0

مبحث 95 طرح صالحین: «چرا غیبت می کنیم؟»

rezazare4
rezazare4
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2403

پاسخ به:مبحث 95 طرح صالحین : چرا غیبت می کنیم؟

سلام ممنون از پست زیبا و تامل برانگیز شما   به نظر من یکی از دلایل غیبت کردن حسادت به طرف مقابل و دلیل دیگر آن اینکه ما خیلی اوقات فراغت داریم که نمی دانیم چگونه ان را سپری کنیم برای همین دور هم جمع می شیم و شروع می کنیم به حرف زدن پشت سر این و آن و زمان را این گونه سپری می کنیم و دلیل دیگر اینکه فرهنگ سازی در مورد این مساله در جامعه کم صورت می گیرد

دوشنبه 24 فروردین 1394  12:05 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 ehsan007060 Lovermohamad nargesza
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

سلام دوستان گرامی و همراهان عزیز

وظیفه خودم دانستم  از اینکه در این بحث اجتماعی شرکت کرده اید و روایات و احادیث و داستان های خوب و مفید برای عبرت دیگران در مورد موضوع بحث یعنی غیبت گذاشتید، تشکر کنم و باطلاع دوستان برسانم که بنده حدود دوسال است که هر دوشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء یک جلسه قرائت قرآن در محله خودمان برگزار کرده ام و با دوستان و همسایه ها هر هفته در منزل یکی جمع می شویم و قرآن مجید را تلاوت می کنیم و هر چند گاهی هم یکی از افرادی که به تفسیر آشنائی دارد بخشی از آیات را برای عزیزان تفسیر می کند. امشب جای همه شما در جلسه خالی بود زیرا بعد از قرائت قرآن موضوع «اینکه چراغیبت می کنیم ؟» را با دوستان مطرح کردم و تعدادی از نظرات و پست های شما عزیزان را برای آنها خواندم و برایم جالب بود که با استقبال بسیار خوبی مواجه شدم به حدی که اکثر حاضرین مایل شدند مطالب بیان شده که از پست ها و مطالب شما عزیزان انتخاب شده بود را بصورت جزوه کرده و در اختیار آنها قرار بدهم و امیدوارم که خداوند این توفیق را به بنده بدهد تا در آخر هفته مطالب را جمع بندی کرده و با اجازه همه دوستان عزیز و مسئولان محترم سایت راسخون در اختیار دوستان جلسه قرآنی بگذارم.امیدوارم از این طریق و کمک شما عزیزان بتوانیم از این معضل و گناه کبیره که این روزها نقل مجالس اکثر ما شده تا اندازه ای بعنوان وظیفه دینی و شرعی جلوگیری کنیم .

انشاالله

دوشنبه 24 فروردین 1394  11:18 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 Lovermohamad ria1365 nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

نقل قول shirdel2

بنام خدا

سلام دوستان گرامی و همراهان عزیز

وظیفه خودم دانستم  از اینکه در این بحث اجتماعی شرکت کرده اید و روایات و احادیث و داستان های خوب و مفید برای عبرت دیگران در مورد موضوع بحث یعنی غیبت گذاشتید، تشکر کنم و باطلاع دوستان برسانم که بنده حدود دوسال است که هر دوشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء یک جلسه قرائت قرآن در محله خودمان برگزار کرده ام و با دوستان و همسایه ها هر هفته در منزل یکی جمع می شویم و قرآن مجید را تلاوت می کنیم و هر چند گاهی هم یکی از افرادی که به تفسیر آشنائی دارد بخشی از آیات را برای عزیزان تفسیر می کند. امشب جای همه شما در جلسه خالی بود زیرا بعد از قرائت قرآن موضوع «اینکه چراغیبت می کنیم ؟» را با دوستان مطرح کردم و تعدادی از نظرات و پست های شما عزیزان را برای آنها خواندم و برایم جالب بود که با استقبال بسیار خوبی مواجه شدم به حدی که اکثر حاضرین مایل شدند مطالب بیان شده که از پست ها و مطالب شما عزیزان انتخاب شده بود را بصورت جزوه کرده و در اختیار آنها قرار بدهم و امیدوارم که خداوند این توفیق را به بنده بدهد تا در آخر هفته مطالب را جمع بندی کرده و با اجازه همه دوستان عزیز و مسئولان محترم سایت راسخون در اختیار دوستان جلسه قرآنی بگذارم.امیدوارم از این طریق و کمک شما عزیزان بتوانیم از این معضل و گناه کبیره که این روزها نقل مجالس اکثر ما شده تا اندازه ای بعنوان وظیفه دینی و شرعی جلوگیری کنیم .

إن شاء الله

با عرض سلام و ادب و احترام؛

کار ارزشمند شما شایسته تقدیر است و بدون شک اجر و مزد کار شما در درگاه الهی پوشیده نیست. باعث خوشحالی همه دوستانست که این مباحث در فضای حقیقی نیز نمود پیدا کرده است.

إن شاء الله در تمامی مراحل زندگی، موفق و عاقبت بخیر باشید.

در پناه حق

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

دوشنبه 24 فروردین 1394  11:29 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 Lovermohamad ria1365 nargesza
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

نقل قول shirdel2

نقل قول ehsan007060

سلام وتشکر از مبحث خوب و کاریردی که انتخاب کردی!

بنظرم علت غیبت کردن خیلی ها عادت کردنه و اینکه از جانب دیگران تذکری به شخص غیبت کننده داده نمیشه!

اگر یاد بگیریم همیشه با کمال احترام به شخص غیبت کننده تذکر بدیم اثرات مطلوبی در کاهش شنیدن غیبت و شریک نشدن در گناه دیگران خواهد داشت....

سلام دوست گرامی

از اینکه همراه ما هستید سپاسگزارم و با بخشی از مطلب شما که باید تذکر بدهیم موافقم اما اینکه علت غیبت عادت کردنه را موافق نیستم ، اگر به آیات قرآن و روایات که در این مورد و مذمّت آن گفته شده ، باور قلبی و یقین پیدا کنیم دلیلی ندارد که به  این کار زشت که از گناهان کبیره می باشد و  بدتر از زنا دانسته شده عادت کنیم.

پیامبر (ص) می فرماید: «گناه غیبت از زنا بدتر است، زیرا زنا کننده اگر توبه کند خداوند او را می آمرزد اما غیبت کننده را نمی آمرزد مگر شخص غیبت شونده او را ببخشد.»(مکاسب محرمه، ج 3 ، ص 310)

سلام

بنده در آسیب شناسی این درد اجتماعی عرض کردم خیلی ها که اهل غبیت کردن هستند از سر عادت این کار را انجام میدهند...

قصد بنده کم کردن از قبح این عمل زشت نبود و کسی هم منکر روایات و آیات مذمت گونه وارد شده در این موضوع نیست.

با تشکر

سه شنبه 25 فروردین 1394  12:04 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad omiddeymi1368 shirdel2 nargesza
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6840

فلسفه تحریم غیبت
یکی از فلسفه‌های تحریم غیبت این است که آبرو و حیثیت انسانها که سرمایه بزرگ هر فردی است در هم نشکند و شخصیت افراد لکه‌دار نشود.
نکته دیگر اینکه غیبت بدبینی می‌آفریند. پیوندهای اجتماعی را سست می‌کند. سرمایه اعتماد را از بین می‌برد و پایه‌های تعاون و همکاری را متزلزل می‌کند.
دیگر اینکه غیبت بذر کینه و عداوت را در دلها می‌پاشد و گاه سرچشمه نزاعهای خونین و قتل و کشتارها می‌شود و آثار سوء فردی و اجتماعی فراوانی را بدنبال می‌آورد
با توجه به اینکه غیبت از گناهان بزرک است به خوردن گوشت تن برادر مومن تعبیر شده اثار زیادی بر زندگی وفردی اجتماعی وحتی خانوادگی فرد میتواند داشته باشد.
وهمانطور که از خوردن گوشت مردار بدمان میاد باید از غیبت کردن هم نفرت داشته باشیم..
یاحق

💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
سه شنبه 25 فروردین 1394  12:54 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 nargesza
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

مساله دیگر کفاره غیبت وبه ان است که باید به ان توجه کنیم
کفاره و توبه غیبت
چون غیبت کردن از گناهان کبیره است اگر کسی به آن مبتلا شد واجب است فورا از آن پشیمان شود و پس از پشیمانی قلبی به زبان نیز استغفار نماید و عازم باشد که دیگر گرد چنین گناهی نرود و بار دیگر مرتکب این گناه ناپسند نشود.
و از آنجا که غیبت جنبه حق الناس دارد اگر دسترسی به صاحب غیبت دارد از او عذرخواهی نماید هر چند بصورت سربسته باشد و اگر دسترسی بطرف ندارد یا از دنیا برای او استغفار نموده و عمل نیک انجام دهد شاید به برکت آن خدای متعال هم وی را بخشیده و طرف مقابل را راضی سازد.
ان شاالله که ما اصلا غیبت نکنیم ویا اگرهم ناخواسته مرتکب ان شدیم به اشتباهمان می ببریم واز ان توبه کنیم در پیشگاه خداوند واز ان فرد که غیبتش را کردیم حلالیت بطلبیم.

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

سه شنبه 25 فروردین 1394  12:58 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

1

بخشهای از صبحت رهبرمعظم انقلاب درباره غیبت در جمع جوانان خراسان شمالی
امروزه به وفور می‌بینیم که فرد یا افرادی در خانه،‌ خیابان یا محل کار پشت سر دیگری حرف می‌زنند، بد دیگران را می‌گویند، نزد رییس اداره می‌روند و از همکار خود شکایت می‌کنند، بدی او را می‌گویند، نواقص کار و معایبش را بیان می‌کنند، پشت سر او ادایش را در می‌آورند یا صدایش را تقلید می‌کنند.
به وفور می‌بینیم اقوام مختلف و مردمان دیگر شهر‌ها را به صفتی ناپسند منتسب کرده و برای یکدیگر تعریف می‌کنند و پیامک می‌فرستند.
حال این سؤال مطرح است که آیا هر حرفی غیبت است، آیا غیبت تنها به حرف است یا اشاره و ادا درآوردن، پیامک فرستادن و جک گفتن هم مصداق غیبت است؟
مفهوم غیبت
غیبت آن است که برادر [دینى] خود را بدانچه او را ناخوش آید یاد کنى، پس اگر آن چیز در او باشد، غیبت و اگر نباشد بهتان نامیده مى شود؛ خواه این [بدگویى] با قول باشد یا فعل و خواه با اشاره باشد یا کنایه و خواه در امور دینى باشد یا دنیوى و خواه در لباسش باشد یا خانه.
از این‌رو، هرگاه کسی در غیاب دیگری سخنی نسبت به او بگوید که عرفاً و در نزد مردم نقص و عیب به حساب می آید و قصد وی از این کار سرزنش و یا برملا کردن نقص او باشد، مرتکب غیبت شده است.
رسول گرامی اسلام خطاب به ابوذر می‌گوید: اى ابوذر! از غیبت بپرهیز، که غیبت بدتر از زناست ... ابوذر گوید: عرض کردم: اى پیامبر خدا! غیبت چیست؟ فرمود: غیبت این است که از برادرت چیزى بگویى که خوش ندارد. عرض کردم: اى پیامبر خدا! اگر آنچه درباره او گفته مى‏شود در او باشد چه؟ فرمود: بدان که اگر آنچه در او هست بگویى غیبتش کرده‏اى و اگر آنچه در او نیست بگویى، به او بهتان زده‏اى
غیبت کردن تنها با لفظ شکل نمی گیرد، بلکه در بسیاری از موارد غیبت کردن با حرکات اعضا هم مصداق می یابد، عایشه می گوید: زنی نزد ما آمد. چون روی خود برگرداند با دست اشاره کردم که کوتاه قد است. رسول خدا(ص) فرمودند: غیبت این زن را کردی.
همچنین، امام کاظم(ع) می‌فرماید: هر کس پشت سر دیگرى چیزى بگوید که در او هست و مردم هم آن را مى‏دانند غیبتش نکرده‏است، اما اگر کسى پشت سرش چیزى را بگوید که در او هست ولى مردم نمى‏دانند، غیبتش کرده‏است.
غیبت؛ گناه کبیره
غیبت را جزو گناهان کبیره و بسیار بسیار مذموم و ناپسند دانسته‌اند.
حضرت علی(ع) می‌فرماید:«منفورترین خلایق نزد خدای متعال غیبت کننده است و غیبت یک ویژگی حیوانی و زشت و ناپسند است».
برخی غیبت را از قتل نیز ناپسند‌تر دانسته‌اند زیرا در قتل، جان فرد گرفته می‌شود اما در غیبت آبرو و حیثیت فرد از بین می‌رود.
پیامبر خدا(ص)‌ می‌فرماید:«غیبت‏ کردن بدتر از زنا است
عرض شد: چگونه؟ فرمود:
مرد زنا مىیکند و سپس توبه مى‏نماید و خدا توبه‏اش را مى‏پذیرد. امّا غیبت کننده آمرزیده نمى‏شود، تا زمانى که غیبت شونده او را ببخشد».
از امام صادق(ع) روایت شده که ایشان غیبت را همچون کفر و شرک دانسته و فرموده‌اند«غیبت کفر به خدا است و کسی که به آن گوش دهد یا به آن رضایت داشته باشد مشرک خواهد بود».
زمینه‌های انجام غیبت
پرسش دیگر درباره غیبت این است که چه عواملی سبب می‌شود تا به غیبت دیگران بپردازیم؟
علمای علم اخلاق زمینه‌های مختلفی برای انجام غیبت برشمرده‌اند. حسد، کینه، سوء ظن، ثروت‌اندوزی، منافع شخصی، حزبی، اجتماعی و سیاسی، خودکم‌بینی و خود بزرگ بینی برخی از عوامل و زمینه‌های انجام غیبت و بدگویی کردن از دیگران است.

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:10 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

2

همانطور که قبلا در صحبتها امده بسیاری از گناهان زمینه ساز گناهان دیگر است که در ادامه گناهانی که زمینه ساز غیبت میشوند را با هم میخوانیم .
تجسس
خداوند متعال در قرآن کریم روحیه تجسس در زندگی دیگران را مایه کشیده شدن به غیبت می‌داند، در سوره حجرات آیه 12 می‌خوانیم:« اى کسانى که ایمان آورده اید، از گمان‌هاى بد درباره دیگران ـ که بسیار هم هست ـ بپرهیزید و به آنها ترتیب اثر ندهید، چرا که پاره‌اى از گمان‌ها گناه است، و درصدد کشف عیوب مردم برنیایید، و یکدیگر را غیبت نکنید که غیبت مؤمن بسان این است که کسى گوشت مرده برادر خود را بخورد؛ آیا یکى از شما دوست دارد گوشت برادرش را که مرده است بخورد ؟ شما قطعاً از این کار کراهت دارید؛ پس غیبت را نیز ناخوشایند بدانید و از خدا بترسید و به درگاه او از این گناهان توبه کنید که خداوند بسیار توبه پذیر و مهربان است».
ثروت اندوزى
همچنین در آیات ابتدایی سوره «الهمزه»، ثروت‌اندوزی را سبب عیب‌جویی و غیبت از دیگران دانسته است«واى بر هر عیبجوى غیبت کننده اى، که مالى فراهم آورده و آن را پى در پى شمرده است».
سوءظنّ و بدگمانی به دیگران
خداوند متعال در سوره حجرات همچنین بدگمانی به دیگران را سبب کشیده شدن آدمی به غیبت دیگران دانسته است:« اى کسانى که ایمان آورده اید، از گمان هاى بد درباره دیگران ـ که بسیار هم هست ـ بپرهیزید و به آنها ترتیب اثر ندهید، چرا که پاره اى از گمان ها گناه است، و درصدد کشف عیوب مردم برنیایید، و یکدیگر را غیبت نکنید».
خود کم‌بینی
حضرت علی(ع) ناتوانی و خود کم‌بینی را از زمینه‌های انجام غیبت می‌داند و می‌فرماید:« غیبت کردن، کار شخص ناتوان است».
آثار غیبت
آثار و آفات غیبت و بدگویی کردن از دیگران نه تنها جنبه‌های فردی و اجتماعی را در بر می‌گیرد، محدود به دنیا نیست و آثار و تبعات اخروی نیز دارد.
آثار فردی
امام صادق(ع) می‌فرماید: «غیبت نکُن، که از تو غیبت مى‏شود و براى برادرت چاه مکَن که خود در آن مى‏افتى؛ زیرا با هر دست بدهى، با همان دست پس مى‏گیرى».(
بر اساس این حدیث شریف کسی که غیبت دیگران می کند خود را در معرض غیبت قرار می‌دهد.
امام صادق(ع) می‌فرماید:« مـردى بـه على بن حسین(ع) عرض کرد: فلانى به شما نسبت مى‏دهد که گمراه و بدعت‌گذار هستى. على بن الحسین به او فرمود: حقّ همنشینى با آن مرد را پاس نداشتى ؛ زیرا سخن او را به ما منتقل کردى. حقّ مرا نیز به جا نیاوردى زیرا از برادرم چیزى به من رساندى که من آن را نمى‏دانستم! ... از غیبت بپرهیز، که آن خورش سگهاى دوزخ است و بدان کسى که از مردم زیاد عیبگویى کند، این عیبگویى زیاد بر این نکته گواهى دهد که او این عیبها را به همان اندازه‏اى که در خودش هست، مى‏جوید (عیبگویى او از مردم نشان مى‏دهد که آن عیبها در خود او نیز هست).
حضرت علی(ع) نیز می‌فرماید«آنچه که براى خود دوست می‎داری، برای دیگران هم دوست بدار و آنچه براى خود نمى‏پسندى، براى دیگران هم مپسند».
آثار اجتماعی و دنیایی
غیبت مؤمنان از یکدیگر، عامل گسستن اخوّت ایمانى آنان است و سبب هتک حرمت و آبروی آنان می‌شود، خداوند متعال در قرآن کریم به این معنا اشاره کرده و فرموده است« خداوند دوست ندارد که آشکارا از کسى بدگویى شود».
ایجاد روحیه بدبینی، گسسته شدن اعتماد میان همکاران در یک محیط کاری یا از بین رفتن حس اعتماد در بین افراد یک جامعه از آثار اجتماعی غیبت و بدگویی از دیگران است.
بی‌آبرو شدن، قتل، نزاع، از بین رفتن وحدت ملی، از بین رفتن قبح گناه، تجسس در زندگی دیگران و نا امنی از آثار و آفات گناه غیبت در جامعه است، در حقیقت می‌توان گفت:«غیبت کلید انجام گناهان دیگر است»

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:17 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

3

موانع غیبت
قاعده«پیشگیری بهتر از درمان» در مسأله غیبت نیز صدق می‌کند، برای این‌که در دام غیبت و بدگویی کردن از دیگران نیفتیم بهتر است موانع غیبت را در خود تقویت کنیم، عوامل مختلفی سبب پیشگیری از غیبت می‌شود.
تقوا
تقوا پیشگى، مانع غیبت و بدگویى از دیگران می‌شود:« از خدا بترسید و به درگاه او از این گناهان توبه کنید».
توجّه به حقیقت غیبت
توجّه به حقیقت غیبت(خوردن گوشت غیبت شده)، موجب تنفّر و اجتناب از آن می‌شود.
توجّه به خدا
توجّه به«علم و آگاهى خداوند» از گفته هاى انسان، مانع غیبت دیگران و ذکر و یاد خدا سبب پیشگیری از غیبت و بدگویی دیگران می‌شود.
نتیجه گیری:
غیبت آسیبی فردی و اجتماعی است که گریبان بسیاری از ما را گرفته است، امید است با بهره‌گیری از موانع غیبت و عبرت گرفتن از آثار و عوارض آن دست از این گناه شسته و قلب و روح خود را آلوده به این گناه نکنیم
منبع:رسا نیوز
دوستان عزیز امیدوارم این مطالب مورد استفاده وتوجه تان قرار گرفته باشد البته فقط بخشهای از مطلب به خاطر تکراری بودن با مطالب قبلی در این مطالب اورده شده است
انشاالله که سعی کنیم دیگر مرتکب غیبت نشویم..

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:22 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

احادیثی از معصومین درباره غیبت 1

امام رضا (ع) : خدای متعال به یک پیغمبری از پیغمبرانش وحی کرد : که وقتی صبح از خانه بیرون آمدی اولین چیزی که به نظرت می آید بخور و دومین چیزی را که می بینی آنرا بپوشان و سومین چیزی را که می بینی پناهش ده و چهارمین چیزی را که دیدی مایوس نکن و پنجمین چیزی را که می بینی از آن فرار کن. چون صبح شد و بیرون آمد کوه بزرگی را دید که در روبه رویش است ایستاد و به یاد فرموده خدا افتاد که به او فرموده بود اولین چیزی را که دیدی بخور و او تعجب کرد بعد با خودش فکر کرد که خدا مرا به چیزی امر نمی کند که من طاقت آن را نداشته باشم پس به طرف کوه رفت تا آنرا بخورد هر چقدربه کوه نزدیکتر میشد کوه کوچکتر میشد تا آنجا که وقتی به کوه رسید کوه را لقمه ای لذیذ یافت و آن لقمه را خورد و لذتی به او دست داد که تا حالا با خوردن لقمه ای به او دست نداده بود . دومین چیزی را که دید طشت طلایی بود چون خدا امر کرده بود دومین چیزی را که می بینی آنرا بپوشان چاله ای کند و آن طشت طلا را در خاک پنهان کرد و بعد به راه خود ادامه داد و لحظه ای به پشت سر خود نگاه کرد دید که آن طشت طلایی که پنهان کرده بود آشکار شده و از خاک بیرون افتاده با خود گفت آنچه را که خدا فرموده بود انجام دادم و به راه خود ادامه داد دید که مرغی در آسمان است و بازی ( پرنده شکاری ) دنبال او است و قصد شکار کردن مرغ را دارد چون خدا به او فرموده بود سومین چیزی را که می بینی پناه ده آستین لباسش را گشود تا مرغ در آنجا رود و پناه گیرد پس وقتی این کار را کرد باز شکاری به او گفت من چند روزی است که دنبال این مرغ هستم تا شکارش کنم و تو او را پناه دادی و نگذاشتی که من شکارش کنم چون خدا گفته بود چهارمین چیزی را که دیدی مایوس نکن قسمتی از گوشت پای خود را کند و به باز شکاری داد و به راه خود ادامه داد و بعد در ادامه راه گوش مردار گندیده ی کرم گذاشته ای را دید چون خدا به او گفته بود پنجمین چیزی را که دیدی از آن فرار کن فرار کرد. به خانه برگشت و شب در خواب خدا به او گفت کارهایی را که گفتیم انجام دادی آیا معنای این کارها را می دانی ؟ گفت نه . خداوند فرمود آن کوه را که دیدی و بعد به امر ما رفتی بخوری و هرچه به آن نزدیکتر می شدی کوچکتر میشد و آخر لقمه ای لذیذ شد غضب است که اگر هنگام غضب خود را نگه داری و غضب خود را بخوری بعد از آن خوشحال میشوی که غضب را نگه داشتی و خود را کنترل کردی این خوشحالی همان لقمه لذیذ است. و اما آن طشت طلا که پنهانش کردی کار خوب و نیک است که اگر آن را پنهان کنی و به کسی نگویی ( و ریا نکنی ) خداوند آنرا ظاهر میگرداند و به همه نشان می دهد. و اما آن مرغی که پناهش دادی این است که اگر کسی تو را نصیحت می کند نصیحت او را قبول کن و باز شکاری که مایوسش نکردی آن است که اگر کسی از تو چیزی میخواست او را مایوس نکن و اما گوشت مردار گندیده ای که امر شده بود از آن فرار کنی غیبت است و از غیبت کردن بپرهیز و غیبت نکن
عین الحیوة صفحه 521

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:30 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

احادیثی از معصومین درباره غیبت 2

امام صادق (ع) :
غیبت حسنات ( خوبی ها و نیکی ها ) را از بین می برد همانطور که آتش هیزم را از بین می برد. خداوند بزرگ به موسی وحی می فرمود : غیبت کننده اگر توبه کند آخرین کسی است که وارد بهشت میشود و اگر توبه نکند نخستین کسی است که وارد آتش می گردد.
بحارالانوار جلد 75 صفحه 257 حدیث 48
امام صادق (ع) :
غیبت نکن که غیبتت می کنند (
شرح : غیبت کسی را نکن که غیبتت می کنند ) برای برادرت چاه مکن که در آن می افتی چون همانطور که برخورد می کنی با تو برخورد میشود. ( هر جوری رفتار کنی همانطور باهات رفتار می کنند )
بحارالانوار جلد 75 صفحه 248 حدیث 16

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:34 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

احادیثی از معصومین درباره غیبت 3

حضرت محمد (ص) :
کسی که غیبت مسلمانی را بکند روزه اش باطل میشود و وضویش باطل میشود و روز قیامت در حالی می آید که از دهانش بویی متعفن تر از مردار بیرون می آید که اهل قیامت از آن بو رنج می برند
وسائل الشیعه جلد 8 صفحه 599 حدیث 13
مولا علی (ع) :
از غیبت بپرهیز که غیبت کردن تو را با خدا و مردم دشمن می کند و اجر و پاداش کارهای تو را از بین می برد.
غررالحکم حدیث 2632
امام سجاد (ع) :
هر بامداد زبان انسان بر دیگر اعضای بدن توجه می کند و می گوید چگونه هستید ؟ حالتان چطور است ؟ آنها می گویند : اگر تو ما را رها کنی خوبیم(اگر تو با حرف زدن گناه نکنی خوبیم ) خدا را خدا نسبت به ما بیاد آور . و او را به خدا قسم می دهند و می گویند : پاداش و کیفر ما تنها بخاطر توست ( یعنی اگر انسان پاداش کسب کند با استفاده از زبان است و اگرانسان عذابی هم شود بخاطر زبان است
) اصول کافی جلد 3 صفحه 177

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:37 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

احادیثی از معصومین درباره غیبت 4

نوف بکالی گوید در مسجد کوفه خدمت امیرالمومنین (ع) رسیدم و سلام کردم و ایشان جواب سلام را دادند گفتم یا امیرالمومنین (ع) پندی به من بدهید فرمود ای نوف خوبی کن تا با تو خوبی شود.گفتم یا امیرالمومنین (ع) باز هم بفرمایید : امام (ع) فرمود : رحم کن تا با تو رحم کنند ( به مردم رحم کن تا آنها هم به تو رحم کنند ) . خوب بگو تا به خوبی یادت کنند. (سخن خوب و درست بگو تا تو را مردم به خوبی یاد کنند) از غیبت اجتناب کن و غیبت مکن که غیبت کننده خورشت سگهای دوزخ است . سپس فرمود : ای نوف دروغ گفته کسی که فکر می کند حلال زاده است و به غیبت کردن گوشت مردم را میجود . دروغ گفته کسی که گمان دارد حلال زاده است و دشمن من و امامان از اولاد من است . دروغ گفته کسی که گمان دارد حلال زاده است و زنا را دوست دارد یا بر نافرمانی خدا در شب و روز دلیر است . ( در شب و روز بی باک گناه میکند) ای نوف صله رحم کن تا خدا عمرت را زیاد کند ( صله رحم با افراد مومن و دین دار) ای نوف خوش اخلاق باش تا حسابت را سبک گیرند . ای نوف اگر می خواهی روز قیامت با من باشی به ستمکاران کمک مکن . ای نوف هرکه ما را دوست دارد روز قیامت با ما است و اگر مردی سنگی را دوست بدارد در قیامت با او محشور گردد ( یعنی در این دنیا هر کسی را دوست داشته باشی و با کارهایش موافق باشی در قیامت با او محشور میشوی )ای نوف مبادا خود را در میان مردم خوب جلوه دهی و در پنهان و خلوت خدا را نافرمانی کنی(مبادا در میان مردم خود را انسان خوب و مومن نشان دهی ولی در خلوت و تنهایی گناه کنی ) تا آنکه خدا در روزیکه ملاقاتش می کنی رسوایت کند. ای نوف آنچه راکه به تو گفتم نگهدار و عمل کن تا به خیر دنیا و آخرت برسی
. امالی شیخ صدوق مجلس 37 صفحه 209 الی 210
از امیر المومنین علی (ع) روایت شده که رسولخدا (ص) فرموده : خدا حرام کرده است بهشت را بر هر فحاش بی آبرو و کم شرمی که باک ندارد از آنچه درباره کسی بگوید یا درباره اش بگویند ندارد زیرا اگر بازرسی از حالش بکنی یا از راه زنا است یا از راه شرکت شیطان اصحاب عرض کردند : ای رسولخدا (ص) آیا در میان مردم شرکت شیطان هم است( از راه اولاد ) ؟ فرمودند : بله آیا گفتار خدای عزوجل را نخوانده ای که ( به شیطان فرمود : ) ( و شرکت کن با ایشان در مالها و فرزندان ) سوره اسراء آیه 64 . اصول کافی جلد 4 صفحه 14 شرح : کسانی که بی باک پشت سر مردم حرف میزنند (غیبت میکنند ) یا فحاشی میکنند یا از راه زنا هستند یا از راه شرکت شیطان اصحاب پرسیدند یا رسول الله از راه شرکت شیطان ؟ فرمودند بله از راه شرکت شیطان مگر نخوانده ای سوره اسراء آیه 64 که خدا میفرماید : ای شیطان شرکت کن در مال و اولادشان

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:41 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

احادیثی از معصومین درباره غیبت5

ابوذر می گوید به رسول خدا گفتم :
غیبت چیست ؟ فرمود : برادرت را به آنچه دوست ندارد یاد کنی.گفتم ای رسول خدا اگر آنچه ( خصلتی ) که می گوییم در او باشد چه ؟ فرمود : بدان ، اگر آنچه را که در او هست یاد کنی ( بگویی ) غیبت او را کردی ، و اگر آنچه را که در او نباشد ( بگویی ) یاد کنی پس به او بهتان ( تهمت ) زدی.
وسائل الشیعه جلد 8 صفحه 599 حدیث 9
امام صادق (ع) :
غیبت کردن بر هر مسلمانی حرام است.غیبت کننده همیشه گنهکار است ، غیبت آن است که کسی را با آنچه پیش خدا عیب نیست یاد کنی و مذمت کنی آنچه را که اهل علم و دانش ستایش می کنند.
بحارالانوار جلد 75 صفحه 257 حدیث 48
حضرت علی (ع) : منفورترین مخلوقات نزد خدا غیبت کننده است.
غررالحکم جلد 2 صفحه 824 حدیث 3128
حضرت علی (ع) :
دردناکترین مردم ( در قیامت ) غیبت کننده است.
غررالحکم جلد 2 صفحه 381 حدیث 2911
حضرت علی (ع) :
غیبت کردن بدترین دروغ و حرف نارواست.
غررالحکم جلد 1 صفحه 13 حدیث 484
مولا علی (ع) : غیبت ، خورشت سگان جهنم است.
غررالحکم جلد 1 صفحه 298 حدیث 1144
حضرت علی (ع) : غیبت کردن نشانه و خصلت منافق است.
غررالحکم جلد 1 صفحه 13 حدیث 484
حضرت محمد (ص) : ترک غیبت از ده هزار رکعت نماز مستحبی پیش خدا محبوبتر است.
بحارالانوار جلد 75 صفحه 261 حدیث 66
امام حسن عسگری (ع) : بدانید غیبت کردن شما از مومنی از شیعه آل محمد (ص) از مرده خواری بدتر و حرام تر است.
بحارالانوار جلد 75 صفحه 258 حدیث 52

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:45 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

احادیثی از معصومین درباره غیبت6

امام صادق (ع) : کسی که آنچه را از مومنی دیده یا شنیده بگوید ، او از کسانی است که خدا درباره آنان فرمود : کسانی که دوست دارند گناه و فساد در بین مومنان پخش شود عذاب دردناکی برای آنان خواهد بود.
وسائل الشیعه جلد 8 صفحه 598 حدیث 6
حضرت محمد (ص) فرمود : ای اباذر ! بپرهیز از غیبت ، زیرا غیبت از زنا سخت تر و بدتر است . اباذر می گوید گفتم : چرا یا رسول الله ؟
فرمود : چون مرد زنا می کند و توبه می کند ، خدا هم توبه او را می پذیرد ، ولی غیبت بخشوده نمیشود تا اینکه صاحبش ببخشد.
وسائل الشیعه جلد 8 صفحه 598 حدیث 9
مولا علی (ع) به نوف بکالی فرمود :
دروغ می گوید کسی که فکر می کند حلال زاده است ، در حالی که گوشت مردم را با غیبت کردن می خورد.
مشکاة الانوار صفحه 88
رسول اکرم (ص) : فحش دادن به مومن فسق و فجور است و کشتن او کفر است و خوردن گوشت او با ( غیبت کردن ) گناه و نافرمانی خداست.
بحارالانوار جلد 75 صفحه 255 حدیث 39
حضرت صادق (عليه السلام ) فرمود:
كه رسول خدا صلى الله و آله و سلم فرمود : غيبت در (نابودى ) دين مرد مسلمان زودتر كارگر شود از بيمارى خوره در درون او.
فرمود: و نيز آن حضرت صلى الله عليه و آله فرموده است : نشستن در مسجد به انتظار نماز عبادت است تا حدثى از او سرزند عرض شد: اى رسول خدا (حدص) چيست ؟ فرمود:
غيبت كردن است .
اصول كافى جلد 4 صفحه 59
والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 25 فروردین 1394  1:47 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 siryahya shirdel2 ria1365 liasam nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها