0

مبحث 94 طرح صالحین: «خاطره و تأثیرات آن در زندگی»

ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث 94 طرح صالحین: «خاطره و تأثیرات آن در زندگی»

عبارت‌هایی كه می‌توانید برای شروع خاطره نویسی از آنها استفاده كنید، اینها هستند:

1. استفاده از یك زمان: «صبح بود» یا «سال 58 بود …»
2. استفاده از یك صحنة ساكن و سپس جان بخشیدن به آن: «من و مجید لب شط نشسته بودیم كه …»
3. استفاده از یك رویداد تاریخی: «در جریان جنگ تحمیلی …»
4. استفاده از یك مقطع سنی تحصیلی: «كلاس اول ابتدایی بودم …»
5. استفاده از وضعیت هوا: «سه روز متوالی برف باریده بود‌» یا «هوا ابری بود»
6. استفاده از یك مقدمه: «كار كردن در یك مدرسه استثنایی مشكل است اما به انسان آرامش و رضایت خاطر می‌دهد. در یكی از مدارس استثنایی تهران كار می‌كردم …»
7. استفاده از یك توضیح مختصر: «در سال‌های خیلی دور، مدیر یكی از دبیرستان‌های اراك بودم. یك روز از دروازة شهر جود راه افتادم كه به سمت مدرسه …»‌یا «چهار سال اسیر بودم . یك روز در زندان …»
8. معرفی یك شخصیت: «او هم مهاجر بود. از مهاجرانی كه به خاطر ویران شدن خانه و كاشانه‌شان «به دست عراقی‌ها، به دیگر شهرها و روستاها مهاجرت كرده بودند.» یا «موجود عجیبی بود. اسمش رضا بود …»
9. استفاده از یك اتفاق: «در سال 1360 در شهداد كرمان زلزله شدیدی رخ داد …»
10. استفاده از مكان: «نزدیك مرز عراق بودیم.»
11. استفاده از یك توصیف یا صحنه‌پردازی: «بادی سرد زوزه‌كشان خودش را به پنجره كلاس می‌زد كه به جای شیشه با مقوا بسته شده بود.»
12. «یادش بخیر آن روزها …» یا «عجب روزهایی بود»
13. یادم می‌آید كه …
14. هیچ وقت یادم نمی‌رود …
15. در خاطرم هست كه …

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:05 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza ehsan007060
09130670628
09130670628
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 418

با سلام.

دوستان عزیز بهتره توی تالار صالحین پستهای دستنویس بزاریم.

با تشکر.

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:06 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 nargesza ehsan007060
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

تفاوت گزارش و خاطره نویسی:

1. خاطره فقط قسمتی از محدودة زمانی را در برمی‌گیرد كه در آن اتفاق برجسته یا حادثة خاصی روی داده باشد یا فكری جذاب در زمانی محدود به ذهن انسان خطور كرده باشد. اما گزارش، شرح دیده‌ها و شنیده‌هایی است كه دربارة یك موضوع خاص توسط گزارشگر انتخاب می‌شود.

2. نثر گزارش معمولاً حالت صمیمیت و سادگی و بی‌تكلفی نثر خاطره را ندارد. در گزارش نویسی معمولاً سعی می‌شود ترتیب و توالی اجزای جمله به صورت نسبی رعایت شود. اما در خاطره نویسی، نویسنده بدون تكلف و با رعایت نكاتی محدود جمله‌ها را به هر صورت كه بخواهد، به دنبال هم می‌آورد.

3. گزارش، بسیار واقعگرایانه از خاطره است؛ یعنی، اگر چه در خاطره نویسی باید از خیالپردازی دوری كرد، گاهی می‌توان ذهنیت‌های شخصیت یا شخصیت‌های خاطره را هم در خلال خاطره به كار برد؛ در صورتی كه گزارش نویسی ثبت دیده‌ها و شنیده‌هاست و گزارش نویس نمی‌تواند ذهنیات، احساسات و عواطف انسان‌ها را بیان كند.

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:06 AM
تشکرات از این پست
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

نقل قول 09130670628

با سلام.

دوستان عزیز بهتره توی تالار صالحین پستهای دستنویس بزاریم.

با تشکر.

سلام

(با اجازه اقا امید عزیز)دوست گرامی ممنون از نظر خوبتان

قواعد فعالیت در تالار صالحین مشخصه و افرادی که در این تالار فعالیت  میکنند به این قوانین آگاه و بر اساس اونها فعالیت میکنند. علاوه بر اینکه پست های دست نویس  از امتیاز و ارزش بالایی برخوردارند در خلال این پست ها برای فهم بهتر و دقیقتر موضوع مبحث پست ها و نظرات کارشناسی لازمه  . شما هم میتونید همانند سایر دوستان تالار  با نوشتن نظرات و پست های دست نویس  خود در  بهتر شدن کمیت و کیفیت مطالب مباحث  سهیم باشید.

موفق باشید

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:14 AM
تشکرات از این پست
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

دوستان عزیز یادتون باشه زمانی یک خاطره برای شما دلنشین و به یادماندنی هست که دیگران هم در اون خاطره خوش شریک باشن پس سعی کنید خاطره ها و  لحظات خوبی از خودتون همراه با دوستانتون  به جا بگذارید.

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:18 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

وقتی به زندگی خودم نگاه می کنم ، می بینم خیلی از  دوستام  کارها و بسیاری چیزهای دیگری که برای من بسیار ارزشمند و اثر بخش بودن در اثر روزمرگی ها ، مشکلات و دغدغه های زندگی امروز در ذهنم کم رنگ شدن و یا به کلی اون ها را از یاد بردم. 

همین موضوع من رو به فکر انداخت که چقدر خوب و زیباست که ما امروز برای چند سال دیگه ی خودمون نوشته ای  بنویسیم و توی اون نوشته یا مکتوبمون  اون افرادی و چیزهایی که امروز برامون  دوست داشتنیه به خودمون در چند سال بعد یادآوری کنیم تا هم اگر اون چیزهای خوب و دوست داشتنی از یادمون رفتن به یادمون بیان و اگر هم اون چیزا هنوز هم برای ما ارزشمند هستن ، بیشتر به ارزش و اهمیتشون پی ببریم.

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:20 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad omiddeymi1368 nargesza ehsan007060
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

برای نوشتن خاطره لازم نیست ریز کارهای روزانه ی خودتون رو فهرست کنید سعی کنید اون بخشی از اتفاقات مهم روزانه رو که ارزش نوشتن داره در خاطراتتون بیارید،

نه هر کار ریز و درشتی که در طول روز انجام میدید.

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:23 AM
تشکرات از این پست
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

در نوشتن خاطراتتون سعی کنید به درست نویسی و استفاده از قواعد نگارش و جمله بندی درست نوشته ها توجه کنید تا هم در نوشتن قوی بشید و هم خاطراتی شکیل تر داشته باشید.

اما مراقب باشید این کار شما رو از اصل موضوع منحرف نکنه !!نحوه نگارش و نوشتنشو تو پست های بالا براتون گذاشتم

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:24 AM
تشکرات از این پست
farhad6067
farhad6067
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 822

زندگی، خاطره‌ی آمدن و رفتن ماست

لحظه‌ی آمدن و رفتن ما تنهاییست

من دلم میخواهد

قدر این خاطره را دریابیم.

بزرگترین اشتباه زندگی ام اعتماد به تو بود

چه حماقتی :-(

سرابی بیش نبودی

سه شنبه 18 فروردین 1394  2:48 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad omiddeymi1368 ria1365 nargesza ehsan007060
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6840

نقل قول ria1365

در نوشتن خاطراتتون سعی کنید به درست نویسی و استفاده از قواعد نگارش و جمله بندی درست نوشته ها توجه کنید تا هم در نوشتن قوی بشید و هم خاطراتی شکیل تر داشته باشید.

اما مراقب باشید این کار شما رو از اصل موضوع منحرف نکنه !!نحوه نگارش و نوشتنشو تو پست های بالا براتون گذاشتم

درود دوست عزیزم
من مخالف این هستم که حتما خاطرات با رعایت قواعد نوشتاری و.. باشد چون در وهله اول این نوشتن ان است که مهم هست نه نگارشش وبعدهم ما این خاطرات را برای خودمون مینویسیم شاید خیلی دیده باشید اکثر افراد دفتر خاطرات روزانه خود خیلی حساس هستند ودوست ندارند کسی ان را ببیند ودرستش هم همین است چون کسانی که حاطره روزانه خود را مینویسند ان را بیشتر برای تخلیه روحی وروانی خود مینویسند ..
مگر اینکه بخواهیم از خاطراتمون برای نوشتن کتاب و ساختن فیلم استفاده کنیم که اونوقت باید قواعد نوشتاری را رعایت کنیم ...
به نظرم همین که بنویسیم خاطره را کفایت میکند چون خیلی ها اینکار را نمیکنند
پس قدم اول نوشتن است بعد که عادت کردیم اونوقت قواعد نوشتاری را رعایت میکنیم چون خود به خود بعد از مدتی دست به قلم ما بهتر میشه وسعی میکنیم قشنگتر بنویسیم
پس اول قدم اول را بردارید...
یاحق....
💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
سه شنبه 18 فروردین 1394  3:50 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

نقل قول namebaran

خاطره در هرهنگهای لغت مختلف کمابیش به این یخخورخ تعریف شخخده اسخخته خاطره، یای از انوا ادبی و شخخالی از نوشختار اسخت که نویسنده در آن، خاطراخ خود یعنی، یحنه ها یا ووایعی را که در زندگیاش روی داده و در آنها نقش داشته یا شاهدشان بوده است، شرح میدهد. خاطره نویسخی یای از عامترین و یخمیمانهترین راهها برای انتقال حس به وسخیلة نوشختن اسخت و هر کس میتواند با رعایت ایولی ساده و وواعدی محدود، به سادهترین شال، اتفاواخ مهم زندگی خود را ابت کند و خاطراخ تل و شیرین زندگی همچون پیروزیها و شاستها، تجربیاخ تارار ناشدنی، حوادث مهم و عواطف و حساساخ را ماندگار کند.

درود دوست عزیز
من اصلا نفهمیدم چی گفتید اگر زحمتی نیست پست را ویرایش کنید تا من ودوستان گل متوجه مطالبتون بشیم
با تشکر فراوان
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

سه شنبه 18 فروردین 1394  3:54 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

نقل قول ria1365

سلام

در مورد نوشتن خاطره باید بگم اکثر خانم های محترم نسبت به اقایون علاقمند به نوشتن خاطرات خود هستند این موضوع رو خانم ها که در این مبحث شرکت کردند هم میتونند تایید کنند این هم از علاقه و حوصله بیشتر و دقت نظر اونها نسبت به ما اقایون داره

وقتی خاطرات خود را نوشتیم و چندین سال از اون زمانها میگزره روزی ناخود اگاه به اون دفتر یا سالناممون بر میخوریم و نگاش میکنیم و به اون خاطرات گذشته نگاهی میندازیم و اون خاطرات چه تلخ چه خوش برامون تداعی گذشترو میکنه و یاد اون زمونها می افتیم من خودم این موضوع رو احساس کردم و برام اتفاق افتاده ولی در کل بهتره ادم چه خوب چه بد گهگاهی بهخ گذشته خود نگاه کنه ببینه چی بوده و چیشده اون زمان با کیا بوده و الان کیا باهاشن و یاد رفقای قدیمیش بیفته.

درود دوست عزیز
اول تشکر بابت مطالب اموزشی که گذاشتین یه کارگاه اموزشی تو تالار راه انداختی دیگه ..(.شوخی)
خاطره نویسی ربطی به زن با مرد بودن نداره بلکه به علاقه واحساس برمیگرده وهرچی احساسی تر باشی بیشتر دوست داری وقایعی که برات پیش میاد را ثبت کنی البته اگر به دفتر خاطرات باشه پسرها بیشتر دفتر خاطرات دارن...
البته از نوع دفتر خاطراتی که دوستان براشون نوشتن..
درست دخترها احساساتی تر هستند ولی وقتی پسری احساسی باشه واقعا احساسیه به قولی عِنده احساساته
ووولاااااا....
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 18 فروردین 1394  4:04 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

درود به همه دوستان...
یه پیشنهادم برای دوستان دارم البته بیشتر برای گل پسرها که در دوران زندگیشون بیشتر از خانمها دوست پیدامیکنند ودوران بیشتری را دور ازشهرو خانواده طی میکنند ..مثل دانشگاه .خدمت مقدس سربازی ویا کار ..
برای هردوره از این مراحل در جمع دوستانی که هستید یک دفتر خاطرات اختصاص بدین وهر صفحه اش را به یه دوست تا چند خطی برای شما بنویسد ووشماهم این کار را برایش بکنید وبا عکس گرفتن با اون دوست ان را تاریخ زندگیتون ثبت کنید ووقتی چندین سال بعد ان دفتر را مرور میکنید کل خاطراتش برای شما تداعی میشود وحس خوبی به شما دست میدهد ...
من خودم تقریبا 5..6تا دفتر خاطرات اینجوری دارم که دوستان نوشتن از دوره دبیرستان ودانشگاه سربازی و...ولی حیف که زمان ما امکانات زیاد نبود برای عکس یه دوربین بود وکلی ادم مثل الان موبایلی نبود که دوربین داشته باشه موبایلم یا نبود یادست افراد خاص بود ...وقتی اون دفترها را ورق میزنم کل خاطرات با دوستان زنده میشه وحس خیلی خیلی خوبی بهم دست میده که وصف شدنی نیست شعرها ومتنهایی که دوستانم نوشتن حتی در دفتری که مال دوران اموزشی خدمت وسربازی هست ادرس پستی وتلفن دوستانم هست شاید تا اخر عمر با هم باز برخورد کنیم زمین گرده دیگه. .
دوستان گل هیچوقت برای هیچکاری دیر نیست از فردا دست به کار بشید ....
اگه فردا تونستم دفترام را پیدا کنم حتما چندتا عکس ازش میگیرم اینجا براتون میزارم ..خیلی وقته نگاشون نکردم شاید این باعث بشه باز مرورشون کنم وتجدید خاطره بشه...
یاحق
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 18 فروردین 1394  4:16 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 nargesza
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

درود دوستان ...
به قول سید رسول عزیز نیاز نیست حتما جزئیات روزمره و کم اهمیت را تو نوشتن خاطرات روزانه بکار برد فقط جزییاتی که مهمه را بنویسید در کنار وقایع مهم واصلی در ان روز واگرهم زندگیتون مثل من دچار روز مره گی هست وکارهای تکراری در روز میکنید بصورت هفتگی وماهانه خاطره بنویسید...
خاطره مال ماست وخودمون میخونیمش پس باید تو نوشتنش هم طوری بنویسیم که موقع خوندنش کیف کنیم ...
مثلا بنویسید صبح دیر بیدار شدم همسرم به زور بیدارم کرد صبحانه خوردم بعد نهار خوردم یه لیوان اب خوردم رفتم مغازه یکم رفتم اتاق چت راسخون پیام گذاشتم شب اومدم خونه فیلم دیدم دیر خوابیدم
این خاطره یک روز من واقعا بیمزه نیست؟
اونم وقتی خودتون بخواهید چندسال دیگه بخونیدش
پس به نظرمن اصلا ننویسینش یا اگر میخواهید بنویسید به زبانی بنویسید که از خوندنش حس خوبی حداقل پیدا کنید مثلا چاشنی طنز بهش اضافه کنید یا چاشنی غم...
میشه اینجوری نوشت;
در خواب ناز بودم ودر خواب دیدم کسی با مشت ولگد به جونم افتاده وداره له ولوردم میکنه چشم که باز گردم باقیافه عصبانی مواجه شدم وااای همسرم بود که بالقد چپ وراست به جونم افتاده بود تا بیدارم کنه به هر زحمتی بود خودمو نجات دادم و از رختخواب جدا کردم با گفتن سلام از زیر لقدهای همسر گرام خلاص شدم و آبی به دست وروی نشسته ام زدم و برسر سفره رنگین صبحانه نشستم بعد از صبحانه با گفتن بسم الله راهی مغازه وکسب روزی حلال شدم ومثل روزهای قبل روز را به شب دوختم وسری هم به اتاق چت راسخون زدم ولی چون بخاری اتاق خاموش بود یخ کردم وزودی اومدم بیرون ورفتم خونه وبعد از شام وکمی شنیدن سخنرانی همسرگرام راهی رختخواب گرم ونرم شدم وهمزمان با دیدن تلویزیون به خواب رویاایی رفتم تا فردا چه شود؟.......پایان
به نظرم هرچی زبان خاطره نویسی محاوره ای تر وبا زبون خودتون باشه بهتر ودلچسبتر برای خود شماست وقتی دراینده میخونیدش
البته چاشنی ونمک خاطره یادتون نره زندگی تعامل غم وشادیه پس تو خاطره نویسی هم حالاتی که در ان روز داشتید طبق ان میتوانید خاطره بنویسید
اگر آن روز کم حوصله وغمگین بودید چاشنی غم اضافه کنید واگر شاد بودید ان روز چاشنی طنز که وقتی میخوانید خاطره تان را بفهمید در انروز چه حسی داشتید...
سرتون را دراوردم ببخشید ...
یاحق
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 18 فروردین 1394  4:40 AM
تشکرات از این پست
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

درود دوستان گل ....
شک نکنید خاطره در زندگی ما نقش مثبت داره حتی خاطرات بد شاید در اینده خاطره بدهم برای شما خوشایند باشه یا درسی به شما اموخته باشه که تجربه زندگی کرده باشید یا فقط دران برهه از زمان خاطره بدی بوده که دراینده به ان بخندید وبرای شما کم اهمیت وخنده دار باشه...
البته بجز از دست دادن عزیزان که جبران ناپذیره ...
هرچند مرگ حقه ونوبت ماهم که برسه با این دنیای هزار رنگ بی ارزش خداحافظی میکنیم وبا کمک عمو عزراییل میریم اون دنیا ولی غم انگیز بودن از دست دادن عزیزان خاطره ای است گه تا اخر عمر غمش با ما میماند .
خدا هیچکس را با گرفتن عزیزانش امتحان نکند
ان شاالله ...
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

سه شنبه 18 فروردین 1394  4:48 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها