0

حُمُص لبنانی؛ یک نیم چاشت فوق العاده خوشمزه و مقوی

 
karkas074
karkas074
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 2109
محل سکونت : Qom

حُمُص لبنانی؛ یک نیم چاشت فوق العاده خوشمزه و مقوی

حُمص یا نخود-ارده یک خوراک مدیترانه ای-عربی است که در خاورمیانه و به خصوص در لبنان بسیار محبوب است؛ و در رستوران‌‌‏ها در به‌‌‏عنوان پیش غذا سرو می‌شود.

این غذا بدلیل وجود نخود دارای مقدار فراوانی آهن، ویتامین سی و پروتئین است. همچنین دارای فیبر فراوانی است که برای سیستم گوارش  بدن مفید است. این نوع فیبر، گلوکز (قند) و کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کاهش می‌‌‏دهد.

این غذای بدون گوشت، گزینه خوبی برای گیاهخواران است.

 

شیوه ی سرو کردن

حمص را به عنوان پیش غذا همراه با دیگر پیش‌‌‏غذاهای لبنانی مانند تبوله و نان پیتا کنار غذاهای گوشتی مانند مرغ کبابی ، کباب کوبیده یا کوفته سرو می‌کنند.

مواد لازم برای ۵ نفر:

  •  نخود: ۴۰۰ گرم
  • ارده کنجد: نصف پیمانه معادل ۸ قاشق غذاخوری (روغن کنجد یا ارده کنجد(
  • روغن زیتون: ۶ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۴ حبه
  • نمک: به مقدار کافی
  • لیمو ترش: ۲ عدد
  • فلفل قرمز: نصف قاشق سوپ‌خوری
طرز تهیه:

  • نخود را می‌پزیم و آب آن را می‌گیریم. یک چهارم پیمانه از آب آن را نگه می‌داریم و بقیه آب را بیرون می‌‌‏ریزیم.
  • نخودهای پخته را داخل مخلوط کن یا دستگاه غذا‌ساز می ریزیم تا خرد شوند.
  • سیر پوست کنده و نمک را داخل هاون می‌‌‏ریزیم و کاملا له می‌کنیم. ارده کنجد، روغن زیتون و آب لیمو ترش را داخل مخلوط سیر ریخته و با هاون و یا قاشق چوبی کاملاً می‌‌‏زنیم.
  • مخلوط بالا را داخل نخود می‌ریزیم و کاملاً مخلوط می کنیم تا مخلوط خمیر مانند غلیظ و یکدستی به دست آید. اگر خشک بود، کمی از آب نخود و یا آبلیمو را داخل آن می‌‌ریزیم تا لطیف گردد.
  • حمص را داخل ظرف مناسب سرو می‌ریزیم و قبل از سرو، روی آن کمی روغن زیتون می‌ریزیم و با نعنای تازه، نخودهای پخته و کمی زرشک تازه تزئین می‌نماییم. این غذا را می‌‌‏توان همراه خیار شور، تربچه و پیاز سرو کنید.
فوت کوزه گری:

می‌‌‏توانید نخود را از قبل خیس کنید و پوست بگیرید واگر فرصت نبود، بعد از پخت پوست آن را بگیرید.

اگر طعم سیر خام را دوست ندارید می‌‌‏توانید سیر را بپزید و سپس با نمک و فلفل قرمز و روغن کنجد مخلوط کنید.

می‌‌‏توانید از زیتون هم برای تزئین استفاده کنید

اللهم عجل لولیک الفرج

چهارشنبه 5 فروردین 1394  9:42 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها