزشکي، گروه پزشکي اجتماعي
 
چکیده: 

مقدمه: حوادث و سوانح رانندگي يکي از جدي ترين عوامل مرگ و مير و ناتواني مي باشند. از مهم ترين عوامل ايجاد اين سوانح، عوامل انساني هستند. لذا بررسي حاضر به نقش رفتارهاي رانندگي و عوامل موثر بر آن در رانندگان استان کرمان پرداخته است.
روش ها: در اين بررسي مقطعي که در استان کرمان انجام گرفت، تعداد 730 راننده شرکت داشتند. ابزار جمع آوري اطلاعات پرسشنامه اي مشتمل بر اطلاعات دموگرافيک، سوابق رانندگي، پرسشنامه رفتارهاي رانندگي منچستر، پرسشنامه خصوصيات شخصيتي (NEO PI-R) و پرسشنامه منبع کنترل ادراک شده بود. از روش هاي آمار توصيفي، آزمون هاي پيرسون،ANOVA  و  t-test و نرم افزار آمار SPSS نسخه 16 براي تجزيه و تحليل داده ها استفاده شد.
نتايج: حدود 36% افراد فقط گاهي اوقات از کمربند ايمني استفاده مي کردند و 3% ايشان هرگز از کمربند استفاده نمي کردند. تقريبا تمام شرکت کنندگان 96.4% انجام تخلفات غيرعمد را گزارش کردند. ميان نگرش در مورد قوانين رانندگي و هر دو بعد رفتارهاي رانندگي همبستگي معني داري در حد متوسط و به صورت معکوس وجود داشت. بين برخي خصوصيات شخصيتي و خطاهاي عمدي نيز رابطه معني دار معکوس وجود داشت. رابطه بين درک منبع کنترل دروني و تخلفات رانندگي منفي بود.
بحث و نتيجه گيري: شناسايي رانندگان پرخطر و ارايه مشاوره، راهنمايي و آموزش اختصاصي به آنان از طريق مشاورين روانشناسي و پليس از يک سو و ارزيابي خصوصيات روان شناختي متقاضيان گواهينامه رانندگي هنگام اخذ براي اولين بار يا زمان مراجعه براي تمديد آن و حتي در فواصل زماني منظم در ساير رانندگان از سوي ديگر مي تواند به کاهش خطرات ناشي از سوانح ترافيکي منجر گردد

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:30 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   بهار 1393 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 71 تا صفحه 83 .
 
عنوان مقاله:  رفتارهاي سينتيکي و کينتيکي نانوذره SiO2 در جذب اسيد هيوميک از محيط هاي آبي- بررسي موردي آب سد علويان
 
 
نویسندگان:  منصوري فاطمه, راننده كلانكش لاله*, ملكوتيان محمد
 
* کرمان، خيابان شريعتي، چهاراره طهماسب آباد، مرکز تحقيقات دانشجويي، دانشگاه علوم پزشکي کرمان
 
چکیده: 

مقدمه: مواد هيوميکي در آب شرب با کلر واکنش داده و ترکيبات سرطان زا را تشکيل مي دهد. فرآيند جذب به علت اقتصادي و ساده بودن براي حذف آلاينده ها توجه زيادي را به خود جلب کرده است. اين تحقيق با هدف بررسي مطالعه سينتيک و ايزوترم جذب اسيد هيوميک توسط نانو ذره سيليکون در آب انجام گرفت.
روش ها: اين تحقيق يک مطالعه تجربي است که بر روي نمونه سينتيک و سپس بر روي نمونه واقعي آب سد علويان شهرستان مراغه انجام گرفت. اثر پارامترهاي pH، مقدار جاذب و زمان هاي مختلف بر روي حذف اسيد هيوميک مورد بررسي قرار گرفت. به منظور درک بهتر فرآيند جذب، ايزوترم ها، سينتيک جذب و انرژي گرمايي بررسي شد. براي تجزيه و تحليل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش هاي آماري رگرسيون و ضريب همبستگي پيرسون استفاده شد.
نتايج: بيشترين درصد حذف اسيدهيوميک در pH=4، و زمان ماند 10 دقيقه و کاربرد مقدار جاذب 0.25گرم در ليتر براي محلول هاي سنتتيک و واقعي به ترتيب با راندمان 88.4% و 86.7% به دست آمد. همچنين جذب اسيد هيوميک از ايزوترم لانگمير و سرعت آن از سينتيک درجه دوم تبعيت مي کرد. ظرفيت بيشينه جاذب با استفاده از مدل لانگمير برابر با 1.56 ميلي گرم بر ليتر تعيين شد. در اين مطالعه، مقدار عددي RL برابر 0.1 نشان دهنده جذب مطلوب اسيدهيوميک با نانو ذره سيليکون است. مطالعه ترموديناميکي صورت گرفته روي جذب اسيد هيوميک نشان داد که فرآيند جذب اسيد هيوميک بر روي نانو ذره سيليکون، گرمازا و خود به خودي است.
بحث و نتيجه گيري: جذب اسيدهيوميک با استفاده از نانو ذره سيليکون به غلظت اوليه مواد واکنش دهنده بستگي داشته و هرچه غلظت اوليه افزايش يابد، زمان کمتري براي انجام واکنش ها مورد نياز مي باشد. اين روش، روشي مطلوب براي حذف اسيد هيوميک است

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:31 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي ارتباط تيپ شخصيتي و سبك رهبري مديران بيمارستان هاي آموزشي دانشگاه علوم پزشكي شيراز

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   بهار 1393 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 84 تا صفحه 93 .
 
عنوان مقاله:  بررسي ارتباط تيپ شخصيتي و سبک رهبري مديران بيمارستان هاي آموزشي دانشگاه علوم پزشکي شيراز
 
 
نویسندگان:  يوسفي عليرضا*, جباري عليرضا, کوشکي جواد, حيدري عليرضا
 
* تهران، دانشکده بهداشت، گروه مديريت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکي تهران
 
چکیده: 

مقدمه: محيط سازمان ايجاب مي کند که مديران در هر زمان سبک رهبري مناسب با شرايط موجود و تيپ شخصيتي خود و زير دستان را انتخاب نمايند تا موجب افزايش بهره وري و اثربخشي سازمان گردد. هدف از انجام اين مطالعه بررسي رابطه بين تيپ هاي شخصيتي و سبک رهبري مديران ارشد و مياني بيمارستان هاي آموزشي شيراز بود.
روش ها: اين مطالعه توصيفي- تحليلي به صورت مقطعي و برروي 34 نفر از مديران ارشد و مياني بيمارستان هاي آموزشي شيراز انجام شد. ابزار گردآوري داده ها پرسشنامه 60 سوالي بود که روايي و پايايي آن ثابت شده بود. داده ها با استفاده از آزمون هاي آماري من ويتني يو، ضريب همبستگي اسپيرمن و کروسکال واليس توسط نرم افزار SPSSنسخه 16 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتايج: در مورد تيپ هاي شخصيتي بيشترين فراواني مربوط به افراد داراي تمايل به تيپ شخصيتي A بود و هيچ کدام از افراد مورد مطالعه تمايل شديد به تيپ شخصيتي B نداشتند. از نظر سبک هاي رهبري مديران در بعد انسان گرا در سطح متوسط و در بعد وظيفه اي در سطح متوسط به بالا و قوي قرار داشتند. بين تيپ شخصيتي و سبک رهبري انسان گرا از نظر آماري رابطه معني داري وجود داشت.
بحث و نتيجه گيري: مديران مورد بررسي در اين مطالعه علاقمند به سبک رهبري وظيفه اي بودند و بيشتر تيپ شخصيتي A داشتند. لذا بر اجراي اقداماتي نظير توجه بيشتر به بعد انساني کارکنان وآموزش مديران تاکيد مي گردد

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:32 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي کارايي حذف آمونياک توسط جاذب نانو لوله کربني چند ديواره اصلاح شده از نمونه آب سد اکباتان همدا

 
عنوان مقاله:  بررسي کارايي حذف آمونياک توسط جاذب نانو لوله کربني چند ديواره اصلاح شده از نمونه آب سد اکباتان همدان
 
 
نویسندگان:  سبحان اردكاني سهيل, شيرزادي آزاده*, صحرايي رضا
 
* همدان، شهرك شهيد مدني، دانشگاه آزاد اسلامي، دانشكده علوم پايه، گروه محيط زيست
 
چکیده: 

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:33 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي مراحل پذيرش ماموگرافي بر اساس مدل مراحل تغيير و ارتباط آن با تهديد درک شده و باورهاي تقديرگرا

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   زمستان 1392 , دوره  2 , شماره  4 ; از صفحه 274 تا صفحه 284 .
 
عنوان مقاله:  بررسي مراحل پذيرش ماموگرافي بر اساس مدل مراحل تغيير و ارتباط آن با تهديد درک شده و باورهاي تقديرگرايي در زنان ترکمن
 
 
نویسندگان:  چركزي عبدالرحمان*, صميمي عافيه, رزاقي خديجه, مودي ميترا, سيدقاسمي نويساسادات, حشمتي هاشم, شهنازي حسين
 
* گرگان، كيلومتر 5 جاده گرگان - ساري، مجموعه فلسفي دانشگاه علوم پزشكي گلستان، دانشكده بهداشت، گروه بهداشت عمومي
 
چکیده: 

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

 

شنبه 22 فروردین 1394  12:34 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

 
عنوان مقاله:  بررسي عوامل موثر بر وفاداري بيماران به برندهاي بيمارستاني با استفاده از مدل يابي معادلات ساختاري: 90-91
 
 
نویسندگان:  صحت سعيد, عطوفي امين*, يوسفي عليرضا
 
* تهران، دانشگاه علامه طباطبايي، دانشكده مديريت و حسابداري، گروه مديريت بازرگاني
 
چکیده: 

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:35 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي ميزان فلزات سنگين (روي، مس، سرب و کادميوم) در رودخانه آبشينه همدان

 
عنوان مقاله:  بررسي ميزان فلزات سنگين (روي، مس، سرب و کادميوم) در رودخانه آبشينه همدان
 
 
نویسندگان:  ياري مقدم نسيبه*, چراغي مهرداد, حسني اميرحسام, جاويد اميرحسين
 
* تهران، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات، دانشكده محيط زيست و انرژي، گروه محيط زيست
 
چکیده: 

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:36 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   زمستان 1392 , دوره  2 , شماره  4 ; از صفحه 305 تا صفحه 315 .
 
عنوان مقاله:  ارزيابي ميزان مواجهه کارگران واحد بچينگ يک پروژه سدسازي با گرد و غبار سيمان قبل و بعد از اقدامات کنترلي
 
 
نویسندگان:  درويشي ابراهيم*, مرادي افشار
 
* سنندج، خيابان پاسداران، دانشگاه علوم پزشكي كردستان، دانشكده بهداشت
 
چکیده: 

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

 

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:37 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

ارزيابي شدت روشنايي و تابش فرابنفش در کتابخانه ها و سايت هاي رايانه دانشگاه هاي شهر ايلام

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   زمستان 1392 , دوره  2 , شماره  4 ; از صفحه 316 تا صفحه 325 .
 
عنوان مقاله:  ارزيابي شدت روشنايي و تابش فرابنفش در کتابخانه ها و سايت هاي رايانه دانشگاه هاي شهر ايلام
 
 
نویسندگان:  مقصودي مقدم روح اله, فراستي فرهاد, طولابي علي*, جعفرزاده زهره
 
* بم، بلوار خليج فارس، پرديس دانشگاه علوم پزشكي بم، دانشكده بهداشت، گروه مهندسي بهداشت محيط
 
چکیده: 

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

 

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:38 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اثرات طرح هدفمندسازي يارانه حامل هاي انرژي بر هزينه هتلينگ: مطالعه موردي مرکز فوق تخصصي شهيد هاشمي ن

عنوان نشریه:   بهداشت و توسعه :   زمستان 1392 , دوره  2 , شماره  4 ; از صفحه 326 تا صفحه 339 .
 
عنوان مقاله:  اثرات طرح هدفمندسازي يارانه حامل هاي انرژي بر هزينه هتلينگ: مطالعه موردي مرکز فوق تخصصي شهيد هاشمي نژاد تهران
 
 
نویسندگان:  نصيري پور اميراشكان, ملكي محمدرضا, انصاري مينا*
 
* دانشكده مديريت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات، تهران، ايران
 
چکیده: 

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

 

بارگیری متن کامل:

شنبه 22 فروردین 1394  12:39 PM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
دسترسی سریع به انجمن ها