مواد لازم برای 4 نفر:
گوشت چرخ کرده |
300 گرم |
شوید |
300 گرم |
باقلا سبز بدون پوست |
300 گرم |
برنج |
150 گرم |
روغن |
4 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین |
به میزان لازم |
تخم مرغ |
1 عدد |
پیاز داغ |
3 قاشق غذاخوری |
زعفران حل شده |
1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه :
باقلا را پاک کنید. پوست دوم آن ها را نیز درآورید، یعنی هر دو پوست دانه ی باقلا را جدا کنید.
شوید را هم پاک کرده و بشویید. بعد از اینکه آب اضافی آنها خارج شد، ریز خرد کنید.
از چند ساعت قبل برنج را خیس کنید.
گوشت، باقلا، شوید، برنج خیس شده، تخم مرغ ، 1 قاشق پیاز داغ، نمک، فلفل، کمی زردچوبه و زعفران را مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا مواد کوفته چسبندگی پیدا کند و کوفته ها هنگام پخت باز نشوند.
2 قاشق پیاز داغ را در قابلمه بریزید و با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید و مقداری آب و زعفران حل شده داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا جوش بیاید.
سپس از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال کوچک برداشته، در دست گرد کنید و داخل آب جوش قابلمه بگذارید.
حرارت را کم کرده و بگذارید کوفته ها با حرارت ملایم بپزند و مغز پخت شوند.
در صورت دلخواه می توانید چند عدد آلو خشک و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در آب کوفته بریزید.