برای بسیاری از افراد و خصوصاً هواداران دنیای تکنولوژی های مایکروسافت، ویندوز ۱۰ همانند رویایی به نظر می رسد که قرار است به زودی بدل به واقعیت گردد.
این نسخه از سیستم عامل ردموندی ها به کاربران خود وعده ی اپلیکیشن های فراگیر با قابلیت اجرا بر روی همه نوع از پلتفرم های سخت افزاری را داده؛ صحبت از ارتقا رایگان کامپیوترهای شخصی تحت نسخه های پیشین را به میان آورده و همه ی موبایل های مجهز به آخرین نسخه ی ویندوز فون قبلی نیز قرار است امکان ارتقا به ورژن تازه را دارا باشند.
اما امروز جزئیات جدیدی در مورد ویندوز ۱۰ منتشر شد که ممکن است برای بسیاری از افراد همانند خبرهای هیجان انگیز روزهای گذشته در مورد این سیستم عامل خوشایند نباشد.
اخبار تازه مرتبط می شوند به قابلیت “Secure Boot” یا “بوت ایمن” که با هدف جلوگیری از نصب سیستم عامل های غیر مجاز بر روی یک ابزار پیاده سازی شده است. این امکان قبلاً هم در ویندوز وجود داشت و حتی مایکروسافت از برخی تولید کنندگان کامپیوترهای شخصی می خواست که به کاربران امکان فعال و غیر فعال کردن آن را از طریق راه انداز اولیه سیستم (UEFI) بدهند، ولی اکنون ظاهراً ویندوز ۱۰ قصد دارد در مورد آن بسیار سخت گیرانه عمل نماید.
در اصل مایکروسافت با ارائه ی نسل جدید سیستم عاملش دیگر تمایلی ندارد تا از فعال بودن دائمی و غیر قابل تغییر این قابلیت در تولیدات سازندگان کامپیوترهای شخصی جلوگیری نماید.
این تصمیم ممکن است سبب شود تا لپ تاپ و یا حتی کامپیوتر دسکتاپ بعدی که تحت ویندوز ۱۰ تهیه می کنید به شما اجازه ی نصب هیچ سیستم عاملی به جز نسخه ی یاد شده از ویندوز را ندهد.
ضمناً قابلیت های دیگری مانند بوت دوگانه، نصب لینوکس و یا بدل کردن سیستم به هکینتاش هم امکان پذیر نخواهند بود و به زبان ساده شما هیچ نوع آزادی در انتخاب سیستم عامل برای سخت افزاری که هزینه اش را پرداخت کرده اید نخواهید داشت.
مایکروسافت در مورد تلفن های هوشمند هم به سراغ سیاستی مشابه رفته و به تولید کنندگان دستور داده که باید بر روی موبایل ها و تبلت های ویندوزی خود به صورت پیش فرض قابلیت “Fast Boot” را فعال نمایند. تصمیمی که احتمالاً به مذاق بسیاری از توسعه دهندگان خوش نخواهد آمد و البته طبق آن انجام موارد متعددی از دستکاری های نرم افزاری بر روی سخت افزاری که هزینه اش توسط کاربر پرداخته شده غیر ممکن می گردد.
ناگفته نماند امکانی همانند Secure Boot در ابتدا با هدف جلوگیری از آلوده شدن سیستم ها به بدافزارهای سطح پایین که توانایی اجرای خود را در زمان بوت دارند عرضه شده بود و هنوز هم مشخص نیست تولید کنندگان گزینه ی مربوط به غیر فعال کردن آن را حذف نمایند یا خیر و باید منتظر بمانیم تا زمان این مسئله را مشخص کند.
منبع : دیجیاتو